penelopa
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki женските што сум ги испуштила ќе ги чекам кога ќе го повторуваме материјалот Пенелопа: Колку често доаѓаш во Мк? Веќе одговорив немам посебна желба за одење доле, па и не одиме често, само по потреба Во што се разликува животот во Словенија од оној во Мк? Хммм, луѓето си ја гледаат својата работа, немаат време да озборуваат и досаѓаат, повисок стандард, љубезност, викендот го користат за спорт и шетање во природа а не ко во Мк на чистење Што ти беше најтешко да се навикнеш таму? На односите кои владеат во семејството на сопругот. Што ти недостига од Мк? Храната дефинитивно, сега кога сум бремена ми текнуваат работи што тука не можат да се најдат и само пекам ко на пример, ѓеврек, симит-погача Дали го знаете полот на бебето или ќе чекате да се изненадите на породувањето? Полот на бебето го дознавме уште на почетокот некаде 12 недела, и сега секој пат кога го гледаме само потврдуваме- ДА, МАШКО Е! Сопругот е македонец или словенец? Мешанец, ама со словенечки начин на размислување за се! На кој јазик ќе му зборуваш на бебето? Хахаха добро прашање, планираме јас да му зборувам на словенечки- бидејќи морам да си го усовршам јазикот, а мажуле на македонски. Дали сопругот ќе присуствува на породувањето, дали ти сакаш да присуствува, дали тој сака? Со оглед на тоа дека имаме дебели врски , ДА ќе присуствува, он тоа го сака а и јас ќе се чувствувам посигурно. Дали ви е се спремно за доаѓањето на бебето (соба, облека, креветче, количка...)? Охоооо па јас сум на пола пат- 20 недела, сеуште само гледаме, уште ништо не е купено. Дали во Словенија постои обичај 40 дена и дали планираш да го испочитуваш? Појма немам дали постои такво правило, морам да прашам , па планираме сами да се грижиме за бебето на почеток, ако некој сака да дојде ќе мора да се најави па во зависност од моменталната ситуација тогаш ќе одлучиме дали примаме гости или не. толку од мене