Hopeful RR
|
Беа, не ти треба седатив, верувај ми Мене ме фати паника само ноќта додека седев врзана на ctg и чекав да дојде утрото и да ме земат, а кога почна постапката, бев како во бунило, измешани чувства милион. Анестезиологот беше цар, ми правеше муабети и ме смееше цело време. Инаку истата постапка е и во Систина како што опиша Квиско, со тоа што откако ќе го извадат бебето/бебињата , ставаат целосна анестезија за киретажата и шиењето. Многу брзо се оправив потоа, раната одма ми се среди и зарасна, болките нормално ги третираат по кратка постапка, немој да си ќутиш ако те боли нешто, и дури се зачудив сама од себе колку лесно помина се. Морам овој момент да го истакнам - ми го донесоа прво едното бебе, слушав таму во позадина - дајте и го да го види, дајте и го да го види, и ми го донесоа, и стои сестрата со бебе покрај мене, а јас цела глупава и збунета, не знаев што да направам па само го душнав. Кретен. После ми го носат другото бебе, исто, и си викам овие очекуваат нешто да направам, со првото ништо, ај сега со ова, па го бакнав и одма почна близначкиот guilt trip - лелеее првото не го бакнав, го запоставив, и со тоа се опседнувам секој ден, дали им давам подеднакво љубов на двајцата