Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 23.6.2010 14:53:15
Palce
Здраво женскички... Еве и ние да се пријавиме за тежината...И Миа полека напредува ама со оглед дека е родена многу мала супер е...Сега има точно 6 кг,има без една недела 5 корегирани месеци (7,5 од раѓање-предвреме е родена),а се роди 1250г... Се надевам кога ќе почне и друго да папа ќе пркне..сега е како шпагета,слаба а долга.Денес ќе ја носиме на педијатар па ќе ја измерат...Инаку имаме дома вага и само ја мерам,како опседната хихихи Поздравки до сите
п.с Тања те гледам онлајн,ај ако можеш уклучи се на скајп..
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 24.6.2010 11:35:13
emma1
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Леле истото беше и кај нас Изгледа од 3-4 месец бебињата стагнираат. Не се секирај Snowhite, од четири месеци почнуваш со дохрана, па ќе си надокнади. Миа од 3-4 месец стави 500 гр, а од 4-5 месец стави 1000 гр.
isto i kaj nas, prvite 2 meseci kacuvase po poveke od kilo a sega na 3 mesecna kontrola 4oogr za 20dena (minatiot mesec malku pokasno bevme na kontrola). doktorkata rece deka mozda pocnalo malku da mi oslabuva mlekoto ama da teram samo na cicanje uste 2 nedeli pa ke vidime kako ke bide. isto mi rece da vnimavam na stolicite, zatoa sto sekoj den ako kaka po 3-4 pati barem ednas se slucuva da e zelena stolicata sto bi trebalo da e znak deka ne e donajaden bas. i plus ko za belja denta po kontrolata pocna da bara da cica na 1 saat (a tamam poslednite mesec dena se navikna na 2 saati) i mene uste poveke me jade janza. sega ke zemam od moite vaga i ke go meram pocesto da vidam kako ke tera. vo sekoj slucaj ima resenie i za toa, ako oslabelo mlekoto ke pocneme so dohrana ama nisto bez preporaka na pedijatar normalno
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 24.6.2010 13:12:42
biljana16
Sin mi se rodi 4100 i sega za edna nedela ke polni 5 meseci i tezinata mu e 8120. Poslednite 3 nedli ima staveno 400 grama inaku prehodno napreduvase odprilike po 1 kgr mesecno.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.6.2010 0:56:15
ananikol
Na 21-vi bevme na kontrola i bevme teski 5820. Znaci na mesec i edna nedela-5820. Utre (polnime 40 dena) ni doaga patronaznata doma pa ke se merime i ke pisam kolku sme teski sega.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.6.2010 1:10:09
veda
Lele dusice masala Moeto se rodi 3.750 ama i jas nekako slabo so mlekoto i vo pocetokot ama se plasam deka i sega nemam bas dovolno.Prvoto go prihranuvav pokraj cicanjeto i so adaptirano zosto imav malku mleko. Sega za ova probvam samo so cicanje ama ne su bas sigurna dali mu stiga . Ke vidime na 29 na kontrola so ke bidi.Dodusa imam i adaptirano mleko za sekoj slucaj pa 3-4 pati mu imam dadeno no potoa povraka.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.6.2010 1:33:25
veda
OOO OK razbrav pa poraki bile toa , ama jas ne znam duri sega otvoriv i vidov hahahh. Ne ne sum greska so tezinata ,toj se rodi 3.750 ama izgubi kilaza i koga si begavme od bolnica bese 3.500. Na prvata kontrola veke ja imase vrateno rodilnata tezina i sega ke vidime kako ke bidi na 29. DR-ta veli dobro e ama jas sakam da mi bide bucko hahah kako prvoto .
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 2.7.2010 15:20:51
MilaM
super sto ja najdov temava,mojata kerkicka denes ja merevme i ima 5400g, a dolga e 62cm,inaku imame 3 meseci i dve nedeli. Doktorot mi vika deka e dobra,ama jas se se plasam deka e slabicka,iako site okolu mene me ubeduvaat vo sprotivnoto...kako i da e, neka ni se zdravi i pravi decinjata toa e najvazno.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.7.2010 15:05:54
Slagjana
Истото е и кај нас. За 10 дена иста килажа- 6300. Уште 2 недели треба да ја дуплира тежината, да достигне 7400, а таа и минатиот месец доби само 200г. Нека се здрави,тоа е поважно.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.7.2010 16:46:44
Палешка РР
Не грижете се! Бебињата во тој период стагнираат, кога ќе почнат да јадат кашички ќе стават дури и 1000 гр. И Миа исто така, а знам и за Михаил на Snowhite и за Мартин на Martin's mom...и многу други, сега не ми текнува. Нормално е.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.7.2010 23:31:09
Iv14
I nie maka macime so kilazata. SE rodi 4060, prviot mesec ubavo si kaci okolu 1100gr, ama posle mesecno edvaj po 500gr. sega ima 4 meseci i 10 dena i tezi 6680gr a dolga e 67cm. Vo visina ubavo napreduvame, ama so kilazava slabo :) Mene mi rekoa da pocnam da i davam sokcinja od polni 5 meseci i ovosni kasicki. Uste se mislam dali da i davam..
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 4.7.2010 11:37:04
*miki mami*
моето синче се роди 4.140гр 51см од болница изледовме со 3.850гр имав млеко незнаеше да фати кога ја видиов килажата на одпусното ливце се загрижив колку ослабел за 2 дена ама одкако фати од цицка не се тргаше и на 4 месеца имавме 8 кила и 64 см само на цицанје сме сега за сега
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 5.7.2010 23:20:46
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Не грижете се! Бебињата во тој период стагнираат, кога ќе почнат да јадат кашички ќе стават дури и 1000 гр. И Миа исто така, а знам и за Михаил на Snowhite и за Мартин на Martin's mom...и многу други, сега не ми текнува. Нормално е.
Да, точно и Михаил стагнираше, многу слабо напредуваше после 3-от месец, сега еве почнавме со кашички. па ќе видиме на следната контрола колку напреднал. Не се секирајте мамички, ако не плачат за јадење тогаш значи дека му е погодено и нема место за паника
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 15.7.2010 20:18:45
Тања РР
Јана е 6440 г. За два месеца има ставено 1300 г. што според некои табели во Развојното Советувалиште е 200 г повеќе од вообичаено (демек во шести месец требало да качи 600 г а во 7-ми 500) За сметка на тежината е издолжена, ми рекоа.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.7.2010 16:11:40
AnnaMolly RR
Филип ми се роди 3190, 50 см. Од болница го испуштија со 3060. Сега имаме еден месец и три дена. Вчера на вакцина го мереа и сега тежи 4400 грама. Мене некако многу ми се виде, ама ме убедуваа дека е нормално повеќе да се поправи зашто сме само на адаптирано млеко. Ми се чини дека секој ден обравчињата му се се подебелки хахаха