|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
30.9.2010 3:43:34   
Olivia
Cleo jas privatno se plakav...  pozz..

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1426
30.9.2010 12:19:35   
malata mo
Bogdancanka,se odluciv za Plodnost vo Bitola,neka e so sreka za mene,tebe i drugite drugarki od forumotuser posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1427
30.9.2010 14:03:44   
bate
user posted image ќе споделуваме искуства од различни клиники, ќе се тешиме и заедно ќе се радуваме на user posted image . форумов еuser posted image

(Одговор на членот malata mo)
Непосредна врска до пораките: 1428
30.9.2010 14:52:03   
cece81
Malata mo. Bogdancanke neka vi e srekno so podgotovkite i imajte uspesno IVFuser posted image user posted image user posted image . bi sakala da ve prasam dali pievte ili piete nekoj vitamin ili folna kiselina , kako podgotovka za bremenost? Malata mo dali odis Plodnos na privatno ili preku fond ?
Pozdrav do site !!!!user posted image  

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1429
30.9.2010 14:57:53   
cece81
Zmej dobredojde na forumot . So garancija ti tvrdam deka so rr-kite ke imas iskrena, prijatelska druzba. Pozdrav do tebe i ti posakuvam da go ostvaris svojot son  user posted image user posted image user posted image ......  

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1430
30.9.2010 18:10:23   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Cleo jas privatno se plakav...  pozz..

Znam mila, zatoa i te prasuvam zasto jas planiram slednoto da go pravam privatno, iskreno nemam nervi da se zamaram so Fondot i nivnite baranja. Taka da ako mozes pisi kolku od prilika te cinese terapijata, a za postapkata mi rekoa 1 300 evra na privatno, so site folikulometrii, ispituvanja Estradiol, anestezija pri punkcija.....

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1431
30.9.2010 19:05:48   
Bogdancanka
Neka ni e so sreka na site i daj boze sto pobrzo gi dobiemeuser posted image iliuser posted image

Cece mila jas momentalno nisto ne pijam nikakvi vitamini normalno jadam ovosje zelencik toa na prirodna baza a za drugo ne sum ni razmisluvala,mozebi trebauser posted image pozzz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1432
30.9.2010 20:51:01   
cleo
Dragi Ringerajki, dali nekoja od vas ima pieno za vreme na postapkata ili posle embriotransferot apcinja Bromegron (ne sum sigurna dali tocno gi napisav) za regulacija na Prolaktin. Slucajno se iskonsultirav deneska so edna doktorka vo vrska so potencijalnite pricini za mojot neuspeh so ivf-ot, i me posovetuva obavezno da proveram Prolaktin utre vednas. Zasto jas krvaram po vtor pat posle rezultatot, posle pauza od 7 dena, a i endometriumot mi e izuzeto istencen, sto e znak za visok Prolaktin, a toa e neocekuvano tolku kratko posle hormonalnata terapija. Ako ima nekoja od vas vakvo iskustvo neka pise. Fala

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1433
30.9.2010 22:42:28   
iki82
cleo jas pijam bromergon veke 2 meseci mi bese prolaktinot 32 i so terapija mi se namali na 6. sega mi ja namalija terapijata samo na 1/4 kolku za odrzuvanje na nivoto. doktorkata vo sistina mi rece deka ke gi pijam do zabremenuvanje. znaci bez razlika koja terapija da pijam ili koja intervencija da mi ja pravat obavezni i bromergon.

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1434
30.9.2010 23:37:46   
cleo
Iki fala mila za odgovorot. Ama sega posle ova sto mi go kaza doktorkava uste poveke se zaplasiv i voznemiriv. Pred se zatoa sto na nikoj ne mu tekna da go ispitam prolaktinot za vreme na postapkata ili pak na primer posle et, mozda imalo potreba od Bromegron. Ti velam, denes me gledase na eho i bese zacudena kako posle tolku kuso vreme od hormonalnata stimulacija imam tolku istencen endometrium??!! A i krvaram pak...ne znam sto e ova veke, sega sosem mi se izremetija hormonive. A i bolki vo stomakov sto da ti kazam. I pak prokletite cisti na jajnicite, odma se pojavile...uzas.

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 1435
1.10.2010 0:27:44   
iki82
lele cleo znaci ova ivf so policisticni jajnici ne e zezancija user posted image a be toa endometriumot se istencuva od hormonite i od toa sto si krvarela. sega ne znam kolku ti e istencen ama mislam deka posle krvarenje i menstruacija e normalno da e istencen. ova sto krvaris pak e sigurno nesto poremeteno so hormonive dodeka se stabiliziraat od ivf. edna drugarka moja isto krvarese mn po prvoto ivf i i dadoa nekoi kapki i i prestana. a ova za bolkive..da ne e nesto od hiperstimulacijata uste? srcka moras da se konsultiras so doktorive, sigurno veke si zborela, ama dosagaj im dodeka ne si go sredis problemot.

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1436
1.10.2010 0:41:12   
iki82
i samo uste ova da dodadam. pred da pocnes so postapkata za ivf ne ti gi ispitaa hormonite? mislam deka mora da se ispitaat neli? zosto ako ti bil pokacen prolaktinot bi ti dale terapija za toa, a ako ne ti bil moze zatoa ne ti dale. 

Непосредна врска до пораките: 1437
1.10.2010 3:35:41   
diti
cleo sigurno ti gi ispitale hormonite pred ivf-to.
jas go piev Bromergonot bidejki prolaktinot mi bese 31,6 i posle mesec i pol so terapijata mi bese 2,88 i doktorot rece da prekinam so bromergon zosto i premnogu nisko nivo ne e dobro. nie se uste ne sme pocnale so ivf no mi gi ispitaa hormonite i doktorot mi rece deka Prolaktinot bil znacaen pri postapkata za ivf i mora da go regulirame. Jas toa go srediv uste vo juni a sega cekam odgovor od fondot i da pocnam so postapkata.

Непосредна врска до пораките: 1438
1.10.2010 11:20:01   
Zmej
Fala uste ednas Bogdancanka za infoto ,tolku kratko vreme sum na forumov a site se spremni da pomognat, da odgovorat, da ohrabratuser posted image .Inaku mojata baba e rodena vo Bogdanci ama veke dolgi godini zivee vo Skopje, tamu ima sestra no ne odime cesto kaj nea.Pozdrav i ubav den na site Ringerajki .

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1439
1.10.2010 12:21:35   
iki82
mene pa mi rekoa po cetvrtinka da pijam bromergon do zabremenuvanje (koga i da bide toa user posted image ) , sekako da pravam kontroli, no so ova da go odrzuvam nivoto, zosto mozebi ako prekines ima sansi pak da se pokaci. 

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1440
1.10.2010 12:58:12   
Eli2010
Zdravo cece 81
Vo vrska so tvoeto prasanje sto se odnesuva na pienje folna kiselina pri podgotvuvanje za IVF,vo Plodnost posvetuvaat osobeno vnimanie na vaznosta na postignuvanjeto na najvisok stepen na zdravstvena dobrosostojba na nas pacientite,sto gi zgolemuva sansite za uspesno ivf.
Primav folna kiselina,imav razgovor za nacinot na ishrana,sto treba da izbegnuvame vo ishranata a na sto da obrnime osobeno vnimanie,znacenjeto na stresot i nacini za namaluvanje na istiot...se do prasanjata kako sto da ocekuvame ponatamu i kako da se spravime so eventualnite problemi.
Mislam deka seto ova e mnogu vazno za site,no posebno za parovi sto imaat problem so zabremenuvanje.Ako znaeme deka postapuvame pravilno,toa dava cuvstvo deka imame barem delumna kontrola na situacijata,iako garancija za uspeh seuste za zal nemame.
Cestiki za site sto uspeajauser posted image ,najubavi zelbi za onie koi se podgotvuvaat ili planiraat IVF.[sm=rozica.gif
p.s]Zasega nie sme odlicno,se nadevam deka ke bide taka i ponatamu,vo ocekuvanje sum na vtoro eho.
Pozz

Непосредна врска до пораките: 1441
1.10.2010 17:12:14   
cece81
Draga Eli 2010 ti blagodaram na odgovorot i mnogu mi e milo sto i na toa se posvetuva vnimanie pred ET. normalno e deka se vlijae na bremenosta, no koga strucno lice ke ti go kaze toa , se stanuva po principielen i poveke se vnimava .
Bi te prasala dali pratenjeto na bremenosta e samo kaj Tase ili odis i na maticen gin ?
Pozdrav mila i uzivajsi vo bremenostauser posted image user posted image a mozebi ke se sretneme do krajot na tvojata bremenost vo Pplodnost , dokolku mene mi stigni za brzo odgovorot od fond user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1442
1.10.2010 18:28:34   
cleo
Diti i Iki, jas pravev ispituvanje na hormonite na pocetok na Juni, a transferot mi bese na 1vi Septemvri, i imam vpecatok deka poveke mi gi iskoritija rezultatite za dokumntacija za vo Fondot otkolku za naodot. Sega nemam poim kakov mi bese rezultatot zasto site najnovi dokumenti mi gi zadrzaa vo mojata istorija. Se nadevam deka ne mi bil problematicen, valjda bi reagiral nekoj. Ne znam sto da kazam. Drugite kakvo iskustvo imate, dali na vas vi bese praven hormonalen status tocno pred postapkata, ili pred pocetok so stimulacijata, ili pak posle transferot..???
Jas mislam deka dosta vreme ima od Juni do Septemvri, a hormonalniot status e menliv, osobeno pri ivf. Taka da i da bilo se vo red togas, sepak mislam deka tocno pred transferot trebase pak da napravam hormonalen status. Edinstveno sto mi proveruvaa bese Estradiol i toa dva pati, drugo nisto.

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1443
1.10.2010 18:54:05   
iki82
cleo izvini ako zvucam kako babetina sega nekoja sto soli pamet, ama obavezno da si pravis kopii od site dokumenti pred da im gi dades na doktorite, fondot ili bilo kade, zosto eve vaka ke ti zatrebaat sega i ke se nerviras samo. mislam deka i bi mozela da si gi pobaras tie site dokumenti od doktorite i da si sporedis, bi trebalo da gi cuvaat. kako i da e, sigurno vo toj moment ( vo juni) ti bil dobal prolaktinot inaku bi ti dale terapija sigurno. no prolaktinot e promenliv, ne znam jas mislam deka trebale da napravat kompletna hormonska slika pred in vitroto? sepak neka pisat onie devojki sto imaat iskustvo.imas li ispituvano preku krvta, afa i d-dimeri i faktori na hemostaza, kako i ona nekoe ispituvanje za preklopuvanje na genite so soprugot. mislam deka ako ima nekoi razliki vo ovie normalni vrednosti, moze da bide pricina za neuspesno ivf ili zabremenuvanjee voopsto.

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1444
2.10.2010 10:13:20   
Eli2010
Draga cece 81,,fala za ubavite zelbiuser posted image ,veruvam oti se ke bide dobro i so tebe i deka site ovie maki eden den ke gi zaboravime,koga ke gi drzime vo raceuser posted image
Od iskustvo na moi prijatelki a i slusajki ja sopstvenata intuicija odluciv da gi pravam site kontroli vo Bitola,duri i ako mozi i Dr.Tase da bide i na porogjajot.Ne znam dali zaradi doverbata,no navistina se cuvstvuvam ubavo i sigurno koga toj ke mi kaze deka se e vo red i sto ponatamu da pravam.
Imajte ubav,opusten vikend dragi rr,ubavi misli i se ke bide OKuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1445
2.10.2010 11:08:00   
lilita
Cece 81 i jas mislam deka najdobro e kaj istiot doktor sto pravel ivf da se ostani do kraj.Go znae slucajot,go znae organizmot,kako regira na terapija itn.Ako se javat komplikacii moze da e pospremen da reagira...teski neka e se vored.
Pozz i ti pozeluvam sto pobrzo da si dobies dozvola od fondot...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1446
2.10.2010 19:58:55   
diti
Cece81 vas vi gi vratija dokumentite od fondot za dopolnitelni ispituvanja?
I jas denes dobiv odgovor od fondot i mi baraat dopolnitelni ispituvanja -ultrazvicen pregled na zenski reproduktivni organi (uvid vo morfologija na matka i jajnici.  Jas imam takov dokument no mi bese od 28.01.2009 i ne go prativ bidejki bese so stara data a i problemot e kaj mm-slab spermogram- i mislev deka nema potreba od toj dokument.
Dali gi podnese dopolnitelnite dokumentite sto ti gi baraa, kade gi podnese i za kolku vreme dobi povraten odgovor? Ako ima dr rr sto se vrateni na dopolnitelni ispituvanja ve molam da mi odgovorite kade go podnesovte dopolnitelniot dokument i za kolku vreme dobivte odgovor? tolku mn go cekav rezultatot i sega povtorno neizvesnost, povtorno cekanje.

(Одговор на членот lilita)
Непосредна врска до пораките: 1447
3.10.2010 10:54:25   
soncogled
Zdravo,

Nova sum na forumov pa malce tesko se snaogam, se nadevam nema da mi zamerite :)

Pozadi mene imam 1 nesupesno IVF koe go pravev vo Belgija. Nekako se se iskomplicira, dolga stimulacija (sakaa da dobijat sto pogolem boj na folikuli), problematicen transfer poradi konizacijata koja sum ja imala i na kraj cresa na slagot prokrvariv samo 9 dena posle transferot. user posted image

Sega otidov na konsultacii kaj dr. Popovic pa uste ednas na kozilijarno milsnje zadno so dr. lazarevski.

Posto kaj mene nisto ne e prosto, poradi stres mi se pokaci tiroksinot i sega moram da pocekam nekoe vreme pred da pocneme so postapka, bez ralika dali ke bide AIH ili IVF.

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 1448
3.10.2010 11:26:56   
cleo
Zdravo, dobredojde na forumot, se nadevam ke imame ubava druzba user posted image  Delime slicna sudbina, jas seuste se oporavuvam od moeto prvo neuspesno ivf (ebriotransferot bese na 1vi Septemvri) Go pravev vo Sisitina, isto kaj Dr. Popovik. Covekot e car, mnogu pozitiven i odlicno si ja poznava rabotata. Kaj mene se odese kako podmackano, se do dva dena posle transferot. Dobiv enormni bolki vo stomakot i kicmata, i me zadrzaa kaj niv da lezam, so dijagnoza lesna hiperstimulacija. I taka sega da skratam - pretprpev ogromen stres i na kraj se se zavrsi so negativen rezultat, a imav besprekorni embrioni. Ama, ete ne mi bilo pisano. Vednas da ti kazam, so Sistina generalno imam pozitivno iskustvo - dobar i profesionalen personal, no imam eden sovet - ako nesto te interesira i imas prasanja, nemoj da se ustrucavas da prasas, smetam deka site nie koi pominuvame niz ovaa makotrpna postapka treba da znaeme mnogu raboti. Isto taka, ako smetas deka treba da ti se napravat nekoi dopolnitelni ispituvanja, bidejki velis si malku kompliciran slucaj (nesto slicno sum i jas) vednas da si pobaras. Posle se sto mi se sluci svativ deka mozebi ne mi bea ispitani odredeni raboti, kade mozebi "lezel zajakot" i koi ke doprinesea za uspesnost na ivf-ot kaj mene. No, pamet za sledniot pat. Covek se uci od greski, neli? Pozdrav

(Одговор на членот soncogled)
Непосредна врска до пораките: 1449
3.10.2010 13:26:10   
diti
Dobredojde Soncogled user posted image  user posted image  user posted image
ti posakuvam prijatna druzba na ringeraja user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1450
Страница:   <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?