|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
25.11.2010 23:26:18   
betti
chery 33 falla na poderskata neznam kako da se opustam mnogu se plasam od ne uspeh no nikako da se otkazam samo napred odam utre ke mi kazat koga e transferot no mora da mislam pozitivno

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 2301
25.11.2010 23:30:21   
chery33
ne panici tolku znaes procedurata si pominala 4 pati tvoe e da se opustis i smireno da si uzivas dve nedeli ti posakuvam mnogu sreka ovoj pat da uspees i da im se izraduvas na tvoiteuser posted image aspole 9 meseci i bebceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2302
25.11.2010 23:31:00   
Summer
aj objasnete mi malku okolu vonmatericnta bremenost. dali vi se sluci za vreme na IVf, kaj koj doktor. i jas imav edna vonmatericna bremenost, no se sluci normalno vo redoven ciklus, a nemam dosega cueno deka moze da se sluci i za vreme na IVF.fala

(Одговор на членот Summer)
Непосредна врска до пораките: 2303
25.11.2010 23:32:46   
betti
summer takae nikoj nemoze da te razbere kako vellat ne prasuvaj gatalec prasaj patalec koga ke me ivesteja deka testot e negativen mislev vo skoj moment deka ke umram no ne makata nekogas te pravi po jaka i od kamen misla deka ke bidit a sega cello vreme mislla sto da pravam da lezam ili da se dvizam

Непосредна врска до пораките: 2304
25.11.2010 23:35:02   
chery33
normalno i kaj mene prviot pat i odstranet kanalot desen i od togas samo ivf pravam deka samo taka mozam d a dojdam do bebence dela i drugiot kanal mi e neprooden,,vanmatericno moze i so ivf ama toa emnogu retko deka embrionot se vgnezduva bas vo matkata i nemzoe da dojde do vanm.bremenost samo ako vo slucaj ima nekoja tecnost vo kanalite ako se zaboleni pa da go izvlece plodot na nekoja strana od tubite ama toa e mnogu retko.. vo re-medika ivf

Непосредна врска до пораките: 2305
25.11.2010 23:39:00   
veckasr
iskreno da si kazam i na  mene mi bese cudno koga lekarot mi rece oti imam anovulatoren ciklus  bidejki jas i pred toa gi imam primano klomifen pa nemav takov problem i koga imav visok prolaktin imav ovulacija sto duri im bese cudno na lekarite so prolaktin 72 da imam ovulacija a sega so normalen prolaktin da nemam ovulacija neznam so da kazam pred eden mesec pravev inseminacija za zal neuspesna i pred nea primav klomifen i pregnil posle inseminacijata primav primalut nor i utrogestan i eutirox a sega primam spirinolakton poradi visok testosteron 

(Одговор на членот Contesa)
Непосредна врска до пораките: 2306
25.11.2010 23:41:10   
Summer
mila Betti, koga bi mozela da ti dadam nekoj korisen sovet bi bila presrekna. Nekoi zeni lezat celi dve nedeli, voopsto ne stanuvaat od krevet, pa duri ni do wc, pa rezultatot e negativen,. isto imam citano po forumive deka nekoja zena odma posle transferot setala i sepak ostana trudna. citav i za edan zena sto pravele 2 IVF, i dvata pati lezela, no vtoriot pat bilo uspesno ivf.
Najubav sovet sto go procitave e sledniov-nemoj da go pravis ona za koe sto podocna ke se obvinuvas ili ke imas griza na sovest. so ovaa rabota rakovodi nekoja pogolema sila!

Непосредна врска до пораките: 2307
25.11.2010 23:43:25   
betti
jas vanmatericna bremenost imav za vreme na ivf 13 den  od transferor prokervarif i potoa se javif vo klinika tie mi rekoja mora da pravam test i ako sto prokervarif mi zede kerv sesrata i mi rece da cekam eden cas posle eden cas koga se vratif kaj klinikata bes nades za dest pozitiven sesrata idat nasmejana i mi veli testot pokazuva deka ste bremena lele dragi moi neznaef sto da pravam od sreka pole dva dena pak test uste podobar rezulltat potoa pak test taka 4 testa preku kerv a jas sama si napraviv test i testo go derzev do mene se razbuduvav navecer i se prasuvav ovaj je moj rezultat nemozev da poveruvam posle 10 dena na eho ne se vide nistio i se bese jasno deka e vanmatericno pa potoa so speciallna ineksija  kervaref skoro 3 meseci i taka se iscistif se spaif od operacija ffallamu na edna doktorka od hervacka taa me spassi od operacijata posle 4 meseci pak drugo ivf neuspesno neznam dali me razbrafte kako pisam 

Непосредна врска до пораките: 2308
25.11.2010 23:49:33   
chery33
jas te razbrav zosto znam kakao e toa..pak dobro si pomilala jas pak imam rez kakao da sum so carski porodena od toa vanmatericno pa toa mi e luzna i beleg da me boli dusa sekogas koga ke go vidam da se prisetam na toa...uhhh , kade imas praveno toa ivf i kako toa so doktorka od hrvatska ?

Непосредна врска до пораките: 2309
25.11.2010 23:55:21   
betti
ivf pravef vo svajcarija vo privatna klinika no potoa rezultati eho i taka natamu na bolnica mi rekoa da me operisaat no posle dojde doktorka so potekllo od hervacka a raboti vo svajcarska bollnica i mi rece nemoj da se grizis so ena ineksija ke bide se vo red nema da te operisame bidejki neznaeme kde e plodot a od inekcijata ke odi derekno kaj embrionot kate sto e i so tek na vreme dobif sillna mn

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2310
26.11.2010 0:00:36   
betti
user posted image utre ke mi kazat koga ke bidit transferot user posted image

Непосредна врска до пораките: 2311
26.11.2010 0:03:11   
Summer
Ajde betti, site navivame za tebe!!!srekno

Непосредна врска до пораките: 2312
26.11.2010 0:03:16   
chery33
ovoj pat kaj go pravis ivf.. ti posakuvam mnogu sreka user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2313
26.11.2010 0:09:44   
betti
falla mnogu za vasata poderska mnogu sum srekna sto ve imam vas ivf ke pravam vo svajcarija

Непосредна врска до пораките: 2314
26.11.2010 0:19:35   
chery33
betti samo napred duso ovoj pat ke bide od tolku macenje ke bideme vo kontakt tuka :)))) sega dobra nok ti posakuvam se citkame i pobrzo da se falis so user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2315
26.11.2010 0:32:46   
betti
leka nok  falla za ubavitte zborovi isto i jas ti posakuvam sreka ovaj pat user posted image da ne izraduvas

Непосредна врска до пораките: 2316
26.11.2010 9:26:11   
Summer
nekade niz forumov procitav deka se pravat nekoi ispituvanja vo MANU, ke moze li nekoi da mi pojasni kakvi se tie testovi i koga i zosto se pravat. odnapred blagodaram

Непосредна врска до пораките: 2317
26.11.2010 10:02:04   
diti
dobredojde betti  user posted image   ti posakuvam mnogu sreka user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2318
26.11.2010 10:42:22   
betti
blagodaram diti

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2319
26.11.2010 10:44:47   
betti
user posted image user posted image vo cetvertok ke mi gi vratat moite naj omileni bebcinja user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2320
26.11.2010 12:05:23   
mareto
zdr betti
dobronidojde vo rr.betti isto i jas kako tebe se spremam so zamrznati embriono.i kolku so citam za takvata postapka za zabremenuvanje se poveke se razocaruvam.nekoi velat deka se pomali sansite.ama eve i nasata rr olivia e so takva postapka i zabremeni.znaci ima sansi za vakvo zabremenuvanje.
za tie dve nedeli bi ti preporacala da lezis prvite dena a posle po malu da podizlegvas no poveke da lezis.jas prvoto inv lezev 4 dena i odma zaminav na rabota.mojata rabota e prostum 10 sati .i iskreno vidov maka.dobiv hiperstimulacia a toa e poduenost(isto kako da si bremena)i zdrevenost na stomakot.nemozev da se navednam a kamoli da odam vo wc.mozis da pretpostavis kolku tesko mi bese.se si mislam deka e od mojata rabota.i zato ovaj pat ke lezam prvite dena a posle ke odam do nekade vozduh da zemam i pak ke lezam.mojot sovet e toa.
inace jas ke pravev ovaj mesec no endometriumot mi bese tenok i po preporaka na rr jadam cveklo i ananas za zadebeluvanje.pozz betti i ti posakuvam sreka

Непосредна врска до пораките: 2321
26.11.2010 12:34:35   
chery33
hehehe bravo betti znaci skoro i kaj tebe ....user posted image user posted image user posted image
mnogu sreka ovoj pat opusti se i ke bide , 2011 so ubavi raboti da ti pomini heheh a naj ubavata se znaeuser posted image user posted image

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2322
26.11.2010 12:38:12   
cece81
Zdravo i golemo dobredojde za site novi rruser posted image ..... Vi posakuvam na site sreka da stignete do user posted image  i user posted image user posted image ...
Siki1. diti,  blagodaram za sovetot od 1 dek ke odam vo Plodnost i ke razgovaram so dr. za moeto otpocnuvanje so IVF.
Diti ke se javam vo fond vo ponedelnik i ke gi prasam zosto ne mi odgovaraat na mojot prigovor . Mnogu ne se nadevam na niv no me nosese redot i pravoto da se pozalam, sto ke bide neka bide.
Golem pozdrav do site imajte ubavo raspolozenie user posted image

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2323
26.11.2010 19:20:09   
betti
MARETO CHERY VI BLLAGODARAM MARETO FALLA ZA SOVET MOZEBI KE E PODOBRO NEKOLKU DENA DA LEZAM NO IMAM EDNO PRASANJE KOLKU TREBA DA BIDE ENDOMETRIUMOT DEBELL ZA BREMENOST VE MOLLAM KOJ ZNAE NEKA MI KAZE BIDEJKI ENDOMETRIUMOT PRET NEKOLKU DENA MI BESE 7 MM

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 2324
26.11.2010 19:28:54   
betti
KE JADAM ANANS I CVEKLLO NO VO VREME NA DVETE NEDELI KAKO MISLITE NELI E PODOBRO POVEKE OVOSJE DA JADAM ZOSTO MISLAM DEKA mnogu znaci hranata ednas pravef ivf amerikanska klinika rabotat na sistem kako turcija i tie me sovetuvaa soleno nogu da ne jadam slatko ne luto ne i testenini vo oposto da ne se jade

Непосредна врска до пораките: 2325
Страница:   <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?