|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Молитва пред спиење
13.7.2010 14:59:21   
majka 79
neodamnesniot razgovor so moja drugarka me inspirira da ja otvoram temava.
nejziniot soprug imal navika pred spienje da si kazuva molitva i decata gi ucel na istoto.taa kako i jas ne e vospituvana vo toj duh no sepak i se dopaga taa navika.
dali praktikuvate da se pomolite pred spienje? i kako go pravite toa?
dali imate poseben ritual, pred ikona i slicno?
mozebi e ubavo da se pomolime pred spienje za duhoven mir, za lesen son , za nadez deka utresniot den ke donesi nesto ubavo.

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 13.7.2010 15:02:22 >
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Молитва пред спиење
13.7.2010 15:03:41   
Bitolcanka
Јас не практикувам, но добро е. Некои и пред ручекот имаат таков ритуал - да се помолат.

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот majka 79)
Непосредна врска до пораките: 2
13.7.2010 15:05:32   
Viktori
одамна не сум се молела пред спиење, порано да.
исто и пред јадење.

Инаку една смешка, пред некое време бевме на семеен ручек. Комбинација од православни, протестанти и атеисти. Ама имаше и едно детенце со даунов синдром. Срце убаво, не им даваше да јадат без да се молат! Јас одма го послушав. user posted image
Да, зошто да не. Мирот е најважен, а сите си го наоѓаме на различни начини.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 3
13.7.2010 15:07:33   
Тања РР
Еве веќе 11 години како се молам секоја вечер пред спиење. Не е некаков посебен ритуал, едноставно каде и да се наоѓам, пред спиење, откако ќе го изгаснам светлото, се свртувам кон исток и се молам. Молитвата трае кратко, ја кажувам Оче Наш и се молам за здравје на моето семејство и на сите на кои им треба помош а нема кој да се помоли за нив. Откако останав бремена, посебен дел од молитвата завзема ќерка ми.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 4
13.7.2010 15:13:37   
niki
јас сум атеист, немам време за вакви работиuser posted image остај што ги сметам за бесмислени
заради душевен мир би сакала да се занимавам со јога

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 5
13.7.2010 15:15:00   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka

Јас не практикувам, но добро е. Некои и пред ручекот имаат таков ритуал - да се помолат.

Potpis

Биди тоа што си

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 6
13.7.2010 16:06:58   
baby mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Еве веќе 11 години како се молам секоја вечер пред спиење. Не е некаков посебен ритуал, едноставно каде и да се наоѓам, пред спиење, откако ќе го изгаснам светлото, се свртувам кон исток и се молам. Молитвата трае кратко, ја кажувам Оче Наш и се молам за здравје на моето семејство и на сите на кои им треба помош а нема кој да се помоли за нив. Откако останав бремена, посебен дел од молитвата завзема ќерка ми.

Исто user posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 7
13.7.2010 16:11:04   
denim
Temava kako pogodena za mene... imeno, jas i kerka mi sekoja vecer pred spienje si kazuvame edna nasa molitva, so godini nanazad. I toa ni stana zadolzitelno. Po toa mnogu poubavo si zaspivame user posted image .

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 8
13.7.2010 16:13:12   
Martins mom
Не практикувам

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот denim)
Непосредна врска до пораките: 9
6.8.2011 23:02:46   
Natuska85
Може веќе 10 години наназад,пред спиење си се молам.Не е некоја посебна процедура,чисто така кога ќе си легнам во себе си се молам за здравје и среќа на најблиските и евентуално некоја моментална желба. И некако мирно си заспивам. Во последно време некогаш ми се случува и да не си ја кажам молитвата до крај веќе да сум заспанаuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 10
7.8.2011 11:52:59   
Snowhite RR
Јас порано практикував секоја вечер кога ќе изгаснев светло пред кревет клекнував и ја кажував Оче наш и се заблогодарував за нешто преку денот што се случило позначајно и се молев за наредниот ден, после тоа малку скратив и само ја кажував молитвата и само ако имаше нешто ептен значајно за заблогадарување или за молење за наредниот ден (на пример испит или нешто слично) тогаш подолго траеше (демек да не го замарам дедо Боже за небитни работи)
Откако се омажив не знам зошто престанав со тоа

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 11
7.8.2011 12:10:48   
kapina
si kazuvam molitva pred legnuvanje sekoja vecer 

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 12
8.8.2011 9:50:48   
Yummy Mammy
I jas poveke od 12/13 godini sekoja vecer si kazuvam molitva. Ne e toa nisto posebno, verojatno samo smiruvanje na dusata i umot. Koga ke si legnam i zatvoram oci prvo si ja kazuvam Oce nas smireno i potoa mu blagodaram za prekrasniot zivot koj mi go podaril i go molam i ponatamu da gi ispolnuva site moi zelbi, od zdravje, ljubov i blagosostojba, pa se do kupuvanje koli, stanovi i biznisi user posted image   Nekogas koga ja uspivam kerka mi, na uvce i ja sepotam Oce nas i vo zaednicko ime si se molime sekogas da si bideme taka gusnati, srekni, zdravi i sekogas zaedno.

Maz mi e tezok ateist, mnogu golem protivnik e na se sto podrazbira masono sledenje na odredena teorija, i eve posle 3 godini brak i spienje vo ista postela toj se uste ne znae za ovaa moja mala tajna. Mene ne mi brani nisto, no se luti koga sakam na kerka mi da i objasnam del od toj svet. Ne ni planiram da mu kazuvam za molitvata pred spienje, samo zatoa sto sum umorna od diskutiranje vo prazno i dokazuvanje...  

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 13
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.