Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Draga Mareto jas pi ti preporacala voopsto da ne se nerviras a za placanje da ne si ni pomislila zatoa sto samo taka ke predizvikas negativen rezultat, najgolem neprijatel na uspesno IVF e placenjeto i nerviranjeto a ti veke si vo taa sostojba od koja mozes vednas da izlezes me razbiras vednas da prestanes za tvoe dobro, i za gradite sto te bolat mozebi e znak na nastanuvanje na bremenost a jajnicite se uste se smiruvaat od samata punkcija, a tebe ti e uste rano za dobivanje...smirise i odma da se druzis i da se smees i da se ponasas normalno kako voopsto da ne si pravela IVF,neka ti tece zivotot normalno...pozzdrav goleem, ti posakuvam sreka i uspeh, ova se sto ti napisav e od moe licni iskustvo...!!!
Mareto, ako ti e za uteha, mene voopsto ne me bolea gradite, duri ni na dopir, i rezultatot mi bese negativen. Jas sum dlaboko uverena deka bolni gradi, naprotiv, se znak na bremenost. Kako sto veli Olivia, tebe ti e mnogu rano za dobivanje. A jajnicite bolat od samata punkcija. Ajde samo napred, sigurno si . Stiskame palci!
Mene gradite me bole do 7 den po ET i za toa site mi velea deka e odlicen rezultata iako na mene mi bea to normalni simptomi za dobivanje, i od togas pocnaa nervozite i placenja te i na kraj se sluci toa sto ne go ocekuvavav, negativen rezultat....zatoa Mareto opustise se ke bide vo red.... Cleo pozz..
devojki, izgleda jas sum izrod :) ama bas nisto ne osekav prvite dve nedeli posle transverot, ni gradite me bolea, nitu jajnici, nitu placev...ama bev neverojatno pozitivna, funkcionirav normalno i ne se optovaruvav. Ednostavno si rekov, ako bilo pisano ke bide ako ne odime na vtor obid...i bidna od prva Mnogu e vazna samokontrolataa. Nie zenite kolku si vlijaeme na psihata e nesto neopislivo i mnogu jako. Zatoa veruvajte vo sebe i vo procesot i bidete krajno pozitivni , ama iskreno poz
mytwins ti si 100% vo pravo, ama sega nie koi se izgorevme na mlekoto ke duvame i na jogurtot, za naredniot pat koga ke pravam IVF ke bidam mnogu porazlicna....no jas sum spremna i ke se boram, i na site sto posaakuvaat i ocekuvaat rezultati od IFf iskreno im posakuvam da gi vidat , i da se raduvaat na bremenosta... pozz
taka e, se slagam, no zenata so samokontrola moze mnogu da si pomogne. Statisticki e dokazano deka nie sami se blokirame vo odnos na zabremenuvanjeto(onamu kaj sto nema med.problem) i go narekuvaat idiopatski sterilitet. A isto e mnogu vazno da mu veruvas na d-rot i da gi sledis negovite instrukcii. Veruvam deka site ke uspeat, koja porano, koja podocna prasanje na vreme, samo pozitivno. So sreka i so lesno na site poz
mytwins, ти посакувам убаво мајчинство откога со лесно ќе заврши бременоста. Потполно си во право за самоконтролата, позитивната мисла и вербата и кај мене ја одиграа клучната улога. По ИВФ ниту лежев, ниту одмарав, ја имав секојдневната рутина само без исклучителни напори и оптоварувања. И бидна само за жал не заврши убаво... Идиопатскиот стерилитет, кој јас си го викав за себе дека е идиотски, затоа што имав проблем со себеубедувањето дека ќе биде добро, го надминав по подолг перод. Позитивната мисла по 8 години ми донесе резултат, бременост и син, а по 1,5 година неоптовареноста дали ќе имам дете или не ми ја подари како гром од ведро небо ќерката. Ја посакувам сета среќа за сите идни родители... Само со надеж и верба било да се работи за спонтано забременување, инсеминација, ИФВ, се’ ќе биде...
Mareto mila ajde malku pozitivno uste ti e 4 den od transferot a ti mislis na negativno rano e uste mila ne se sekiraj opustise bidi malku povedra stiskame palci da si gi vidis samo pozitivno mila bez solzi
zdr mene mi e 4 den od transferot i pocnaja da me bolat gradite neznam se plasam i placam oti kaj mene gradite e simptom na dobivane mensruacia lele dali ova inf mi e neuspesno neznam dali e mozno tolku brgu da imam simptomi ve molam pisetemi kakvo iskustvo ste imale vie.me bolat i jajnicite.lele nemozam pisam i placam dali e mozno da mi dojdi............
ne se plašat, i zaboravi na sve simptome, nema nikakog pravila ... znam koliko je teško, a molim te, samo izdrži do testa, moja prijateljica nekoliko dana nakon transfera dobila M i bila sigurna da je kraj, a u stvari bila bremena ... dete ima danas godina i pol ... tako da zaboravi simptome, ne e važno kao se osječaš, važno je samo što kaže beta 10 dana posle ET, jel tako ... izdrži
dali nekoja od vas znae lek za visok fsh posto edna moja prijatelka ima visok fshi ima potreba od donacija na jajcekletki dali fondot go priznava toa ivf so donacija na jajce kletki
Prijatelki,vcera mi pravea punkcija i mi izvadija 16 j.kletki Za nekolku dena ke mi javat za transfer.Star borec sum,sto saka neka bidi ne se plasam nitu se sekiram.Ostajv se na d-rot i na bog. Drzete sreka da mi se oplodat ida mi se delat pravilno
Malata mo ajde mila stiskame palci daj boze naskoro da si gi vidis
eve jas denes bev vo Sistina i veke pocnav po semata pocnav od denes so bockanje na podkoznite inekcii pa zdravje koga ke dobijam od treti den treba da odam pak da mi gi dadat i drugite inekcii znaci veke se spremam za invitro pa se nadevam ke bide se vo red
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 18.1.2014 0:14:51 >
Mareto bi ti preporacala da ne se sekiras bidejki ovoj pat po koj sto sme zacekorile e navistina tezok i nepredvidliv bas togas koga najmalku se nadevas ke se pojavi ona neocekuvanoto.Mene dvata pati me bolea gradite ama nisto dzabe rezultatot bese negativen sto ne znaci deka kaj site se isti simptomite a za tebe e uste rano za da mislis veke na negativen rezultat.Nemoj da se nerviras i da places bidejki do testot ima uste vreme i bidi optimista deka ke gi vidis .Samo napred i rezultatot ke bide pozitiven. .
Bogdancanka ajde so sreka da e i naskoro da ni kazes pozitiven rezultat i zaedno da se raduvame .Pozdrav do site.
zdr mene mi e 4 den od transferot i pocnaja da me bolat gradite neznam se plasam i placam oti kaj mene gradite e simptom na dobivane mensruacia lele dali ova inf mi e neuspesno neznam dali e mozno tolku brgu da imam simptomi ve molam pisetemi kakvo iskustvo ste imale vie.me bolat i jajnicite.lele nemozam pisam i placam dali e mozno da mi dojdi............
Mareto, ne znam kaj tebe kako e, no mislam deka e praktika kaj site koi se vo postapka na Invitro ili inseminacija posle postapkata da pocnat da koristat Utrogestan i toa obicno vo doza 3 x 1 ili 3x2 na den. Od Utrogestanot gradite natecuvaat i se bolni na dopir, a osobeno ako legnes na stomak, bolkata nekogas znae da bide mnogu silna. Znaci gradite moze i od toa da te bolat. A bidejki Utrogestanot e vsusnost Progesteron, istiot hormon sto se laci i koga si bremena, znaci i ako si bremena gradite moze da te bolat. Zatoa mila, bolkata vo gradite ne mora nisto da znaci. Opusti se i cekaj si go spokojno denot koga treba da si napravis test. Jas od srce ti posakuvam da si gi vidis dolgoocekuvanite dve crtki ili ne e vazno, a moze i dvete. Navivam za tebe
Dragi rr-ki sakam da ve prasam koj ima iskustvo so pienje na terapija so ESTROFEM, jas treba da pocnam da go pijam za nekolku dena bidejki se spremam za vtoro IVF, na shemata mi pisuva 3po 2, no odkoga go procitav upatstvoto za upotreba pisuva edno na den a toa e mnogu golema razlika, i citajki naidov na mnogu losi kontaindikacii, ve molam pisete....pozdrav
Dragi rr-ki sakam da ve prasam koj ima iskustvo so pienje na terapija so ESTROFEM, jas treba da pocnam da go pijam za nekolku dena bidejki se spremam za vtoro IVF, na shemata mi pisuva 3po 2, no odkoga go procitav upatstvoto za upotreba pisuva edno na den a toa e mnogu golema razlika, i citajki naidov na mnogu losi kontaindikacii, ve molam pisete....pozdrav
Ako taka ti rekle togas taka da gi pies. Sigurno endometriumot ti e mnogu tenok i zatoa moras da gi pies. Na denot na transferot treba da imas dovolno debel endometrium za da moze da se vgnezdat embrionite inaku celata postapka moze ( ne daj Boze) da bide neuspesna. Ne se sekiraj i ne citaj mnogu tuku opusti se sledi gi sovetite na lekarite, tie znaat sigurno poveke od nas i se ke bide kako sto treba. Ti posakuvam uspesna postapka i ovoj pat da ni bides vesela
Pinokio endrometriumot min e vo normalna granica ...mi go prepisa za preventiva samo da ne dojde do promeni vo meguvreme... ti blagodaram za ubavite zborovi...pozz
Draga Olivija,sigurno tvojot lekar ima odgovor na prasanjeto zosto estrofem i zosto taa doza.Prasaj go slobodno tvojot lekar,toa pravo go imas. Se ke bide dobro,samo opusti se mila Olivija.