Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
jas pijam klomifen mi gi dade doktorkata ama ne mi napravi proverka na kanalite me gledase samo so vaginalno eho i mi rece deka se e vo red dali trebase da napravam i proodnost na kanalite sega me grize sovest
ne na maz mi ne mu pravea drug spermogram mi gi priznaa tie sto gi imav...sesilija obicno koga ke se utvrdi problemot kaj mazot ne pravat proodnost na kanalite barem taka bese kaj nas,zatoa so samo obicen pregled ti kazale deka e vo red,ne se sekiraj tolku mnogu sega prodolzi kako sto ti kazala doktorkata i ako nema uspeh pobaraj i da te upati za da proveruvas proodnost na kanalite poz
na mojot mm mu go iskinaa vo gak toj spermogram od froska i mu rekoa toa ne bilo spermogram i go nateraatamu da go napravi spermogramot bidejki oni pravele najtocen najprecizen spermogram taka da najdobro e naredniot pat koga ke go pravete spermogramot pak da si go napravete vo skopje vo gak na mm so kartonce mu zemaa 250 denari inace sesilija dr froska rabote vo drzavnata bolnica vo strumica
јас денес закажав кај др.Чедо Димитровски да го искористиме времето додека чекаме да аплицираме повторно за инвитро...можеби докторот ќе помогне нешто за подобрување на спермограмот кај мм....мислам дека вреди да се проба се а и плус тоа мојот матичен мислам дека не се труди доволно да помогне....ми беше речено дека на мм косата му паднала од вишок хормони а не од недостаток али никој не немаше пратено да испитаме хормони можеби има некој проблем можеби навистина проблемот е банален како што ни рече урологот од Струмица...како и да е продолжуваме со ипитувања да бидеме сигурни дека се е проверено...така ќе ни биде многу полесно
само здравје се надевам дека докторот ќе ни помогне,како и да е вреди да се проба и така ништо не губиме....инаку тука од богданци имаше еден пар кој се спремаа за инвитро и додека да ги соберат потребните документи жената останала бремена....за мене беше тоа прекрасна вест и навистина беше за охрабрување бидејки кога најмалку очекуваа после 4 или 5 неуспешни инсиминации и спремање за инвитро жената остана бремена...значи никогаш не се знае само трпение ќе успееме сите
Bogdancanka ste probale li so 'speman'..mm gi piese 3 meseci i eve sega od koga mi se sluci ova pak napravi spermogram ima enormno podobruvanje i podviznost i koncentracija moze ke ima sansa za uste podobruvanje pa i nie so srekata da probame prirodno ponatamu... 'speman' se tableti na prirodna baza i se pokazaa mnogu efikasni... pozz
Ako mila odete i probajte da se podobri spermogramot, kaj nas ni rekoa deka ficicki t.e. bioloski predizvikuvac nema tuku samo nadvoresnoto vlijanie cigari alkohol hrana i ritamot na ziveenje koj dosta e stresen za mm, megutoa eve so spemanot vo kombinacija na multi vitamini imase podobruvanje, ajde daj boze da se sredi i toa pobrzo i kaj nas i kaj vas..pozz
мое мислење е дека кај мм најголем проблем е психата и никако неможе да се опушти...имав пишувано како пред едно 6,5 години кога прв пат се соочиме со проблемот и беше доста потресно за него...докторот (мојот прв матичен гинеколог)му ја соопшти веста на мм со зборови ТИ НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕШ ТАТКО тоа беше таков удар за мм што мислам дека никогаш нема да го извади од глава и потоа му даде некоја терапија ја примаше правеше нов спермограм кој беше уште полош од првиот...потоа го сменивме докторот и мислам дека му влеа малку надеж на мм иако сум сигурна дека таа вест од пред неколку години многу го потресе и имаше големо влијание на спермограмот...за разлика од тогаш сега спермограмот е многу подобар али не е доволно за природно за забременам...
ke ve zamolam za edna informacija? kade se pravi spermogram i spermokultura? ako ima po privatnive kliniki/laboratorii uste podobro, zaradi toa sto sakam da proverime i toa, a nemame mnogu vreme mojot doktor rece deka nemalo potreba od proveruvanje na partnerot, ama jas poveke veruvam na iskustvata otkolku na teorijata, a i sto moze da steti edna proverka?!
do sega, ne! prviot pat ostanav bremena za 5-6 meseci, no za zal morav da abortiram(bebeto ne bese vo red) sega, povtorno sme na temata, ama jas sakam da gi napravam barem osnovnite proverki, iako doktorot na nekolku pati ne ubeduvase deka nemalo potreba?!
ili toa, ili da go menuvame doktorot! prvo, nemalo potreba od ispituvanja kaj soprugot vtoro, od ureaplazma me leci samo mene (soprugot, ne!) sto ke e sledno???
kvalitetot na spermata e isto taka mnogu biten faktor zatoa Sandrin dobra ti e idejata za pravenje na spermogram i spermokultura,, mozes da gi napravis vo bilo koja klinika, jas na primer za mojot soprug gi pravevme na privatna klinika i rezultatite gi imavme vo raka za nepolni dva casa...zal mi e sto ti se slucilo so prvata bremenost zatoa sega so novi sili za edno bebence pobrzo da se raduvame tuka..pozdrav
bogdancanka i mm bese kaj dr cedodimitrievski on e androlog endokrinolog tamu go pravese spermogramot minatatagodina i izleze super jas denes bev na endokrina i mi zemaa krv vo vtornik ke odam da si gi zemam rezultatite od hormonite vie koga planirate da odite kaj dr cedo bidejki tamu se zakazuva i se ceka 1- 2 meseci od koga ke se zakaze
Вецкаср мене вчера ми закажаа за 29-ти овој месец...Сесилија др.Чедо работи на ендокринологија во државна болница имам слушнато дека е експерт за машки стерилитет позз
da doktor cedo e super doktor nemam zborovi za nego one direktor na endokrinologija i vo klinikata ima mnogu dobar red na se si odes si zemas brojce i si cekas red kaj dr nema vleguvanje preku red za nikoj
mi se dopaga ova za dr cedo nieutre odime na urolog da vidime on sto ke kaze pa ako ima potreba ke barame care i kaj cedo fala na informaciite vsusnot od ovoj sajt mnogu naucivkaj da se obratam i po koj redosled da odam poz