Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
nosam Bliznaci, Kako kraen termin se zema 38ma nedela od bremenosta,spored toa imam uste imam 4 nedeli,mi se cini, a dokolku e normalna bremenost kraen termin mi e 22-07-2010 No imam cuvstvo deka ke se olesnam pred 40ta nedela(so sigurnost),a pred 38ta nedela(pozelno)
Да не мислиш 22.06 ? Леле супер близнаци колку сакав и јас, деновиве нон стоп кога излегувам гледам мајки со близнаци со двојна количка, им завидувам. Со лесно нека ти е ммилена2
Ti blagodaram SNEGULKE Jas si mislev deka samo jas gi zabelezuvam bliznacite i majkite so dvojni kolicki niz gradot(poradi mojata bliznacka bremenost) Noo tie se navistina pocesti i pocesti... Na 22.07 (40 nedela) toa mi e termin dokolku nosam edno bebe :) No..bliznaci se,i tokmu zatoa se preporacuva najdocna do 38ma nedela poroduvanje... (njaverovatno poragajot ke bide predizvikan dokolku,dotogas,ne dojde do nego prirodno) Isto,vo mnogu slucaevi,dokolku bebinjata se namesteni glavicno,procesot na poroduvanje zapocnuva duri i porano od 38ma nedela...
Jas si mislev deka samo jas gi zabelezuvam bliznacite i majkite so dvojni kolicki niz gradot(poradi mojata bliznacka bremenost) Noo tie se navistina pocesti i pocesti... Na 22.07 (40 nedela) toa mi e termin dokolku nosam edno bebe :) No..bliznaci se,i tokmu zatoa se preporacuva najdocna do 38ma nedela poroduvanje... (njaverovatno poragajot ke bide predizvikan dokolku,dotogas,ne dojde do nego prirodno) Isto,vo mnogu slucaevi,dokolku bebinjata se namesteni glavicno,procesot na poroduvanje zapocnuva duri i porano od 38ma nedela...
Lele na mene zivotna zelba mi bese da imam bliznacinja momce i devojce no ete ja dobiv samo Sara i sepak sum presrekna sto ja imam. Nemoj samo da ni se plasis za poragajot s ke bide vo red ne si ni prva ni posledna sto nosi bliznacinja. Dusicki mili, sekogas sum razmisluvala kako im e vo stomakot Ti posakuvam lesen poragaj. Sto se?
...i jas postojano si mislam kako li im e vo stomakot... Inace tie se dvojajcani,bebe B e masko 100%,a bebe A se pokaza kako zensko samo na eden od pregledite,a toa bese nekade vo 20 nedela mi se cini...dodeka ne vidam pak,ne veruvam ... Taka za vtoroto moe dete doktorot na sekoj pregled mi kazuvase razlicen pol...poslednite dva,tri bese veke jasno deka e masko...
Skorpijana,vo koja nedela si ti?I koga ti e terminot?
...i jas postojano si mislam kako li im e vo stomakot... Inace tie se dvojajcani,bebe B e masko 100%,a bebe A se pokaza kako zensko samo na eden od pregledite,a toa bese nekade vo 20 nedela mi se cini...dodeka ne vidam pak,ne veruvam ... Taka za vtoroto moe dete doktorot na sekoj pregled mi kazuvase razlicen pol...poslednite dva,tri bese veke jasno deka e masko...
Slatki mali, ne e vazno sto i da se, samo neka se zivi i zdravi... Ti posakuvam lesen poragaj
denes bev na lekar i se dogovorivme za priroden poragaj tuka vo stipskata bolnica a za toa koga koga ke sakaat da izlezat haha koga ke me fatat bolki do 10.06 mi e terminot pa sega ke videme
Jas sum relativno nova na forumov i sekoj den go posetuvam (zadolzitelno). Nekolku pati sramezlivo napisav po nesto. Nosam bliznaci (dve maski) i termin mi e 30.09.2010
ПО 100 ГОДИНИ ...НЕМА ДА БИДЕ ВАЖНО КОЛКАВА БЕШЕ МОЈАТА СМЕТКА ВО БАНКА, КАКВА БЕШЕ КУЌАТА ВО КОЈАШТО ЖИВЕЕВ, ИЛИ КАКОВ АВТОМОБИЛ ВОЗЕВ. ...НО СВЕТОТ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОИНАКОВ ЗАТОА ШТО ЈАС БЕВ БИТЕН ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО ДЕТЕ!
Jas sum relativno nova na forumov i sekoj den go posetuvam (zadolzitelno). Nekolku pati sramezlivo napisav po nesto. Nosam bliznaci (dve maski) i termin mi e 30.09.2010
Лесна и убава бременост, уште полесно породување и многу многу радости со твоите момци! И немој срамежливо да ни пишуваш, секое искуство е добредојдено и ќе се најде некој кому ќе му помогне. Дружи не колку можеш и пишувај ни почесто, известувај не како растат бебушите, заедно да им се радуваме.
Leleee toa e prekrasno ...I jas posakuvam taka,se molam na sledniot pregled vo bolnicata da mi kazat deka sve e vo red so bremenosta i da se porodam prirodno Za toa ke znam najdobro veke narednata nedela...pa eve me cekam...
DENIM- tI posakuvam lesna bremenost do samiot kraj
Mojot termin za poroduvanje e 15. 07. 2010 ... veke e namesteno so glavceto nadole, ocekuvame deka ke bide i pred krajniot termin, ... a da .. .. ke bide slatko devojcence!!!
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.