|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Како "лекувате" грижна совест?
10.4.2010 23:22:39   
mother 29
Одете во црква,давате пари на бездомници/просјаци,се затварате во себе,се самоказнувате??????????
како?
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Како "лекувате" грижна совест?
10.4.2010 23:49:15   
Тања РР
Oффф ништо не ми помага. Обично пробам да се чувствувам подобро удирајки на шопинг но тоа е краткотрајно решение, потоа совеста ми станува уште погрижна заради безвезе потрошените пари user posted image .

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 2
11.4.2010 0:45:18   
Maca25
Ни мене ништо не ми помага. Ќе мислам, ќе се јадам со денови. Ќе ме прогонува тоа ноќе и нема да можам да заспијам.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 3
11.4.2010 9:23:34   
Палешка РР
Никако. Чекам да помине време. Обично така поминува, кога ќе подзаборавам.
Многу зависи што ја предизвикува грижата..оти кај мене и банални работи можат да доведат до несоницаuser posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 4
11.4.2010 9:38:59   
BILE.F
Никако! Додека сама не се убедам дека тоа не било моја кривица, или дека така требало да биде, катастрофа ми е. А после тоа го оставам во минатото и продолжувам! Може да се навратам и да кажам дека многу ми е криво, ама тоа го кажувам со чуство од минатото, кое во сегашноста не постои!

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 5
11.4.2010 10:07:45   
fantom
Mnogu tesko se lekuva toa,recisi nikako.Mozebi vremeto ke pomogne malku,ama celosno ne!Zasekogas ke postoi griza na sovest.Znaete,mozes nesto loso da napravis pa da te dadat na sud,i da te oslobodat(iako si kriv),ama sovesta e najgolemiot sud za covekot.

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 6
11.4.2010 10:10:33   
Cacko
so vreme,samo so vremeuser posted image

(Одговор на членот fantom)
Непосредна врска до пораките: 7
11.4.2010 16:18:13   
denicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cacko

potpis! i so priznavanje! koga nesto ke si priznaes posle e polesno.

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 8
11.4.2010 16:25:48   
April
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cacko

и со музика, of course user posted image

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 9
11.4.2010 16:28:01   
Leonida
Да си признаам пред се самата на себе дека сум згрешила и каде. Пробувам тие ситуации да ги прифатам како дел од животот и секогаш пробувам да гледам напред, а не назад. user posted image

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 10
11.4.2010 22:47:23   
Enika
Уф мн лошо. Се нервирам, нема да спијам...јас за било каков проблем сум таква...се јадам себеси. Зависи за каква грижа на совест се работи, во пронцип гледам да избегнам такви раб...последното беше ова со изгубениот индекс на факс и неплатени рати , кога се мучев и незнаев како да пристапам на проблем кој сама си го напраив со ратите и луге такво нешто некам да се пофтори...буквално нит јадев нит спиев, само на тоа мислев и се осекав ужасно

What goes around comes back around.

(Одговор на членот Leonida)
Непосредна врска до пораките: 11
11.4.2010 22:57:22   
melody
Jas ne ja lekuvam...grizna sovest ne mozes da izlecis na nieden nacin ako navistina toa sto si go napravil e  za da  te pece sovesta vo idnina. Koga i da se potsetis sekogas taa ke bide tuka. Zatoa gledam kolku mozam da ne pravam raboti poradi koi ponataka ke me grize sovesta.

(Одговор на членот Enika)
Непосредна врска до пораките: 12
12.4.2010 12:35:03   
Annuska
Се согласувам дека грижна совест не може да се излечи, може само да се подзаборави со текот на времето, и таман мислиш дека си заборавила еве ја пак - те боцка, те гризе, те пече....  барем јас така се чувствувам. Има некои работи и ситуации што ми се случиле и пред 5-6 години и сеуште знаат да предизвикаат нервоза и несоница и милион мисли од типот : Што ако не постапев така или што ако не речев така? 

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 13
12.4.2010 13:00:02   
majka 79
vremeto kaj mene leci se.
ne sum zlopamtilo ni za sebe ni za drugite.
se trudam da nemislam na nestoto i po vreme go snemuva.
ne deka sum bezgresna no i sum nemala nekoja griza na sovest za da me izmacuva dolgo vreme.

(Одговор на членот Annuska)
Непосредна врска до пораките: 14
16.4.2010 15:47:17   
profesorica
оооффф се јадам во себе, ќе мислам ќе мислам ...и се додека не пројде некое време и подзаборавам на нештото...

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот majka 79)
Непосредна врска до пораките: 15
18.1.2013 15:01:09   
Mihaela 2010
Vo posledno vreme edinstvena griza na sovest imam koga dovolno nema da i posvetam vnimanie na kerka mi,pa tolku mnogu mi e krivo sto si vetuvam deka utredenta ke i nadopolnam,i go ispolnuvam vetuvanjeto...

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 16
18.1.2013 15:21:45   
miana
So tek na vremeto se pominuva..

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 17
18.1.2013 16:18:54   
vezilka RR
Се самоубедувам дека не било моја кривица и чекам да заборавам..user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 18
19.1.2013 11:25:52   
Ring
1-2 дена ќе ја мислам работата на 300 начини, ќе барам оправдување и веќе 3 дена заборавам или ми е сеедно..

Your children will become who you are...so be who you want them to be !

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 19
19.1.2013 22:29:46   
niki
si prostuvam sebe si, si velam deka da sum znaela podobro, podobro ke sum postapela, se trudam da izvlecam pouka i ne sekogas mi uspeva od prv pat, si velam deka sum samo covek so mani, taka nekako so prifakanje na mojata negativna strana

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 20
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.