Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Дали за време на бременоста пиете или користевте некои дополнителни мултивитамински препарати?Јас пиев мамавит по препорака на гинеколог и сум задоволна.Продолжив да ги пијам 2 месеци и по породувањето и можам да кажам дека овозможуваат успешна лактација.
пиев мамавит за време и 6 месеци по бременоста, докторот ми рече да ги пијам се додека дојам...супер се, и најпрепорачливи, плус сите што ги знам, идни и веќе мами ги пијат само нив
Елена јас мислам дека железото се пие континуирано мин 2 месеци за да има ефект а не еднаш неделно.И јас пиев магнезиум за грчеви во стомакот што ги чуствував кога гинекорогот ми кажа дека имам внатрешно крварење и го пиев до 8 ми месец.Истите и јас ги пиев на Natural Wealth од 250 mg по препорака на гинекологот.
Да Тифол пиев и јас,а за железото докторот ми рече да го пијам еднаш неделно,зошто го има во мамавитот,па и премногу витамини може да наштети на плодот.
do vcera piev Pentovit (B vitaminite i folna), od vcera pocnav so Mamavit, i pola saat od kako zemav apce povrativ, a veke dva meseca ne povrakam voopsto, pa si pomisliv da ne e slucajno od mamavitor kako nekoja reakcija, zasto imam slusnato deka nekoi vitamini doaga do macnini i povrakanje. Gledam deka poveketo go koristite ili ste go koristele mamavitot, pa pisete ako ste imale nesto vakvo.
Јас повраќав да, ама од се,а приметив на почетокот кога почнав да ги пијам дека имав маки и нагони за повраќање,но од ден на ден тие се губеа, така да Адријана,види уште неколку денови па консултирај се со гинекологот.
Адријана како ти е сега од витамините?Јас секогаш ги пијам навечер, и пред некој ден заборавив да се напијам и ајде сабајлето кога станав се напив, па мислев цревата ќе ги истурам, толку ми беше лошо не можев да се средам. Ти како ги пиеш?
< Поракaта ја уредил Elena -- 30.6.2009 18:07:03 >
Ej Elence gi pijam nasabajle posle dorucek, zabelezav deka mi se gadi koga sum pogladna, i sega praktikuvam da se najadam ubavo pa posle da gi pijam, taka mi e ok.
на почетокот пиев мамавит а подоцна pregnacare истиот состав само друга фирма + фолан, и последните 3 месеци сируп реферум(железо) и витамин C pregnacare пиев до 9 месеци по породувањето
Do 4-ti mesec piev folna, vit C i B6. Posle toa prodoloziv da pijam Prenatal ama mnogu tesko gi podnesuvav-macnini, povrakanje i sl. Pa gi prekinav posle nekolku dena. 2 meseca piev zelezo deka mi bese slabo, a koga se podobri za zelezoto jadam sekoe sabajle med i kopriva, a od 4-t meec navaka od vitaminite samo C i magnezium. Se trudam da jadam sto poveke ovosje.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.