|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
21.11.2010 8:01:51   
dezdemona
Fala za odgovorite chery33, mareto, taci, bogdanicka
i mene cudno i bese deka utrogestanot go piev, mozda po transfer ke go stavam vaginalno a togas sigurno izleguva apceto-obvivkata.
So sreka da e kaj site so cekate pozitiven rezultat user posted image ,
kazeto so sto se zanimavate da ne mislite na toa 2 nedeli uhhh e dolg period ama so citanje knigi i filmcinja sigurno ke pomine taka jas minatiot pat se odmarav.
Sto jadete po transferot, normalno ili polesna hrana?
Pozdravce
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 2201
21.11.2010 11:54:21   
Bogdancanka
Dezdemona jas se zanimavam so filmovi po cel den gledam filmovi dremnuvam po malku i taka drur da vidis mi pominal denot a za hrana jadam polesna hrana bidejki nema mnogu dvizenja isto taka jadam mnogu ovosje pa zdravje se nadevam na poz rezultati pozzzzz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 2202
21.11.2010 11:56:25   
wannna baby
Dragi rr, mi treba vase mislenje za mojata situacija. Imam 4 neuspesni inseminacii ovoj mesec ke ja pravam 5-ta. Po site napraveni pregledi i ispituvanja i kaj mene i mm se e vo red. Sega pocnav da rzamisluvam za ivf dodokolku ne bide nisto i ovoj pat. Mi ostana samo da napravam nekoi genetski ispituvanja koi me zainteresiraa citajki tema za genetika na forumov. Iako 3 godini pravime bebe seuste nisto. No nemozam seuste da donesam cvrsta odluka za ivf, se nekako si mislam deka ke bide. Ve molam dokolku imate nekoi razmisluvanja ili soveti piste. I dali nekoj znae kako se ispituva kvalitetot na jajce kletkite? Blagodaram

Don''''''''t look back in anger.

Непосредна врска до пораките: 2203
21.11.2010 12:00:37   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: iki82

Bogdancanka mila so sreka.. sakav da ti pisam znaes li deka vsusnost te vidov na denot na transferot (vtornikot) vo sistina user posted image jas sedev so mm odma tuka do tebe i duri koga te viknaa Jovanka mi tekna deka si mi poznata od likot od rr user posted image jas bev kaj Lazarevski se spremam za inseminacija. so sreka ..da mi teknese porano deka te znam ke si napravevme muabet :) poz

eh bas mi e zal sto ne si pozboruvavme jas bev sama neli...inaku celo vreme dodeke odev vo sistina razgleduvav i si mislev mozebi se srekavam so nekoja ringerajka ama nemozeme da se prepoznaeme i ete taka bilo pozzzz mila mozebi vo nekoja druga prilika a inaku i Kik@ bese istiot den  tamu ona imase zakazano vo 10:30 mozebi i so nea ste se sretnaleuser posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 21.11.2010 12:04:06 >

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 2204
21.11.2010 17:01:21   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: wannna baby

Dragi rr, mi treba vase mislenje za mojata situacija. Imam 4 neuspesni inseminacii ovoj mesec ke ja pravam 5-ta. Po site napraveni pregledi i ispituvanja i kaj mene i mm se e vo red. Sega pocnav da rzamisluvam za ivf dodokolku ne bide nisto i ovoj pat. Mi ostana samo da napravam nekoi genetski ispituvanja koi me zainteresiraa citajki tema za genetika na forumov. Iako 3 godini pravime bebe seuste nisto. No nemozam seuste da donesam cvrsta odluka za ivf, se nekako si mislam deka ke bide. Ve molam dokolku imate nekoi razmisluvanja ili soveti piste. I dali nekoj znae kako se ispituva kvalitetot na jajce kletkite? Blagodaram

Mene koga mi pravea inseminacija,(vo priroden ciklus bez nikakva stimulacija)denta pred inseminacijata mi ispitaa  Estradiol za da vidat dali e dovolno zrela (kvalitetna) jajce kletkata ili e potrebno nekakva terapija. Isto se gleda i prema formata na folikulot i jajce kletkata. A za da se vidi uste kolku imas rezervi se ispituva AMH hormonot. Za drugi nekoi ispituvanja ne znam. MOze nekoja od RR ke ti kaze. Inaku i jas dve ipol godini se obiduvam za user posted image  , nacelno i kaj mene i kaj soprugot se e  vo red , no posle 4 inseminacii mi predlozija IVF vo dve privatni kliniki i se resivme. Gi podnesovme dokumentite vo Fondot i sega cekame odgovor.
Jas ti posakuvam da ne mora ti da stignes do tamu. So sreka mila i da si gi vidis sto poskorouser posted image

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 2205
21.11.2010 17:43:42   
wannna baby
Blagodaram na odgovorot pinokio2010, pa za malku skoro isto vreme se obiduvame za user posted image a i ist broj na inseminacii imame. Ke prasam za ovie ispituvanja a kazi mi kako se ispituva estradiol? Jas sakam da probam uste nekoi raboti pred ivf, kako na primer genetsko ispituvanje a moze da pocnam i so vezbanje jogauser posted image
ama sekako ke podnesam dokumenti za ivf vo fondot pa ke vidam sto ke bide, blagodaram uste ednasuser posted image

Don''''''''t look back in anger.

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 2206
21.11.2010 19:24:58   
tea30
Maz mi ima dijagnoza teratozoospermija ,dali toa se leci so odredena terapija ?

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 2207
21.11.2010 20:01:19   
mareto
zdr milijana
dali ke mi kazis kolku cveklo e pozelno da se jadi.eve mene rr mi preporacaja da jadam cveklo i ananas za zadebeluvanje na endometriumot i koski mi se tresat dali ke ima zdebeluvanje na prirodna baza oti apcinata estrofem mi rekoja da gi pijam posle 3 den od menstruacia i toa po 1 a kako so citam to e mnogu mala doza sprema drugite rr.i neznam so ke bidi.
olivia kako mi si srcka.sekogas se zaprasvam kolku se nasite sansi za zabremenuvanje so zamrznati embrioni.ako i jas ovaj pat doziveam razocaruvanje toa ke bide tesko za mene.solzi mi idat vo ocite.ajde ti izraduvajme za da imam pozitivni misli. neznam dali ke ima sansi za zabremenuvanje.pozzzzzzzzzzz

(Одговор на членот milijana)
Непосредна врска до пораките: 2208
21.11.2010 20:26:19   
dezdemona
Zdravo mareto
Me interesira za ifv so zamrznati embrioni? Kolku e sigurna postapkata deka ke se fatat, dali ti pravese?
Zasto mene mi rekoja sansite se mali ama so tehnologijava se biduva. Dali nekoja ostanala bremena so zamrznati embrioni i pred kolku vreme?Neznam so da pravam jas dali da zamrznuvam ili ne?
pozdravce

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2209
21.11.2010 21:29:41   
Olivia
Mareto mila fala duso na prasanje jas eve lezam odmaram denes 8 den po et cekam do sabota so netrpenie.....da gi vidam dvete crticki...neznam sto ke bide ovoj pat se nadevam deka so smrznati embrioni se pogolemi sansite za uspesno ifv....kako i da e jas sum uste izvadena od pamet imav dva dena temepratura a toa voopsto ne e dobro za embrionite...napraviv deneska nekoi ispituvanja vo remedika i mi rekoa deka nemam nikakva infekcija vo teloto pa taka da temperaturata uste ne otkrija od kade dojde....Dr mi veli moze da e id progesteronot...no vo sekoj slucaj ic ne sme srekni sto krenav temperatuara ni ja ni doktorot, sega preostanuva da cekam do sabota da vidam dali ke preziveat embrionite....i jas ne sum spremna za uste eden neuspeh , no kako sto mi velite site tuka i da se opustam toa i go pravam ...ne se odkazuvam od verbata ama sum malku razocarana ,zasto da krenam temperatura...no denes sum odobra se molam na gospod da mi dade edno bebence da go guskam....isto i na site drugi sto cekaat da zabremenat vi ja prakam mojata iskrena zelba kako za sebe taka i za vas moi dragi RR...

Непосредна врска до пораките: 2210
21.11.2010 22:40:39   
iki82
tea30 i mm ima dijagnoza terathozoospermia, namalen broj na pravilni formi , kaj mm ima 15% so pravilna morfologija a treba nad 30%.kaj nego brojkata e golema ima 100 milioni pa lazarevski misli deka moze da se fati so inseminacija. kako e kaj vas spermogramot? inaku ne znam dali bas se leci toa, zavisi koja e pricinata. kaj mm e varikocela i toa se leci operativno. moze da probate so vitamini i toa sto pobrzo, tie nikako ne mozat da nastetat. mislam vo sterilitet kaj mazot temata pisuva koi vitamini mozat da se zemat. a ova mareto mislam deka prasuva za cvekloto i ananasot. eve jas ja jadam taa kombinacija, utre sum na folikulometrija pa ke ti pisam dali mi se zdebelil endometriumot od toa :) poz

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2211
21.11.2010 22:58:38   
Bogdancanka
Olivia mila ti posakuvam vo sabota da si gi vidisuser posted image znam deka e tesko da se opustis ali potrudi se nemoj da se razocaruvas samo hrabro milauser posted image user posted image user posted image

Mnogu sreka za site koi sme vo iscekuvanje nauser posted image daj boze i nam da ni se ispolni zelbata i da se raduvame na user posted image poz

Непосредна врска до пораките: 2212
21.11.2010 23:57:26   
Olivia
Bogdancanka mila fala ti mnoooooguuuuuser posted image , eve sega nemam temperatura i se opustiv malce ama pijam Pancef antibiotik uste 2 dena....i sakam da gi vidime zaedno tie dve Crticki...ti koga pravis bhcg...pozz

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2213
21.11.2010 23:58:38   
diti
Kik@ ti posakuvam mnogu sreka na punkcijata user posted image

Непосредна врска до пораките: 2214
22.11.2010 0:01:22   
diti
Olivija mila opusti se i misli pozitivno user posted image
Leka nok

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2215
22.11.2010 0:10:07   
Olivia
Dobra nok i na tebe Diti...fala ti duso...eve ke gledam sega edno filmce i ke probam da zaspijam ...utre nov den...novi sili....

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2216
22.11.2010 12:31:32   
Bogdancanka
Кика мила ајде чекаме вести како помина на пункцијаuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2217
22.11.2010 14:13:57   
pile
ZDRAVO na site Ringerejki!!! Odamna me nemase, se nadevam deka ste site OK i deka vo megjuvreme se pojavile mnogu user posted image
Kaj mene situacijata e komplicirana, od invitroto se pominati skoro 3 meseci, vo megjuvreme krvarev mnogu, znaci po 8 dena krvarenje 4-5 dena pauza pa pak isto, za na kraj doktorite da primetat deka vo matkata ima NESTO, koe nemozat da go identifikuvaat. Prvo im licese na zaostanat fetus od invitroto ama kolku e logicno da ostane vo mene 3 meseci ne znam, potoa rekoa ostanal del od placentata ili ne znam sto, pa potoa deka posle spontaniot sum ostanala pak bremena prirodno ama ne bil OK plodot, pa mozebi e endometrijalen polip, znaci mi se ispomesa se. Sega sum na antibiotici, vitamini, i kapki za kontrakcii na matkata posto probuvaat taka da predivikaat isfrluvanje na TOA sto e vnatre, ako ne utre zadutre ke mora kiretaza. posto ne bilo za cekanje rabotava moze da predizvika infekcija ili ne znam sto.
Ne znam sto da kazam osven deka coveckiot organizam e takva misterija sto sekogas iznenaduva so nesto, ponekogas DOBRO ponekogas LOSO. vo ovoj slucaj e loso ama se nadevam deka se ke se zavrsi OK i deka sepak na krajot od tunelot ke go vidime svetloto, vo ovoj slucaj dvete crtki :) Pozdrav do site :)

Sakame nase malo pilence :)

Непосредна врска до пораките: 2218
22.11.2010 19:04:47   
cleo
Mila Pile, eve me mene so sosema istata situacija. Posle ivf krvarev okolu 35 dena. Prvo 7 dena, pa pauza 5 dena, pa pak prodolziv ama oskudno, kafeavo. Prvo mi prepisaa Egrotil kapki 7 dena 2x15 kapki - nisto, ni malku ne mi pomogna. Posle Dabroston - 2x1, 11 dena - pak nisto. Odam na eho, mi se pojavuva mala crna tocka vo matkata, potocno vo endometriuomt. Neznaes kolku se izraduvav. Doktorot mi veli vednas na betahcg preku krv, ovde ima nesto plus i oskudnoto kafeavo krvarenje. No, nisto, izleze negativen. Mi veli ostavaj se, samo od sebe ke prestane. I taka i bese - gi trgnav Dabrostonot, pocnav epten da krvara obilno, ama posle 5 dena sosema se smiri. E sega posle 20 dena od togas imam mnogu jaki bolkiu vo polovinata i dolniot del na stomakot i jajnicite, odam vo wc na sekoj pola saat...pa se prasuvam mozno li e...??? Vo Cetvrtok odam na maticen, pa so Gospod napred! Moe mislenje e deka set_o ova mi se sluci zaradi prokletite policisticni jajnici. Dali si ti ist slucaj kako mene mila? Pozdrav do tebe

< Поракaта ја уредил cleo -- 22.11.2010 19:06:18 >

(Одговор на членот pile)
Непосредна врска до пораките: 2219
22.11.2010 19:10:24   
cleo
Iki mila ti pisav privatna poraka na privaten e-mail. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2220
22.11.2010 19:45:08   
veckasr
jas deneska prokrvariv malku neznam od sto rano mi e za ciklusot treba da mi dojde na 7 dekemvri dali e mozno od ovulacijata da e nastapila pa da prokrvaram

Непосредна врска до пораките: 2221
23.11.2010 12:11:44   
mareto
zdr iki82
pisimi kako pomina.dali imase zdebeluvanje na endometriumot so cvekloto i ananasot.
olivia sto veli doktorot tvoj kolku se sansite za zabremenuvanje so zamrznati embrioni.mene mi rece se e isto samo so ova se odbegnuva povtornoto bockanje so inekci. punkcijata.bidejki sega koga gi imame gotovi ke bide polesno za mene.neznam neznam od so mnogu baram i citam za ova se poke se razocarvam.po nekoj forumi pisi deka se mali sansite za so vakvo zabemenuvanje.pozzzzzzz nesakam pak da se razocarime.gospod da ni pomozi na site rr

Непосредна врска до пораките: 2222
23.11.2010 12:13:47   
mareto
zdr dezdemona
eve sega cekam da mi dojdi i odam so zamrznati embrioni.neznam kolku se sansite sekade pisuva razlicno
pozzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 2223
23.11.2010 12:20:46   
iki82
mareto bev vcera na folikulometrija i ne mi bese bas zdebelen endometriumot od cvekloto i ananasot, samo 4,5 mm mi bese na 11 den od ciklus. lazarevski mi vika ok bilo za ovaa faza i ne mi dade nisto dopolnitelno. jas prodolzuvam da go jadam istoto, vo cetvrtok sum pak na kontrola. izgleda ne pomaga ova ili moze kaj mene ne pomaga.

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2224
23.11.2010 12:33:23   
pile
I jas imam policisticni jajnici i istite simptomi kicmata me ubiva me boli mnogu, i jajnicite povremeno ama kicmata najveke, sega odam na lekar da vidime dali mi isceznalo toa sto go vidoa vo matkata pa ke vi pisam sto mi kazale :)   Ajde ke bide podobro ama jas i ti ista situacija posle invitro  ne mi se veruva.  Pozdrav

Sakame nase malo pilence :)

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2225
Страница:   <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?