|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
20.9.2010 14:33:35   
zorana
Zdravo rr rajki ne se javuvav zatoa sto mi se namalija obvrskite(bremena sum ) povremeno otvaram internet  Bravo za solidarnosta pogotovo koga  na nekoj ili nekoja i e najtesko
Kleo sakam da ti poracam deka ne treba da se sokiras nparotiv treba da si pripremena koga ke pravis in vitro deka nema da e uspesen jas  jadov 6 takvi samari i 7 miot pat uspev Za zal bev vo mnogu poznati instituti Kaj psihicki kaj materijalno bev otepana  No eve imalo gospod i se usrekiv D ont worry  darling will be  OK  one day.Ima suet postapka zad tebe Ne e se zvrseno

(Одговор на членот pile)
Непосредна врска до пораките: 1301
20.9.2010 14:34:45   
zorana
inaku koj prasuvase za estrofemot jas primav do 8 nedela progynova toa e strofem 3h1 denvno Toa ja zgolemuva receptivnosta na  plodot za polesno da se fati

(Одговор на членот zorana)
Непосредна врска до пораките: 1302
20.9.2010 14:35:51   
zorana
cestitam elli 2010 za dvojkata user posted image user posted image user posted image - nekako pominuva vo senka na Cleo i neuspesnata bremenost Da gi pamtime samo ubavite raboti

Непосредна врска до пораките: 1303
20.9.2010 14:44:00   
bate
здраво... јас направив проверка на канали и скроз ми се непроодни. треба да одам на операција и ин витро. има ли некој слично искуство да сподели со мене? помош.. поздавче

(Одговор на членот kiki)
Непосредна врска до пораките: 1304
20.9.2010 14:44:26   
stanka
Cleo zalam  no toa e zivotot Tesi se so mene ke bide Site eden den ke bideme trudni  Samo eden moj amanet  ne izleguvajte nadvor od drzavata  imame dobristrucnjaci tuka Pozzdrav

Непосредна врска до пораките: 1305
20.9.2010 14:48:43   
stanka
Bate pravi laparoskopija  ke se znae tocnio dali se kanalite zatvoreni ili ne  HSG eto moze da e lazno

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1306
20.9.2010 15:01:44   
bate
фала многу миличка ама како мислиш лажни? ми кажаа дека скроз ми се затнати и под хитно да закажам операцијаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1307
20.9.2010 17:51:01   
siki1
zdravo rr.jas denes konecno gi podnesof dokumentite vo fondot i sega ke cekame odgovor,jas snimkite od hsg ne gi dadof mislam taka mi rekoa.a inaku site orginal dok.jas ostanaf so fotokopieno nema vrska so pecat od fondot se.se nadevam barem ednas ke mi dadatpoz user posted image i ne taguvajte samo poz i ke bide se vo retuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1308
20.9.2010 18:24:44   
stanka
Draga Pile jas se slozuvam kompletno so tebe vo vrska so interesot na bolnicata za sekoj pozitiven rezultat. No, se uste vo glavata mi stoi prasanjeto - Dali ako napravev test bhcg izrazen vo brojki ke se smenese tekot na nastanite...ili samo si gaam lazna nadez za da si olesnam??? Imam citano dosta podatoci deka kaj nekoi zeni mozno e podocna da pocne da se laci bhcg vo krvta, a krvarenjeto da ne e nikakov znak. Eve i sama velis cuda se slucuvaat. Ama sega veke ne veruvam, sto i da bilo veke e zavrseno i treba da zaboravam..Ne znam veke, se izgubiv vo makata.

Draga cleo nisto nemase da ti smeni  beta hcg i da bese vo brojki taka da ne si imas vina na sovesta Inaku doktorite velat a i citajki mnogu mnogu za sterilitetot ako ti e betata  odredena vrednost i  naredniot  pat pocne da paga toa e sigurno deka od taa bremenost nema nisto Garancija za  bremenost sto bi naprednuvala vi e porastot  i nisto drugo Vi zboruvam za rana bremenost Poksno se gleda dali ima srcevi otcukuvanja itn  Da ne te razovcaram Pile  ne e dobro sto paga beta HCG  no ajde sekogas ima nadez za se Mozebi si isklucok

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1309
21.9.2010 0:36:17   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: siki1

zdravo rr.jas denes konecno gi podnesof dokumentite vo fondot i sega ke cekame odgovor,jas snimkite od hsg ne gi dadof mislam taka mi rekoa.a inaku site orginal dok.jas ostanaf so fotokopieno nema vrska so pecat od fondot se.se nadevam barem ednas ke mi dadatpoz user posted image i ne taguvajte samo poz i ke bide se vo retuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ajde siki mila ti posakuvam sto pobrzo da dobies pozitiven odgovor od fondot i sto pobrzo da ja ostvarime nasata celuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1310
21.9.2010 0:36:27   
babydoll
ajde siki so sreka pa zaedno da se raduvame na pozitivni odgovori.eve pomina  nepoln mesec a jas uste nemam dobieno odgovor.me poluduva  cekanjevo se nadevam deka vo skoro vreme ke go dobijam so ogled na toa deka bogdancanka cekase eden mesec.pozz

Непосредна врска до пораките: 1311
21.9.2010 0:38:08   
Bogdancanka
babydoll ke bide mila ke go dobies i ti naskoro pozitivniot odgovor stiskam palci mila

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1312
21.9.2010 0:41:09   
babydoll
se nadevam deka ke bide sto poskoro cekanjeto e najtesko .fala ti za podrskata i leka nok na site ringerajki...sweet dreams

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1313
21.9.2010 9:07:35   
malata mo
Daj boze da si vo pravo Stanka.Se odlucivme i ovoj pat da se obideme tuka vo drzavava nasa i pokraj losite iskustva vo Skopje.Mnogu razmisluvavme,gledam i na forumov,no i moi prijatelki i nivni bliski imaatuser posted image od Plodnost.Mozebi i nas ke ni se posreki....Pocnuvam so pripremi otprilika za desettina dena. Drzete sreka,aj da citame mnogu uspesni prikazni...
Pozdravce za siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1314
21.9.2010 14:41:01   
cika
dragi moi so sreka na site vi posakuvam po ednouser posted image ,mene denes mi iscezna i poslednata nadez,rezervi veke nemam a spermogramot e super invitro mozam da pram samo so donacija na jajce kletka ,dali nekoj znae fondot dali odobruva ivf so donacija i kazete mi kade ima ako nekoj znae ve molam ne mozam da pisuvam od placenje se ugusiv ne znam koj pat da go fatamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozzz.

(Одговор на членот malata mo)
Непосредна врска до пораките: 1315
21.9.2010 14:55:20   
Eli2010
BlagodaramZorana za odgovorot,jasno mi e,ako trebase da prestanam da zemam proginova  verojatno ke mi kazea do sega.
Slednoto eho mi e po 1 mesec

Непосредна врска до пораките: 1316
21.9.2010 15:13:37   
Eli2010
Draga cika,zal mi e sto vaka se slucuvaat rabotite i sto stradas vo ovie momenti.Kako i cleo,za zal ete taka trebalo da bide i ti ovie denovi da places i da bides tazna.Ke pomine veruvaj mi.Ke dojde moment koga ke prifatis deka i bebence koe e dobieno so donor jajce kl.e vase bebenc,tvoe i na mazot ti.Kolku sto citam po internet ovaa opcija vo svetot mnogu cesto e koristena,isto kako i donor sperma.Glavata gore mila,kako i Cleo i drugite sto se borat,sigurna sum deka ke gi vidis tvoiteuser posted image .Ne bi znaela kade i dali vo drzavava ima banka na jajce kl. i dali fondot ovde pokriva takov vid IVF,no sepak najvazno e sto opcija ima i ti ke uspees eden den da go gusnis svoetouser posted image
Izbrisi gi solzite i trk po informacii
Pozz i primi user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 1317
21.9.2010 21:09:01   
stanka
malata Mo  dobro e sto se odluci mene toa me maci  kade da odam Mi se odi na kaj remedika Bitola mi e  daleku Ima vreme dodeka ne dobijam  od Fond odgovor ke razmislam
Cika za donacija laj nas treba da si najdes zena Toa e mnogu slozeno Odi vo Solun ili Praga ili atina( cenata ti e od 3500 do 5000eu

Непосредна врска до пораките: 1318
21.9.2010 21:42:28   
Bogdancanka
Чика мила незнам колку е точно али мене во глава ми се има увртено информација дека за донор за јајце клетка може да биде и некој од фамилија,мајка сестра...да не зборувам глупости најубаво распрашај се или пак прашај го матичниот колку држи место мојава информација....а ако е кај нас да си најдеш жена како што напишала Станка во погорниот пост сигурно пак ќе треба да е некој од потесниот круг на фамилијата или може некоја друга?

Непосредна врска до пораките: 1319
21.9.2010 23:44:06   
Anonimen
cika kolku sto znam donor jajce kletka ima vo belgrad ,vo solun vo jakentro imase porano i reklami vo tea sorabotuvaa so ginekoloska ordinacija od skopje i vo praga.cepkaj po internet vo ceska skoro site ordinacii sto lecat sterilitet imaat i donor programa.sega vo posledno vreme ima i vo bugarija megutoa mnogu malku ima donatori sto gi doniraat jajce kl. pa ne znam kolku se uspesni.se ova se raboti sto sum gi videla na internet neznam ni kolku se dobri ni kolku kosta .se nadevam deka ke go najdes patot do tvojata sreka

(Одговор на членот Bogdancanka)
  Непосредна врска до пораките: 1320
22.9.2010 11:15:19   
malata mo
Kako i da se odlucis ti posakuvam mnogu srekauser posted image draga Stanka
Mozebi ke se sretneme i( daj boze) zaedno ke pominuvame po patot na nasite bremenosti,ne se znae nikogas.
Cika,iako e trnliv patot,znam oti ke gi izodis zaedno so mazot ti i ke se raduvas souser posted image
Samo smiri se i imaj verbauser posted image
Ve pozdravuvam i user posted image za site

Непосредна врска до пораките: 1321
22.9.2010 11:22:50   
pile
Stanka bese vo pravo, BHCG padna skros, Borecot veke go nema. Ne znam sto da kazam osven deka mozda poubavo sto se sluci vaka bidejki BHCG sto opaga ne e OK, i bidejki prvite nekolku nedeli se najbitni za oformuvanjeto na pogolemite organi, a ako ne se hranelo kako sto treba, znaci deka najverojatno ke imalo nekoj problem podocna. Imav nekoja mala nadez, ama poleka se pomiruvav deka na krajot ke bide vaka, zatoa sum i mozda posmirena. Ne znam sto da kazam osven deka navistina se trudev, dadov se od sebe, vo bolnicata bea navistina korektni i se trudea ama deka ednostavno ne bilo pisano da bide, barem ne ovoj pat.  Sepak ni ostanuva da si probuvame prirodno ovie 6 meseci, pa podocna mozebi ako ne uspeeme taka povtorno ke razmisluvame na temata invitro.  Dragi ringerajki, vi blagodaram sto bevte so mene. Na site vi posakuvam sreka i mnogu pozitivni testovi so user posted image .

Sakame nase malo pilence :)

Непосредна врска до пораките: 1322
22.9.2010 11:31:46   
stanka
Pile ne se razocaruvaj Toa e zivotot .Toa sto ti se javi vo krvta pozitivno beta se vika biohemiska bremenost No za zal toa ne e dovolno jas isto taka na vtoriot obid imav 40 beta koj pocna da pga i mi bese kazano deka nema nisto da bide.Izgleda embrionite  bile slabi i ne proziveale  i toa ne se racuna za bremenost Iskustvoto si e iskustvo Ajde odime site ponatamu i samo pozitivnouser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1323
22.9.2010 19:51:23   
pinokio2010
Devojki, dali ima nekoja iskustvo ili slusnato nekoe iskustvo so Klementina Kuzeska, m-r po MPO vo Sistina?
Pile, zalam..user posted image  user posted image user posted image  a najiskreno se nadevav deka ke uspees, kako sto se nadevam i za mene..

Непосредна врска до пораките: 1324
22.9.2010 20:02:46   
cleo
Anonimen, te molam ako imas nekakva info za Jakentro od Solun so koja nasa klinika sorabotuvale??? Jas imam citano i slusano deka Dr. Nikos Prapas od Jakentro imal impozanten uspeh na svetsko nivo so invitro, a i licno poznavam parovi koi od prv pat uspeale kaj nego. Pretpostavuvam deka e mnogu skapo, no ako e tolku uspesen bi razmislile i za takva varijanta...

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1325
Страница:   <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?