ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage
Moe mislenje e deka ako se navlece dete na preventiven antibiotik cel zivot kje bide nezno i bolno.
Organizmot treba da se bori protiv virusite sam a ne so antibiotici- so nov uste povekje kje padne imunitetot pa posle kje se razboluva mnogu poseriozno. I sto togas, kje kisnete po bolnici...
Virus ne se leci so antibiotik aman vekje !!!
Annet ne mi se luti , ne mislev na tebe ti samo si zagrizena i prasuvas za mislenje.
Do tebe i do Ivce
sosem si vo pravo
jas na pedijatarot na kerka mi ke mu izgradam spomenik, koga dojdovme vo Grcija po navika od kaj nas neli a na lekar a sirupce, taka jas a detevo smrc jas kaj doktorov, toj sekojpat ke ja pregledase i ke mi recese ne gledam nisto, nema pricina za lekovi, doma so fizioloski rastvor cistete nos i ke pomine
mnogupati se nervirav i se prasuvav kako moze deteto da mi bide tolku bolno a toj da mi vika deka ne e nisto, no nikogas ne se osmeliv da mu protivrecam i na kraj ke go poslusav, za da si olesnam sebesi ke varev caevi za detevo, supi, kromid da vdisuva isl.
edno vreme bev i revoltirana koga ke se razbolese, bidejki jas ko majka sakam da ne mi e bolno deteto i sakam brzo i lesno resenie, ama doktorov nikogas ne mi go nudese pa zatoa i prestanav da ja nosam na lekar a doma mu se lutev
posle nekoe vreme mi svetna deka covekot e vsusnost vo pravo, detevo mi porasna sto se veli antibiotik nema videno, sirup samo za temperatura i kaslanje ima pieno i toa mozam na prsti da izbrojam kolku pati i pak i niv i gi davam otkako ke gi iscrpam bapskite lekovi i nema da pomognat
sega veke oguglav skroz, koga ke se razboli znam deka ne e nisto strasno, ako mi se pricini deka se vlosuva sostojbata odam na konsultacija kaj pedijatarot da mi potvrdi deka ne e za lek i si prodolzuvam doma so dobriot fizioloski rastvor i medicina od frizider
mnogu mi e drago sto naletavme na takov pedijatar