|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
22.9.2010 20:10:10   
cleo
Pile draga, tocno znam kako ti e, no drago mi e sto smireno go prifakas ova. Jas seuste ne mozam da kazam deka sum sosem oporavena od udarot, ama toa e...I nie se tesime so toa - ke se obiduvame prirodno naredni 6 meseci, pa bi se obidele pak ako ne uspee prirodno. Sega gledaj da se stabiliziras i psihicki i fizicki, da se opustis malku od site stresovi, pa ke dade Gospod kaj site nas koi mu se molime za edno slatko user posted image  ke vidis, mora da bide ednas..nema kade da bega, samo verojatno treba trpenie. Verojatno ovoj pat koj go fativme bara mnooooogu nervi i sila.

(Одговор на членот pile)
Непосредна врска до пораките: 1326
22.9.2010 20:15:13   
cleo
Ringerajki, bi sakala da slusnam vese mislenje..Dali e vistina deka najgolemiot broj parovi koi odat na ivf retko uspevaat od prv pat, mislam statisticki gledano? Sakam da kazam kolku poveke pati se obiduvas tolku sansite za uspeh se pogolemi??!! I dali e popametno, spored vas, naredniot pat da se obides kaj istiot ili kaj drug doktor?? Fala odnapred za mislenjeto. Ve pozdravuvam site

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1327
22.9.2010 20:16:56   
Палешка РР
Ми се плачи кога ве читам колку се мачите за да добиете бебе user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image но и ви се восхитувам колку имате сила, колку љубовта ве води да не се откажувате никогаш, никогаш!

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1328
22.9.2010 23:23:09   
stanka
Draga Cleo neli citas po ovaj i dr forumi Normalno e deka kolu poveke pati pravis tolku se pog olemi sansite Jas dva pati  Praga 1  istanbul 1 Karolinski inst Svedska Na red mi e 5 pat Sto se razocara tolku?Odberi si doktor za kogo ke ti kaze intuicijata user posted image user posted image

(Одговор на членот sinolicka)
Непосредна врска до пораките: 1329
22.9.2010 23:37:03   
zorana
Cleo jas na 6 pat ostanav trudna Tri pati kaj ist dr nisto Potoa  smeniv drugi dva .Kaj posledniot zabremeniv.Nema pravila
Koj prasuvase za Prapas vo Solun Tezok hostapler Za mene i mm pregled za mm krv 380eu tri minuti pregled Mi prodavase Puregon koj bea 10 eu poskapi od aptekata  vo sosedna ulica Izbegav od tamu dobiv vpecatok deka me gleda kako evro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1330
23.9.2010 2:06:14   
diti
Pile mnogu mi e zal sto ne uspea  user posted image   user posted image   user posted image .
No ti se voshituvam na silata sto ja poseduvas vo ovie teski momenti-bravo mila. Daj boze da uspeete prirodno i da ne gi pominuvas poveke ovie teski patista. Pozdrav mila 

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1331
23.9.2010 9:31:42   
lilita
Zdravo Cleo
Eve go moeto dosegasno iskustvo:zenski i maski faktor za neplodnost,hormonski terapii,inseminacii,3 neuspesni invitra kaj 3 razlicni doktori-sistina,remedika,solun mnogu bolka,iscekuvanje,nesigurnost.Ovoj cetvrti pat se odluciv za Plodnost na privatno zasto ne mozev da cekam i da se gnjavam so dokumenti,se mi e preku glava.user posted image
Pred edna nedela pravev emrio transfer,mi vratija 2 ubavi j.kl.Kako se cuvstvuvam?
Imam nadez deka ke gi vidam user posted image ,no ne golemanadez.Spremna sum i ako padnam povtorno,pak da stanam...bolkata kako da me napravi pojaka.
Ovie denovi imam nekava cudna bolka vo polovinata,dijarea,napnatost vo stomakot.Ne mi bilo vaka do sega ,mozebi e dobar znak,user posted image
Gradite mi se osetlivi i me bolat kako pred da dobijam menzis.
Dali nekoja od vas dragi rr koja gi videla svoite user posted image imala slicni simptomi?
Na 29 treba da napravam test,ama daleku mi izgleda.......
Pozzzzzzzz

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1332
23.9.2010 11:57:47   
iki82
Lilita srcka koj e kaj vas problemot ako sakas da mi kazes? I nie imame maska i zenska neplodnost. Jas imam pcos a maz mi ima dobar broj na spermatozoidi ama namalena podviznost. Imam 28 god. i do sega napraviv edna inseminacija. Sega od koga ke dobijam me pratija da napravam hsg..i mn se plasam :( Pisi mi ako mozes, poz

(Одговор на членот lilita)
Непосредна врска до пораките: 1333
23.9.2010 15:39:13   
cece81
Draga Pile i jas se voshituvam na tvojata hrabrost . ve citam site i si velam kolku se zenite hrabri, zad nekoi sto ima po 3,4,5, IVF pa toa se pari vreme maltretiranja a za nervi da ne pravam muabet ufffff.  Vazno e sto site uspevaat vo celta.
Pred nekoj den so mojata opsta maticna dr. pravevme muabet za bremenosta i taa mnogu ubavo rece podobro da ima krvarenje da se ispusti plodot otkolku dr. na sekakov nacin so lekarstva inekcii da go zadrzi. Toj plod sigurno ke ima nekoi nedostatoci i zaradi toa se ragaat deca so defekti  so daunov i red drugi sindromi, stom plodot ne e vo red organizmot samiot se bori da go isfrli .
Bas mi rece doktorkata da razmislam malku zosto porano kaj selskata zena na vremeto  nemalo decinja so defekti. ?
Zatoa site sto nemale uspesi, ne se razocaruvajte samo napred gledajte i so novi sili kon pobeda . Pa site nie se borime za zdravo pravo bebence i da bideme srekni so istoto !

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 1334
23.9.2010 15:46:33   
cece81
Bi sakala da ve prasam site sto imate praveno IVF, dali po uspesniot transver ostanuvate kaj istiot doktor da ja sledi vasata bremenost , ili vednas po transverot vasite maticni ginekolozi ja sledat vasata bremenost.  Dali e mnogu poskapo privatnoto sledenje na bremenost otkolku so sino kartonce ! Pisetemi! Pozdrav !

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1335
24.9.2010 0:51:11   
suzeto

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Ми се плачи кога ве читам колку се мачите за да добиете бебе user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image но и ви се восхитувам колку имате сила, колку љубовта ве води да не се откажувате никогаш, никогаш!

и јас колку имам плачено,иако и јас ја имам истата мака
се надевам ке се усрекиме сите

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1336
24.9.2010 9:38:15   
lilita
Iki 82,ne pametam nekogas da sum imala redovna menstruacija.Godini nanazad po priroden pat nemam ovulacija.Primav tableti comifen,metformin itn...no rezultat nikakov.Vo isto vreme,kaj maz mi e najdena oligozoospermija namaleno kolicestvo na sperma.Haos.Ne znaeme sto e poloso i dali e mozno da se najde i za nasiot slucaj resenie...Posle poveke inseminacii i 3 neuspesni invitra,dr.Tase od Plodnost ni dade nadez,rece deka imal mnogu pacienti so vakov tip na neplodnost i im pomognale da dobijat bebinja.Vo tek na pripremite i primanjeto na terapijata bev postojano vo kontakt,istata ja dozirase specijalno za nasiot slucaj.Napravija iksi.mi vratija 2 oplodeni j.kletki i 2 zamrznaa.Sega sme vo iscekuvanje na rezultatuser posted image
Ke vi pisam sto ke se sluci,drzete sreka.IKI 82,so sreka i tebe ti posakuvam da pominis lesno,da ne se maltreiras mnogu vreme,za brzo da gi vidisuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1337
24.9.2010 12:15:39   
iki82
lilita ti blagodaram za odgovorot. Od srce ti posakuvam user posted image sto pobrzo, samo odmaraj sega i pobrzo da ne izraduvas so ubavi vesti.poz

Непосредна врска до пораките: 1338
24.9.2010 12:19:00   
iki82
samo uste ova zaboraviv da ti pisam, mojata drugarka bese isto ko tebe, po priroden pat ne dobivase menstruacija. Isto clomifeni, inekcii gluposti, nisto. Napravi ivf vo sistina i zabremeni od prv pat ne i se veruvase. Samo kaj nejze maz i bese ok so spermogramot, toa i bilo olesnitelen moment barem. Kako i da e, ti pustam sreka i pisi ni :)

Непосредна врска до пораките: 1339
24.9.2010 18:24:43   
diti
ti drizime sreka Lilita, sto pobrzo da si gi vidis user posted image

Непосредна врска до пораките: 1340
24.9.2010 18:31:12   
diti
Dragi RR bi ve zamolila da mi  ja napisete postapkata po kolku dena se piat lekarstva i primaaat inekcii t.e odkako ke pocnes da pies lekarstva do embriotransferot kolku vreme otprilika ke pomine. Jas gi podnesov dokumentite pred 2 nedeli i cekam odgovor.

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1341
24.9.2010 18:34:40   
Палешка РР
diti КЛИКНИ ТУКА е сликовито објаснета процедурата + аспирација на јајце клетки + ембрио трансфер

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1342
24.9.2010 20:57:20   
teona
iki82 i jas treba da ispitam proodnost na kanali pred da pocnam so fostimon inekcii. piev dabroston 3x1 i gi dopiv vo sabotata i uste mi nema dojdeno a doktorot rece za den dva ke ti dojde i potoa na hsg. dali nekoj znae nesto za ova? go barav na telefon i si zaminal sega ke treba da cekam do pon a ne mi se ceka ke spobudalam zosto ne mi idi.

Непосредна врска до пораките: 1343
24.9.2010 21:19:28   
diti
Paleska mnogu ti blagodaram  za brziot odgovor.

Непосредна врска до пораките: 1344
24.9.2010 22:16:54   
iki82
off teona srcka ne se sekiraj, nema sansi da dobies posle dva dena od dabrostonot. i jas piev dabroston i mi rece doktorkata vo rok od 7 dena treba da dobies. Jas duri na 8-mi den od poslednoto apce dobiv. I jas se isplasiv ama posle doktorkata koga ja prasav mi rece deka moze i posle 10 dena od poslednoto apce da se dobie. Taka da ne se sekiraj sigurno ke dobies, nema sansi da ne dobies. I jas ke pravam hsg, mene Lazarevski mi dade nekoi orgamentril da pijam za da dobijam pobrzo, zosto moze i na 50 dena da dobijam ako cekam. Jas mu rekov deka ne sakam da cekam dodeka dobijam prirodno i mi gi dade tabletkive da gi pijam 10 dena od 16 den na ciklus. Mi rece deka bile podobri od dabrostonot i deka pomalku se krvarelo od niv. Pa ke vidime..aj so sreka i pisi kako si pominala.

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1345
25.9.2010 0:40:40   
Anonimen
cleo jakentro sorabotuvase so ginekomedikus megutoa dali sega sorabotuvaat naznam  isto taka vo jakentro pre da se otvori remedika pacientkite gi podgotvuvase i prakase dr.petanovski znam bidejki edna moja prijatelka odese vo jakentro. a za cenata mislam deka ne e mnogu poskapo od drugi kliniki togas koga bese ona plati isto kako vo sistina sto kostase ivf.ima i edna bugarka sto vrsi uslugi kako preveduvac dokolku ne znaete angliski.ova se malku postari podatoci i akoti treba telefon od jakentro ke go najdam i ke ti go pisam.za jakaentro sum slusala samo pofalni zborovi a  jas ne sum bila tamu jas imav uspesno ivf vo praga.

(Одговор на членот cleo)
  Непосредна врска до пораките: 1346
25.9.2010 12:46:08   
cleo
Anonimen, pred se blagodaram za odogorot. Se obidov da ja najdam Ginekomedikus, ama nema takva ordinacija, ima samo Ginekomedika - vo Kapistec nekade. Da ne mislese na taa? Sakav da se rasprasam dali seuste sorabotuvaat i kako odi postapkata. A prijatelkata koja odela vo Jakentro imala uspesno ivf kaj niv, taka? Fala i pisi ako mozes. Pozdrav

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1347
25.9.2010 13:00:50   
cleo
Lilita draga, vo odnos na zenskiot problem, odnosno mojot, e nesto recisi slicen kako i tvojot. Jas recisi voopsto ne dobivam bez Dabroston ili kontraceptivni piluli, koli se razbira veke podolgo vreme ne mozam da gi koristam zasto planiram bremenost, osven koga me spremaa za ivf morav zaradi cistite. Imam edno prasanje za tebe - velis Dr. Tase vi ja napravil i doziral terapijata specijalno za vasiot slucaj, sto osobeno me zaintrigira. Pa se prasuvam - zarem na nas site ostanati slucai, sekoj so svojata specificnost, ne ni pravat doktorite koi ne vodat terapija soodvetna za nasiot slucaj??? Dali stepenost na preciznost vo pripremata i doziranjeto na terapijata ima vrska so uspesnosta na ivf??? Zasto eve kaj mene na primer terapijata bese maksimalno precizno dozirana, so cesti kontroli, no na primer na mojot soprug ne mu bese sovetuvano ama bas nisto da prima ili pie, a e so dijagnosticirana Teratozoospermia. IVF bese neuspesno na kraj. Mozebi tropam gluposti, ama te molam pisi ako mozes na koj nacin Dr. Tase vi napravi terapija i proccedura samo za vasiot slucaj, mislam deka malku ne mi e jasno...ili pak nesto pogresno te svativ..
I da, od se srce ti posakuvam ova da ti e posledno ivf, da uspees vo ona za sto se boris, a osekam taka ke bide ovoj pat mila. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1348
25.9.2010 15:11:00   
malata mo
Dragi rr,ne zaboravajte,kolku i da e tesko i macnouser posted image user posted image user posted image luge st uspeale velat oti posle se zaborava se koga vo race ke gi imame nasiteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1349
25.9.2010 23:36:18   
zorana
Dragi rr ve citam povremeno 11/12 nedela sum Na site vi drzam sreka Cleo vo sto se sostoese posebniot tretman kaj dr Tase kaj mene .Mi dade terapija so  mnogu kratok protokol kolku sto zapamtiv Protokolot bese mnogu porazlicen od drugite  i mi kaza deka nema da reagiram dobro so voobicaenite stimulacii koi mi bea isti na drugite mesta.I navistina izreagirav so malku jajni kletki no bese uspesno.user posted image user posted image user posted image .

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?