ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ
Moeto dete pie lekovi sekoe utro (ne antibiotici) i normalno mirisa mokracata. Ama po toa nemoze i ne smee da se konstatira deka deteto ne treba da se primi vo gradinka. Neznam kako moze voopsto nekoj kako vospituvac da si dozvoli da go kaze toa!
Inaku, da, ne treba da se primaat bolni decinja vo gradinka i ne treba rodeitelite da gi nosat bolni bez razlika sto nema koj da im gi cuva...Ne e problem na gradinkata ako nema kade da gi ostavat bolnite decinja...
Ama imunitetot na deteto e sepak klucna rabota tuka...
Апсолутно се согласувам. Ќе ми каже некоја таму дали детето е болно или не???
Мене медицинската сестра од градинка ме малтретираше за ќерка ми дека имала конјуктивит или бактерија.
Ама како на црпка празна ќе и објасниш дека има алергија? Направив брис и и го залепив на врата.
Или на ограничени родители кои мислат дека ако некое дете кивне нивното ќе се разболи?
Јас ги мешам децата со болни и сум ги мешала и сеуште ги мешам. И не мислам дека под дифолт моето ќе префати. На крај краева ако нема имунитет стекнат, ќе фати од кваката на вратата дома.
А дека дома ќе го оставам детето затоа што му тече нос - мало морген. Ниту пак сум се бунела ако видам размрсулавено дете или пак да бегаме од дете со сипаници. Кој сака нека си го чува детето под стаклено ѕвоно, јас не. Јас сум од несовесните родители.
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 8.11.2011 22:14:40 >