Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Do Ggdja Veckasr, Ve citam retrogradno na pocituvaniov Forum i mozam da Vi kazam deka ste OK, ke se smirat hormonite i deka ova sto vi rekle, mi e krajno nelogicno. Ne e mozno anovularen ciklus tek taka da ve strefi so nekoja bleda konstatacija kako izgovor deka ste bile minatiot mesec na Klomifen. Toa, nacuno gledano ne e mozno, relano klomifenskata terapija ima brojni benifiti, kako i maleri so sebe, a se prima isklucivo za induciranje na ovulacija, kako edinstvena i sveta indikacija. Ako imate klomifenska ovulacija da receme sega, sl. mesec ne znaci deka ke bide anovularen, nema nikakvi pravila. Potvdeno vie vo literaturata, da sekoja normalna zena vo pikot na svojata reproduktivna faza godisno ima 13 menstruacii i deka edno 75% vo najidealen slucaj i se ovulani ciklusi, sve ostalo e najnormalen anovularen ciklus. Brojot na anoluvarni ciklusi e jako golem pri ozbilni dijagnozi, kako endometrioza, PCOS, ozbilni hormonalni disbalansi, tumori, polipi, septumi, canceri, ozbilni situacii so miomi etc. Vo denesno vreme na napredna nauka, barem na Zapad postoi racionalno reseni za se, pa i za anovularni ciklusi, koi se eden od najcestite pricini za neplodnost. Blagodaram na vnimanieto.
Summer ti blagodaram na info, jas primam Puregon, do sega imam primeno 24 apm. i treba da primam uste 8, pa zdravje vo petok ke vidime dali ke treba uste ili ne. Inace jas gi kupuvam po 1648 mkd po ampula, epten se skapi. A i mi pobaraa izvestaj od lekar spec, so tri potpisa na spec. od Remedika, kako i potvrda od zdrastvenata ustanova so datum na apliciranje?!?!? Ke moze li da ti pustam pp za konsultacii za IVF, i mene mi e prvo pa znam sto ke me ocekuva samo po ona sto sum go procitala po forumov i na net.
zdravo summer,dobredojde megju nas vo ubavo drustvo.Jas sum edna od tie sto mnogu e izmacena so inseminacii i tri neuspesni in vitra.Posle hiperstimulacija i ne znam kako ziva ostanav.Kako da otupev,kako da ne osekav nisto pred poslednoto in vitro Bitola bila sreka za mene ,vo cetvrtiot obid zabremeniv teram napred i bi vi rekla na site-ne otkazuvajte se.ke se poklopat rabotite kako sto treba ike gi vidite
Devojki moi dragi deneska tocno 12 den od embrio transferor...nemozev a da ne napravam test sabajlevo iako imam uste dva dena dodeka ne pojdam vo Remedika na test.....bev mnogu isplasena sto na 5 den imav temperatura...i eve me so testot voraka prvo vas da vi pisam i da ve prasam....se pojavi prvo edna crtka po nekolku sekundi se pojavi i vtorata koja e pobleda ...neznam toa sto znaci dali e pozitiven ili negativen ili neispraven....bitno eve gledam dve crticki od koi ednata e bleda...kaze te mi dali ova znaci nesto i dali mu se ima sluceno na nekoj...se nadevam i deka jas ke se usrekam....pisete mi ve molam...
Skorpija imaj lesna bremenost cestitki...
Bogdancanka mila ajde seta sreka ti ja prakam i na tebe uste samo malku i stignavme..pozdrav golem...
zdr olivia srcka bremena si 100%.lele kefoj sum.znaci zabremenuvanjeto so zamrznati embrioni pokaza pozitivni rezultati.ajde gospode da mi pomozis i mene i jas so ista procedura ke odam.olivia dali ti bese ovaj prv pat so zamrznati embrioni.pozzzzzzzzzzzzzzzz
Mare ovoj pat mi bese vtoro ivf...prviot pat iamav transfer vednas po punkcijata....a se ga et so zamrznati embrioni...ajde se ke bide i kaj tebe vo red koga treba da dobies ti i dalija zgolemi dozata na estrofem.. Jas seuste ne sum sigurna dali ova znaci pozitiven rezulatat..
Lele Olivia super, se naeziv koga ja procitav tvojata poraka so dvete crticki. Srcka dve crti se dve crti, bleda e zosto mnogu malku ti e pokaceno bHCG sto e normalno. Inaku i jas pravev doma obicen test za bremenost na 13 den od transferot, mi izleze negativen i posle 2 dena pravev test preku krv i toj bese isto negativen. Uzivkaj si, bidi relax. SUPER!!! Bozin slobodno pisi mi pp, jas posto sum nova ne go baratam mnogu uspesno forumov, ama ima nadez. ke si se druzime i ponatamu. Srekicka za site sto cekaat nekakvi rezultati i poddrska za site sto prodolzuvaat ponatamu
zdravo summer i uzivaj vo druzenjeto so drugite rr Ti koga pravese ifv -kaj koj dr, kolku ti vratija sto se sluci dodeka cekase ?hehe mnogu prasanja Ajde i ti ke se izraduvas so nas site sme vo ocekuvanje pozdravce bogdanicka do kaj si ti kako si ajde stiskam palci
olivia, cestito mila lele se raduvam mnogu za sekoja nova nasa trudnica! mislam deka si bremena definitivno,dve crtki si se dve crtki,toa e toa..ke vidis, posle 2 dena so sigurnost ke ni potvrdis.pozz do tebe
Draga veckars jas bev stimulirana 3 meseci po red bev stimulirana so klomifen i site 3 meseci imav normalna ovulacija. Jas licno mislam deka dokolku imas anovulatoren ciklus sigurno ne e od klomifenot, najdobro da si pobaras drugo mislenje t.e. da otides na pregled kaj drug doktor.
zdravo Dezdemona.jas pravev vo sistina kaj lazarevski, inaku imav mnogu malku folikuli, samo cetiri, od koi izvadija tri, od trite oplodija dve, od dvete dobro se olpdi samo edna. I na kraj ostana nula!!! Jas nemam dijagnoza a so maz mi se e ok. lani imam praveno 2 inseminacii, neuspesni. sega treba da odmaram nekolku meseci, i posle se pak od pocetok.koga ke mi tekne sto me ceka mi se kreva kosata. boskanje, hormonista, i najstrasno od se neizvesnosta!!!
dobrevecer na site jas sum nova na forumov sakam da ve se pridruzam bidejki i jas sum macna dusa kako vas bi sakalla da mi pomognete i bi vi pomognalla sto znam
imam golema zelba za bebence imam 3 neuspesni ivf 1 uspesno no za zal 4 ti pat bef bremena vanmatericno sega se pripremam za peto ivf ovie dana ke imam transfer naj macni mise 2 nedeli da cekam mislam deka mnogu ke mi pomogne vasata poderska
mnogu sum srekna sto uspeaf da se zaclenam vo forumov na site moi neuspesni ivf se trudev da vi pisam nikako nemozev da uspeam za sreka ovaj pat uspeav daj boze da mi bide vaka i ivf uspesno .
ke bide samo napred isto i jas se spremam za 5 ivf hehehe sto rece ti srodni dusi ;) opusti se i sto pisal Bog toa ke bide, jas van matericna bremneost imav prviot pat ....
so sreka olivia vaka ni davas nades i nas sto cekame isto i jas so zamerznati emrioni vi derzam na site sreka sakam da ve prasam dali uspehot e pogolem ako cello vreme lezam dr mi rece deka normalno da se dvizam da lezam cello vreme ako lezam mislam e stetno ako se dvizam mislam deka pak moze da mi steti ve mollam kazetemi neznam sto da pravam
zdravo Betti, i jas sum prilicno nova na forumov, iako go citav prethodnite 2 meseci duri sega resiv i jas da pisam.posakuvm da imame ubava druzba, zosto za nasava maka moze da te razbere samo nekoj sto go osetil ova na svoja glava. se slozuvam so tebe deka tie dve nedeli na iscekuvanje se najteski, barem za mene. dali da funkcioniras normalno ili da se pazis, pa da mislis pozitivno ,pa ke te zaboli malku stomakot i odma te faka panika, i taka sekoj den celi dve nedeli koi ti se cinat vecnost, a za poslednite denovi neposredno pred testot da ne praime muabet.