Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 1.12.2010 16:22:47
sone
jas izgleda lider ke sum vo temava... imav vrska od 4 godini i nisto od toa...se zapoznav so mm i posle 10 dena me pobara za zena...i eve veke 7 meseci sme vo brak...
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 25.12.2010 1:44:38
mosa
vo vrska bevme 5 godini,a vo brak sme skoro dve godini.Inaku ne mi preci voopsto sto prethodno bevme vo dolga vrska naprotiv funkciorame supernisto ni se nema promeneto osven moto spinje.inaku neplanski se zemavme posto neplanski ostanav bremena.sega imame since koe ima 1.7 meseci.
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 18.2.2011 21:58:10
verica p
Vo vrska bevme 6 mesei i eve vo brak sme 8 i pol godini. Jas mislam deka formulata za uspesen brak e mnogu razgovor megu partnerite i pocutuvanje no nikako ljubomora i neverstva.
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 18.2.2011 22:16:43
bebuskicka
vo vrska bevme tri godini i eve veke skoro dve vo brak a kerka ni ima tri ipol meseci.Tukureci se e plansko nema vrka dali e kratka ili dolga vrskata vo odnos na toa dali eden brak ke bide uspesen.mnogu e bitna komunikacijata tolerancijata razbiranje i se pomesano so ljubov dava edna harmonija vo domot
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 14.4.2011 12:48:27
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: bushavka
jas izgleda lider ke sum vo temava... imav vrska od 4 godini i nisto od toa...se zapoznav so mm i posle 10 dena me pobara za zena...i eve veke 7 meseci sme vo brak...
I jas imam slicna prikazna, uste na prviot "date" znaev deka toj e toj, posle mesec dena me pobara za zena, posle 2-3 meseci napravivme veridba i bebe, posle 6 napravivme svadba, posle 9 meseci ni se rodi prekrasno angelce. Sega sme vo brak skoro 3 godini, i dobro ni odi. Ne deka nemame raspravii i nesoglasuvanja, no i vo najteskite momenti koga iskreno go mrazam znam deka drug covek sto poveke ke mi odgovara od nego jas nema da sretnam. Izgleda dobro procenuvame karakteri, a?
A dali e podobro dolga ili kratka vrska red brak, oh, kolku e se relativno vo zivotov....
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 14.4.2011 12:55:04
Calypso
Јас сум повеќе за кратки врски, затоа што период од 6 месеци, а можеби и помалку понекогаш се доволни за да запознаеш некого. Иако, тоа не е правило, некого ни цел живот не можеш да го запознаеш како што треба. Никогаш не сум имала долга врска, па од моето искуство научив дека кратките врски се подобри. Со мм сме 7 месеци во брак, а се венчавме после година и четири месеци врска (ме побара за жена пред да направиме една година од врската). Едноставно, сфативме дека сме еден за друг уште од самиот почеток на врската, поточно кога успешно пребродивме едно искушение, а тој период и не беше така лесен. Но помина
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 21.5.2011 21:32:38
Tinkerbell
И јас сум дел од екипата долги и фала богу пропаднати врски . Првата од 3 години и втората од скоро исто толку. Со маж ми бевме во врска нецела година и сега си имаме преубав брак. Не мислам дека времето е пресудно за успешноста на еден брак, доволно е она време додека си го слушнеш она внатрешното кое те тера да кажеш да.
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 31.5.2011 12:40:12
blond
Имав долга врска од 5 години и нешто. За среќа не заврши со брак. Мм го познавав додека уште бев во врска. Знаев дека нешто ќе има помеѓу нас (иако тој ми беше забранет мене). Се случи се што се случи, но во асална врска бевме 2-3 месеци и почнавме заедно да живееме. Од првиот момент кога се бакнавме (ауф романтичарката јас) до свадбата 2 и пол години. Сега сме пресно во брак околу 40 дена но функционираме одлично.
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 7.6.2011 9:24:26
dostickage
i nie bevme mnogu kratko vreme vo vrska.mislam deka vednas otkako vlegovme vo vrska pocnavme da razgovarame za zaednicko ziveenje t.e. pocnavme zaedno da ziveeme onaka spontano.Posle vednas ostanav bremena a stapivme vo brak posle 7 meseci vrska a jas bev 5-6 meseci bremena:)) dvajcata imavme vrski i znaevme sto sakame taka da bevme mnogu odlucni.sega sme edna godina i 2 meseci vo brak.za celiot ovoj period se soocivme so mnogu problemi,teski i smrtonosni bolesti no fala bogu ljubovta pobeduva so sekoj nov den.taka da zaklucokot povtorno se sveduva na toa deka ne e vazna dolzinata na vrskata,tuku isklucivo kvalitetot:)
inace jas nikogas vo zivotot ne sum imala dolga vrska od pricina sto uste na pocetok presekuvav koga gledav deka so nekoi raboti ne mozev da funkcionitam ponatamu.za srekja ne presekov so maz mi koga vidov so kakvi roditeli on si ima rabota.Ljubovta sekako deka pobedi!
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 7.6.2011 9:42:37
mamadeja
Бевме во врска три месеци и уште во првиот момент кога се запознавме знаев дека ке се омажам за него и он за мене секако. Септември 2008 се запознавме, во ноември правевме веридба, за нова година веке бев бремена, на 3 мај правевме свадба а на 13 јули 2009 се роди маминото ангелче. Е сега мислам да одевме подолго со мм и ако ги запознаев неговите подобро и целата ситуација таму немаше да се омажам за него.
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 7.6.2011 13:02:57
Kori
Eeeeeee nie bevme vo vrska 14 godini, a sega vo brak skoro 3 godini, kerkicka od 2 godini, si porasnavme zaedno, apsolutno se poznavame i doma negovite i mm moite i bez problemi sme, normalno so ponekoja karanica koga ke dojde nekoj nervozen od rabota, mene mi se ispolni zelbata od dete - mojot princ sega mi e maz, dobro de nemame dvorec ama jas sum srekna, hahaha.....)))
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 7.6.2011 13:23:10
temjana
во август ќе правиме 10 години од врска а во октомври 1 година од граѓански брак 2 год.пред да се земеме живеевме зедно, имавме период кој буквално ни помогна (без разлика колку и да беше гаден)да сватиме дека сме еден за друг и повторно да се заљубиме еден во друг значи ние сме едни од ретките луѓе кои двапати во својот живот си ја наоѓаат изгубената половинка и двапати го почувствувале нектарот на љубовта а притоа тоа да биде истиот човек, неверојатно чувство
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 7.6.2011 13:36:23
dostickage
И јас си викав така жал ми е ама кога ги става родителите и золва ми пред мене и малиот сега веќе и не ми е.
of lele kolku se teski tie raboti.Jas to go resiv so toa sto mm si odi kaj negovite i si komunicira a jas sum skros na strana.Nemam nikakva komunikacija so niv i nema dopirni tocki ama bas za nisto.Probaj da gi distanciras negovite od tebe,od deteto ne mozes kolku i da sakas znam kako e ama od tebe mozes i toa kako.ne si go rasipuvaj zivoot zaradi niv,oni toa go sakaat....zasto pa da im potkleknes i da im go naprais keifot ...
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 28.7.2011 10:42:22
miana
I jas imam slicna prikazna, uste na prviot "date" znaev deka toj e toj, posle mesec dena me pobara za zena, posle 2-3 meseci napravivme veridba i bebe, posle 6 napravivme svadba, posle 9 meseci ni se rodi prekrasno angelce. Sega sme vo brak skoro 3 godini, i dobro ni odi. Ne deka nemame raspravii i nesoglasuvanja, no i vo najteskite momenti koga iskreno go mrazam znam deka drug covek sto poveke ke mi odgovara od nego jas nema da sretnam. Izgleda dobro procenuvame karakteri, a? user posted image
A dali e podobro dolga ili kratka vrska red brak, oh, kolku e se relativno vo zivotov....
ahhaha - se slozuvam !!! Vo vrska mesec dena Bebe veridba brak Vo rok od tri meseci se !!! :)
RE: Долга или кратка врска пред брак:)) 14.6.2012 22:12:56
Anonimen
И јас како и мнозинството тука. Имав долга врска, па потоа еден „слободен“ период, па кога се запознавме со мм, бевме во врска отприлика 3 месеци, и се веривме, па по месец од тоа свадба.