Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 7.4.2010 16:02:07
dari
zdravo na site jas sum nova na forumot.se nadevam deka ke me prifatite .Jas odam kaj dr.Tase vo Plodnost i zasega sum mnogu zadovolna.site ispituvanja mi gi napravi i mene i na mojot soprug.Kaj nas e se vo red samo edinstven problem e ovulacijata.imam neredoven ciklus i ne znaeme koga e ovulacija.Pa od drugiot mesec mi prepisa clomifen.Bi sakala da znam dali ima pozitivni rezultati od clomifenot nekoja od vas? blagodaram odnapred
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 7.4.2010 17:10:07
kik@
iki82 doktorot Tase ne ni ja kaza pricinata niti pak go interesirase zosto i po 2 oat ne sum bremena,a vo Sistina ni kazaa odma samo stom gi vide doktorot rezultatite:embrionite ne se razvivale dobro zatoa sto ne se zemeni pravite spermatozoidi a kaj maz mi gi imase mnogu malku.Izgleda vo Bitola ne se potrudile da gi najdat tie sto treba,tuku koj im se fatil toj go zele.Pozdrav.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 9.4.2010 8:17:17
veskucame
Devojki navistina vi blagodaram na podrskata.Navistina mnogu mi znaci a isto taka vi blagodaram i na receptite.Samo malku me buni toa sto receptot so bademi od ljupka mislam bese, veli treba da se nepeceni so luspa.Kolku sto imam citano i slusnato luspata na nepecenite bademi imaat cijanid(otrov).Dali moze barem bademite da se izlupeni?Vo vrska so izborot na ginekolog koj ke mi pomogne da zabremenam se mislam pomegu doktorite od Re-medika ili Sistina.Dali moze nekoja od vas da me posovetuva ako imala nesto slicno ili znae nekoj slicen primer.Inaku Pravev i mnogu drugi ispituvanja i d-dimerite mi se i genetski.Znam deka toa sekogas moze da pravi problem i zatoa ke treba da se vnimava mnogu.Pozdrav na site Srcki ste
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 9.4.2010 9:37:49
arh_diz
veskumace a koj gen e kaj tebe . Okolu doktor najdobro ti e sama da se obratis vo Sistina Remedika i Sv Lazar i da go kazes svojot problem a tie ke ti kazat dali imaat takov ginekolog. Jas mislam mora da ima nekoj vo Skopje specijalizirano za trmobofilija .Jas odam kaj takov ginekolog i mnogu sum zadovolna od nejze. . Nemoj nikakvi lekarstva da zemas na svoja raka pa duri i caj maca ili neznam nekoj slicen problemot so d-dimerot e slozen i treba se da e so konsultacija so doktor
< Поракaта ја уредил arh_diz -- 9.4.2010 9:38:48 >
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 9.4.2010 10:22:11
prvenka
ИЗВОРНА ПОРАКА: ljupkaja
vaka mi kazaa 1 kg orasi,1kg mindali,1kg lesnici,1 kg kikiritki site so luspa nepeceni da se smelat i da se izmesat so 5 kg med i se stavaat vo dve stakleni tegla i se jade 1 lazica drvena nasabajle i edna navecer i maskoto i zenskoto jas napraviv pola doza i taa ke mi stasa za ovoj mesec , sepak koga bev na ginekolog vcera bese prezadovolen od toa kakov bil endometriumot i na ehoto se gledase deka imam prsnat folikul so jajce kletka i rece deka se golemi sansite za bremenost ovoj mesec pa ke videme i ako ima bremenost ke bide blagodarenie na lekot sto go pisav pogore
Sto se toa mindali i lekot za sto e,imavte li nekoj problem? Ne mi ejasno,kako orasite da bidat so luspa??
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 9.4.2010 14:39:29
ljupkaja
prvenka da samo orasite se iskrseni bez luspa, a go jadam ova bidejki koga pijam klomifen mnogu mi se istencuva endometriumot i da ne pijam hormonski apcinja kako sto e estrofem ,i ima rezultati oti so klomifen a nikakvi drugi apcinja ne pijam a endometriumot mi e 12 mm ,a dodeka vo prethodnite meseci koga primav klomifen morav da pijam estrofem i pak na 14 den endometriumot mi bese najveke 7 mm ,a za da moze da opstane bremenost potrebno e endometriumot da bide podebel
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 16.4.2010 10:29:08
veskucame
Zdravo devojki.Gledam deka cela nedela nema nikoja od nas pisano.Dobro li ste?eve jas uste nemozam da se resam kaj koj ginekolog da odam, a sakam da napravam i novi hormonski ispituvanja da ja vidam segasnata sostojba.Pozdravce na site.Dali ima nesto novo kaj nekoja od vas?Mislam ili .
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 16.5.2010 20:14:15
Тања РР
Зголемување на сперматозоидите со интервенција во исхраната
За овој случај, можат да помогнат и одредени нутриутивни мерки. Научниците при универзитетскиот медеицински центар Нијмеген во Холандија од 2002 година рапортира дека дури и кај оние мажи кои што немаат мерлива нутриционалан дефициенција од фолна киселина или цинк, пронајдено е дека нивната фетилност се зголемила по земањето на тие нутритиви како додаток во исхраната во временски период од 6 месеци. Дневните дози биле 66 мг цинк и 5 мг фолна киселина.
Некои додатоци во исхраната ја поддржуваат корекцијата на специфичните аспекти на машката инфертилност. Кога машката неплодност е резултат на атеноспермиа или ’можноста за пливање’, L-carnitine може да ја подобри фертилноста дури и без да се зголеми бројот на сперматозоидите. Во една клиничка студија, на 100 мажи со проблем со подвижност на сперматозоидите им биле препишани по 3 000 мг L-carnitine секој ден во временски период од 120 денови. На крајот од студијата, 75% од случаите на неплодност кои што се должеле на атеноспермија биле доволно подобрени за да се направи оплодување. Бројот на подвижните сперматозоиди кај овие 75% испитаници се зголемил за 26 до 37%.
Фолната киселина и цинкот не се единствените додатоци кои што можат да ја поддржат машката фертилност. Други клинички студии имаат најдено бенефити во L-arginine, калциумот, коензимот Q10, витамините B12, Ц и E. Главен процент од сите истражувања ја поддржуваат употребата на фолна киселина, цинк и L-carnitine.
Можат да бидат значајни и некои други едноставни чекори.
Маслото од семе од памук, кое што понекогаш се појавува во маслото за готвење и маргаринот, претставува извор на gossypol, кој што претставува машки контрацептив. Истото дејство го има и млекото од соја и производите од соја како и сите други кои содржат фитоестрогени во совојот состав. Секој маж кој што се обидува да го зголеми бројот на своите сперматозоиди, треба да носи боксер долна облека. Исто така, многу е важно да се држи понастрана од жешки бањи и тесни пантолони. Секоја од овие мерки ја држи температурата на скротумот на ниска вредност и ја зголемува продукцијата на живи, подвижни сперматозоиди.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 16.5.2010 21:58:46
Bogdancanka
Внимавајте на скриените масти во продуктите
Докажано е дека трансмасните киселини влијаат на плодноста и треба да се конзумираат што помалку. Скриените масти во многу видови на храна можат да го зголемат ризикот од неплодност за 70%, предупредуваат британските научници. Со тоа им порачуваат на сите жени кои сакаат да затруднат да ги избегнуваат трансмасните киселини. Трансмaстите се користат во многу прецесуирани намирници, кои немаат права нутритивна вредност како чоколадото, питата и брзата храна. Проблемот лежи често во тоа што никој не може со сигурност да докаже колку трансмасни киселини има во некоја храна. Токму поради тоа нутриционистите сметаат дека би требало да се забранат.
Количината која може да биде штетна се состои во една крофна или пакетче чипс. Трансмасните киселини природно влегуваат во составот на црвеното месо и млечните производи, но, најголем број од нив се додатно вметнати. Некои студии докажале дека тие масти можат да ги блокираат артериите и да влијаат на нивото на лошиот холестерол, што може да доведе до срцев или мозочен удар.
Во Велика Британија веќе на големо се зборува за штетноста на некои процесуирани оброци и продукти. Еден од пет Британци е со поголема тежина од пропорционалната на телото, а многу од нив имаат и доста голем вишок килограми. Неплодноста е исто така голем проблем, а секој шести пар има проблем со стерилитет. Во истражувањето кое го спровела Харвардскиот Универзитет за јавното здравство од Бостон, учествувале 18.500 жени кои сакале да забременат. Се покажало дека кај оние жени кои два посто од својата енергија ја земаат од трансмасните киселини,70% имале проблем со неплодноста. Тоа извадено во грамажа е, четири грама од тие масни киселини во дневен внесување од 2000 калории. Одговорниот на ова истражување, Д-р Жорге Чаваро, пресметал дека сите жени кои сакаат да родат треба да внимаваат на внесот на трансмасните киселини, пушењето и на одржувањето на нормала телесна тежина. На тоа осбено треба да внимаваат оние жени кои имаат полицистични јајници. Уште со сигурност не се знае како мастите влијаат на неплодноста, но се претпоставува дека тие влијаат на осетливоста на инсулинот. Резултатите на тоа истражување се објавени во часописот The American Journal of Clinical Nutrition. Експертите предупредуваат и укажуваат на фактот дека голем е бројот на оние кои лошо се исхрануваат, па така внесуваат многу повеќе од четири грама трансмасни киселини на ден, изложувајќи се себеси на опасност од неплодност. Оние кои често јадат брза храна во својот организам можат да внесат и неколку десетици грама од таа киселинина.
еве нешто на што би требало да се внимава
< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 16.5.2010 22:10:27 >
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 18.5.2010 17:47:09
mazule
Fala mnogu Bogdancanka. Sakam da prasam uste nesto, koga ke mi dojde vo pocetokot mi tece temno kafeava krv, no potoa se e normalno i na krajot pak nekolku kapki takva krv. Ima nesto vazno okolu toa ili e normalno? Ve molam kazete oti sum ispanicena. pozdrav.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 18.5.2010 18:09:19
Bogdancanka
нема проблем мила за тоа сме тука мила мислам за тоа најдобро да си го прашаш матичниот,али нема зашто да паничиш мислам дека не е ништо страшно.......и кај мене е така кога ми доага.....али за да не се секираш најдобро прашај си го гинекологот за да си бидеш најсигурна...еве уште некој на рр ако знае сигурно ќе ти одговори позззззз
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 18.5.2010 19:53:13
mazule
O.K. fala. I samo prodolzete taka, mnogu ste ni od pomos. Inaku jas veke 5 meseci se obiduvam da vidam , no ne uspesno. Sega ja sledam bazalnata temperatura, piam B kompleks, Folna kiselina, Vitamin E i od denes ke piajm caj od zalfija dva pati na den. Dali e dobra kombinacija za uspeh? A menstruacija imam uredna na 28 dena. pozdrav i od napred blagodaram.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 18.5.2010 19:57:59
Палешка РР
Ееее супер комбинација мажуле и јас пиев исто, само чај од жалфија се пие еднаш дневно по едно филџанче, мене така ми рекоа. Ајде што поскоро да видите
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 18.5.2010 21:03:20
mazule
Super i jas se nadevam na toa, ke ve izvestam koga ke bidi. Fala za podrskata A dali vliae nervozata na toa, oti pretezno se nerviram od rabota, no doma so mazotmi se zaboravam, se mi e ramno hehe.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.5.2010 16:59:55
fiore
i jas baram takov recept sto ke ni gi zgolemi moznostite za zabremenuvanje.sega pred nekoj den slusnav deka ubavo bilo zaedno so partnerot da sme jadele med promesan so cimet.trebalo da se jade poedna lazica sabajle i edna navecer.ovoj lek bil dobar za zabremenuvanje.jas uste ne go imam probano, ke pojdam da si kupam med i od utre ke pocnam so jadenje.se nadevam ke ima dobri rezultati.
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.5.2010 23:39:07
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule
Super i jas se nadevam na toa, ke ve izvestam koga ke bidi. Fala za podrskata A dali vliae nervozata na toa, oti pretezno se nerviram od rabota, no doma so mazotmi se zaboravam, se mi e ramno hehe.
Мазуле мила батали ги нервозите,барем јас најдобро знам како е со нервозата,првите три пати што одевме на инвитро полни со нервози без мир,караници мислам и тоа влијае....пробај да бидеш позитивна,али убаво рече дома со мажот ти се забораваш тоа е супер.....само позитивно мила и ќе биде
RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр... 20.5.2010 23:41:46
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: fiore
i jas baram takov recept sto ke ni gi zgolemi moznostite za zabremenuvanje.sega pred nekoj den slusnav deka ubavo bilo zaedno so partnerot da sme jadele med promesan so cimet.trebalo da se jade poedna lazica sabajle i edna navecer.ovoj lek bil dobar za zabremenuvanje.jas uste ne go imam probano, ke pojdam da si kupam med i od utre ke pocnam so jadenje.se nadevam ke ima dobri rezultati.
еве мила и тука имаме некои рецепти може да го пробате и ова
vaka receptov e isproban i navistina deluva posebno kaj mazite>
1 kg teven med 1kg kristaliziran med 10 gr priroden mlec 500 gr melen polen 500 gr meleni lesnici 500 gr meleni f`staci 500 gr meleni indiski orevi 500 gr meleni bademi
Tesko se zamesuva no e mnogu vkusno i navistina deluva. Se cuva isklucivo vo plasticen ili staklen sad i se jade so drvena ili plasticna lazica nautro i navecer po edna. Se izbegava kontakt so metal zato sto mlecot nema da ima dejstvie... jas i mas mi go koristevme ova veke 2 meseci i kvalitetot na spermata navistina se podobri. Kaj zenite dejstvuva vrz kvalitetot i jazcinata na jajcekletkite.
рецептот ни го напишала Адријана вреди да се проба
< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 20.5.2010 23:43:34 >
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.