|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
27.9.2010 21:01:21   
zorana
Bate izvini ne ti odgovoriv  Ja  vo plodnost plativ samo 100 eura i nisto vise Bev preku fondot
Kolku sto citam od forumite  tamu bilo 1200 eu i prema drugite se najeftini a najuspesni Kakov paradoks -

(Одговор на членот zorana)
Непосредна врска до пораките: 1376
27.9.2010 21:05:04   
cleo
Zorana, sosema ti veruvam na ova sto go kazuvas kako fakt od tvoeto iskustvo, no jas eve bev preku Fond i imam sosema sprotiven vpecatok za Sisitina. Mozebi imase vrska toa sto se bockav tamu i seeekkkoooj Bozji den bev tamu i tolku se zbliziv so sestrite, sto me imaa kako svoja, sto se veli mi znaeja broj na gakji user posted image user posted image user posted image  Duri so edna od niv seuste se slusam i vo koja imam golema doverba za se sto mi treba da i se obratam. Imav srekja i so doktorot koj samo smeski kazuvase i postojano bese vedar i pozitiven i vo nitu eden moment ne mi ostavi vpecatok od tipot "prvo tie sto plakaat, posle tie preku Fondot'. Zatoa i seuste sum vo ogromna dilema - dali povtorno da se obidam tuka kad sum zadovolna i se osekam mnogu prijatno i nekako sigurno. Ama ete nemav srekja da uspeam vo mojot son, ednostavno ne sakalo da bide, ne mi bilo pisano. Eve sega dodeka pisuvam me fakja kriza, mi nadoagaat solzi...

Непосредна врска до пораките: 1377
27.9.2010 21:16:35   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

A Bogdancanka, ti kaj koj doktor si? Dr. Lazarevski bese? Pocna li so terapija? Imam i edno prasanje do tebe - dali posle krvarenjeto posle ivf imase nekoi bolki vo dolniot del od stomakot, potocno vo matkata? Mene mi e 11 den otkako prokrvarev inesto ovie dva dena uzasno me boli tamu. Mozno e i nesto od hormonite koi gi primav da e. Verojatno treba na eho da odam...

Da mila jas sum kaj dr.Lazarevski...sega naredniot mesec na treti den od menstruacija treba da pocnam da pijam jasmin i treba da se java da zakazam za da odam na pregled i da mi dadat sema...
Mila ne e loso da odis na pregled jas koga pravev invitro imav bolki i po punkcijata i potoa koga dobiv da tocno kako sto opisuvas ti mislam deka e normalno toa, posle se sto pominuvame za pripremite na invitroto,hormonite,punkcijata kaj sekoja razlicno ali jas imav bolki....poz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1378
27.9.2010 21:22:04   
cleo
Fala za sovetot. Tebe ti posakuvam od se srce ovoj pat da uspees mila, a mislam deka taka i ke bide, ovoj pat e resavacki. Nekako sum ubedena za tebe dlaboko vo mene... Ajde samo napred ti ja pustam seta srekja mila

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1379
27.9.2010 21:38:36   
Bogdancanka
fala mila toa im go posakuvam na site koj silno gi posakuvaatuser posted image daj boze pobrzo da se raduvame za sekoja od nas...poz mila

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1380
27.9.2010 21:48:16   
petra27
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

A Bogdancanka, ti kaj koj doktor si? Dr. Lazarevski bese? Pocna li so terapija? Imam i edno prasanje do tebe - dali posle krvarenjeto posle ivf imase nekoi bolki vo dolniot del od stomakot, potocno vo matkata? Mene mi e 11 den otkako prokrvarev inesto ovie dva dena uzasno me boli tamu. Mozno e i nesto od hormonite koi gi primav da e. Verojatno treba na eho da odam...

Da mila jas sum kaj dr.Lazarevski...sega naredniot mesec na treti den od menstruacija treba da pocnam da pijam jasmin i treba da se java da zakazam za da odam na pregled i da mi dadat sema...
Mila ne e loso da odis na pregled jas koga pravev invitro imav bolki i po punkcijata i potoa koga dobiv da tocno kako sto opisuvas ti mislam deka e normalno toa, posle se sto pominuvame za pripremite na invitroto,hormonite,punkcijata kaj sekoja razlicno ali jas imav bolki....poz mila

Veruvaj vo najdobriot i najpozitivniot doktor vo Makedonija......posle tri godini borba so negova pomos ostanav trudna.....i iskreno da ti kazam navistina veruva vo toa sto go raboti.....imav situacija vo 27 nedela od bremenosta.....otidov na pregled i sok...dva prsta otvorena so spusten vodenjak pred prskane....a realno prilicno bese docna za serklaz.....me zadrza vednas vo sistina,mi ispitaa krv i sekako dali imam infekcija....sreka se bese super i resi so golem rizik da mi pravi seklaz.......edna druga doktorka,da ne ja imenuvam,na konzilium mu rekla "dzabe ke pravis,nema da uspees",no sekako deka on veruvase vo mene,vo bebeto i sekako sam vo sebe.Serklazot mi  go napravi i toa vodenjakot mi go vrakal so prsti.......A poentata mi e.....kolku e vazno doktorot da veruva vo toa sto go pravi.......znaci ne se  sekiraj vo pravi race si.....so uspeh...

Непосредна врска до пораките: 1381
27.9.2010 22:01:05   
Bogdancanka
ти благодарам мила твоите зборови многу ми значат бидејки еве веќе почнав да се двоумам,дали направив добар избор или неuser posted image али како и да е што е тоа е здравје ќе видиме каков ќе биде крајот,се надевам дека ќе добијам позитивни резултати и ќе ги видам моите долго посакуваниuser posted image цртки...поззз мила

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 1382
27.9.2010 22:05:13   
mama26
na site gospod da vi dade decinja....radost vo kukauser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 1383
28.9.2010 1:38:33   
bate
zorana мила и јас мислам како тебе. мм вика ќе одиме каде сто мислиш, а мене некако интуицијата таму ме води user posted image . а за Скопје слушам дека е така и ич не ми се оди.  извини, а кај тебе каналите проодни ли беа? мене не ми сеuser posted image user posted image user posted image и  многу ми е став дали ќе биде ок user posted image .  Апсолутно те подржувам,user posted image уживај

< Поракaта ја уредил bate -- 28.9.2010 1:45:28 >

Непосредна врска до пораките: 1384
28.9.2010 1:44:18   
bate
cleo i bogdancanka веќе сте направиле избор и нема зошто да се разочарувате, секој има различно искуство со секого. кај различни д-ри ни е среќата user posted image . како и да е само напред и нема откажување еден ден user posted image . само храбро рр user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1385
28.9.2010 1:58:56   
bate
zorana ќе може ли веднаш да почнеме со подготовките за ин витро кај д-р Таше или треба да се чека ред, нешто така user posted image поздавче

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1386
28.9.2010 18:18:33   
Olivia
Sakam da vi se zablagodaram za utesnite zborovi na site...navistina se custvuvam osameno i istosteno i nekako najdov mir vo vasite oraki i zborovi...Draga Cleo celata postapka so hormonskata terapija se odvivase mnogu dobro jas vo toa vreme koga se bockav voopsto nemase guzva vo bolnca i sestrite sekogas bea ljubezni i raspolozeni, za doktorot kao sto napomenav predhodno ima navistina mnogu rabota i toj pravi se za da postige da gi usluzi i da im pomogne na site sto imaat potreba za pomos od nego, nekogas moze da se sluci da pocekas 15-20 min po zakazanoto no ne cesto, toj e primarius doktor vo bolnicata i mnogu cesto e i na intervencii, i zatoa velam netreba da se zalat od nego deka cekaat mnogu toj so sigurnost ne sedi so nozete na masa tuku vo toj moment spasuva necij zivot ilu se obiduva da donese nov zivot na ovoj svet , site treba svesno da znaeme zosto tropame na negovta vrata, vo sekoj slucaj mozes da me prasas bilo sto ako mozam da ti pomognam, pozdrav i te guskam...

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1387
28.9.2010 20:21:43   
lilita
Prijatelki moi,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nestrpliva da cekam do utre,napraviv test na koj se gledaat ubavo DVE CRTKI
Ne veruvajki na svoite oci ja viknavdrugarka mi i sestra mi.Doma e opsto slavlje
poradosni ne sme bile nikogas.
Se nadevam deka ne e prerano,ne mozam da gi zapram solztei radosnici.
Se javiv vo Plodnost,se preradvaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
denes imale informacija za uste tri pacientki trudni.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Site da go doziveete ovasto jas denes  go iskusiv ,FALA za poddrskata moi prijatelki,utr pak se javuvam sigurno so ubavo raspolozenieuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1388
28.9.2010 20:43:07   
kik@
Cestitki lilita od meneuser posted image user posted image user posted image . Imaj lesna bremenost stom si gi videla user posted image user posted image sega uzivaj i raduvajse a so tebe i nie.Pozdrav.user posted image

(Одговор на членот lilita)
Непосредна врска до пораките: 1389
28.9.2010 20:48:28   
agnes77
лилта честиткиuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1390
28.9.2010 20:48:29   
biljana16
Lilita Cestitki i od mene imaj lesna bremenost.
Mu posakuvam na site sto cekaat user posted image user posted image pobrzo da gi vidat.

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1391
28.9.2010 21:37:16   
cleo
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Lilita draga BRAAAAVVVVVVVOOOOO. Kolku se izraduvav za tebe, ete znaci navistina se se isplatelo. Cestitam draga, navistina sonot stana jave, blaze si ti! Sega uzivaj si vo definitivno najubaviot period vo zivotot! Ti posakuvam se najdobro i ajde pustaj ja vednas navaka majata da ne fati i nas koi posakuvame user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1392
28.9.2010 21:42:43   
cleo
Dragi Ringerajki, ve molam za pomos. Jas denes povtorno prokrvarev, malku i so svetla boja, a pred edna nedela mi zavrsi krvarenjeto od neuspesniot rezultat od ivf (???!!) Malku suz uplasena, ne znam sto e ova, ne go ocekuvav. Ve molam, dali nekoja od vas ima vakvo iskustvo??? Mozno li e da e reakcija nekakva od hormonalnata terapija...ama posle 7 dena pak da krvaram malku mi e cudno...Pisete ako nekoja imala slicno iskustvo, mnogu ke mi znaci...

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1393
28.9.2010 22:23:16   
Bogdancanka
prekrasna vest Lilita cestitkiuser posted image user posted image user posted image ti posakuvam lesna bremenostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1394
28.9.2010 22:26:39   
Bogdancanka
cleo mila jas nemav takvo iskustvo ali za da se plasis najdobro e da si odis kaj maticniot na pregled sepak hormonskata terapija kaj sekoj ima razlicno dejstvo pozzz mila i nemoj tolku mnogu da se plasis ajde odi na pregled i vidi sto ke ti kaze maticniot,ne se sekiraj tolku mnogu ke bide se vo reduser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1395
28.9.2010 22:31:28   
Olivia
Cleo nemoj da se plasis i kajmene taka se pojavi, mi rekoa samo deka se rocistuva, nema vrska so hormonite mozno i da se rezultija na samata punkcija od jajnicite se isfrla bledo krvav iscedok od samoto bockanje na jajnicite, samo pomisli deka na niv ke im treba sega poveke od eden mesec da se smirat...procitaj nazad sto ti pisav za remedika toa sto me prasa..

LILTA CESTITKI...UZIVAJ GO SEKOJ MOMENT I NE DOZVOLUAJ NASMEVKATA DA SE SIMNE OD TVOETO LICE....

Непосредна врска до пораките: 1396
28.9.2010 22:41:30   
cece81
Lilita iskreni cestitki za srekna i lesna bremenostuser posted image user posted image user posted image ..... uzivaj vo sekoj moment i ne ja simnuvaj nasmevkata od svoeto lice, Pozdrav !user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1397
28.9.2010 23:30:39   
diti
Cestitki Lilita user posted image user posted image user posted image
Imaj lesna bremenost!!!

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1398
29.9.2010 1:18:54   
bate
лилита, леле кколку убава вест user posted image user posted image user posted image , имај лесна бременостuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1399
29.9.2010 8:43:08   
babyhope
Прекрасна вест lilita!!!! Баш ме израдува и мене, уживај и имај лесна бременост мила.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1400
Страница:   <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?