|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
15.11.2010 12:27:00   
Bogdancanka
ах инаку заборавив да прашам ми дадоа и индометацин свекички едната треба да ја ставам вечерта пред трансферот другата наутро дали некој знае за што сеuser posted image јас појма немам

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 2101
15.11.2010 12:59:38   
denicka
neznam sto prasuvas mila, ama samo sakav da ti posakam sreka za utre. bi ti rekla opusti se i uzivaj ama znam kolku e toa tesko. samo probaj, vo red? te guskam najsilno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i ocekuvam moeto bebule za 9 meseci da si ima drugarka ili drugarce user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  srekno mila Bogdancanka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2102
15.11.2010 14:48:57   
Zmej
Bogdancanka ti ja pustam cela sreka za user posted image znam kolku si iznamacena dusa,samo pozitivno user posted image

Непосредна врска до пораките: 2103
15.11.2010 14:58:59   
Zmej
So sreka Oliviauser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2104
15.11.2010 15:08:36   
Zmej
E dragi rr i jas zavrsiv so sobiranje na dokumentite, vo petokot maz mi go zema spermogramot koj mu e za 3 pati podobar od onoj sto go pravese  pred edna godina.Luge jadete zdravo ,hranata ima mnogu golemo vlijanie na se. Jas i maz mi sme na Herbalife ishrana i samite sme distributeri na Herbalife veke edna godina i rezultatite se evidentni ,za izminatiot period toj pokraj sejkot ,zemase i mnogu Omega 3, i razni dr.vitamini.So ova ne sakam da navedam nikogo da kupi Herbalife od mene tuku da proba so pozdrav nacin na ishrana.Iako kaj nas problemot e vo mene -neproodni jajcevodi ,sepak dobivanje na krajno podobren rezultat na  spermata ni znaci i na dvajcata i se nadevame na uspeh vo in vitroto.Pozdrav do site

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 2105
15.11.2010 15:44:28   
pinokio2010
Zamislete, maz mi deneska bese sluzbeno vo Skopje i otide i do Fondot da gi odnese dokumentite za IVF. Mu gi vratile nazad vednas i rekle deka treba vo lokalnta direkcija da se odnesat pa posle oni po posta ke im gi pratat. Znaci izmisluvaat proceduri bez vrska skroz.
Mene pocnuva po malku da me boli stomakot kako za pred dobivanje , pa sakav da prasam, koga treba da se javam kaj doktorot dali otkako ke dobijam ili pred da dobijam? Bidejki bez razlika na odgovorot kakov ke bide jas sakam da zapocneme so postapkata pa sto ke bide, Bozja rabota
Pozz milicki, Bogdancanka srekno utre i ti posakuvam bliznacinja user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 2106
15.11.2010 15:50:28   
Idna mamica
На сите што сакаат да прават ИВФ и тие што правеле,Ви ја пуштам цела среќа и позитивна енергија да биде успешно вештачкото оплодување и да си ги видите user posted image .Во еден мој пост напишав,штом во нас се разбудиле оние мајчински чувства,на пола пат сме до посакуваната цел.Затоа нема откажување!user posted image

Непосредна врска до пораките: 2107
15.11.2010 16:29:08   
taci1
bogdancanka duso jas posle transver lezev 1h a potoa si trgnavme doma imame pat 2h i 30min se vozev so spusteno sediste, od doma nema poubavo,ama ako imas kaj da si ostanes mozebi e podobro da si odmoris. a vo vrska so tie svekicki neznam dali se isti jas stavav pred punkcija toa bese klizma za da se ispraznat crevata i treba da pies poveke tecnost za da ti e polna besikata pred transver mnogu sreka i so poskoro do user posted image .pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2108
15.11.2010 16:40:00   
pinokio2010
Ve molam nekoj neka mi odgovori,koga treba da se javam kaj doktorot, dali pred da dobijam ili otkako ke dobijam, za da zapocneme so procedurata, bidejki toj nisto ne mi kaza..

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 2109
15.11.2010 16:57:47   
taci1
pinokio 2010 naj ubavo e da se javis na doktorot pred da dobies i ke ti kaze so se treba da pravis zatoa sto na mene na 3 den mi zemaa krv za ispituvanje na fsh i potoa mi zakazaa za na exo  i odma drugiot den bev na punkcija,ama kaj site ne e isto,a i site doktori ne rabotat isto naj ubavo e ti da si se javis pozdrav i so sreka.

Непосредна врска до пораките: 2110
15.11.2010 17:10:05   
mareto
zdr pinokio
jas na doktorot mu se javiv denot ko mi dojde.i drugiot den zaminav skopje.togas mi kaza koga treba da gi primam inekcite.i drugiot den znaci 3 ti den od menstruacijata zapocna se.ti koga ke vidis deka veke ti probiva deka imas po malku odma javuvajse.ti posakuvam sreka.
bogdancanka jas da ti kazam ti preporacuvam da lezis tie dve nedeli oti jas 4 den pocnav na rabota i stomakot mi se zdrve od prostum stoenje oti mene i takva mi e rabotata prostum i primav infuzija hiperstimulacija.maka vidov i pak neuspesno ama sega pamet vo glata i ke lezam.ke odam do prodavnica kolku vozduh da zemam i pak ke lezam.ti posakuvam sreka.

Непосредна врска до пораките: 2111
15.11.2010 18:06:27   
chery33
pinokio2010 so prvata superfakt inekcija pocnuvas treti den od mens.ciklus...ep a sega racunaj si koga ke se javuvas za posigurno prv den koga ke dobie javi se i kazi za dva dena treba da odis ...pozdrav i srekno!!!

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2112
15.11.2010 18:11:01   
Bogdancanka
пинокио мила јас бев одкако ми заврши па затоа го чекав наредниот месец,надобро би било пред да добиеш бидејки од трет ден од циклус можеби ќе треба да започнеш со контрацептиви поззз мила

Непосредна врска до пораките: 2113
15.11.2010 18:11:18   
pinokio2010
Vi blagodaram  na site za brzite odgovori. Sestrata tamu mu rekal na MM deka treba da se javam vtoriot den otkako ke dobijam, no jas dobro e sto proveriv so vas.  Guski do siteuser posted image
A dali site vie zemavte prethodno kontracepcija za da se smirat malku jajnicite ili ne? Bidejki mene ne mi predlozija takvo nesto..inaku jas sum vo Remedika kaj Petanovski, pa nekoj sto bil kaj nego neka mi kaze.

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2114
15.11.2010 19:16:00   
stanka
Bogdancanka indometacin ti e indocid antiinflamator antireumator analgetik Inhibira prostaglandini A prostaglandini ima vo muskulot  na matkata Tie pravat kontrakcii Gi primav vo Turcija Ako imase efekt ke bev trudna No sekoj dr si ima razlicna koncepcija i nacin na rabota jas vi kazav da ne lezite posle ET zatoa sto rezultatite se isti Otvorete internet  ke vidite sto pisuva (lezev po15 dena pa nisto0No tie sto imaat hierstimulacija i oteceni jajnici i se izvadeni poveke jajni kletki podobro e da lezat i miruvat Taka ke izbegnat hiperstimulacionen sindrom

Непосредна врска до пораките: 2115
15.11.2010 21:20:52   
chery33
pinokio- i jas kaj petanovski site cetiri pati bez takva kontracepcija za prethodno smiruvanje na jajanicite za posle so terapijata da ima poveke folekuli...ama toa kaj nego izgleda ne e vo praksa...mozebi od start ima greska no sepak individualno kaj sekoj organizam tiposakuvam sreka i uspehuser posted image

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 2116
15.11.2010 22:03:15   
siki1
najprvin so strekabogdancanka.se nadevame deka ovoj pat ke uspees user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image [ edsm=pikapoka1.gif]user posted image user posted image sakav da prasam koj ima podadeno dokumenti vo ministerstvo za zdrastvo za ivf so donor ve molam odgovotetemi jas eve uste cekam od tamu da mi kazat no uste nisto.pozuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2117
15.11.2010 22:28:11   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: chery33

pinokio- i jas kaj petanovski site cetiri pati bez takva kontracepcija za prethodno smiruvanje na jajanicite za posle so terapijata da ima poveke folekuli...ama toa kaj nego izgleda ne e vo praksa...mozebi od start ima greska no sepak individualno kaj sekoj organizam tiposakuvam sreka i uspehuser posted image

E sega se zagriziv..pa jas i bez stimulacija imam sekogas folikuli, cesto i po dva, vaka nesto loso da ne se sluci nedaj Boze hiperstimulacija li..moze i bez kontracepcija da uspealo nekomu?

Непосредна врска до пораките: 2118
15.11.2010 22:37:26   
dezdemona
Zdravo na site rr
Bogdanicka tie svekicki indometacin se stavaat za da se ispraznis pred transferot da bide vsusnost se cepcinja, a ako se kako apcinja tie se slicni so aspirin od 600 mg, seupotrebuvaat za smaluvanje na treska, bolka, otoci. Se nadevam malku ti se pojasni toa.
So sreka da ti e transferot i na site koi cekaat user posted image ne ima mnogu da se izraduvame zaedno so user posted image user posted image
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 2119
15.11.2010 22:44:42   
Bogdancanka
ти благодарам мила на одговорот да свекици се едната треба вечерва да ја ставам а другата наутро  поззззз

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 15.11.2010 22:45:45 >

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 2120
15.11.2010 22:52:00   
cleo
Bogdancanka mila, Indometacinot go prepisuvaat obavezno vo Sisitina pred transfer zaradi preventiva od infekcii, taka mi kazaa mene. So sreka utre na transfer, vo vistinski race si. Jas ednostavno uzivav vo tretmanot na celiot tim - Dr. Popovik, sestri Marina, Maja i Lide. Super se! Te gushkamuser posted image  i opusti se kolku mozes najveke. Pozdrav

< Поракaта ја уредил cleo -- 15.11.2010 22:53:00 >

Непосредна врска до пораките: 2121
15.11.2010 22:54:04   
cece81
Bogdancanke ti posakuvam uspesen transver. Da ne raduvas site so user posted image user posted image  naednas. Pozdrav mila opustise vecerva

Непосредна врска до пораките: 2122
15.11.2010 23:26:22   
Olivia
Pinokio nemoj da grizis doktorot znae sto pravi i jas sum kaj nego... bidi opustena samo i ke si gi vidis dvete crticki..
Bogdancanka srekno mila..utre e tvoj den na nov pocetok...najiskreno...srekno ...

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 2123
16.11.2010 9:02:07   
arh_diz
Bogdancanka srekno

Биди тоа што си

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2124
16.11.2010 10:26:12   
lilita
pinokio 2010,te pozdravuvam i sakam da ti go kazam moeto iskustvo:prethodnite 3 pati koga pravev in vitro (sistina,Remedika,Solun)vo detali gi proucuvav site inekcii i apcinja,mi se cini deka stanav ekspert za terapija,se zamarav prasuvajki za doziranje i tn.
Koga otidov vo Plodnost,posle detalnite ispituvanja i istorija,dr. mi sovetuvase da imam doverba vo negovata odluka za terapijata i da ne se opteretuvam so analizi,tuku da uzivam.Go poslusav i ovoj pat bese sosema razlicno.Znae sto pravi covekot ocigledno,ovoj pat -rezultatot euser posted image
Uste samo da ti kazam deka sporeduvanje na terapijata so onaa na drugi ne vodi nikade zasto sekoj slucaj e poseben.
Vo ocekuvanje na tvoiteuser posted image i na site rr ve guskamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2125
Страница:   <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?