|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Еднократни пелени
26.11.2010 8:59:01   
antonie
zdravo jas se pripremam, i sakam da imam se odnapred kupeno po poveke, moze da mi kazeto otprilika za prvite dva meseci od kolku do kolku kg peleni da zemam, inaku ke zimam pampers.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 426
26.11.2010 9:01:53   
nadica
незнам за колку време зборуваш ама одприлика по 5-6 пелени дневно сигурно се употребуваат некогаш и повеќе

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 427
26.11.2010 9:09:16   
antonie
не не по колку пелени  на ден него бројката на пелените колку да биде... сакам да купам големи пакувања повеке и од колку до колку на килаза да бидат? за првите  2 месеци

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 428
26.11.2010 9:09:27   
Octavia
Зависи од тежината на бебето. За почеток, Pampers Newborn 1, најдобро од Premium Care (од белите). Тие се до 5 кг. После тоа зависи како ќе напредувате со тежината, така преминувате на следната големина. Веднаш после нив може да преминете на големина 2 од истите, тие се од 3-6 кг, или на 3-ка (од 4 до 7 кг) зашто освен од тежината, зависи и од висината и од конструкцијата на бебушот.

Непосредна врска до пораките: 429
26.11.2010 9:12:58   
antonie
како и да е првите два месеци ке бидеме до 6, 7 повеке не нели? ве прасувам затоа што не знам колку грама треба да напредува бебусот неделно..  аколку е разликата од новите памперс и старите многу?  сепак фала

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 430
26.11.2010 9:15:29   
nadica
мислам дека бр.2 од памперс за првите 2 месеци би ти биле таман

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 431
29.11.2010 10:35:46   
lila_mk
dali gi imate probanu novite peleni puffies? ekstra se so rasteglivi lasticinja se od stranite,samo sto gi nema po aptekive gi ima samo vo tineks? ako najdete vo nekoja apteka kazete mi ve molam

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 432
29.11.2010 10:49:15   
Палешка РР
И јас сум купила стварно се екстра..барав, но ги има само во Тинекс а таму немаше 5-ка user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот lila_mk)
Непосредна врска до пораките: 433
29.11.2010 11:06:50   
lila_mk
i nas ni trebase 5 - ka ama nemase pa zemav 4- ka , imame 11.800 gr i super se pogolemiki se od standardnite 4+, taka da ni se eptem komotni. neznam kolku kg imate ako sme tuka nekade moze ke vi bidat taman 4- ka?

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 434
29.11.2010 11:56:29   
penelopa
Ние користиме Памперс, сега за сега супер ни одговараатuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот lila_mk)
Непосредна врска до пораките: 435
1.12.2010 11:38:34   
Mujer
Ние сме презадоволни од Huggies.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 436
1.12.2010 11:53:39   
marina82
Koi se tie peleni Puffies, koj gi proizveduva i koja cena se dvizat

(Одговор на членот Mujer)
Непосредна врска до пораките: 437
4.12.2010 15:54:27   
MamaOhrid
Ние веќе преминавме на пелена бр.5. Мислев да продолжам со Памперс Active baby, ама многу ми е скапо. Некако не ми излегува есапотuser posted image . Па од овде прочитав дека Виолета се ок, и зедов такви, ама катастрофа. Многу груби, крути, ме потсетуваат на Бекутан. Па зедов Дајперс од 12-24 кг., и задоволна сум од нив. Нив ги користам преку ден (4 пелени менуваме во денот), а ноќе сме на Памперс Active baby. Вака ми се чини ок, а и поефино ми излегува.

Инаку ние имаме помалку од 11 кг. ама детето ми е некако пошироко во колкчината и затоа секогаш му земам пелени еден број плус.

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 438
4.12.2010 16:50:38   
Sandric
Gledas jas pak celo vreme si koristam violeta i sega resiv vikam aj da smenam pa kupivme daipers , ama nekako ne mi pravat merak , dva-tri pati mi prokisna i sega si sevrakam pak na violeta

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 439
4.12.2010 17:21:02   
mamicka_26
И јас ги користев виолетата ама не сум задоволна многу ми се крути некако па ги сменив купив кан бебе и добри се не се лоши а последниов пат купив дајперс да ги пробам и сум ептен задоволна бар до сега не ми пропуштиле навечер, а виолетата секоја вечер ми пропушташе!

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 440
4.12.2010 17:22:51   
Sandric
Mene pa violeta ni ednas do sega a daipers eve nekolku pati, bas ne mi e jasno od sto zavisiuser posted image

(Одговор на членот mamicka_26)
Непосредна врска до пораките: 441
4.12.2010 17:29:34   
Maca25
Дајперс кај нас никогаш не прошуштиле. Добро, ќерка ми не пие ништо во текот на ноќта, но сабајле кога ќе стане пие млеко, па после едно пола саат и ја соблакам пелената, и не прошуштила до сега.
Ние драстично намаливме со пелени, 3-4 дневно, почесто ја ставам на нокширче.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 442
13.12.2010 19:50:52   
Akiko
zdravo majki..jas sum nova na forumov ,moeto bebence Gorazd e mesec i pol  i do sega koristam samo can bebe i epten ni se pogodija ,so ogled na toa sto gi probav i pampers i bekutan,od bekutan ne sum zadovolna zatoa sto protekuvaat,pampersot se ok no nisto podobri od can bebe,samo cenata im e duplauser posted image

(Одговор на членот garfild)
Непосредна врска до пораките: 443
24.12.2010 16:56:52   
Nadezna
Nie startuvavme so Pampers vo bolnica, posle otidovme na Becutan...nekako kruti bea i goleki, ama sepak postabilni, suvi, niednas ne protece.
Resivme da eksperimentirame so Nanny's, Damjan mokar od ednata strana nekolku pati....
Dali jas ja utnuvam pelenata ili ne gi biva... Sega resivme da idat Pampers original.
Sepak se skapi.
Ke ve molam za preporaka i za nekoi drugi.
user posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 444
24.12.2010 17:00:08   
Nadezna
Pocekaj , zemi si Pampers Newborn od 2-5 kg za vo bolnica, a posle ke si najdes sama koi ke ti odgovaraat.
Damjan ima 4 kila i e na Pampers 3-6, zosto 2 do 5 mu se nekako mali :)

Непосредна врска до пораките: 445
24.12.2010 18:07:56   
Maci3
Nie sme na Pampers premium care,i nema sansi da gi menam.A slusam nesto i Pufies gi falat

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 446
24.12.2010 18:29:47   
kikicka
da i nie sme premium i super se

(Одговор на членот Maci3)
Непосредна врска до пораките: 447
25.12.2010 13:30:48   
Nadezna
Ни прокиснаа и Памперсот вчера...
Доктотор ми кажа курето да не му го местам нагоре, немало потреба, затоа ми прокиснувале пелените, зошто се преполнувале...
ај ке видиме вечерuser posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 448
28.12.2010 23:00:39   
Axel
I jas sum nova. Bebceto mi e eden mesec. Vo vrska so pelenite, koristevme i Violeta, a sega Pampers od 3-6 kg no i ednite i drugite ni prokisnaa i toa navecer, na grbceto e cel mokar, pa morame po dva pati da se soblekuvame celi. Znaci ne e do pelenite. I sakav da Ve prasam kako da mu go mestam kureto za da ne ni se slucuva toa. Vo bolnica mi rekoa kako ke se namesti samoto taka, no eve ni se slucuva da prokisneme. Imal li nekoj drug takov problem?

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 449
28.12.2010 23:32:15   
Џесика
Јас имам редовно ваков проблем, секоја вечер менуваме по 2-3 пелени и тоа исклучиво памперс навечер... значи стално го местам со курето нагоре и прелева странично, а кога не е нагоре прелева при првото мочкање и тоа позади кај газето... син ми има скоро 2 години и пие многу течности, по 2-3 шишиња

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Axel)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?