|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2 3   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Долга или кратка врска пред брак:))
24.4.2009 10:17:27   
Katuska
Да го познаваш со години, да знаеш што е следното што ке го изговори, да знаеш како дише,што сака а што не, или пак да го познаваш кратко и сето ова да го научиш кога ке го кажеш судбоносното ДА!! Предизвик или вистина???
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Долга или кратка врска пред брак:))
24.4.2009 10:21:40   
mami
uf...jas odev so eden 4 godini i na kraj propadna se...a so maz mi se znae od prehodno ama nikogas nisto nemalo megu nas i odednas se sluci i ottogas ne mozeme da se odvoime, a koga me pobara za zena bevme zaedno 10 meseci ...i ne se ni dvoumev sto da mu kazam :) mislam deka nema vrska dolzinata na vrskata ima vrska so lugeto koi se zaedno i kolku tie se podgotveni za takvo nesto

(Одговор на членот Katuska)
Непосредна врска до пораките: 2
24.4.2009 11:22:23   
Еца
user posted image user posted image user posted image и јас имав долга врска и пропадна на моја срека,зашто немало да си го запознаам мојот сакан буцкоuser posted image Јас би ти поскала Катушка твојата врска да заврши со свадба, но ако се прашувам јас лично долгите врски ...па имаат и своја добра и своја лоша страна,како и се во животот мислам,нели?

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 3
26.4.2009 23:29:25   
niki
Imav dolga vrska od 7 godini i na kraj cuvstvuvav deka sme rastele zaedno no vo razlicni pravci i taka se propadna. So maz mi dolgi 3 godini bevme vo kontakt, 6 meseci vo vrska i sega sme vo brak 3g. Vo princip nema pravila, niti pak moze so sigurnost da se kaze deka sega ova ke trae do krajot na zivotot. Se dodeka dvajcata rabotat na vrskata moze da uspee.  

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 4
27.4.2009 11:29:53   
mis.
Se zavisi od partnerite.Moze kratka vrska i uspesen brak ili pak dolga vrska koja zavrsila so los brak i obratno.Sekoj so srekata.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 5
27.4.2009 11:32:00   
mis.
Nie imavme vrska od 4 god pred brak pa eve brakot dobro ni funkcionira veke 5 god.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 6
6.5.2009 22:56:27   
biljanaM
и ние одевме 4 години пред да се земеме

Ил смо само ту због рамнотежа меџу звездама.....

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 7
5.5.2010 1:41:43   
Bitolcanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.

Se zavisi od partnerite.Moze kratka vrska i uspesen brak ili pak dolga vrska koja zavrsila so los brak i obratno.Sekoj so srekata.

Потпис! Траењето на врската не е мерило за успешен брак. Најважно од се' е двата партнери да се 100% сигурни во себе дека се еден за друг, дека тој/таа е нејзината/неговата половина којашто дотогаш ја барал и спремни за следниот чекор user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 8
5.5.2010 8:09:15   
profesorica
јас со сопругот одев 9 години пред да се земеме, но познавам парови кои оделе со години и се паднало во вода па за неколку месеци си го нашле брачниот партнер.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 9
5.5.2010 8:55:59   
big_mama817
ние одевме 6 години пред да се земеме сметам дека долгото одење или краткото не е некој репер за  успешен или неуспешен брак се зависи од самите партнери

Децата се најголемо богаство :)

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 10
5.5.2010 9:04:28   
tereza
ИЗВОРНА ПОРАКА: big_mama817

ние одевме 6 години пред да се земеме сметам дека долгото одење или краткото не е некој репер за  успешен или неуспешен брак се зависи од самите партнери

потпис

(Одговор на членот big_mama817)
Непосредна врска до пораките: 11
5.5.2010 9:05:17   
nadica
и јас имав долга врска пред брак од 6 год ама успешноста на бракот во никој случај не зависи од должината на врската

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 12
5.5.2010 9:09:48   
Viktori
еј темава цепки, во мојот случај user posted image
мм му е брат на мој нааајдобар другар, бивши user posted image веќе не ми е другар, нит искачаме заедно нит ништо сега ми е девер user posted image
се знаевме долги години со мм, ама секогаш било на здраво, како си. Јас бев мажена и на гости сум била полно пати кај нив, дури и компир-манџа сум јадела со другар ми. user posted image
И така бидна што бидна во животот мој и пак се дружев со другар ми/деверот user posted image
И една вечер случајно излеговме сите заедно, па смеење, џин-тоник, па маракана и вино... и така. И се беше многу динамично. Дури и премногу. Се земавме за неколку месеци во матично, ама лепенки бевме првите неколку недели, па после еден месец почнавме да живееме заедно. user posted image
Сега имам скоро 8 ипол години мирно море...user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 5.5.2010 9:10:59 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 13
5.5.2010 9:17:45   
Cacko
jas pred mm imav 2-3 'mamutski' vrskiuser posted image user posted image user posted image ,2 po 2 god i edna 5 godini i fala bogu so propadnaa,pa si go najdov ljubovuser posted image idevme so mm 1 god pa 1 god ziveevme zaedno i eve sea godina ipol sme vo brak.

Think Pink

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 14
5.5.2010 9:27:49   
Leonida
На 7 месеци врска ми предложи брак. А претходно сум имала 3 по долги врски па ништо. Нема правилоuser posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 15
5.5.2010 9:37:00   
matushka
Nie bevme vo vrska 3 ipol godini pred brak, a inaku ne mislam deka mora da bides so nekoj mnogu dolgo pred da se zemes. No, sepak treba da go znaes kolku tolku, za da znaes vo sto se vpushtash.

(Одговор на членот Leonida)
Непосредна врска до пораките: 16
5.5.2010 9:41:00   
Maca25
И јас пред мм имав долги врски, последната беше најкратка - 1 година. Го запознав мм кога таа врска висеше на конец и меслам дека покрај мм собрав сила да пресечам и да се тргнам од тој човек. Со мм бевме 1 месец во врска кога почнавме да живееме заедно, следниот месец ме побара за жена, а после 2 месеци останав бремена. Едноставно знавме дека ние сме си еден за друг. И двајцата сме имале долги врски и точно знаевме што браме од партнерот и каква сакаме да ни биде врската (бракот). 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Leonida)
Непосредна врска до пораките: 17
5.5.2010 9:43:40   
riba79
e nie odevme 9 godini od koi 2 godini ziveeve zaedno i sega sme vo brak 5 godini.user posted image

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 18
5.5.2010 9:45:16   
elle
пред бракот бевме во врска доволно долго 5 месециuser posted image

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 19
5.5.2010 9:53:37   
BEBICA
Eve i ja da pisam deka so mm odevme 6 godini, i toa na relacija Skopje-Belgrad, Belgrad-Skopje.user posted image user posted image user posted image user posted image
Posle 6 godinistapivme vo brak i eve skoro 3 godini vo brak sme, sreken brak.
Mislam deka kako srto gore napisa big mama, za uspesen brak ne e tolku znacajna dolgata ili kratkata vrska, tuku samite partneri kakvi se.
Inaku jas mislev deka mm ke bide avantura za eden den i edna nok no pusta ljubov me natera i da go cekam od vojska prvite 9 meseci.Bukvalno se smuvamve 3 dena pred da odi vo vojska, i od togas sme zaedno.
Normalno tesko bilo, no istoto bi go prosla povtorno so nego.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот elle)
Непосредна врска до пораките: 20
5.5.2010 10:14:32   
melody
Nisto ne e presudno nitu toa da go poznavas dolgi godini nitu pak kuso vreme.Se e toa jas taka bi go narekla sudbina...Kaj mene sudbinata bese vakva...Prekin na 10 gidisna vrska ,a brak za samo 10 meseci.Vo tie 10 meseci nie samo dva pati se vidovme,a komunikacijata ni bese skypot,razgovorite i porakite preku mobilen i tuk tamu po nekoj ispraten e mail.Sega sme vo sreken brak godina i 7 meseci.Sto bese kaj nas interesno sto nie i bebceto go isplaniravme preku mobilenuser posted image

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 21
5.5.2010 11:17:57   
MamaOhrid
Ние бевме во врска 8 години пред да се земеме, а во брак сме 2 и пол години. Заедно живееме од после свадбата.

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 22
9.5.2010 18:43:55   
Палешка РР
Во врска бевме 3 и пол години, а оваа година на 20 Мај славиме 15 години брак user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 23
9.5.2010 22:41:53   
delfinka
Vremetraenjeto na vrskata mislam deka ne e sekogas presudna,barem ne za mene,jas pred soprugot imav 2dooooooooolgi vrski,no ete ne bilo sudeno a soprugot go poznavav mn kreatko,i odkako se zapoznavme po samo 1mesec pocnavme da ziveeme zaedno 2meseca pa se verivme ,a tokmu denes slavime dvegodisnina od veridbata

sekoj e blagosloven ako veruva vo boga

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 24
25.5.2010 14:54:29   
lb81
jas bev vo vrska 10 godini i toa harmonicni mozam da kazam sme bile naluteni mozebi 3-4 pati ma da i ne se sekavam no se brzo zavrsuvalo se tecelo spontano so mn. ljubov i razbiranje.im se voshituvam na devojkite koi po 2-3 meseci vrska stapuvaat vo brak jas ne bi ja imala taa hrabrost iako se soglasuvam deka dolzinata na vrskata ne e presudna za uspesen brak.Vo brak sum 9 meseci  zasega e se dobro pa ocekuvame ovie dena i bebuska

(Одговор на членот delfinka)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2 3   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2 3   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali vaset_o dete odi na balet?

Da (33%)

Ne (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!