Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку често се карате со својот партнер? 7.5.2010 10:41:00
Cacko
ne vodam evidencija za cestotata ali definitivno si imame zdravi potkaruvanja,uostalom mislam deka nee normalno da ne se karate baska vaka e pointeresno,pa posle karanje treba mirenje mmm,pa razbirate
RE: Колку често се карате со својот партнер? 21.7.2010 17:39:47
Палешка РР
Ние се караме заради неговата мрзеливост . Спие два пати повеќе од Миа, пие кафе по еден час на тераса, а потоа еден час се бања...и оди на работа. И така со години. Не излегува, ама и нема некоја полза од него дома.
RE: Колку често се карате со својот партнер? 21.7.2010 18:28:57
Idna mamica
Јас по пририода сум малку избувлива а мм е многу хармоничен и смирен па затоа се надополнуваме. Во секој брак има кавги и несогласувања(кој вели дека не е така-лаже) но најважно е сето тоа да не премине во трагедија.И покрај борбата со стерилитетот, меѓу нас уште постои онаа огромна љубов,слога и разбирање која ја имаше уште кога бевме дечко и девојка.Секоја вечер пред спиење му кажувам дека го сакам ,тоа и му го докажувам сеуште и ке му го докажувам додека сме живи.Најдобрата особина кај него е што е премногу вреден,пргав, не замерува на моите грешки и е премногу зрел за негова возраст. Луѓе сакајте се !!!!!!!!!
RE: Колку често се карате со својот партнер? 21.7.2010 18:33:29
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Ние се караме заради неговата мрзеливост . Спие два пати повеќе од Миа, пие кафе по еден час на тераса, а потоа еден час се бања...и оди на работа. И така со години. Не излегува, ама и нема некоја полза од него дома.
ова како јас да сум го пишувала!!
RE: Колку често се карате со својот партнер? 22.7.2010 0:33:49
Bitolcanka
Во последно време не се караме. Се случува јас да викам ако нешто не ми е денот и за еден збор протолкуван на погрешен начин најчесто, а тој да слуша и прифаќа се' Се разбираме, договараме и надополнуваме еден со друг - се надевам и понатаму исто ќе е
RE: Колку често се карате со својот партнер? 22.7.2010 22:42:00
Martins mom
Чудно ми е многу...дури да стапиме во брак, ниту еднаш се немавме скарано (а живеевме заедно, но не во неговата куќа), а сега тоа ни е секојдневен ритуал
RE: Колку често се карате со својот партнер? 30.7.2010 15:18:03
anedespo
Се караме скоро секој ден и веќе ми е преку глава . Ме нервира што е лесно избувлив и се кара за секакви ситници и тоа секогаш пред децата а колку пати сум рекла ако нешто не му се свиѓа нека почека да заспијат па нека ми каже што мисли. Ме нервира што ме третира како слугинка на која треба секогаш куќата да и биде цакум пакум со напраени ручеци, испрани и испеглани алишта и прошетани и едуцирани деца. Епа јас не сум октопод. Покрај тоа што одам по децата собирам играчки и алишта, ги хранам и шетам (што ми е задоволство), треба да одам и по него да му ги собирам алиштата по цел стан, да му средувам откако ќе се најаде и да го средувам купатилото по секое негово бањање (поплава-ако влезеш така кршиш глава сигурно). Епа доста ми е од се. Не ме изнел никаде 3 години, ниту купил поклон за годишнина, роденден и други поводи. Биле глупост за него, а да прима поклони очите му се 5 банки. Тоа е , се надевам ќе се смени.
RE: Колку често се карате со својот партнер? 30.7.2010 15:25:16
Mihaela 2010
Of lele anedespo...kolku godini ste vo brak?Site mazi se isti..ko mali deca...taka se nauceni od majkite..jas sum so 3 mesecno bebe pa cesto se slucuva koga ke dojde od rabota da rece sto pravese za rucek??Coek ja doma zbrlavuvam sama ti sakas i rucek?znaeme da se potkarame,toest ja se karam on kjuti..ke se promeni den dva posle ista pesna...taka da vise go nauciv kakov e pa si teram po moe..
RE: Колку често се карате со својот партнер? 30.7.2010 16:14:37
*miki mami*
Леле моја тема дефинитиво пред да се земеме се каравме постојано дури јас не ни помислував на брак како ке функционираме кога за се нешто се караме ние сме како масло и вода но одкако се породив се немаме скарано ниту еднаш...еве сега пишувам и неможам да си поверувам изгледа мм бил во право дека јас сум иницијатор на сите кавги,а сега со 5месеци немам време да го погледнам него,а не па да се карам
RE: Колку често се карате со својот партнер? 2.8.2010 10:55:52
Pope
Пред некој ден така добро се искаравме така да се чудам како сум можел со најголем инат во свет да се оженам??? . Вчера бевме на прослава,нормално налутени,но затоа се вративме малку по смирени и ноќта и утрото ги поминаме многу бурно и сега многу си се сакаме.Сега се чудам како е можно да се караме .Чудна хемија ...
RE: Колку често се карате со својот партнер? 2.8.2010 12:03:02
Acina
hehehe i nie taka ke pukneme za sitnica ke vikame eden na drug 5 minuti nekoe vreme ne poveke od 1h nema da zboruvame i posle ke se gusneme i ke se cudime zs taka se karame bezveza bez nekoja golema pricina.ama vo tie 5 minuti raspravija mi se cini mozam da go ubijam skroz poluduvam.a inaku dozata ni e ednas do dva pati vo 10 dena...da li toa e mnogu ili e normalno ne znam
RE: Колку често се карате со својот партнер? 2.8.2010 12:09:09
denim
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010
Of lele anedespo...kolku godini ste vo brak?Site mazi se isti..ko mali deca...taka se nauceni od majkite..jas sum so 3 mesecno bebe pa cesto se slucuva koga ke dojde od rabota da rece sto pravese za rucek??Coek ja doma zbrlavuvam sama ti sakas i rucek?znaeme da se potkarame,toest ja se karam on kjuti..ke se promeni den dva posle ista pesna...taka da vise go nauciv kakov e pa si teram po moe..
Sekoja navika ima i odvika. Taka neka se ponasa kaj majka mu... . Ubaviot zbor neli zelezni vrati otvara? Aj te molam napraj ova, aj sega ona ...i taka. Nekogas ke se potskarame ama mnogu brgu mu pominuva kako da ne pameti sto se slucilo. A jas drzam lutina nekoe vreme i toa go boli. Imeno sakam da go naucam deka brakot e ramnopravna zaednica i deka obvrskite treba da se podelat i toa do nekade i mi uspeva.
RE: Колку често се карате со својот партнер? 2.8.2010 12:39:45
mama26
more koga se karame kako pred razvod sme.e do tamu... nesum broela kolku pati ama koga sme se karale imalo za sto.ne za gluposti.najdolgo nezborenje do sega vo 5 godini brak plus 2 vrska bilo edna den.ponataka vika e 2 dena nezborenje pa ke vidime.sto ke napravime.a ima luge inat drzat i so denovi nezborat,ama toa veke ne e brak....sto e mnogu mnogu e.nikoj maz ne trpi zena da ne mu zboruva so denovi,toa da go znaete samo...
RE: Колку често се карате со својот партнер? 2.8.2010 13:25:53
petra27
Mnogu retko...pu pu pu da ne se urocam.....:))) Inaku sega me nervira malku poveke,neznam dali e od hormonive bidejki sum trudna no ima situacii koga me navreduva so nekoi raboti.... Doktorot ni zabrani sex bidejki imav rizicna bremenost,mislev deka toa nema nisto da smeni no ete se osekam loso....imase situacii koga (kako i sekoe masko pretpostavuvam)gleda vo drugi devojki i mene toa uzasno me povreduva...normalno deka sega koga sum 25 nedela trudna nemozam da izgledam kao pred toa,no smetam deka treba da se vozdrzi od sekakvi komentari i takvi ispadi....no mazive nemaat takvi cuvstva,ne znaat sto znaci majcinstvo,a pogotovo otkako zatrudnev posle tri godini borba so neplodnot.Namesto sega ba bideme najsrekni nekako me povreduva na prost nacin.....a ako mu go kazam ova me pravi luda....ehhhhh
RE: Колку често се карате со својот партнер? 2.8.2010 17:50:37
vesna1
Od koga se rodi Marta so MM mnogu cesto se karame, nekogas rabotata doaga i do tepacka. Najcesto pricinata sum jas, pocnuvam da vikam da go fati deteto, da pomogne okolu kukata a toj kako maz ke se vrati od rabota i saka da jade i legne. Pa i jas se vrakam vo 17 casot od rabota i nema sednuvanje do vecer do 10. Mnogu sum umorna, premorena od noke nesienje, celo vreme na rabota, doma rmbam i nemam sila za nisto i mnogu sum nervozna. Nemame vreme ni za sex i znae ceto pati da mi prefrli no sto da pravam koj moze da funkcionira od 6 sabajle do 10 vecer bez 5 min odmor i posle koga ke zaspie beba da bidam spremna za ... Ah barem da imavme edna baba, mnogu uim zaviduvam na tie sto imaat majki i svekrvi. Dosta vi se zalam,mnogu sum dosadana ama da si kazam sto mi lezi na dusava.
RE: Колку често се карате со својот партнер? 2.8.2010 20:01:51
mama26
vesna sto se odnesuva do majki i svekrvi-nemora da znaci deka se stalno od pomos-cesto znaat da odmognat.najubavo sam.eve jas sum so majkami pa na nervi mi ide.moze neubavo vaka sto zboruvam ama sekoj sam najubavo bilo.sto se odnesuva so cistenje,ne se optovaruvaj tolku-glej si go i mazot malku.pogledni i od negova strana-celo vreme okolu deca so nego muabet samo za deca ili pari ako trebaat i pa uste i navecer da nema nisto?me svakas?poleka so domasnite raboti,i veke koga rabotis vikni si zena ednas mesecno za generalka i uzivaj i pofali go mazti za nesto.legni gi decata porano za da si pravite vie sto sakate i taka...pozzz
RE: Колку често се карате со својот партнер? 30.8.2010 14:16:22
anedespo
Јас му личев на џиновски пајак
ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27
Mnogu retko...pu pu pu da ne se urocam.....:))) Inaku sega me nervira malku poveke,neznam dali e od hormonive bidejki sum trudna no ima situacii koga me navreduva so nekoi raboti.... Doktorot ni zabrani sex bidejki imav rizicna bremenost,mislev deka toa nema nisto da smeni no ete se osekam loso....imase situacii koga (kako i sekoe masko pretpostavuvam)gleda vo drugi devojki i mene toa uzasno me povreduva...normalno deka sega koga sum 25 nedela trudna nemozam da izgledam kao pred toa,no smetam deka treba da se vozdrzi od sekakvi komentari i takvi ispadi....no mazive nemaat takvi cuvstva,ne znaat sto znaci majcinstvo,a pogotovo otkako zatrudnev posle tri godini borba so neplodnot.Namesto sega ba bideme najsrekni nekako me povreduva na prost nacin.....a ako mu go kazam ova me pravi luda....ehhhhh
RE: Колку често се карате со својот партнер? 30.8.2010 16:49:17
Idna mamica
Машко како машко не може да одолее а да не погледне во деколте и мини сукња но се си има свои граници па и во гледањето.Нема поубаво од бремена жена,јас не сум го осетила тоа сеуште како е да си бремена но според мое мислење тогаш жената е најпривлечна и најженствена иако стомакот и е до заби но со самата помисла дека во тебе расте нов живот,расте женственоста а мажот е глупав ако не го знае тоа,ако не го приметува тоа!!! Тие мажи што покрај себе по секоја цена сакаат да имаат манекенка со раскошни атрибути притоа не им значи колку таа вреди,тие се едноставно мочковци!!!