|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колкава е тежината на Вашето бебе?
25.5.2010 16:33:19   
Snowhite RR
Денеска го меревме има 6400 гр, за 3 недели напреднал 400 гр, дали е нормално, со оглед на тоа што претходно во месец ставаше 1кг? btw на 28 ми прави 4 месеци

< Поракaта ја уредил Snowhite -- 25.5.2010 16:34:28 >

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 201
25.5.2010 18:59:33   
Палешка РР
Леле истото беше и кај нас user posted image Изгледа од 3-4 месец бебињата стагнираат. Не се секирај Snowhite, од четири месеци почнуваш со дохрана, па ќе си надокнади. Миа од 3-4 месец стави 500 гр, а од 4-5 месец стави 1000 гр. 

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 202
26.5.2010 10:25:16   
Martins mom
Se merevme vcera...Martin ima 6 750 gr. i 62 cm. user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 203
26.5.2010 11:43:45   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Леле истото беше и кај нас user posted image Изгледа од 3-4 месец бебињата стагнираат. Не се секирај Snowhite, од четири месеци почнуваш со дохрана, па ќе си надокнади. Миа од 3-4 месец стави 500 гр, а од 4-5 месец стави 1000 гр. 

Веројатно е така после 3от месец, помалку напредуваат

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 204
27.5.2010 0:04:23   
soncicko
denes bevme na kontrola imame 4 meseci i 6950 se rodivme so 3330 :)

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 205
27.5.2010 0:08:06   
soncicko
i jas denes cudno izreagirav zasto ovoj mesec imase naprednato samo 700 grama ,megutoa doktorot (pedijatarot) mi objasni deka toa e sosema vo red deka normalno e toa i deka ne e nisto strasno deka vsusnost se vadelo prosek od site meseci i kaj nas bese toa 900grama i doktorot rece deka e toa sosema vo red i deka do krajot na prvata godina treba da ima 10kg no ne e strasno i da bidat i 9,500 i 9kg.

(Одговор на членот soncicko)
Непосредна врска до пораките: 206
1.6.2010 11:23:25   
Maria
Vcera bevme na kontrola,Andrej e tezok 9 250 grama,a ima samo 4 ipol meseci.user posted image Se nadevam deka sega ke pocne da namaluva.user posted image Pa kaj ni e krajot.user posted image A samo na doenje e, nesaka ni sokcinja ni kasicka.

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 207
1.6.2010 12:15:20   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria

Vcera bevme na kontrola,Andrej e tezok 9 250 grama,a ima samo 4 ipol meseci.user posted image Se nadevam deka sega ke pocne da namaluva.user posted image Pa kaj ni e krajot.user posted image A samo na doenje e, nesaka ni sokcinja ni kasicka.

Машала ќе речам. Ние на 6 месеци бевме 8.100 кг.

Не те болат рацете?

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 208
1.6.2010 13:12:17   
strelec 1982
sinot na godinata bese nesto na 10 kila a dolzina 78 cm inaku se rodi 3800 i dolg 55 sm.Do 8 meseci bese mnogu debelko a posle koga pocnavme da odime vo dubak i da lazi pomalku napreduvase.Sega e godina i skoro tri meseci e 11 kila iako si jade ima apetit ne kacuva mnogu na kila po cel den samo odi ne sednuva.

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 209
1.6.2010 13:55:30   
melody
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria

Ne se sekiraj Maria i sinot na edni prijateli tuka na 4 meseci bese 9 kila pa eve go sega so godina i tri meseci ima okolu 11-12.Koga ke pocne da lazi ,da odi odnosno poveke da se dvizi ke namali vo kilaza.Bitno da e zdravo deteto pa kolku kila ima i ne e vaznouser posted image
Kaj nas kilazata nesto slabo napreduva ama kerka mi bre ne prestanuva da se dvizi sto ke imase vo toa gazetouser posted image Sega e 9200 grama iako se si jade osven sto imame ponekogas problemi so pojadokot ne go saka pa se snaogam na sekakov nacin da stavi od sabajle nesto vo ustauser posted image

Непосредна врска до пораките: 210
1.6.2010 14:45:06   
JUKI
Милан пред една недела полнеше 2 месеца и бевме на вакцина го измерија 6700.

Лука и Милан се моите сонциња.

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 211
1.6.2010 14:49:01   
Палешка РР
Леле машала колкави бебињаuser posted image Миа е 7100 на 5 месеци, мислам дека е ОК user posted image

(Одговор на членот JUKI)
Непосредна врска до пораките: 212
1.6.2010 15:20:35   
zaklina
nie imame 3 meseci 7 kg a dolzina 68. maliot napreduva po okolu kilogram mesecno 

Непосредна врска до пораките: 213
1.6.2010 15:39:21   
JUKI
Милан е роден4850 и тој напредува по килограм месечно.

Лука и Милан се моите сонциња.

(Одговор на членот zaklina)
Непосредна врска до пораките: 214
1.6.2010 16:06:09   
lukas
sin mi e sega 3 meseci i ima 5.700.a se rodi 2890 

(Одговор на членот JUKI)
Непосредна врска до пораките: 215
3.6.2010 13:53:12   
Maria

ИЗВОРНА ПОРАКА: Мама Охрид

Машала ќе речам. Ние на 6 месеци бевме 8.100 кг.
Не те болат рацете?

user posted image Кој те прашува дали те болат рацете?user posted image А како што минува времето се повеќе се приврзува за мене и сака в раце.user posted image А што убаво си лежеше и беше мирничко кога беше помалuser posted image

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 216
10.6.2010 11:51:44   
Tajna
Mojata minijatura Jana se rodi 2380, 47 cm, od bolnica izlegovme so 2270, denes pravime 1 mesec, bevme na kontrola i imame 3530 :)

Непосредна врска до пораките: 217
10.6.2010 11:57:48   
elle
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image за Јана супер напредува не се секирај за тежината кога ќе порасне голема може да биде поголема и од врсниците кои се родиле по 4 кг.user posted image

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

(Одговор на членот Tajna)
Непосредна врска до пораките: 218
10.6.2010 11:59:13   
arh_diz
Bravo za Jana srce malo samo neka rasteuser posted image user posted image user posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот elle)
Непосредна врска до пораките: 219
10.6.2010 15:35:39   
Палешка РР
Миа е 7300 гр.user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 220
16.6.2010 20:55:09   
Snowhite RR
Пред 2 дена го меревме има 6650, за 3 недели само 250 грuser posted image ја прашав др дали не е малку тоа, па таа гледаше некои графикони, табели, што знам, и рече спрема должината сразмерно се развивал, напредувал, всушност напреднал како за 2, а не како за 3 недели, па ми рече дека не било страшно тоа

Непосредна врска до пораките: 221
18.6.2010 11:52:35   
Slagjana
И ние вчера се меревме и излезе дека за 1 месец напреднала само 200г. (има 6300г.) user posted image . Гледам дека и други деца меѓу 3 и 4 месеци стагнираат. Може и немаше апетит заради тоа што и никнаа 3 заби. Сега ќе почнеме со сокчиња и кашички па се надевам ќе надокнади.

Непосредна врска до пораките: 222
18.6.2010 23:10:03   
Snowhite RR
Да, сигурно заради забите слабо напредувала, но јас мислам и заради жештиниве, но знај и дека после 3 месец послабо напредуваат, односно помалку отколку првите 3 месеци

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 223
23.6.2010 11:36:37   
MamaOhrid
Денес на полни 9 месеци бевме на преглед и тежиме 8.850 кг. За 3 месеци напреднал само 800 гр.user posted image .  Јас испаничена ја прашав докторката нели е малку, а таа ми вика супер е види колкави му се бутинатаuser posted image . Рече детето е супер, отсега ќе напреднува многу малку по 100-200 гр. месечно, ми рече се да му давам за јадење, грав, зелка, риба...

Непосредна врска до пораките: 224
23.6.2010 14:23:26   
Тања РР
Леле сите сме со истата приказна. Што им стана на бебињава, сите стагнираат. Еве денес ја меревме Јана и за две недели има многу малку напреднато, не знам точно колку бидејки денес со облека ја мереа ама нема повеќе од 200 г.user posted image Јас се загрижив ама педијатарот ме искара. Рече, не ја мерам повеќе, тежината нема никаква врска веќе, нека е здрава тоа е најважно.
Сега е 6100 г.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?