|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
14.11.2010 0:20:21   
mareto
zdr olivia
so sreka za transferot i da ne izraduvas site nas pozzzzzzzzzzzzzzzzz
ti drzam sreka se da bide kako so treba

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2076
14.11.2010 0:22:59   
cleo
Olivia mila, pred se so sreka na transfer, dajBoze ovoj pat da bide uspesen. Imam edno prasanje - kazi mi sto ti kaza doktorot, kolku mm treba da bide endometriumot idealno za uspesna implantacija. Jas sega citam vo mojata lista, 2 dena pred da primam Pregnil mi bil 10 mm, pa se prasuvam dali e dovolno za da ne mi dadat Estrofem, barem preventivno. Mislenje...?? Pozdrav user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2077
14.11.2010 0:40:44   
Olivia
Cleo stom tvojot endometrium ti dostignal 10 mm toq e sovrseno za embrio transfer bez grizi super e toj rezultat, no toa ne znai deka treba da se prekine estrofemot, jas ke primam i po transferot za odrzuvanje vo taa debelina na transferot..
Cleo,Mareto, Veckasr, Diti bi blagodaram na podrskata od vas koja mi e mnogu potrebna, kako sto mi posakuvate vie sreka taka i jas na vas ...site da si docekame bebence sto pobrzo tuka sme da si pomogneme so mislenja i soveti, ve guskam i baknuvam...ova ke bide uste edna dolga nok pominata vo misli...

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2078
14.11.2010 10:51:36   
mareto
zdr pinokio
sakam da te prasam posto ti mi preporaca da jadam i cveklo i ananas dali znaes dali voopsto nekoj imal podobruvanje na endometriumot na prirodna baza.oti eve sega pisam i so olivia mene estrofemot sto mi go dade mi rece da go pijam po edno apce na den od 3 den na mensruacijata-a toa e malku za razlika od olivia koja pie po 3 pati po 2apcinja a nema nikakov problem so endometriumot.neznam zsto mene vaka malku mi dade da pijam apcina a mi e tenok 4 ipol.cveklo veke pocnav da jadam i ananas.pozzzzzzzzzzzz i fala na sovetot sto mi go dade.ti do kade si ?ajde izraduvajne gospod da pomozi sekade.

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 2079
14.11.2010 12:11:27   
chery33
ovde jas ke ti pisam nesto samo ne sakam da te razocaram neka sluzi samo za primer -tesko toj sto imammaka------- prv pat ivf.bez estrofem ,vtor pat ivf so estrofem, tret pat ivf doktorot na pukcija mie prasuva mene pies ti estrofem jas mu vikam ne i on vika brzo dajte mu od denes po dve sabajle i navecer , cetvrti pat istata slucka mi vika na pukcijata ne traba estrofem na listata mi go preskrtuva sestrata a posle so transferot vika mora mora odma estrofem vistinita slucka i jas sum ista kakao i vie zelba da uspeam.
po vase kaj e greskata doktorot se uci li, pregolemata guzva go pravi da ne znae sto raboti ,ili tolku mu e znaenjeto ,,,, ne sme nie zmaorcinja nekoj sto bi pravel obidi bi se ucel deka celata ovaaaa procedura e teska na 30g a kako ke se odrazi ponataka ,,,,,zdravje da piseme samo .nema da imenuvam doktorot sakav da kazam tesko narod za tolku pati macenje ne vikam deka toj e kriv no cela rab koga ke se razmisli i podobro ...nego bi go krivela uste ednas izv ako kaj nekoj so ovoj text stvoriv ne doberba ne mi bese celta sakav

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2080
14.11.2010 13:25:07   
pinokio2010
mareto, ti estrofem ke si pies sekako, ama na prirodna baza cvekloto i ananasot sekako deka pomagaat. i jas koga imav tenok endometrium jadev i mi se podobri endometriumot. kaj mene  e drug slucajot, jas i tri apcinja da se napijam estrofem mi se pravi polip vo matkata pa posle mora da odam na histeroskopija. Ti mila  jadi si gi, se sto e prirodno sigurno nema da ti nasteti. pozz i ti posakuvam uspeh.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2081
14.11.2010 13:30:39   
pinokio2010
Jas do kaj sum... sega vo petokot MM bese vo GAK da gi zeme rezultatite od spermogramot i toa bese posleden dpkument sto ni trebase. Utre rano ke odam kaj maticnata da mi gi naredi dokumentite pa posle toa ke gi nosime vo fondot i zdravje cekame pozitiven odgovor. Dobro velis, Gospod sekomu neka pomozi, nasata make e golema ili kako sto vika edna moja prijatelka, podobro od dete da places nego za dete da places.

Непосредна врска до пораките: 2082
14.11.2010 13:48:40   
kik@
Ajde Olivija so sreka na transferot i za 2 nedeli da ne izraduvas so user posted image a na tebe pinokio2010 daj boze za brzo vreme da dobies pozitiven odgovor od fondot.Pozdrav.

Непосредна врска до пораките: 2083
14.11.2010 17:08:09   
Bogdancanka
Тестостеронот е природно се случуваат стероид хормон кој телото на жената е природно произведува во мали количини. А високо ниво на тестостерон обично укажува на медицински абнормалност, или болест, а жените со покачен тестостерон може да го доживее голем број на козметички промени да ги нивното тело, штетни несакани ефекти и ризици по здравјето.

Идентификација
  1. Тестостеронот експонати и анаболички (ткиво зграда) и андрогени (masculinizing) ефекти. Тоа ја зголемува скелетната мускулна маса, промовира коскената густина и игра голема улога во нормални машки сексуален развој, поради што производството на семе и развивање на машки карактеристики како што е длабок глас и лицето коса.

јајниците на жената и надбубрежните жлезди произведуваат тестостерон во многу мали количини, и повисок природен производство кај жените означува медицински абнормалност. Лекарите се користат за лекување на тестостерон рак на дојка и го користи тоа експериментално за жените доживуваме пред и постменопаузата, промени на расположението, енергијата, коскената густина и телесен состав.
     Причини
  2. Најверојатната причина за висок тестостерон кај жените е полицистични јајници синдром (PCOS), на ендокрини нарушување понесена од 5 отсто од сите жени, и која се карактеризира со формирање на цисти во јајниците.

Жените, исто така може искуство на високо ниво на тестостерон, изведен со рак на јајчник и ниедна болест, повреда или надворешните услови (како што се стрес) што резултира со ниска нивото на естроген.

Жените исто така можат да го доживеат на ефектите од висок тестостерон, ако тие го користат како анаболичен стероид текот спорт, бодибилдингот или за козметички причини. Покрај тоа, жените со родов идентитет растројство може да потрае егзогена (надворешна) на тестостерон, како дел од транзицијата од женски во машки.
     Вирилизација
  3. Тестостеронот им покажува силна склоност кон андрогените рецептори во мускулните клетки, што ја зголемува стапката на мускулното ткиво азот задржување, на тој начин промовирајќи раст на мускулите (а, исто така, спречување на мускулите дефект). Тестостеронот, исто така, предизвикува губење на масти и предизвикува прераспределба на складирањето на маснотии во телото. Поради овие причини, висок тестостерон може да предизвика промени во фигура на жената, така што нејзиното тело повеќе личи дека на возрасен човек.

Високо ниво на тестостерон, исто така, предизвика развој на машки карактеристики кај жените, и тие може да страда од искуство продлабочува гласот, појава на акни, мазна кожа, зголемено потење, машко-шема ќелавост и растот на вишокот на лицето и влакната од телото, особено на градите и стомакот.
     Сексуална дисфункција
  4. Жените доживуваат високо ниво на тестостерон може да страдаат од променети либидото, нарушени менструални циклуси кои може да ја запре комплетно, и тие може да се развие проширена клиторис, која може да бара операцијата да се поправи.
     Други физиолошки промени
  5. Тестостеронот експонати силна склоност кон оштетување на црниот дроб, го менува црниот дроб нивоа, и повеќето сериозни несакани ефекти може да вклучува пелиоза хепатитис, состојба која се карактеризира со создавање на крвни исполнето со цисти во внатрешноста на црниот дроб и / или слезина. Жени со висок тестостерон, исто така, може да страдаат од вишок на натриум и за задржување на водата, што ја става дополнителен стрес врз црниот дроб и бубрезите.

Високо ниво на тестостерон може да влијае на крвниот серум нивото на холестерол и лош холестерол зголеми, што може да доведе до артериосклероза, хипертензија и срцеви заболувања. Дијабетични жени исто така може да имаат шеќер во крвта променети од страна на висок тестостерон, барајќи од нив да го сменат дозата на инсулин и го следи внимателно шеќерот во крвта.
     Бременоста
  6. Сојузна Прехрамбената и Лекарската администрација (ФДА) ја класифицира тестостерон како Бременост Категорија Х дрога, што значи дека се покажало да предизвика вродени дефекти во неродените фетуси. Бремените жени не треба да се земе тестостерон егзогените поради оваа причина.
     Психолошки промени
  7. Жените со високо ниво на тестостерон (дали како резултат на некоја ненормална состојба или употреба на стероиди) можат да го доживеат психолошки промени, кои се движат од депресија и зависност од чувство на агресивност, раздразливост и ексцитабилност. Студии на жените со висок тестостерон, исто така, покажа дека тие се со поголема веројатност да преземат ризици (особено финансиска) и уживањето во возбудата во потрага однесување.

Veckasr еве ти превод од линкот што ти го даде Оливиа

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 2084
14.11.2010 17:11:10   
Bogdancanka
Оливиа мила со среќаuser posted image user posted image user posted image ти ја праќам сета моја позитивна енергија и среќа дај боже да си ги добиешuser posted image user posted image цртки

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2085
14.11.2010 17:14:58   
cleo
Chery33, bas zatoa i jas se prasuvav vo vrska so Estrofemot - dali trebase da mi go prepisat ili ne? Jas imav endometrium 10 mm pred da primam Pregnil, sto e navistina idealno, no sepak mozebi trebase da primam preventivno i Estrofem, barem nekoja minimalna doza. A eve kako sto veli pinokio i jas go imam slicen problem - posle ivf krvarev eden mesec mozebi i poveke. Posle 5 pregledi posledniot pat se ispostavi deka imam polip koj se pojavil kako reakcija od premnogu hormoni za ivf. Znaci, ova e situacija bez Estrofem, a kamoli so nego. A isto tkak i dozata na hormoni koja ja primav za vreme na ivf bese bas minimalna - Fostimon 6 dena po 1 i 6 dena po 2. E aj sega najdi mi go krajot. Pa citam zeni koi primaat po 3-4, pa i 5-6 Fostimona dnevno. Ne mozam da zamislam sto bi mi se slucilo mene so taa doza. A da zaboraviv da kazam - imav i mala hiperstimulacija posle transfer poradi moite pco...so tolku mala dozauser posted image user posted image  Sega sum preplasena od vtoriot obid, namesto da bidam uste poveke opustena

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2086
14.11.2010 19:30:12   
Olivia
Bogdancanka bravo i fala za prevodot se nadevam deka ke i pomogne na veckasr....i ti blagodaram na iskrenite zelbi i tebe ti posakuvam da si guskas bebence poskoro..
Kiki ti blagodaram i na tebe site da si docekame sto pobrzo...
Deneska se sluci cudo, soprugot mi se vrati od pat da bide pokraj mene za vreme na ovie dve nedeli vo iscekuvanje, za vreme na embrio transverot toj napravi spermogram koj sto po neznam koe cudo bese mnogu podobar...od nikakvi sansi pocna da dobiva nadez za povrakanje na kvalitetot i toa samo po 3 meseci pienje na Speman...mozebi ponatamu ke imame sansa za po priroden pat, no sega sakam samo ova da se ostvari , da gi vidam moite dve crticki za dve nedeli...
mi bea transferirani tri embrioni pa sega samo trpenie....
Cleo ako imas dobar endrometrium ne ti treba estrofem osven ako ne pravis ET so zamrznati embrioni, estrofemot moze da predizvika mnogu losi kontraindikacii i toa rak, miomi , tumuri itn, zatoa i doktorite se plasat kako da rakuvaat so nego,no toj e edinstveniot najvazen hormon za zadrzuvanje na emrionot t.e. toj ja pravi celata komunikacija so naseto telo i embrionot....zatoa pretpazlivo so estrofemot...
I sega pak najdolgite dve nedeli vo mojot zivot, od krevet na krevet pa vo fotelja na komputer ili gledanje po nekoj film i seta taa rutina ama bas sekoj den ...ovoj pat so mojot soprug pokraj mene presrekna sum se nadevam na pozitiven rezultat....
Pozdrav do site RR...

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2087
14.11.2010 20:00:15   
diti
Olivija sega odmaraj i uzivaj vo momentite so tvojot maz i za 2 nedeli da si gi vidis user posted image
Jas denes ja primiv 9 inekcija Suprefakt i ovie denovi ocekuvam da dobijam i da pocnam so fostimon pa posle ke mi kazat koga ke e punkcijata.
Pozdrav mila

Непосредна врска до пораките: 2088
14.11.2010 20:01:55   
diti
Bogdancanka ti kako se custvuvas posle punkcijata?
Ti posakuvam ovoj pat da imas uspesno ivf.
pozdrav 

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2089
14.11.2010 21:01:11   
Bogdancanka
Дити мила сега сум супер само првите денови имав малку болка али ништо не е тоа во борба заuser posted image се се заборава

Инаку би сакала мислење јас мислам да побарам на денот на трансферот да останав во клиниката да не патувам истиот ден,што мислите вие кои веќе сте поминале низ тоа дали тоа би можело да промени нешто или не е толку битно?поззззз

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2090
14.11.2010 21:17:49   
puze
najpametno ti e da si ostanis i jas ostanav po transverot patuvav naredniot den posigurno mislam e taka.

Непосредна врска до пораките: 2091
14.11.2010 22:46:14   
veckasr
ti blagodaram bogdancanka mnogu za prevodot poradi niskiot prolaktin i visokiot testosteron  ne mi uspea inseminacijata  gin mi bila predupredena da ne mi prave inseminacija so tie hormoni no taa ne goposlusa endokrinologot i mi pravese inseminacija i ne uspea i sega treba da cekam da mi se sredat hormonite pa da pravam povtorno inseminacija 

(Одговор на членот puze)
Непосредна врска до пораките: 2092
15.11.2010 9:39:53   
Eli2010
Bogdancanka mila,jas istiot den si otidov po nekolku saati,eve me se e vo red.user posted image Mislam deka najpametno e da se poslusa sovetot od dr. koj go pravel in vitro oplod.
So sreeeeeeeeka!!!!!!!!!!!!!!

Непосредна врска до пораките: 2093
15.11.2010 9:41:44   
Eli2010
So sreka olivija,da slavime i za tebe user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2094
15.11.2010 10:02:12   
Bogdancanka
ви благодарам за вашите мислења здравје утре ќе видам што ќе ми каже докторот секако ќе го послушам..

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 2095
15.11.2010 10:06:29   
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

I sega pak najdolgite dve nedeli vo mojot zivot, od krevet na krevet pa vo fotelja na komputer ili gledanje po nekoj film i seta taa rutina ama bas sekoj den ...ovoj pat so mojot soprug pokraj mene presrekna sum se nadevam na pozitiven rezultat....
Pozdrav do site RR...

знаем од искуство, чеканје након трансфер нависита се најдолгите недели, ти посакувам user posted image  илиuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2096
15.11.2010 10:09:08   
agnes77
Богданцанка user posted image за утре user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 2097
15.11.2010 10:16:22   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: agnes77

Богданцанка user posted image за утре user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

благодарам милаuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 2098
15.11.2010 11:17:35   
chery33
Bogdancanka user posted image so sreka i za dve nedeli te cekame so ubavi vesti user posted image
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2099
15.11.2010 11:17:46   
stanka
Olivia i bogdancanka od srce vi posakuvam da set bremeni a i imam cuvstvo deka taka ke bideuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bogdancnaka mnogu sum citala za "bed rest" posle ET  Rezultatite se isti so lezenje i bez lezenje Jas tri pati lezev po 15 dena i nemav uspeh taka da moj sovet e da se opustis i da se zanimavas so dr aktivnosti za da ne mislis na  zacnuvanjeto Inaku psihata ke te ubie sekoj den  ke ti e umot vo matkata i sekoj pokret na crevata ke go dozivuvas kako doaganje na menstruacija zatoa  voopsto ne lezi i ne se sekirajte(za site vazi)
Pozdravce najmili  'koleski"

Непосредна врска до пораките: 2100
Страница:   <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?