Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
vi se molam da i pomognete ako sakate na zenata da i dadete jakcekletki
Veckasr zarem moze od sekoj da se prima jajcekletki?izvini vaka sto prasuvam ali za ova bas i mnogu mnogu ne mi e jasno kako odat donaciite znam deka moze da se donira od majka,sestra ili nekoja rodnina....a vaka neli treba nekoi ispituvanja dali moze ili ne?ne mi se jasni bas mnogu ovie raboti pozzzz mila
Veckasr zarem moze od sekoj da se prima jajcekletki?izvini vaka sto prasuvam ali za ova bas i mnogu mnogu ne mi e jasno kako odat donaciite znam deka moze da se donira od majka,sestra ili nekoja rodnina....a vaka neli treba nekoi ispituvanja dali moze ili ne?ne mi se jasni bas mnogu ovie raboti pozzzz mila
Donors unrelated to the recipients who do it for altruistic or monetary reasons. They are often anonymous donors typically recruited by egg donor agencies or, sometimes, IVF programs.
Designated donors, e.g. a friend or relative brought by the patients to serve as a donor specifically to help them. In Sweden, couples who can bring such a donor still get another person as a donor, but instead get advanced on the waiting list for the procedure, and that donor rather becomes a "cross donor".[8]
Patients taking part in shared oocyte programmes. Women who go through in vitro fertilization may be willing to donate unused eggs to such a program, where the egg recipients together help paying the cost of the IVF procedure.[9] It is very cost-effective compared to other alternatives.[10] The pregnancy rates with use of shared oocytes is similar to that with altruistic donors.[11]
приватна порака можеш да пратиш на секој кој сакаш на секој на постот му пишува пп кај што е знакчето кликнуваш кај кој сакаш и ја пишуваш пораката позззз
Mislim, da nije moguče da sama odabereš ... ne znam dali je to dozvoleno u MK, mislim, da je donorsto kao kod nas u Slo anonimno, ako želiš javiš se u ivf klinici ... procedura je ista kao kod in vitro, hormonska stimulacija, aspiracija (punkcija) i oni odluče tko prime. Onaj koji donira ne sazna koj je primio.
za devojkata shto bara jajce kletki za nejzinata prijatelka ako neise brza neka poceka koga ke go pravam jas invitroto i ke ja pravam punkcijata nekolku embrioni ke zamrznuvam a nekolku jajcekletki ke doniram toa ke bide vo klinikata Sistina shto znaci i da objasnam na devojkata koja prashuvashe koj moze da donira....ako nemash blizok (sestra.bratucedka) moze i od prijatelka t.e. od licnost so koja nesi vo nikakvo krvno srodstvo nitu pak se poznavate. pozzz i na site vi posakuvam od se srce da stanete majki a MALATA MO ovoj den da i e najsreken den i da ima najubavi i najsrekni 9meseci i dogodina edno bebence
sto se odnesuva do donatorztvo treba taa sto dava jajni kletki da se priprema vo isto vreme so primacot Toa znaci deka donatorkata treba da prima inekcii t e da bide stimulirana sekojdnsvno so istite ampuli kako i nie potoa i se vadat jajnite kletki a vo megu vreme se priprema so tableti recipientoto(zenata sto prima jajni kletki) se spojuvaat jajnite kletki so semeto na mazot na recipientot.Znaci treba da im se objasni na taa sto dav jjani keltki deka treba da se stimulira Eve i jas bi dala jajni kletki no so ogled na toa deka na poslednoto ivf imav samo tri tesko deka i ke izvadam poveke Inaku toa e humano.na zpad nepoznat e daritelot zaradi ponatamosni sudski implikacii-mozi da se probudi kaj nekoja majcin instikt deka na taa zena sto ja poznava ima nejzino genetsko bebe pa moze da napravi komplikacii ne e ednostavno so poznata daritelka Ni ednata ni drugata ne treba da se poznavaat
Olivia izvini ako se navredi mozebi upotrebiv los zbor"gi zaveduvas" podobro bi bilo da ti kazam deka dvas informacii so koj sakas da ne ubedis deka trebalo da se plati 6oo evra za uslugi koi pravoto i zakonot ne gi ovozmozuva Javete se vo FZO ke vidite odgovorot e deciden 6ooo denari parti cipacija and no more osven ako potrosite poveke od 30 amp ili poveke od tri eha ili poveke od tri hormoni Koj kako saka neka go svati ova no vo sekoj slucaj ovaj forum postoi za da go iskoristime da si gi naucime i da si gi barame pravata sto nisleduvaat bidejki kaj nas ne vladee pravoto Site teraat dur kako ke im tekne a nie go izvlekuvame podebeliot kraj mene mi e potpolno jasno deka ako nekoj e privaten si ja znae cenata na kostanje i si plaka kolku i da mu pobaraat No ako se raboti za IVF preku FZOM togas pravilata na igra se znaat i zad niv stoi zakonot Draga olivija ti pozeluvam da zabremnis a posle tebe i jas Pozdravce od mene(ne se razbirame ocigledno)
bhcg sabajlevo pokaza 112.Ne sum uste sigur. ne mi se veruva,uste ne sum se javila vo Plodnost.Faaaaaaaala na site i jas vi prakam pozitivna energija da vise ostvarat zelbite