Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Навистина не знам. Понекогаш мислам дека некои луѓе ептен ми се имаат изменето просто не можам да ги препознаам. А друг пат пак за некои луѓе си помислувам дека остареа а пак се истите, се иститите грешки ги прават, се истите работи ги повторуваат. Мене ми е логично луѓето да се менуваат под влијание на животот, да ги менуваат своите перцепции и ставови како стареат, како созреваат. Се што не е вродено, туку се учи, се менува во текот на животот..а човекот учи додека е жив, или барем така треба.
E pa eve ajde da trgnam od sebe. Smenet e mojot nacin na zivot, razmisluvanje, dejstvuvanje od pred nekoi 5-10 godini. Na ovoj nacin veruvam 100% deka site luge se menuvaat znaci sme podlozni da reagirame na site promeni okolu nas. Nuzno se menuvame, da ne recam prinudno.... No moram da naglasam deka generalniot (ili neznam kako poinaku da go kazam) karakter vo sustina nemoze da se smeni. I nie kaj lugeto najcesto ne gi zabelezuvame onie sitni promeni koi sto im se slucuvaat i se koncentrirame kon krupnite karakterni promeni i zatoa dobivame vpecatok deka lugeto ne se menuvaat. Znaci i mojot karakter ne e smenet, i mnogu luge sigurno me dozivuvaat kako ne promeneta, ista. No samo jas znam kolku sum vo sustina promeneta i koi raboti tocno mi go promenile nacinot na zivot ili odnesuvanjeto. No sustinata na ona sto sum jas e ista: buntovna, tvrdoglava, ponekogas sebicna...(samo losite gi navedov). E sega ako barame da lugeto se smenat zatoa sto nie sakame ili zatoa sto nie smetame deka gresat toa moze i nikogas da ne sluci. Ama i vo toj slucaj ne znaci deka sepak ne se promenile vo drugi aspekti od nivnite zivoti.
Јас пак мислам дека луѓето не се менуваат карактерно, туку со тек на време и со животното искуство што го стекнуваат само почнуваат поинаку да гледаат на работите и нормално - поинаку реагираат.
Карактерот останува ист, ама реакциите се променети.
Mislam deka se menuvaat licno jas mislam ne sum smeneta ili pak moze malku no maz mi e smenet i toa na poloso si mislam deka ne e veke kako porano mozebi i vremeto si go pravi svoeto zaedno sme osum godimi so vo vrska so vo brak no mnogu mi fali stariot on ce custvuvam kako da ne e toj tuku nekoj drug i mi e mnogu tesko a mnogu go sakam
E pa eve ajde da trgnam od sebe. Smenet e mojot nacin na zivot, razmisluvanje, dejstvuvanje od pred nekoi 5-10 godini. Na ovoj nacin veruvam 100% deka site luge se menuvaat znaci sme podlozni da reagirame na site promeni okolu nas. Nuzno se menuvame, da ne recam prinudno.... No moram da naglasam deka generalniot (ili neznam kako poinaku da go kazam) karakter vo sustina nemoze da se smeni. I nie kaj lugeto najcesto ne gi zabelezuvame onie sitni promeni koi sto im se slucuvaat i se koncentrirame kon krupnite karakterni promeni i zatoa dobivame vpecatok deka lugeto ne se menuvaat. Znaci i mojot karakter ne e smenet, i mnogu luge sigurno me dozivuvaat kako ne promeneta, ista. No samo jas znam kolku sum vo sustina promeneta i koi raboti tocno mi go promenile nacinot na zivot ili odnesuvanjeto. No sustinata na ona sto sum jas e ista: buntovna, tvrdoglava, ponekogas sebicna...(samo losite gi navedov). E sega ako barame da lugeto se smenat zatoa sto nie sakame ili zatoa sto nie smetame deka gresat toa moze i nikogas da ne sluci. Ama i vo toj slucaj ne znaci deka sepak ne se promenile vo drugi aspekti od nivnite zivoti.
vaka mislam od pocetok do kraj inaku ic ne gi mozam lugeto sto ocekuvaat od sekoj nekoj da se menuva po nekoj niven terk, znaci ako me prifakas prifati me, ako ne ti odgovaram najdi si nekoj koj e po tvoi merila, nemoj da me maltretiras so ocekuvanja koi nit imam namera nit sakam da gi ispolnuvam
Лугето со текот на годините се менуваат.Некои на подобро ,некои на полошо. Јас сум изменета многу. Ако разгледам во мојата блиска околина ке речам дека мојата свекрва и мајками се сменети многу. Свекрвами до пред некоја година беше една личност а сеа е друга. Се што порано уживаше да го прави - сега ја ужаснува. Мајками па неможам ни да ја познаам - 100 % сменети.Двете се близнак во хороскоп,иста генерација се. Дали е климакс во прашање незнам,но за некои работи неможам ни да ги познаам жениве. Веројатно кај сите се случуваат промени.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.