Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Проверка на проодност на каналите 28.5.2010 16:40:36
mazule
Ne, nemam uste otideno. Samo da mi dojdi men i ke odam posle toa, pa ke vi kazam kako bese. Samo se molam na gospod da ne mi dojde taa crvenata. Dali so proodnosta na kanalite ima nekoja vrska so bolkite vo stomakot pred da ti dojdi? Logicki kako pominuva krvta ako ti se zatnati kanalite, mozno e zaradi toa da boli?
RE: Проверка на проодност на каналите 2.6.2010 21:02:51
pinokio2010
Mene mi ima praveno dr. Adamoska od Sistina kaj dr. Tolovski, pozadi Ramstore sto e HSG so RTG snimka. Me kostase 4000 den. I da, brisevite i sedimentacijata se zadolzitelni. Ne se sekiraj tolku malecka, se ke ispadne na krajot kako sto treba. Ti posakuvam uste sega da si
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 15:16:43
mazule
Za sedimentacija na krvta mi kazaa, a za mikrobioloski ne. Inace ke pravam HSG vo bolnica Tetovo tamu imam prijateli. Mone kako bese, bolese i kako pomina? Jas sega ke dobijam gledam po tem, pa ke zakazam za 8 ili 9 dena. Pozdrav4e i drzete sreka. UFFFFFF
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 15:57:00
nati2
Mazule, mene mojot dr. mi kaza deka mikrobioloskite brisevi i sedimentacijata se zadolzitelni.Pa zatoa prosliot mesec napraviv mikrobioloski ispituvanja,da se vidi dali imam nekoja infekcija, zatoa shto ako ima infekcija so kontrastot sto se vbrizguva, moze infekcijata da se prenese vo kanalite i matkata, pa togash lekuvanjeto bilo poteshko. A za sedimentacijata da ne e povisoka od 10, mene prosliot mesec mi bese 15 i zatoa ne napraviv hsg. Majki i idni majki ke ve molam ako nekoj imal pokacena sedimentacija pred hsg, da mi kaza sto da pravam.Pozdrav
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 16:04:29
vezilka RR
Еве вака мене мојот доктор ми објасни за седиментацијата..Значи таа е потребна за да се види дали имаш некоја инфекција бидејќи знаеме дека таа се покачува при инфекции..Затоа ако правиш микробиолошки, седиментација не ти е потребна..Јас пред HSG не правев ниту седиментација ниту микробиолошки, бидејќи скори предходно правев микробиолошки..Поздравче и со среќа со прегледот..
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 16:11:46
nati2
Vezilke, jas pravev mikrobioloski ise e vo red, napraviv i sedimentacija bese 15, se javiv kaj tolovski da zakazam i me prasaa za sedimentacija im kazav deka e 15 a brisevite se ok,mi rekoa deka sedimentacijata mi e visoka,a inaku jas imam problem so krajnici sto nema vrska so hsg, ama koj da ti gi znae. procitav deka si pravela hsg vo cair vo PANORAMIKS li bese na Djon kenedi, utre ke se javam tamu da vidam sto ke mi kazat.Ako treba ke napravam i CRP ispituvnje na krfta.Inaku denes mi e 4ti den od ciklus.
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 16:23:03
vezilka RR
Да nati2 во Чаир правев на Џон Кенеди ама поима немам како се викаше ординацијата оти бев заедно со мојот матичен, тој ми го правеше испитувањето. Можеби и не ми правеа проблем бидејќи мојот матичен ми го правеше а тој си беше сигурен дека немам инфекции. Воглавно ми кажа дека се битни инфекциите дека друго не е битно..Па јави се и види што ќе ти кажат..
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 18:59:01
vezilka RR
Мене самиот преглед не ме болеше воопшто..Само после во текот на денот имав некое непријатно чувство, и мала вртоглавица. Ако можеш да си земеш ден ќе ти биде поубаво, но и ако не земеш не е ништо страшно се издржува..
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 19:24:18
nati2
Fala ti na odgovorot, ke vidam togas predvreme da ne planiram.pred se daj boze da me snimaat,zosto neznam kako ke pominam uste eden mesec vo neizvesnost.,
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 20:31:47
pinokio2010
Bolkite se malku posilni od menstrualni, pa prasaj si go doc. da zemes nekoe apce protiv bolki uste pred da odis na HSG, taka polesno ke go pomines i pregledot, a posle nego pak ke si se napies i ke bides kako nova.
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2010 22:28:45
JELENA ACE
Zdravo na site eve i jas sum edna ot tie sto proveruvaa proodnost na kanali pa me interesira dali nekoj znae da mi kaze dali treba da pravam pauza nekoj mesec ili mozem vednas da rabotam za crti Pozdrav do site
RE: Проверка на проодност на каналите 7.6.2010 0:26:19
JELENA ACE
Znaci nema nikakov problem zosto mi kazaa deka sepak koga pravis HSG imalo malo zracenje od rengenot sto ti pravat snimki pa zatoa neznam da pocekam li eden mesec ili da rabotam vednas .Inaku za site sto treba da pravat HSG da kazam deka pravev vo drzavna pred 2 dena i ne e tolku bolno se izdrzuva.
RE: Проверка на проодност на каналите 7.6.2010 9:55:27
nati2
Vednash da se frlish na rabota. Ti posakuvam sto pobrzo .Moze li da mi kaash jelena ace, kade beshe vo drzavna na radiologija li , zakazuvashe li kako ide postapkata.i dali ti proveruvaa sedimentacija? planiram itre da idam.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.