|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
6.10.2010 23:00:54   
fiore
vi blagodaram na site za podrskata. vo petok ke napravam test i ako izlezit negativen jas ne se otkazuvam ke odam preku krf da ispitam.ke ve izvestam vo petok ve pozdravuvam na site user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 801
7.10.2010 13:28:52   
Sajna
fioreeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ajdeee samo napreeed ekame ubavi vesti

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 802
8.10.2010 13:14:12   
fiore
znam deka deneska ocekuvavte da vi kazam dobri vesti,no jas ne se osmeliv da go napravam testot. neznam zosto!koga stanav utrovo go zedov testot i ne go napraviv imav edno cudno custvo vo dusava deka ke se razocarm i go ostaviv.dosega sve se nadevav deka sumuser posted image . me bolea gradive samo tri dena i prestanaa bolkite zavrsi i losenjeto i se si mislam deka nema nisto i zatoa mozebi ne go napraviv testot.neznam kako da vi opisam mozebi nekoja od vas ke me razbere nekako cudno se custvuvam ima denovi koga ke dobijam nekoj simptom i odma si vikam lele bremena sum,koga nisto ne mi se slucuva koga sve sum ok se rastazuvam si vikam nema bebus i ovoj mesec.neznam sto da napravam.vi se izvinuvam mozebi ke pomislite deka ve  izlazav zasto bev sigurna deka deneska ke napravam test i ke vidamuser posted image i zaedno ke se raduvame ama jas nisto ne napraviv. 

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 803
8.10.2010 14:27:51   
prettygirl
fiore soberi hrabrost i napravi go testot.Ako e negativen ne se razocaruvaj vo nikoj slucaj,nadezta posledna umira.Moras da razmisluvas pozitivno i da ne se otkazuvas ama bas nikogas.pozdravceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 804
8.10.2010 15:53:19   
Bethany
И јас викам да го направиш тестот, зошто да се измачуваш така.... полошо ќе ти е.
Пред да го направиш, седни си и кажи си: што и да биде не се разочарувам, ако не е сега, ќе биде следниот пат!
И прекини ја таа агонија.... А ние навиваме за user posted image , а ако не и понатаму ќе чекаме заедно со тебе додека не биде!!!
Поздравче user posted image

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 805
9.10.2010 17:07:40   
fiore
user posted image user posted image user posted image  go napraviv testot sabajle i pak negativen i plus zgora na toa posle nekolku sati dojde iuser posted image .nisto i ovoj mesec sum nemala sreka.da vi kazam iskreno i mnogu se nataziv a i zaplakav prv pat.taka mi bese tesko sto ne mozev da se vozdrzam.zdravje se nadevam sledniot pat mozit ke ni se nasmevne srekata,ne samo mene tuku i na site sto gi ocekuvaat user posted image .pozdrav do site

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 806
9.10.2010 19:35:52   
prettygirl
ajde glavata gore.zelbata e posilna od se

Непосредна врска до пораките: 807
12.10.2010 20:08:52   
Glück90
rr ovoj mesec nemav iscedok i sto mislite znaci toa deka ne sum imala ni plodni denoviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

When you focus on problems, you will have more problems. When you focus on possibilities, you will have more opportunities. Dream. Wish. Make it happen.

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 808
13.10.2010 9:27:30   
DuffytheDuck
Драги РР ми треба мислење во врска со мерење на базалната температура. Последна менструација имам добиено на 21 септември што би значело дека денес ми е 23 ден, а би требало да добијам околу 20. Овој месец почнав со мерење на базална температура и забележувам дека веќе 6 ден не се симнува, односно ми е 37. Какво е вашето искуство? Исто, мислам дека ко балон ми е стомакот user posted image имам мали тешкотии во стомакот и многу подригнувам. Аха, да заборавив и дека почнавме да работиме на случајот user posted image . Поздрав

Непосредна врска до пораките: 809
13.10.2010 9:33:06   
Палешка РР
Според моето искуство, тоа е овулација. А за колку мерни единици имаше скок во температурата? 

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 810
13.10.2010 9:51:47   
DuffytheDuck
Првите денови температурата се движеше 36,3 - 36,5. Пред 6 дена се искачи на 36,8 и сите овие дена продожи да биде 37. Дали базалната температура останува да биде покачена се до нареден циклус или тоа е знак можеби за бременост? Мислам дека некаде прочитав дека после овулација се снижува температурата ако не дојде до оплодување на клетката, а ако се оплоди тогаш температурата е благо покачена. Фала user posted image user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 811
13.10.2010 9:59:17   
Палешка РР
Да, ако си бремена температурата ќе остане покачена. Ако недај Боже се симне, ќе добиеш.
~~~~~~~~~~~ за user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 812
13.10.2010 10:10:35   
DuffytheDuck
Епа стискајте палци да не се симне user posted image Чекам до 20 па правам тест. Се надевам на user posted image И да стискам и јас плаци за сите што чекаат.

Непосредна врска до пораките: 813
14.10.2010 19:28:25   
Natasa981
Dodeka sme so muabetov. sakav samo da prasam dali koga se misli na `pokacena temperatura` (koja inaku e znak na bremenost) se misli na obicna telesna pokacena temperatura ili pokacena bazalna temperatura (analno,oralno ili vaginalno merena ,seedno:) ? {imajki vo predvid deka koga analno ili vaginalno se meri bazalnata temperatura voobicaeno e taa da e malku povisoka od obicnata telesna..}

Непосредна врска до пораките: 814
14.10.2010 21:50:56   
DuffytheDuck
Наташа, јас мерам базална температура орално и тоа почнав од овој месец. Прашував поради тоа што сакам да знам какво е искуството кај другите кои мереле или мерат базална температура. И денес ми остана покачена 36.9 веќе еве веќе една недела. Чекам сепак до 20 да видам... се надевам user posted image  user posted image Поздрав

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 815
14.10.2010 22:22:58   
Natasa981
Jas meram bazalna temperatura vaginalno,pa ke vidime ..Voobicaeno temperaturive mi se malku povisoki,ama toa e zasto meram vaginalno. Poslednive tri dena posle ovulacijata i jas imam pokacena temperatura,no ne e znacitelno pokacena pa neznam sto da mislam;kako i da e ke vidam nekade nakaj 25ti mesecov:) Inaku DuffytheDuck, nemozam da meram oralno zasto ponekogas spijam so otvorena usta a toa znae epten da gi pomati vrednostite. Pozdravce do tebe!

Непосредна врска до пораките: 816
15.10.2010 15:34:36   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Glück90

rr ovoj mesec nemav iscedok i sto mislite znaci toa deka ne sum imala ni plodni denoviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Јас му се исто така пожалив на доктор дека навистина никогаш или многу ретко гледам да имам исцедок и тој ми кажа дека тоа немало врска во денешно време, во смисла дека во денешно време, исцедокот не е поуздан показател на овулација. user posted image Е па сега, не знам да ли е така или не, ама тоа е мислењето на мојот доктор. Не го прашав зошто, ама претпоставив дека мисли поради исхраната, силни креми , купки итн. е таа природна вагинална флора пореметена.
Па сега не знам .... user posted image

Се надевам ускоро ке видиш тие очекуване user posted image и сите други кои очекуваат!!! user posted image

(Одговор на членот Glück90)
Непосредна врска до пораките: 817
28.10.2010 9:07:55   
Sajna
Dali pokacenata temperatura od 36.5 konstantno znaci deka postoi bremenost? Na pocetok na merenje mi bese 35.9 pa pocna da se zgolemuva do 37.0 i sega mi e 36.8 a se blizi denot za user posted image ?
Dali ima nekoj iskustvo so merenje bazalna temperatura i zabremenuvanje?

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 818
29.10.2010 7:39:06   
elka
Sajna eve bas sega gledam vo tefterot kaj mene stom se pokaci temperaturata 37.1 i posle 12 dena ne se simna a posle toa vidovuser posted image ,jas nemav redoven ciklus taka da i mnogu kasno otkriv deka sum bremena duri vo 6 nedela

Непосредна врска до пораките: 819
29.10.2010 13:34:19   
mama26
znaci na bremenost hmm epa ke pocne meseto da raste ke se primeti definitivnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот elka)
Непосредна врска до пораките: 820
29.10.2010 17:21:47   
fiore
zdr!!!!! na site.me intersira edna rabota.dali nekoja od vas znae ili i se ima sluceno da e bremena i simptomite da se javat pokasno na primer veke 8 ili 9 nedela od poslednata menstruacija.please nekoj da mi odgovori

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 821
30.10.2010 21:55:52   
ines86
zdravo,jas sum nova na forumov i sakam da prasam ako nekoj znae da mi odgovori,kolku se golemi sansite za zabremenuvanje ako se ima odnosi 2 dena posle menstruacija.ve molam ve molam nekoj neka mi odgovoriuser posted image

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 822
30.10.2010 22:09:27   
Палешка РР
Мислам дека шансите се многу мали, но сепак тоа никој со сигурност не може да ти го тврди. Мораш да почекаш инес86.

Добредојде на РРuser posted image

(Одговор на членот ines86)
Непосредна врска до пораките: 823
31.10.2010 13:47:07   
Sajna
Ines toa e kaj sekogo individualno
ete jas taka zabremeniv 1 denpo ciklus mi bese ovulacija ginekologot nemozese da se iznacudi :) se nadevam ke imas user posted image

Непосредна врска до пораките: 824
31.10.2010 16:09:09   
ines86
fala ti sajna mnogu za odgovorot,se nadevam i kaj mene ke bide takauser posted image ke cekame da vidime sto ke se slucuva ponatamu,no neznam dali kaj site  e taka sto imaat zelba da dobijat bebe ili samo kaj mene,kako da gi cuvstvuvam site simptomi a znam deka e prerano za user posted image ,ili toa  e samo od golema zelbauser posted image pozz i se citame

Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Dali imate doverba vo svoite deca?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!