Јапонски торти за слабеење
Ура! Информираните Јапонци го решија најголемиот проблем на нашето време - дисхармонијата меѓу љубовта на девојките кон колачите и нивната желба да бидат слаби
Овие торти и пасти можете да ги јадете во неограничени количини и притоа да ја задржите витката фигура!
Тортите изгледаат многу вкусно, нели?
Дали посакавте да пробате од шеќерниот цвет или од листовите марципан ... Само што овие листови не се од марципан. Сосема вистински се. Не е за верување, но овие примамливи десерти се направени од ... зеленчук! Зеленчуковите колачи се последен крик на модата во јапонското кулинарство. Измислени се од Мицуки Моријасу, стилист на храна во ресторанот "Bistro La Porte Marseille" во Нагоја.
На овој начин Мицуки Моријасу се обидува да ги натера гостите на ресторанот да ја засакаат здравата храна. "Глазурата" на овие колачи е направена од урда од тофу, разбиена со зеленчук. Тестото е направено од соја брашно со минимална количина шеќер. Зеленчуковите десерти веднаш станаа популарни.
А ние ви посакуваме добар апетит и успешна диета!