Luci
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cher ИЗВОРНА ПОРАКА: luci Јас сум ЗА градинка и еве ќе ви образложам зошто. Син ми почна во градинка уште на 8 месеци и уште на сам старт закачи прво бактерија стрептокока пнеумонија која претходно никогаш сме ја немале, нити таа нити па било која друга. Почна да кашла, да му тече носето па завршивме со брохнопнеумонијакоја ни требаше месец и пол да ја излечиме. Нормално додека беше болен и додека имаше бактерија не го носев бидејќи пред се се плашав за да не се влоши неговата состојба а и да не префати некое од другите дечиња. Таман ќе го излечевме тој пак се разболуваше, кашлаше, носето му беше те затнато - те му течеше, плуќа полна со шлаем, труење од 1 до 101 со антибиотици и иако сите околу мене збореа, а и јас самата до душа, дека све тоа му е од градинката јас сепак не го отпишав и не ни планирам. Ние до сега не сме биле цел месец во градинка, зошто стандард се разболуваме. Одиме 3 дена па после седиме дома 10 дена. Значи дете ко дете, во нова средина со еден куп дечиња нормално дека ќе префаќа болести, бактерии и слично. Е сега, после долгите паузи што ги правевме син ми ниту еднаш до сега нема пуштено солза кога го оставам таму, ниту првиот ден. Кога го однесов последен пат после паузата од 10 дена абе детево се утепа радувајќи се на учителките, им подава рачиња да го земат, се радува и се смее на цел глас кога ќе ги види дечињата, и знам дека таму му е преубаво и дека го гледаат како што треба. Редовно му се менуваат памперси, јаде, спие, си игра, учи нови работи и допрва ќе учи Значи иако со лошото искуство ради разболувањата јас сум сепак за одење во градинка зошто според мене има повеќе предности отколку маани(барем за мене, сега за сега ) Многу реално напишано. Ние имаме 5,5 месеци, од септември ќе тргнеме во градинка. Во која градинка оди вашиот син? М. оди во Во Буба Мара - Ново Лисиче. Мајки без грижа за нејадењето или не пиењето течности на вашите дечиња, све ќе пројадат и пропијат таму. М. вода не пиеше ама ич пред да тргне во градинка, ја плукаше одма штом му дадев а сега да го видите љока ли љока водичка, се тресе од радост на шишето вода