|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
14.10.2010 17:09:27   
Olivia
Zmej jas bi te posovetuvala da odis kaj Dr. Petanovski ako veke si resena za vo Remedika. Doktorot e profecionalec na evropsko nivo, dobro poznat kako primarius doktor Petanovski Zoranco specijalist po ginekologija i akuserstvo, Rakovoditel na odel za IVF...jas sum mnogu zadovolna od negovata rabota..pozdrav golem

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1551
14.10.2010 18:39:54   
Eli2010
zdravo ROMA,bi te prasala zosto  ne se obides vo Bitola vo Plodnost kaj dr.Tase Trpcevski?Gledam deka na forumov ima mnogu zadovolni zeni od tamu.Jas ostanav bremena kaj nego so cetvrto po red in vitro a prvo vo Plodnost.Gledam vo cekalna parovi od razlicni kraevi i drugi zemji doagjaat i kazuvaat deka se zadovolni.Ako ne si odlucila,bi ti ja preporacala Plodnost za tvojot sleden obid.So sreka,ti posakuvam da uspees i kako i jas da si gi vidis tvoiteuser posted image

(Одговор на членот ROMA)
Непосредна врска до пораките: 1552
14.10.2010 18:47:45   
cleo
Dragi moi prijatelki, ve molam da mi pomognete so sovet ako znaete ili ste go imale ova iskustvo. Jas veke 15 dena krvaram, po vtor pat posle neuspesnoto ivf (znaci 7 dena plus prethodno, pa mala pauza, pa sega pak 15 dena do denes). Pred 7 dena mi prepisaa kapki Ergotil, gi piev, se namali malku, ama ne prestana. Go baram maticniot ne mi se javuav, vo Sistina tek vo Ponedelnik sum na kontrola. Izludena sum, mnogu se plasam. Citam na nekoi od balkanskive forumi deka mozna pricina za ova e vanmatericna bremenost. Ve molam pomagajte user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1553
14.10.2010 18:51:56   
Eli2010
Draga Roma,izvini za mala greska prethodno,znaci posle tri inseminacii ova mi e prvo in vitro i toa uspesno.Poentata e vo toa sto zabremeniv so zamrznata sperma koja ne bese so jak kvalitet.Se sluci on sto i samite doktori malku se nadevaa.Pozz.i kade da se odlucis sigurno oti srekata e potrebna.user posted image Pozz.od mene

(Одговор на членот ROMA)
Непосредна врска до пораките: 1554
14.10.2010 19:39:06   
Eli2010
Draga cleo,moja prijatelka imase mnogu dolgo krvarenje posle neuspesno ivf.Znam deka piese 3 dozi kapki ergotil..Kolku sto se sekavam ti imase ispitano bhcg i pokaza deka nema bremenost,znaci ne stanuva zbor za vanmatericna bremenost.Ne se plasi,mislam deka so uste edna doza ergotil kapki ke prestane krvarenjeto.Ke se sredi se veruvaj,potrebno mu e vreme na organizmot da se smiri i da vospostavi normalen tek.Sepak hormonskite terapii i se drugo se nesto sto e vestacko taka sto i normalno e sekoj organizam da reagira razlicno.Opusti se mila,ne se plasi veruvaj vo silata na tvoeto telo da zaceli i da se pripremi za bremenost.
Te guskam,imaj prijatna veceruser posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1555
14.10.2010 19:49:07   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: Eli2010

Draga cleo,moja prijatelka imase mnogu dolgo krvarenje posle neuspesno ivf.Znam deka piese 3 dozi kapki ergotil..Kolku sto se sekavam ti imase ispitano bhcg i pokaza deka nema bremenost,znaci ne stanuva zbor za vanmatericna bremenost.Ne se plasi,mislam deka so uste edna doza ergotil kapki ke prestane krvarenjeto.Ke se sredi se veruvaj,potrebno mu e vreme na organizmot da se smiri i da vospostavi normalen tek.Sepak hormonskite terapii i se drugo se nesto sto e vestacko taka sto i normalno e sekoj organizam da reagira razlicno.Opusti se mila,ne se plasi veruvaj vo silata na tvoeto telo da zaceli i da se pripremi za bremenost.
Te guskam,imaj prijatna veceruser posted image

Draga Eli, fala za odgovorot, no jas ispitav bhcg na 14/09 i veke od utredenta imav nezastiteni odnosi, a kaj mene situacijata so hormonite e apsolutno nepredvidliva, pa mozno e da nastanala taa vanmatericna bremenost, imajki go vo predvid faktot deka sum bila seuste pod dejstvo na hormnalnata terapija za ivf. Hormonite mi se haos taka da se mozam da ocekuvam, kaj mene nisto ne e cudno. A mozebi i tropam gluposti, ama velam citav slicni storii na nekoi forumi. user posted image user posted image  Pozdrav

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1556
14.10.2010 20:20:19   
cece81
blue_blue. lilita, blagodaram dragi moi vo pravo ste jas poveke ne se opteretuvam i ne ja trosam energijata za dali ke imam uspesno ili neuspesno bitno e da imam- dobijam moznost da go napravam IVF kako treba(od moja strana) a za drugoto ima koj da odluci.
Pozdrav do site!user posted image user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1557
14.10.2010 22:25:22   
lovely30
zdravo na site na forumov.Jas sum nova na forumov.Po nekoja slucajnost go najdov cepkajki po google.Imav procitano mnogu vashi komentari.Na tie shto se trudni im posakuvam lesna bremenost i da donesat na svet zdravi i pravi decinja.Na tie shto se po postapkata INF samo uspesi.Imav procitano razni komentari deka onaa klinika ili onoj dr. nee ok.No,znaete kako e.....sve e sreka i bozja volja.Jas imam praveno ushte lani laparaskopija i gi imam dvata kanala otstraneto,shto znaci nepostoi ni vrhoven sud za da nemi odobri INF.Sve izleze na brzaka i migi izvadija kanalite,koga svativ shto sum napravila veke beshe kasno i jas znam kako mi e koga ke pomislam na toa.Imam praveno 2 INF i 3 INF go pravev so zamrznati embrioni i neuspeshni 3te.Imav razni siptomi pa dve INF dobivav 20den posle transferot pa se nadevav it. Objasnuvanjeto beshe deka na psihicka baza se siptomite. 2 INF veruvale ili ne probav 2 nedeli od krevet nemrdnav so lopatka mazmi mi pomagashe da idam u wc i pak nishto.Sega se se spremam da gi odnesam dokumentite i da pravam 4 INF so shto planiram da zamrznam emrioni za u slucaj i ova 4to INF da ne ne e uspeshno poeftino da pominuvam za narednite transferi i da nemoram da idam na tie inekcii zashto mi se smacija i mi pravat problemi.Se lekuvam u Sistina kaj dr.Lazarevski i se vodam u Sistina kako slucaj cii jajnici proizveduvaat golem broj na jajce kletki.Pa vi ve zamolila tie koj shto imaat uspeshno INF da mi kazat shto pridonelo do toa i dali navistina cigarite imaat udel u da bide uspeshno INF?I kako funkcionirale tie 2 nedeli dodeka cekale? pozz i izvinete za ova predolgo pismo user posted image

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1558
15.10.2010 0:46:49   
babyhope
lovely30 добро ни дојде на РР. Со заеднички сили и заеднички надежи да ги си ги дочекаш твоите user posted image user posted image па сите заедно да славиме. Се надевам ќе добиеш добри мислења и корисни совети од нашите рр-јки. Ти посакувам убава дружба мила!!!

(Одговор на членот lovely30)
Непосредна врска до пораките: 1559
15.10.2010 1:02:56   
lovely30
falati najmnogu i tebe ti ja posakuvam seta sreka od se srce i bash mi e milo shto go najdov forumov i shto ke se druzime.Pa daj boze site so ubavi vesti da sme i veke da ne se macime mozebi kako shto vikaat : posle dozdot ide sonce! se nadevam deka ke dobijam nekoj odgovori. Sepak koj i da kaze deka e lesen ovoj pat nee lesen,no toa e shto da se pravi..ke bide. pozdravce mila

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1560
15.10.2010 12:27:00   
Bogdancanka
dobredojde mila ti posakuvam prijatna druzba na rr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image znaci i ti si kaj Lazarevski....jas sega vo ponedelnik treba da odam da mi dadat sema i da zapocnam so podgotovkite za IVF momentalno pijam jasmin od tret den od ciklusot...imam tri neuspesni invitra i jas za prviot nemrdnav od krevet po cel den doma na vtoroto ne lezev do tolku i za tretoto isto i na kraj nemase uspesi....pozzz mila se nadevam ke dobies odgovori na tvoite prasanja od nasite ringerajki koj veke imaat uspesno invitro i se nasi rruser posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1561
15.10.2010 12:50:51   
mareto
zdr
jas pravev inv i eve sega mi rekoja tri dena da lezam a posle da si prodolzam na rabota.kolku se uspesni inv.doktorot mi rece ke ti uspej ama ko lezev tamu posle transferot dojde sestrata i me razocara mi veli znaj nekogas ova metoda da ne izneveri da bide neuspesna.velat deka do 30 god bila poke uspesna za razlika od tie so bile posle 30 god.kolku  e tocno ova neznam.se obiduvam da ne mislam ama cabe ko ke sedis v krevet samo to ti idi vo misla.i se nerviram i molam da mi bide uspesno .pozzzzzzzzz

(Одговор на членот malecka)
Непосредна врска до пораките: 1562
15.10.2010 14:30:32   
bate
mareto јас сум читала дека мораш да мируваш подолго време а не право на работа user posted image . мораш да лежиш цело време само до wc и толку никако да не се разодуваш. слишни и некој другу искуства user posted image . ај па да не израдуваш user posted image

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 1563
15.10.2010 14:33:36   
bate
lovely 30 добродојде user posted image user posted image . форумов е супер има различни искуства и голема дружба , супер еuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1564
15.10.2010 14:37:51   
bate
lovely 30 мила и јас имам затнати канали и мора да ми ги отстранат и двата, и  после право на ин витро user posted image . те молам кажи ми како помина user posted image . и јас се спремам за истото и сакам да го споделам твоето искуство. се спремаш  за 4 ин витро, а претходните како беше? се надеваме овој пат успешно user posted image , миличка само позитивно 

Непосредна врска до пораките: 1565
15.10.2010 14:54:12   
velikadepolovska
zdravo jas sum nova na ovoj forum sakam da prasam kolkocini inseminacijatvo drzavnata bolnica bidejki na mene vo  ponedelnikama neznam kolku cini

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1566
15.10.2010 16:34:29   
Zmej
Draga Lovely30,
Zosto ti gi izvadija dvata kanali -imase dva pati vonmatericna bremenost?
Jas imav vonmatericna bremenost i mi go otstranija edniot kanal, sega se spremam za In vitro no se tesam deka eve stom ednas sum ostanala"bremena" deka so In vitroto (so koe neli se izbegnuvaat kanalite)ke mi uspee bez poteskotii, iako za toa spored mene samo Gospod odlucuva .

Непосредна врска до пораките: 1567
15.10.2010 16:53:29   
diti
Lovely30 i Velika dobredojdovte na forumov user posted image  vi posakuvam prijatna druzba so rr-jkite.
Mare mila ti posakuvam ova invitro da e uspesno i da si gi vidis user posted image

(Одговор на членот velikadepolovska)
Непосредна врска до пораките: 1568
15.10.2010 17:49:42   
mareto
zdr bate
jas go prasav ginikologot i mu kazav deka jas celo vreme ke sum prostum znaci 10 sati na noze i toj mi rece samo tri dena odmaraj.neznam so da pram neka mi pisi nekoj so ima iskusvo so inf.plsssssss poZzzzzzzzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1569
15.10.2010 22:11:49   
lovely30
lovely 30 мила и јас имам затнати канали и мора да ми ги отстранат и двата, и  после право на ин витро . те молам кажи ми како помина . и јас се спремам за истото и сакам да го споделам твоето искуство. се спремаш  за 4 ин витро, а претходните како беше? се надеваме овој пат успешно , миличка само позитивно

Bate operativniot zafat voopshto nee strashen i posle anestezijata nemash nikakvi bolki.Moze i zavisi koj ke ti pravi.Mene me operirashe Gligor Dimitrov. Inace e stresno i nervozno koga ke gi zemesh u race rezultatite od krv i ke procitash deka se negativni,se prashuvash shto si zgreshila ali toa e toa.Sepak na site vas ke vi kazam deka toa e sreka i kako ni e pishano taka ke bide.Jas imam prijatelki shto im fatilo od prvo INF, Imam dve drugarki shto odma posle transferot otidoa vtora smena na rabota i imaat zdravi i pravi decinja...znaci svee sreka,ako treba da bide ke bide.A lezenjeto se preporacuva kaj onie shto imaat niska matka ili koga ginekologot ima mislenje deka emrionite se vo takva polozba za koja mora miruvanje.Sepak i jas se nadevam deka ke mi bide uspeshno ova 4to INF i daj boze i na site vas da vi bide

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 1570
15.10.2010 22:17:04   
lovely30
Draga Lovely30,
Zosto ti gi izvadija dvata kanali -imase dva pati vonmatericna bremenost?
Jas imav vonmatericna bremenost i mi go otstranija edniot kanal, sega se spremam za In vitro no se tesam deka eve stom ednas sum ostanala"bremena" deka so In vitroto (so koe neli se izbegnuvaat kanalite)ke mi uspee bez poteskotii, iako za toa spored mene samo Gospod odlucuva .
Draga Zmej nikogash nesum imala vanmatericna bremenost.Pravev ispitivanje na tecnosta na kanalite zashto imav vospaluvanje i ispadna deka tecnosta shto mi se lacela ke gi umrtvuva plodovite ( taka neshto,znam deka bila shtetna za emrionite i zatoa nesum ostanuvala trudna) pozz

Непосредна врска до пораките: 1571
15.10.2010 22:58:51   
lilita
Lovely 30 dobredojde na ovoj forum,ima ubavo druzenje,poddrska,spodeluvanje na iskustva i sovetiuser posted image
Za mene bese septemvri srekan mesc,zabremeniv konecno vo cetvrtiot obid so in vitro kaj dr.Tase vo Bitola.Toj mi sovetuvase prvite nekolku dena poveke da miruvam,a posle da se vratam na normalni aktivnosti ,samo da ne se preoptovaruvam fizicki i psihicki.Taka i pravam i za sega nemam  nekakvi tegobi,osven utrinsko losenje.Cigari ne pusam,a ne sedam ni vo prostorii kade se pusi...Kafe ne pijam....Prasaj sto sakas,ti posakuvamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1572
15.10.2010 23:02:21   
lilita
Da uspees bogdancanka ovoj pat i da ne izraduvas siteuser posted image
Toa ti go posakuvam

Непосредна врска до пораките: 1573
15.10.2010 23:04:53   
lilita
user posted image Taka e cece 81,toa e najdobar nacin,od iskustvo ti kazuvam

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1574
15.10.2010 23:05:24   
velikadepolovska
INAKU MNOGU MI E MILO STO KE SE DRUZAM SO VAS I DAJ BOZE EDEN DEN SITE DA VIDIME user posted image CRTICKI  INAKU KAJ MENE PROBLEMOT E STO IMAM VISOK PROLACTIN PRED DA POCNAM DA PIJAM DOSTINEX MI BESE 71 A SEGA E VO GRANICI NA NORMALA  VCERA BEV NA EHO I IMAV DVA FOLIKULI  OD 11 I 17 MAZMI PRAVESE SPERMOGRAM I IMASE 53% NORMALI I 40% PROGRESIVNO PODVIZNI NEZNAM SAMO KOLKAVI SE SANSITE SO TAKOV SPERMOGRAM DA USPEAM  ZABREMENAM SO INSEMINACIJA 

Непосредна врска до пораките: 1575
Страница:   <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?