|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
19.11.2010 16:12:33   
kik@
Bi ja prasala babyhope ako saka da mi kaze za profertilot sakam da gi poracam od Germanija od kolku miligrama se,kako tocno se vikaat i koj gi proizveduva.Ti blagodaram.user posted image

(Одговор на членот majka 79)
Непосредна врска до пораките: 2176
19.11.2010 18:08:49   
babydoll
bogdancanka mila so sreka i sega neka pominat sto pobrzo tie 2 nedeli pa zaedno da se raduvame nauser posted image user posted image a za 9 meseci da se rodi edno slatko bebce ili pak dve.mnogu guski za tebe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .siki mila jas seuste ne sum gi podnela dokumentite  za vo ministerstvoto.do krajot na ovoj mesce planiram da ja zavrsam taa rabota pa posle so gospod napred.mislam deka seuste ne im e resen sporot za ovie resenija taka da ke si pocekame malku dodeka da se resat sto ke pravat .pozz na site rr so sreka na site

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 2177
19.11.2010 23:00:06   
cece81
Dragi RR od srce vi posakuvam site da si bidete user posted image user posted image user posted image  .....so po user posted image user posted image  .
Pozdrav!

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 2178
19.11.2010 23:06:31   
cece81
Mojata bitka so fondot prodolzuva podnesov prigovor . So tolku slab spermogram nikoj ne se nafaka inseminacija da mi pravi, cist slucaj sum za IVF so IKSI .Pa sega cekam odgovor od fondot se nadevam za nedela dena ke go dobijam, a  kakov ke bide neznamuser posted image .

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 2179
19.11.2010 23:08:41   
veckasr
se vikat PROferil od 100 gr se i se poracuvat od avstrija od viena

< Поракaта ја уредил veckasr -- 19.11.2010 23:09:29 >

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 2180
19.11.2010 23:10:43   
Olivia
Devojki jas imam problem denes golem ne e na arno rabotava, 6 den od embrio transferot i eve me so temperatura 38, piev paracetamol, mu se javiv na doktorot i ne bese bas sreken sto slusna deka imam temperatura, mi rece vednas da probam da ja namalam, a od utre ke vidime dali ke ima potreba od antibiotik,dali ima nekoj iskustvo so temperatura za vreme na dvete nedeli cekanje,i sto li ke bide , totalno se razocarav bidejki citam po forumi deka krevanjeto na temperatura e najlosiot znak , ja unistuva implantacijata na embrionite, avvvaaaavvvv sto da mislam sto da pravam ne mi e dobro, ne sum spremna za vakov pad....  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 2181
19.11.2010 23:13:37   
veckasr
olivia ne se razocaruvaj mila ke se sluci toa sto treba da se sluci bidi hrabra soberi sili i bidi hrabra

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2182
19.11.2010 23:17:06   
Olivia
auuu ic ne mi e dobro..mi se mrdna glavava

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 2183
20.11.2010 1:18:38   
diti
Olivia mila smiri se i misli pozitivno samo taka ke uspees na patot kon dolgo posakuvanoto user posted image .
Cece81 ti posakuvam sreka i daj boze da dobies pozitiven odgovor.
Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2184
20.11.2010 10:20:49   
Bogdancanka
Cece mila ti posakuvam mnogu sreka daj boze da dobies poz odgovor od fondot uste ednas srekno milauser posted image user posted image user posted image

Olivia mila smiri se ne se sekiraj znam deka e tesko ali pokusaj da bides pozitivna ke uspees mila, ti prajkam mnoguuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2185
20.11.2010 11:47:50   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: diti

cleo mila kako sto gi citam tvoite objavi me obzema strav od hiperstimulacija. Po kolku inekcii primase  i kolku dena?

Diti mila, jas primav 6 dena po edna i 5-6 dena po dve inekcii Fostimon. Dr. Popovik tolku mnogu vnimavase na taa prokleta hiperstimulaciaj, sto izgledase apsolutno nevozmozno da se sluci. Sekoj vtor den bev na eho i  nekolku pati na krv. Ama jas mila imam PCO taka da kaj mene sansite za hiperstimulacija, i pokraj site napori, se 80%. Taka da ne se sporeduvaj so mene, jas ne sum bas reper, dokolku nemas pco. Ti posakuvam se najubavo i uspesno ivf user posted image  

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2186
20.11.2010 11:55:24   
cleo
Mila Olivia, prvo da te posovetuvam kolku sto e mozes da se obides da se smiris. Jas kaciv temperatura uste na prv den od transfer. Se napiv Fervex i nekolku caja, a svekrva mi presede nekolku casa so mene so ladni oblogi. Temperaturata mi se simna. Posle i vtoriot den koga me zadrzaa vo Sistina vecerta pak kaciv temperatura. Mi dadoa Paracetamol i mi se simna. No, mislam deka ne treba tolku mnogu da se trevozis. Jas imam slusano za mnogu slucaevi koi imale uspesno ivf so eden kup neprijatni situacii, vklucuvajki i pokacena telesna temperatura. Moj sovet e da pies caevi, vitamini i med. Jas si kupiv vitamini Mamavit za trudnici i doilki. Gi ima site potrebni vitamini i minerali. Ajde so sreka mila moja i ke vidis naskoro ke si gi vidis user posted image

Непосредна врска до пораките: 2187
20.11.2010 13:03:43   
malata mo
Olivija,nema zakon deka povisena temperatura znaci neuspesno in vitro.Mozi ovaj pat ke e obratnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2188
20.11.2010 13:12:52   
Olivia
Devojki fala za sovetite ama ova negativnite misli od strav nikako da mi izlezat od glava cela nok od koga kaciv temperatura, samo neznam od kade izleze ova sekoj den primam vitamini jadam med so mlec pijam caevi i mnogu ovosje..temperaturata vo sobata koja lezam ne se promenila da se razbolam , kako vo inkubator sum, eve ne se simnuva so nisto temperaturava bese 38 celo vreme edvaj sabajlevo se simna malce na 37.5 ama me izlude ja osekam i me boli mnogu glava,se plasam deka ke predizvika negativen rezultat...uste 7 dena do testot....
Cleo da te poslusam da pijam fervex sega...se nadevam nema da steti...jas pijam celo vreme paracetamol na 4 casa....

(Одговор на членот malata mo)
Непосредна врска до пораките: 2189
20.11.2010 13:34:08   
chery33
Olivia opusti se bre duso ostavi citanjeto po net legni si uzivaj misli na dobro taa temperatura mozebi da e i rezultat od sto si mnogu napnata,, uzivaj 2 nedeli da ne si vo ocekuvanje kakao brzo bi pominale znaes..pominale mnogu godini pa za dve nedeli izdrzi site znaeme kolku ti se teski tie dve nedeli ... ajde mila opusti se ne se opteretuvaj ti posakuvam mnogy sreka user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2190
20.11.2010 14:24:26   
mareto
olivia smirisi i se ke bide vo red.znam deka e tesko toa samo mislite odat vo toa dali ke uspee ili ne.nemora da znaci deka visoka temperatura e neuspesno inv mozi mala promena na vreme da nastinis.eve jas sum so slab imunitet i se pijam med so mlec, ovosje vitamini ama za zabe sekoj den samo smrkam so nosot sekoj den samo nastinata.nemoj da se nerviras ajde izraduvajne oti i mene me ceka istoto za nedela dena si velam .pozzzzzzzzzzzzzzzzzzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2191
20.11.2010 15:01:41   
dezdemona
Zdravo na site rr
Me interesira dali utrogestanot go pijat ili stavaat i dali od nego vi tece nesto kako rasteglivo zoltenikavo.
pozdravce

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 2192
20.11.2010 15:39:50   
iki kiki riki
Me interesira kade moze da se nabavat tabletite DHEA vo Skopje?Ako znae nekojuser posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 2193
20.11.2010 15:52:36   
mareto
zdr
utrogestanot pozelno e da se stava vaginalno no ako ne mozis pijaj go.inace takvo e  ko ligavo abe apce ko ke se stopi isto.pozzzzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 2194
20.11.2010 16:30:47   
milijana
Na site koi se na vestacko oploduvanje..sakam da im poracam pred i posle oploduvanje da jadat svezo cveklo. Veke dve drugarki moi ostanaa bremeni.Koj znae dali e do cvekloto,no probajte.Pozz i na site so srekauser posted image

(Одговор на членот malecka)
Непосредна врска до пораките: 2195
20.11.2010 17:22:48   
chery33
utrogestanot pred transfer se pie posle embrio transferot se stavaat vaginalno poefkasni se taka ...pozz

(Одговор на членот milijana)
Непосредна врска до пораките: 2196
20.11.2010 18:26:57   
Bogdancanka
utrogestanot mene i pred transfer i posle transfer mi bese preporacano da go koristam vaginalno

Olivia mila opisti se ne se nervirajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image daj boze da bide se vo reduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2197
20.11.2010 22:47:41   
iki82
Bogdancanka mila so sreka.. sakav da ti pisam znaes li deka vsusnost te vidov na denot na transferot (vtornikot) vo sistina user posted image jas sedev so mm odma tuka do tebe i duri koga te viknaa Jovanka mi tekna deka si mi poznata od likot od rr user posted image jas bev kaj Lazarevski se spremam za inseminacija. so sreka ..da mi teknese porano deka te znam ke si napravevme muabet :) poz

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2198
20.11.2010 23:52:31   
taci1
za vo bitola znam a u skopje ne znam dali gi ima

(Одговор на членот iki kiki riki)
Непосредна врска до пораките: 2199
20.11.2010 23:55:03   
taci1
da dezdemona toa e kako gumenko mora da izleze ne se sekiraj vazno e tecnosta da si istece vnatra

Непосредна врска до пораките: 2200
Страница:   <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?