Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Да го научиме Словенечкиот јазик 19.7.2010 21:39:04
Bitolcanka
Интересен и лесен бил словенечкиот јазик Ај кога пишуваме зборови на македонски јазик ти преведувај ни ги на словенечки, побрзо така ќе научиме и подобро ќе оди Можеме да пишуваме и една реченица на 2-та јазици, или да менуваме глаголи, лица за почеток
уште еднаш за Јованка за идејата за ваква тема
RE: Да го научиме Словенечкиот јазик 23.7.2010 23:45:33
jovanka
Ucitelke Agnes te cekame so novi zborovi.Eve edna recenica za prevod: Imajte prijatno rr druzenje vo park i slednoto druzenje kaj mene na gosti vo Slovenija. Kolku bi bilo ubavo da se realizira vo stvarnost a od kade da znaeme...eden den i toa ke bide.
RE: Да го научиме Словенечкиот јазик 24.7.2010 0:24:10
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka
Ucitelke Agnes te cekame so novi zborovi.Eve edna recenica za prevod: Imajte prijatno rr druzenje vo park i slednoto druzenje kaj mene na gosti vo Slovenija. Kolku bi bilo ubavo da se realizira vo stvarnost a od kade da znaeme...eden den i toa ke bide.
Želim vam prijetno RR druženje v parku, naslednje druženje pa pri meni na obisku v Sloveniji
RE: Да го научиме Словенечкиот јазик 31.7.2010 21:03:24
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: agnes77
korekcija
девојки - dekleta момци - fantje маж - mož жена - žena деца - otroci, а дете -otrok бебе - dojenček , dojenčka , dojenčki ...
слично нели
Да, многу слично. И кај нас за бебе се употребува и зборот - доенче (додека бебето се дои, до 1 година од прилика) Јееее, си научив неколку зборови Hvala пријателке пријателка
RE: Да го научиме Словенечкиот јазик 29.12.2010 23:57:39
jovanka
Novogodisen cas! Da ja potset_am ucitelkata Agnes kako zaokruzuvanje na godinata sto ni izminuva a ni doaga nova so mnogu zelbi edna poraka na slovenecki so prevod makedonski!
< Поракaта ја уредил jovanka -- 29.12.2010 23:58:10 >
RE: Да го научиме Словенечкиот јазик 30.12.2010 0:38:51
agnes77
Dragi prijatelji, želim vam srečno, zdravo in uspešno novo leto 2011.
Драги пријатели, ви посакувам среќна, здрава и успешна нова 2011 година.
Јованка те молам за коректура
Али пошто то е многу формално имам уште една порука на сло јазик, (Julie prosim za prevod )
Drage moje prijateljice. Čeprav vas poznam le v tem lepem virtualnem RR svetu, ste mi s svojimi besedami podpore polepšale mnogo težkih in žalostnih dni v letu, ki odhaja. Zato se vam iz srca zahvaljujem. V letu, ki prihaja vam želim dosti nasmehov, toplih objemov, srečnih dni in uresničenih sanj. Srečno 2011!
RE: Да го научиме Словенечкиот јазик 30.12.2010 11:43:34
Julie1
Drage moje prijateljice. Čeprav vas poznam le v tem lepem virtualnem RR svetu, ste mi s svojimi besedami podpore polepšale mnogo težkih in žalostnih dni v letu, ki odhaja. Zato se vam iz srca zahvaljujem. V letu, ki prihaja vam želim dosti nasmehov, toplih objemov, srečnih dni in uresničenih sanj. Srečno 2011!
Драги мои пријателки. Иако ве знам само во овој прекрасен виртуелен РР свет, со вашите зборови за поддршка ми ги разубавивте многу тешките и тажни денови од годината која изминува. Затоа од срце Ви се заблагодарувам. Во годината што доаѓа Ви посакувам многу насмевки, топли прегратки, среќни денови и реализирани соништа. Среќна 2011!
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.