Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Suzeto nikade vo evropa ne ti pravat in vitro so nivni inekcii Mislam postapkata se plaka oddelno oddelno inekciite,Jas vo sistina plativ 110 000 iljadi bez inekcii potoa nerednite pati mi namalija od cenata Vo maribor plativ 1300 eu bez inekcii Vo Gent 3500 eu bez inekcii taka da ne samo inekciite i postapkata kosta mnogu Vo Plodnost plativ samo 100 eu i 100 za anestezija drugoto mi bese preku Fond Kolku sto znam vo remedika zemaat i ekstra uslugi i niedna nemase ispod 20 do 300 iljadi doplata za ekstra uslugi a ako ti Narcisa ne si platila nisto togas ke bides edinstvenata sto dobila "gratis " Ifv .o sekoj slucaj cestitam iza bremenosta i toa e najbitno od se . Ne mi e jasno ako ti si imala spontani abortusi zosto si pravela in vitro In vitroto ne gi resava spontanite abortusi Toa e za tie kako nas rr sto ne zabremenuvaat Sega kako i da e stiskam palci da si rodis dve ubavi bliznacinja i gospod da ti e na pomos
Suzeto bidejki si vo ovoj moment on line a bidejki si stara forumgivka da ti razjasnam dve raboti Ako si na privatno fondot ti gi plakat inekciite a za postapkata si plakas na mestoto kade ja pravis normalno privatno kolku sto im cini niv Ako si preku fondot si plakas anestezija i 6000 den participacija a inekciite ti gi davaat tie (ne gi plakas) Sega so novovo od septemvri ne plakas ni anestezija plakas samo 6000 den sve drugovo ti e vo tie 6000 den ama do 30 ampuli plateni ti se nad 30 amp si doplakas Na pr ako potrosis 40 amp 10 si doplakas a tie ti se otprilika na pr ako koristis Gonal po 1500 den edna ampula znaci 6000+ 15000 =21000 Jasno ti e ili ne?Vo sekoj slucaj ti se isplaka preku vondot i vredi da cekas ako trebit i malku pojke
Blagodaram na site za cestitkite Zorana pogreshno si procitala jas nemav gratis ivf tuku na tovar na fondot medjutoa si plativ participacija 500 eu denta koga beshe embriotransferot .a morav da pravam ivf bidejci ednata tuba mi e izvadena a drugata bash ne beshe dobro proodna. I vo dogovorite pred da pocnesh so postapkata pishuva participacija od 300 do 500 eu zavisi od ampulite shto ce se primaat pri stimulacija na folikulite i se drugo od dozvolenoto vleguva na svoj tovar jas nigde ne navedov gratis ivf tuku vlegov na tovar na fondot pred da izleze noviot zakon preku maticnite lekari .VI POSAKUVAM NA SITE RR da si gi dobiete potvrdite shto pobrzo od Fondot i da pocnete so postapkata bidejci i ja ne dojdov lesno do pominav niz istite maki kako i vie pozz na site.
RR sega i po noviot zakon so participacija od 6000 den dali procitavte na stranicata na fzom pishuva deka kaj sekoja pacientka ne e ista hormonalnata terapija se shto se prima naknadno e na tovar na pacientot . Vo sekoj slucaj pak se isplati da se cekaat potvrdite od fondot bidejci privatno celata postapka e mnogu poskapa ,a koga vece moze preku fondot zoshto da ne se poceka fondot dozvoluva tri pati da se aplicira dokolku ne dojde do bremenost .DA se nadevame deka site ce dobijat pozitiven odgovor
Jas vo remedika go fativ posledniot voz okolu plakanjeto pred noviot zakon okolu potvrdite vo mesec april bev vlezena so sini kartoncinja i se drugo beshe vlezeno vo taa cena ;inekcii za stimulacija,eho ,punkcija,se do transfer na embrionite
Zorana pogreshno si procitala jas nemav gratis ivf tuku na tovar na fondot medjutoa si plativ participacija 500 eu denta koga beshe embriotransferot .a morav da pravam ivf bidejci ednata tuba mi e izvadena a drugata bash ne beshe dobro proodna. I vo dogovorite pred da pocnesh so postapkata pishuva participacija od 300 do 500 eu zavisi od ampulite shto ce se primaat pri stimulacija na folikulite i se drugo od dozvolenoto vleguva na svoj tovar jas nigde ne navedov gratis ivf tuku vlegov na tovar na fondot pred da izleze noviot zakon preku maticnite lekari .
Ova narcisa ti go napisa znaci ona sto vi go napisav se potvrdi si platila ekstra uslugi do 500 eu
Zorana pozz i sega taka ce bide ne mi se veruva deka ce bide 6000 pak na krajot od postapkata ce bide druga cena ,ama veruvaj sepak se isplati da platish i 500 eu vo sporedba da platish privatno e 1200 eu bez hormonskata terapija ,a hor.terapija e izgleda okolu 500 eu ama posle fondot gi refundiral parite za hor. A vo druga drzava da se otide e ushte mnogu poskapo shto jas ne mozev da si dozvolam bidejci sum nevrabotena ama i nie tuka vo MAKEDONIJA gi imame najdobrite specijalisti.Jas site ispituvanja gi vrshev na klinika gi priznavaa vo remedika samo trebashe spermogramot da se napravi kaj niv.Eve i sega mesecno idam na kontrola mikrobioloskite brisevi vo 13 nedela gi nosev na klinika od mojot maticen ginekolg ,i krvnite sliki gi pravam drzavno vo remedika e poskapo ,a na eho idam kaj niv i cini 1500 denari.
Zaboraviv i ova da go napisham jas se javuvav i vo sistina mi rekoa ostavetegi dokumentite pa nie ce ve povikame posle doznav deka na site taka im rekle ama nikogo ne povikale samo koj sakal privatno da si plati a tamu e ushte poskapo od remedika a za SV. LAZAR da ne zboruvam epten e skapo mislam deka i kaj niv sega otkako ce se dobijat potvrdite moze preku fondot .Mozebi na klinika ivf ce bide so 6000 participacija po privatnive nema shansi .
Da narcisa se slagam deka ne e isto da platis 500 eu i privatno Vo plodnost ti e samo 100 eu i ako sakas uste 6000 za anetezija Znaci 200 eu se na se i se drugo od tamu dobivas znaci ne e isto i 200 i 500 eu No kako i da e bitno e deka sme i dvete trudnicki Narcisa sto se odnesuva po novoto jas mislam deka niedna ustanova nema da im naplaka poveke od 6000 denari Procitajte na RR od ljubic josifovska za obvrskite na ustanovata sto pravi iVf veli deka obvrska e da se zapoznae se sto mu sleduva na pacientot preku fond znaci nema beganje Dobivas lista sto sve ti sleduva i ne smee nikoj pausalno da ti naplaka Tamu ke ti se navedi koi i koi i kolku ampuli mozes da primas
Денес се јавив во фондот да прашам колку треба да чекаме за одговор,ми рекоа дека веќе има пратено известувања кои треба да стигнат до крајот на неделава,сега се надевам дека во тие известувања е и моето,се надевам на позитивен одговор....дај боже сите што чекаме да добиеме што побрзо позитивен одговор
Zorana za vo plodnost nes sum zapoznaena kako e so plakanjeto kako i da e pominav niz tezok pat dodeka dojdov do posakuvanoto i finansiski i so mnogu kaj se ne ja probav srecata po privatnive doktori se beshe samo troshenje pari i vreme za posakuvanoto .Da zaboravime loshoto pomina daj boze rr da gi dobijat potvrdite poskoro eve go septemvri na pragot i da zapocnat so postapkata za ivf pozz.
kakvo vreme dojde da se plasite poveke dali ke dobiete pas otkolku samata postapka .Ne se voznemiruvaj te site jas mislam ako imate preporaka od reproduktivcite nema da ve odbijat zatoa ne ja trosete energijata za tie gluposti cuvajte ja za ivf postapkata togas ke vi treba mnogu energija koja ke si ja iskoristite za testod da vi bide
Narcisa,jas plativ okolu 30000denari kaj Petanovski vo Remedika kako sto mi rekoa za ekstra uslugi... I uste da ti kazam deka ne e tocno oti site ostanuvaat bremeni tamu. I kaj mene i kaj moja prijatelka ja utna rabotata i eve me kade sum na moeto patesestvie Vo red e da veruvame vo onie stone lecat,no sepak da bidime realni.Pozz i srekna i ubava bremenost
Lilita pozz i jas tolku plativ kaj mene i kaj drugarka mi ete se fati denta koga bev na embriotranferot bevme tri . Koga bev za bhcg testot gi vidov i niv i tie bea bremeni ete sreca .Toj me leceshe i za mene e najdobriot doktor Petanovski.Ti posakuvam shto pobrzo i na site rr .Vi stiskam palci na site ce bide ne se sekirajte Gospod pomaga koga e najteshko i koga najmalku se nadevash na .
Sekoj kade sto ke uspee ima svoj gospod za mene gospod e dr tase i celiot tim na plodnost .sakam da vi preporacam na site da ne izleguvate od makedonija nesto ne se podobri nadvor Mozebi ke se voodusevite na golemite hodnici i visoki tavani bas gi briga g...t za nas Duri i ako ne znaete jazik "perfektno "ke si pominite.cenete gi nasite reproduktivci odlicni se samo imajte trpenie
Narcisa,jas plativ okolu 30000denari kaj Petanovski vo Remedika kako sto mi rekoa za ekstra uslugi... I uste da ti kazam deka ne e tocno oti site ostanuvaat bremeni tamu. I kaj mene i kaj moja prijatelka ja utna rabotata i eve me kade sum na moeto patesestvie Vo red e da veruvame vo onie stone lecat,no sepak da bidime realni.Pozz i srekna i ubava bremenost
Bez razocaruvanje mila i bez nervozi. Doktorot nemoze 100% da garantira deka ke zabremenis . Se e vo racete na nekoj drug zatoa samo napred ke bide sigurno