Anushka -> RE: Царски рез (3.7.2009 14:12:36)
|
so "sudni" maki sednav da vi pisam devojki, zosto ne sum za "nikade". Nitu veke mozam da spijanm, nitu da jadam, nitu da se setam, nitu da sedam. Se cuvstvuvam kako zelka od Galapagos, prevrtena na grb... Mene veke mi zakazaa carski rez (zasto taka mora, po tret pat) za idnata sedmica. Haley, se soglasuvam so tebe deka barem navidum carskiot e pomala "gnjavaza", ama site go zaboravame faktot deka toa e sepak KOMPLETNA operacija. A taa si nosi sekakvi rizici. Sakam da kazam, trae 2 casa, te secat, ti gi vadat crevata na tacna, za da dojdat do bebeto, pa posle se' sijat i crevata gi vrakaat nazad (ama, normalno ne kako sto bilo, tuku otprilika). Posle kozata ti ja zasivaat so okolu 16 konci. Koga ke se svestis, ke se osekas kako Tom od Tom&Dzeri koga ke go presecat so laser. Teloto na edna, nozete na druga strana... a da ne vi kazuvam deka na vtoriot carcki mi presekoa besika, pa sedev so kateter ko' idiot 3 dena. Sega, blagodarejki na toa, site toaleti vo Makedonija i posiroko gi znam. Koleska koja se porodi so carski pomina poloso - po greska na bebenceto mu go zasekle i gazeto.... Sepak, priznavam, se cuvstvuvas "povlasteno" - nema bolki barem pred toa, nema sienje dole, nema tolkavi neizvesnosti. Plus, so pomos na spinalnata anestezija sega i bebeto go gledas vednas. Treba da se proba prirodno, pa ako ne ide, togas...
|
|
|
|