|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
23.12.2010 14:11:00   
sesilija
jas nemam nikakvi simprtomi i zatoa ne pravam test se otkazuvam od se veke

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1701
23.12.2010 14:28:37   
Bobe
Na kogo ti toa se otkazuvas na nas???nema otkazuvanje do posakuvanata cel mora user posted image  ajde src sesilija ke bide idat praznici mila,malku po pozitivno te molam ako bese nekoj za otkazuvanje eve jas prva posle 5 god i sto ne prtrgnato,i so 1 jajoprovodnik,ama ne ja spustam glavata,ke bide ako ne bidnalo sega nareden mesec pakuser posted image user posted image user posted image ,golem e Bog,bas edna babicka vcera vika ne e nie koga sakameuser posted image tuku koga e spremno da si dojde,i da znaes si se zamisliv malkuuser posted image moze ima pravouser posted image ja ne se trgam od tuka dodeka ne gi vidisuser posted image user posted image  a ke bide pamti mi gi zborovite ti posakuvam barem "malku"(mislam na malku poveke) pozitivna energija denovive i so svoite bliski guski i backi,pa moze dr god ke ti donese poveke sreka i zdravje koga ke ja isprakas ke si imas ednouser posted image  jas navivam za siteuser posted image user posted image user posted image
p.s sorry na dolgiot post i nadvor od tematauser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот sesilija)
Непосредна врска до пораките: 1702
23.12.2010 15:54:06   
sesilija
zlatna si bobence ama stvarno ovoj pat psihicki se razocarav mozebi utre drugo ke bide poz

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1703
25.12.2010 7:59:20   
light
i jac vcera dobiv nisto i ovoj mesec

Непосредна врска до пораките: 1704
25.12.2010 10:59:24   
Bogdancanka
Нема одкажување, какво одкаживање додека не добиема по едноuser posted image ќе се бориме сигурна сум дека наскоро овие негативни тестови и негативни мисли ќе се заборават и ќе се слушаат само пофалби за user posted image ајде милички само позитивно се ќе се среди како за сите така и за нас...јас веќе 7 години се борам за user posted image и никогаш не сум се одкажала секогаш постои надежта...СРЕЌНО за сите!!!

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1705
25.12.2010 20:50:20   
anebebe
Jas kolku za potsetuvanje deka seuste si gi posakuvam moite user posted image ama nesto tesko se stignuva do niv user posted image user posted image mn sum razocarana ama sto da pravime samo naped i nema otkazuvanje za user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1706
25.12.2010 21:05:01   
baby mama
Samo negativni misli da nemate i nema otkazuvanje,nema razocaruvanje user posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот anebebe)
Непосредна врска до пораките: 1707
26.12.2010 20:30:25   
sesilija
dragi mamicki stvarno bev vo depresija ama ke prodolzam ponatamu kako sto gi sreduvame drugite problemi se nadevam ke najdeme resenie i za ovoj sepak uste cuvstvuvam taga i razocaranost

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 1708
28.12.2010 21:54:39   
Natasa981
Ajde drugarki, samo napred so novi sili vo novi pobedi vo 2011godina! Sakame user posted image i ke gi dobieme,samo malku trpenie i pozitivna misla. Veruvam vo sebe i nekako mi se cini deka seuste ne e kasno Dedo Mraz da mi ja ispolni mojata zelbicka sega, pri kraj na mesecov. Cuda se slucuvaat, samo da veruvame treba..
Ustvari, za da zabremenime ne ni treba cudo,koga podobro ke razmislam.Zatoa posakuvam da ne dopre ubavata praznicna magija i da ne iznenadi so nesto ubavo. Lele znam deka e rano za zelbi,ama jas si ja posakav mojata user posted image user posted image user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 1709
29.12.2010 19:13:25   
Just baby
Odamna ne sum vi pisala niato. Ovoj mesec ne ocekuvam nisto zatoa sto ne bevme mnogu rabotlivi user posted image , a i bev nastinata, piev apcinja i taka natamu, iako ne se znae, mozebi taka jas si mislam.
Svativ edna rabota, napnatosta i preteranata zelba ne ni ja olesnuvaat rabotata. Zatoa samo opusteno i relaksirano i site ke si gi videme nasite user posted image ili user posted image . Novata godina doaga za nekoj den, vi posakuvam na site sto poskoro da vi se ispolne najgolemata zelba :)

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1710
30.12.2010 16:14:16   
gabika85
Eve i jas da se priklucam. Imam PCOS i inseminacija pravev na 24.12. Pred godina i pol ostanav bremena normalno, ama 5 nedela missed. Po nekolku meseci piev klomifen i nisto i so niv. Ispadna deka sum rezistentna. Sega stimulirana so fostimon 75 od 3 do 9 den, posle 10 i 11 den uste fostimon so merional, imav 2 folikuli samo na desniot jajnik edniot ne go bivase, a drugiot 18 mm pa zedov pregnil i posle toa inseminacija. MM nema problem nikakov. Super e spermogramot i toa e za sega. Ama da vi kazam cekanjevo me ubi. I kako sto citam prvite inseminacii skoro nikogas ne uspeavaat. Drzete sreka, bas na Bozik ke mi e 14 den od IUI odnosno vreme za test. Ke puknam do togas......drzam sreka na site da bidatuser posted image  

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 1711
30.12.2010 16:33:27   
iki82
so sreka gabika85  i dobro dojde :) i jas imam pcos i dve neuspesni inseminacii. kazi mi imas insulinska rezistencija ? taka te razbrav? ti dadoa li da pies metformin za toa ili ne si piela do sega? mene sega mi dadoa da pocnam so metformin, navodno pomagalo za reguliranje na ciklus kaj zeni so pcos. pozdrav i pisi 

(Одговор на членот gabika85)
Непосредна врска до пораките: 1712
30.12.2010 17:56:29   
gabika85
iki82. Jas veke 3 meseci pijam metformin. nemam ispitano insulinska rezistentnost, ama poveke od sigurno ja imam. MM e doktor i toj resi da mi gi dava ama vo pomali dozi. Koga sega pred inseminacijata mu kazavme na  doktorot toj mi ja zgolemi dozata na 2 po 850, a predhodno piev ednas po 850. Metforminot ne mozat da napravat problem nikakov, taka da jas preventivno si gi pijam. Samo mene edno ne mi e jasno go prasuvav doktorot, kako e mozno da ostanam bremena po priroden pat i toa so samo eden obid, a posle toa eve godina i pol maka da macam. Toj mi vika epa sigurno ti e  malku i psihicki. Znaete veke koga se planira bremenost seksot e samo zaradi bebe a ne e uzivanje. Koga ke se opustis togas doaga ama ajde opusti se ako mozes......jas nema sansi...mn se zamaram....Inace sega koristam i utrogestan 2 po 200 vaginalno i ne znam od sto e ama imam sekoj den od 15h so 22h temperatura 37,2 i od vreme na vreme me boli desnata strana. MM mi vika od utrogestanot e, a jas za prvata bremenost koga seuste na znaev deka sum bremena isto imav vakva temperatura, a i gradive pocnaa da me bolat sega ovie dva dena......znam deka nema da bide ovoj pat osejkam jas tuku aj si vikam ke cekam mozi ke se sluci cudo.......

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 1713
30.12.2010 18:00:42   
gabika85
a iki82 ti osven pcos nemas nikakov drug problem, kaj mazot ti se e vo red? I ako ne e tajna kaj gi pravese inseminaciite?

Непосредна врска до пораките: 1714
30.12.2010 19:29:04   
iki82
fala gabika85 za odgovorot. te molam kazi mi dali imase nekoi gadenja ili slicni simptomi od metforminot? posto se iznacitav kako na zenite im se loselo imale dijarea i slicno i se isplasiv mnogu. taka mi stojat apcinjata vo fioka i ne sum pocnala da gi pijam. inseminaciite gi pravev vo sistina, no kaj nas i spermogramot e malku poslab od sto treba. znaci dupla kombinacija, no ne se otkazuvam. lazarevski od sistina sega mi rece da pocnam so metforminot. inaku bev dpo sega dva pati na klomifen i imam super reakcija so nego, imase ovulacija i se bese ok, ama ee bebe nema :) te molam pisi mi za ovie simptomi od metforminot, posto ne mozam da najdam mnogu devojki na forumov sto go piele.

Непосредна врска до пораките: 1715
30.12.2010 19:30:18   
iki82
i ne se sekiraj stom nemas drugi problemi osven pcos ke zabremenis samo moze malku poveke vreme da ni treba :)

Непосредна врска до пораките: 1716
30.12.2010 19:45:09   
gabika85
da ne se sekiras za metforminot, pocni si da si gi pijas. Jas nitu gadenje nitu dijarea imav. Takvi pojavi se mozni na pocetokot ama posle organizmot si se priviknuva na niv. Mene malku mi bese loso ko mi ja zgolemi doktorot dozata i vika da ti kazam ke si gi pies pola sat po jadenje. Jas sega gi pijam edno posle rucek i edno navecer, e sega posto navecer pomalku jadam malku od apceto so go pijat mi se losi ama toa e kratko...... ne sum povratila dosega od niv. Isto taka gledaj pij si folna ili prmer direktno zemi si pregnazon jas si gi pijam niv po edno na den i  niv gi pijam nekolku meseci. Jas inaku inseminacija pravev kaj Tase vo plodnost dosega od nego sum zadovolna. Inaku kaj pcos toj klomifenot mnogu ne deluva da ti kazam i zatoa go prekinavme, jas go zemav 5 meseci i nikakvi rezultati od nego, a losoto mu e sto go istencuva endometriumot na matkata. Jas za sreka za inseminacijata matkata mi bese super tase vika ubava e trolinijska, e sega mene me maci sto ostana samo eden folikul i ne mu se nadevam bas..... ne se sekiraj so e nase ke si dojde.... ke se probuva kolku sto treba.....

Непосредна врска до пораките: 1717
30.12.2010 21:37:48   
ljupkaja
zdr jas pisav i prethodno deka na 10 den od inseminacija imav pozitiven test ,no dosta slaba vtora crta(samo jas mozev da ja  vidam )a isto taka 16 dena posle inseminacija pak pravev test i pokaza dve crti vtorata veke podobro vidliva i eve se uste ne mi e dojdeno i se nadevam nema da mi dojde uste osum meseci inseminacija pravev vo GAK pregledite mi bea kaj sapunov no denta koga trebase da mi se prave inseminacijata toj imase seminar pa inseminacijata mi ja pravese dr.Vladimir Trajkovski -premnogu sum zadovolna od trtmanot vo GAK i sekako bidejki eve imame pozitiven rezultat

Непосредна врска до пораките: 1718
30.12.2010 21:52:25   
gabika85
cestitki ljupkaja ti posakuvam lesna bremenost i zdravo bebce. Prva inseminacija ti bese i dali i ti imas pcos?

(Одговор на членот ljupkaja)
Непосредна врска до пораките: 1719
30.12.2010 21:55:26   
Bogdancanka
Честитки Љупкаја ти посакувам лесна бременостuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1720
30.12.2010 21:59:24   
iki82
cestitki ljupkaja, lesna bremenost user posted image mozes li da ni kazes malku poveke, koja terapija ja primase pred inseminacijata i zosto se resi na inseminacija. gabika85 fala na informaciite, ajde i jas ke pocnam so metforminot pa da vidime kako ke bide. kazi mi dali ti se regulirase ciklusot dodeka gi pies ili?

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1721
30.12.2010 22:04:10   
gabika85
ovie meseci od kako go pijam dobivam, ama prviot mesec koga pocnav eve mm me koregira sum piela 4 meseci eden mesec go piev vo kombinacija so klomifen, i toa bese mojot posleden mesec so klomifen, dobivam redovno mozam da kazam so normalni za pcos 5 -6 dena zadocnuvanje, ama pak e podobro od ednas na 2 meseci.....pocnuvaj i ic ne mu se sekiraj ima studija kaj sto zeni so pcos zabremenile posle 6 meseci upotreba bez nikakvi stimulacii...se sto te interesira prasuvaj....

Непосредна врска до пораките: 1722
30.12.2010 22:12:28   
ljupkaja
pa ovaa godina mi e vtora inseminacija samo sto prvata ja pravev kaj maticniot ginekolog,a sega vo GAK primav od tretiot den clomifen 2 po edno apce a od petiot den do desetiot den po edna inekcija puregon i na trinaesetiot den primiv pregnil na 15 den inseminacija od sesnaesetiot den pocnav da stavam vaginalno utregeston od 200 mg .nemam policisticni jajnici tuku imam ostanato tri pati trudna po priroden pat i vo prvite nedeli se pustav,isto taka i sega od 12 den od inseminacija do denes imav kafeav iscedok i zatoa se uste imam strav da ne dojde do spontan no ke vidime se nadevam na pozitiven ishod

Непосредна врска до пораките: 1723
30.12.2010 22:13:02   
iki82
fala gabi, gledam i ti si online vo momentov , super :) znam jas se procitav za nego, i mnoguu sakam da pocnam da go pijam. no procitav deka pravel anemija, pa ne znam tamu macnini, dijarea i mnogu se isplasiv. si vikam sega uste toa mi fali.  inaku i jas dobivam ednas na dva meseci, pa se nadevam so ova metforminov ke se dobiva poredovno. mene mi go dade lazarevski da go pijam edna nedela po 500 mg a vtorata po1000 mg odnosno po dve na den. kazi mi tocno li e deka koga go pies se zdebeluva od nego ili nema vrska? a srcka kako uspea da zabremenis prviot pat, po priroden pat ili? znaese koga ovuliras ili cisto slucajno se fati?

Непосредна врска до пораките: 1724
30.12.2010 22:21:18   
cleo
Ljupkaja mila, cestitki od srce, znaci kaj tebe Dedo Mraz sepak dojde so iznenaduvanje user posted image  Ti rekov deka 100% si bremena. Ajde sega pustaj ni ja srekata na nas user posted image  A kazi mi mila dali te bolea i ti bea osetlivi po malku bradavicite? I imase li povremeni bolki tokmu vo matkata? Te pozdravuvam i uzivaj vo user posted image

Непосредна врска до пораките: 1725
Страница:   <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?