Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 20.11.2010 18:09:52
Felly RR
Ние на 11 месеци (уште некој ден) имаме 9200. И Матеа не е такво бебе многу да се поправа, а си јаде. Матичната секогаш вели дека е добро, дури и последниве месеци, од 8-9 месеци имало бебиња што само по 100 грама се поправале месечно, па ние сме биле супер со 400 г +. А убаво си јаде ама па и цело време трчка наоколу и никако не седи мирна.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 20.11.2010 21:13:23
kikicka
off neznam sto da pravam i na dundeto e isfrlana mng i po teloto sega i gi preperuvam site alista i so sina voda ja odmivam doktorot mi rece so kanesten da ja namacka ne i pominuvaat veke dve nedeli gi ima,a i so jadenjeto stalno jade jade pa ke go povrati zalnicka mi e koga ke ja vidam kako me gleda
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 24.11.2010 13:20:25
tea
na poslednata kontrola bebuska imase 10130 g ( toa bese pred 2 nedeli i imase 9 i pol meseci) doktorkata rece deka toa e super, ne e debela, super si jade i odlicno napreduva.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:07:16
Martins mom
Уф, како да ме утешивте малку Ама вашите ангелчиња стартуваа со помала родилна тежина, а овој се роди 3600, дури цицаше само качуваше супер на килажа, од кога почнавме со дохрана, се помалку и помалку става Битно е да се здрави...па сега не можат сите да бидат полнички
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:09:54
srcuski
Nie imame 4 meseci i tezime 8kg,ova mi e vtoro pa pocnav i porano so dodatoci osven doenje bidejki e lakom i ne mu stiga pa mu davam jabolce,morkovce,orivce,kompirce,krusai zamislete so kolkav apetit si jade .Tezinata ni e normalna bidejki se rodi 4 kg.Deneska za prv pat si kupjvme sokce od jabolce hippi mmmmmmmmm kolku bese vkusno .Za vecera ke imame i kasicka od krusa i jablko i posle doenje i vo krevet.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:14:11
AnnaMolly RR
Леле луѓе, моево е рекордер! Се роди 3190, а на 5 и пол месеци имаше 9260 грама и 65 см. Сега има 6 месеци, едвај чекам да го мериме на 13 да видам колку ќе биде. Гарант над 9500
Гледам вашиве тек на 9-10 месеци ја имаат оваа килажа. Прасе мое!
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:19:58
Octavia
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom
Уф, како да ме утешивте малку Ама вашите ангелчиња стартуваа со помала родилна тежина, а овој се роди 3600, дури цицаше само качуваше супер на килажа, од кога почнавме со дохрана, се помалку и помалку става Битно е да се здрави...па сега не можат сите да бидат полнички
Ама какво тешење, супер си е детето (пу, пу, пу ). Да цитирам една лекарка „Нас ни е важно децата да се здрави, а не дебели. Не значи дека дебелото бебе е здраво бебе. И нема натпревар чие бебе побрзо ќе се здебели“ (Вака ме искара мене кога се секирав дали добро напредуваме). Бебињата просечно на 12 месеци се околу 10 кг (кило погоре или подолу). Моето прво бебе се роди 4 кг и 300, си напредуваше нормално и на првиот роденден бевме накај 11 кг, сосема доволно. Потоа, активното бебе, кое прета, лази, се тркала и сл. троши повеќе. Секој си има свој став, ама јас не се радувам на дебело дете, поучена од случаи од околината. Слатки се кога се бебиња и буциња, ама набрзо тоа може да стане проблем, на другарка малото од 3-4 години се ја караат на лекар дека треба на диета да биде, а тоа па плаче дека сака да јаде . И никако да се средат. И кога јас се радував дека ставил некое грамче мојот, таа се радуваше ако успее да ослаби малку нејзиниот. Според мене, најважно е да е здраво и витално бебето, активно, да сака да претка, да истражува наоколу ...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:27:51
AnnaMolly RR
Јас не се радувам дека детето ми е буцко, ама што можам да преземам во врска со тоа? Да не треба да го ставам на диета? На шест месечно бебе мислам дека не е во ред да му се скратува оброк или слично, како што ми рече неговата матична докторка. Вика да му давам еден оброк помалку. Тој да ми плаче за млеко, а јас да не му дадам? Е, тоа не може. Ама како што е активен уште од сега, кога ќе почне да оди и да трча сигурно ќе се стабилизира.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:31:28
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom
Па Михаил се роди 3350 грама, а ти кажувам на 9 месеци, значи бил за 1 кг помалку од твојот Мартин. И се разбира дека сега помалку напредуваат, затоа што се поактивни, цело време се во движење, овој мојов на пример една секунда не застанува и се разбира дека сега и трошат, а кога се мали, само лежат и не трошат. Јас од 6 месеци наваму ама ич не се замарам со килограми
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:34:02
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
Јас не се радувам дека детето ми е буцко, ама што можам да преземам во врска со тоа? Да не треба да го ставам на диета? На шест месечно бебе мислам дека не е во ред да му се скратува оброк или слично, како што ми рече неговата матична докторка. Вика да му давам еден оброк помалку. Тој да ми плаче за млеко, а јас да не му дадам? Е, тоа не може. Ама како што е активен уште од сега, кога ќе почне да оди и да трча сигурно ќе се стабилизира.
Ма какви диети на 6 месеци...Нека си ручка Филип
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 17:39:18
slavicav
Site neka se zdravi i zivi i neka si jadat ama luge jas koga ja chitam temeva se chudam stvarno pa si vikav zar moevo e samo slabo Jas porano mnogu se sekirav no imav moznot da ja vidat nekolku pedijatri i site istoto mi go rekoa deka mnogu,mnogu,mnogu e temperamentna a e zdravo,cvrsto i napredno dete i deka ne e se vo tezinata.Nie se rodivme 3940 i 51cm.Na 7 meseci imavme 7080 i 69cm.Sega ushte malku pa ke odime povtorno da se merime.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.12.2010 21:03:50
oliva
i david se rodi 3 530 a eve sega na 10 meseci e 9 kila,ama mnogu e aktiven a sto se odnesuva do jadenjeto stalno sme so molenje,plus izvadi zdve zapcinja naednas edno gore i edno dole i imase pad na tezinata ,oslabna edno 250 grama,se puknav od maka,ali najbitno e da se zdravi
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 9.12.2010 20:54:22
Snowhite RR
Денес се меревме и е 8400гр, и' кажав на матичната дека на 9 месеци на систематски, сестрите реагираа дека малку напредувал, рече дека сега е активен и дека не може да напредува како претходно, битно ме праша дали јади се, дали му давам месо, оти рече од месото нема да се поправа, ама ќе се зацврстува