Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Eli2010 Draga Eli2010 Velis se inamacivte so inseminacii, sakam da Ve prasam kolku insemninacii pravevte pred ivf, zatoa sto jas eve ja napracviv 4-ta pa sega cekam da vidam dali ke bide nesto. Ako ne bidne niso i ovoj pat, seriozno razmisluvam za ivf, no ke vidam moze ke pocekam, zatoa sto se e vo red i kaj mene i soprugot,i ne primam nikakvi lekarstva, osven sekako klomifen pred inseminacija i pregnil inekcija. Pa ke vidam ama sepak me interesira sekoja informacija. Blagodaram i so sreka Milicka bozin,,nie se iznamacivme so inseminacii,no za sreka prvo invitro vo Bitpla i za cudo uspea Sega sum nekade 12 nedeli bremena so bliznacinja Ako bide iponatamu se vo red,nema da treba pak da go pominuvam neizvesniot pat do golemata sreka.Mozebi e polesno,edno detence imas dae zdravo i zivo ,no ako sakas drugo pak nesto kako da ti nedostiga i zivotot ti e poremeten neli?Veruvam deka boli dusata koga deteto te moli da mu rodis bratce ili sestrice,a ti ne si vo sostojba toa da go storis iako sakas. Ti posakuvam mnogu sreka i sto pobrzo veke vo 2011 dase raduvate so prosireno semejstvo
Malata mo, mnogu me izraduva! Cestitki mila i na tebe i na soprugot, ti posakuvm lesna bremenost i najubavi vo zivotot, ispolneti so sreka i bez nikakvi grizi.
ve molam kazete mi dali ima nekoj iskustvo kaj dr Kuzeska vo sistina za ivf ??? jas pravev vtora laparaskopija na cisti na dvata jajnika ke primam 3 meseci zoladex pa odma odime na ivf ve molam koj ima slicno iskustvo neka mi pise i sto me ceka od terapijata niz uste sto sve ke treba da pominam pozdravcinja do site ringerajki
ve molam kazete mi dali ima nekoj iskustvo kaj dr Kuzeska vo sistina za ivf ??? jas pravev vtora laparaskopija na cisti na dvata jajnika ke primam 3 meseci zoladex pa odma odime na ivf ve molam koj ima slicno iskustvo neka mi pise i sto me ceka od terapijata niz uste sto sve ke treba da pominam pozdravcinja do site ringerajki
Mila, dali tie cisti se od policisticni jajnici ili stanuva zbor za drug vid cisti koi si gi otstranila so laparaskopija?
ovarialni cisti - endometrioza posle tri meseci od prvata laparaskopija mi se pojavija povtorno i veke sum preumorena od se i od intervencii i od operacii i sakam samo edno bebuvce i posle i celi jajnici ako treba neka mi gi vadat :(
Честитки Малата Мо! Навистина се радувам за тебе,посебно зашто читав колку беше трнлив патот до твојата срека..!Како и да е, се најубаво ти посакувам, да уживаш во бременоста..па пушти ми срекичка и на мене!
vodickata jas pravev laparoskopija vo sv.lazar vo sk me pravese dr tase trpceski i jas imav endometrioza i nekoja cista na leviot jajnik vo naodot mi pisese deka leviot jajnik mi e fiksiran so znaci neupotrebliv.ne primav nikakva terapija posle operacija.vo mart pravev laparoskopija a vo avgust veke bevme na ivf i toa za sreka jajnite kletki mi bea izvadeni bas od leviot jajnik i me izraduva so i toj jajnik mi funkcionira ( dr tase ima blagosloveni race od nisto pravi nesto ) sekoja mu cest ti posakuvam mnogu sreka
dragi moi, pozdrav do site, veke podolgo vreme gi citam postovite na ovaa tema...mene i soprugot ne ceka prvoto invitro...se obiduvamda bidam kolku sto mozam popozituvna i sto pomalku da mislam na toa... noemvri kaj dr tase vo bitola, ednostavno mu veruvam takvo bese moeto cuvstvo kga go vidov prv pat i ne me napusta, se drugo e bozja volja i sreka. mislam deka koga veke sme trgnale po ovoj pat treba da go izodime do kraj. Vi posakuvam sreka na site i sekako ....stiskajte mi palci....
cestitki za malata mo sekako deka si bremena duso samo napret ke uspees cestitki za tebe i za site sto ste blisku do celta vo skoj slucaj dobar izbor bubihop samo napret i sete ke uspeeme poz
dali nekoj ceka soglasnost od fondot za zdrastvo???????? jas eve ke treba da nadopolnam vo fzo uste ovoj dokument za donorstvo na spermatozoidi no neznam sto ke odnesam vo fzo,dali toj dokumen soglasnosta sto ke bide od min za zdras.ili kako koj ke mi kaze ako nekoj ja pravel ovaa rabota.no mislam imalo nekoj problem so komisijata pa ke cekame mnogu.no sto mozeme tuka ke cekam do kraj nemam poveke pari ke cekam do kraj poz do site
fala ti mnogu taci se nadevam deka se ke bide vo red. na poslednata laparaskopija prisustvuvala dr kuzeska od in vitro i doktorot sto me operirase me upati kaj nea za ivf i sega sum zbuneta i ne znam sto da pravam dali da odam kaj nea ili da si baram drug doktor neli gi ima poveke poznati za ivf i kaj sto e pogolem procentot na uspesnost ako ima nekoj sto ja poznava ovaa doktorka ve moooolam da mi pisete
inaku jas denes bev vo Sistina mi rekoa deka se e vo red dobiv fostinom za denes i za utre pa vo petok povtorno treba da odam na pregled se nadevam se blizi denot na punkcijata i deka naskoro ke imam transfer i ke docekam pozitivni rezultati
vodickata jas pravev laparoskopija vo sv.lazar vo sk me pravese dr tase trpceski i jas imav endometrioza i nekoja cista na leviot jajnik vo naodot mi pisese deka leviot jajnik mi e fiksiran so znaci neupotrebliv.ne primav nikakva terapija posle operacija.vo mart pravev laparoskopija a vo avgust veke bevme na ivf i toa za sreka jajnite kletki mi bea izvadeni bas od leviot jajnik i me izraduva so i toj jajnik mi funkcionira ( dr tase ima blagosloveni race od nisto pravi nesto ) sekoja mu cest ti posakuvam mnogu sreka
kolku te kosta operacijata...i mene mi go predlozi dr.tase istoto da me operira vo sv.lazar...i kako toa ne ti dade nikakva terapija......dali e uspesno ivf
suzeto operacijata me kostase 76500 denara zatoa sto preleazav edna vecer tamu a terapija nemav nikakva super se osekav ne e nisto strasno i ivf mi e uspesno sega sum vo 14 nedela. pa so sreka pozdrav
mene dr.tase me ima praveno laparaskopija vo 2003god.vo bitola i me kostase 9500den.no fondot mi gi vrati parite,gledam vo skopje e 2500 neznam zosto togas bese tolku skapo,slucajno mi kaza edna dr.da si pobaram da mi gi vratat parite od fondot,ako ne mi kazese nemav pojma za da gi baram nazad parite taci1 imaj lesna bremenost