|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
25.12.2010 20:12:43   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anestis

Moi dragi ringerajki, dali ke sakate da mi kazete kolku cini kaj vasite lekari 4d? Znam deka e razlicno kaj razlicni lekari i deka se dvizat cenite okolu 2-3000 denari????

јас во систина за 4D платив 3000 мислам. прегледите кај матичниот секој месец ги плаќав по 1000 денари, нема врска тоа дали е со картонче или не.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Anestis)
Непосредна врска до пораките: 176
25.12.2010 20:36:14   
heba
beatris ama mene nesho cel den tapa bolka na levana strana dola na stomakot nakaj prepon kako da me bocka nesho  i nekako tolku sum nasekirana..

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 177
28.12.2010 9:46:50   
Anestis
Фала ти Маца, јас си помислив само кај нас тоа така функционира.Д-рот ми е најдобриот во ова подрачје (не зборам само за градот), ама цените се се различни, еден преглед 100 денари, друг 150, трет 350, па 650 ..... Мене лично ама ич не ми е важно цената, најважно ми е user posted image да ми арничко, и да сум во  добри медицински раце шо са вика, само ме интересираше како  е кај другите...

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 178
28.12.2010 19:42:07   
heba
chitam po internetov deka se pojavuvala temna linija vo 14 nedela i deka potemnuvale gradite ama kaj mene se e isto, kako e kaj drugite??

Непосредна врска до пораките: 179
28.12.2010 20:06:03   
arh_diz
Seuste e rano da ti se pojavi linijataa moze i nema da ti se pojavi, kaj mene se pojavi koga vlegov vo 9 mesec

Биди тоа што си

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 180
30.12.2010 8:11:45   
Anestis
Не мора да значи, јас сум 19 недела и веќе ми се познава линијата.Во долниот дел од стомакот е поизразена (до попочето) а нагоре не се познава многу...

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 181
30.12.2010 10:41:09   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

beatris ama mene nesho cel den tapa bolka na levana strana dola na stomakot nakaj prepon kako da me bocka nesho  i nekako tolku sum nasekirana..

Не се секирај, сигурно ништо не е, и мене така како кај препоните нешто да ме боцкаше, исто секој ден беше, како одминуваа неделите престана и боцкањето, матичната ми рече дека е од ширењето на матката. Супер си е user posted image  ич не му ја мисли user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 182
31.12.2010 12:04:14   
Anestis
Мои драги user posted image , и уште подраги неродени рингерјајовци, нека Старата година ја паметиме само по убавите работи, а истите во новата 2011 година да ни се помножат со 100. Ви посакувам на сите пред се добро здравје, добри резултати и вести од лекарите, и мирна и спокојна бременост.....
Се најубаво
Вашите  Анетстис и син ми од стомачето

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 183
31.12.2010 12:06:20   
Anestis
Анестис...де...

Непосредна врска до пораките: 184
31.12.2010 13:48:11   
heba
I jas vi posakuvam Srekjna nova godina i da se iznaragjate vo novata bez maka !! :))user posted image

Непосредна врска до пораките: 185
3.1.2011 18:50:54   
heba
da ve prasham dali ako odite na privaten na pregledi idete i paralelno na matichen. jas pravev ivf vo sistina i samo tamu odam na pregled, treba li i kaj matichnion da se prijavam da napishe nesho u kartonoon ili n ema veza. :)

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 186
3.1.2011 21:49:38   
Elce
Da,jas odam mi vodi majcina kniska,iako ne mi merel ni pritisok ni tezina,no zapisuva od napravenoto eho,golemina na plodot.Privatniot sekogas mi  meri pritisok i tezina.Bravos za tie trudnici sto se so pozitiven duh,jas ne spagam vo niv,imav 3 losi situacii prethodnava nedela,prvo koga se vozev so avtobus se napolni celiot so izduvni gasovi od avtobusot pred nego,stoevme na semafori pa se iznadisav gas,posle 2 pati na rabota tecese plin od peckite za grenje pa pak vdisav,iako sedev nadvor no sepak vdisav nesto,premnogu se plasam deka moze nesto da mu se sluci na plodot od vdisuvanje na stetni gasovi.Ne znam kako da ja nadminam ovaa situacija i dali stignuvaat stetnite gasovi do plodot,ako ima nekoj odgovor neka pise.user posted image  

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 187
4.1.2011 11:34:26   
heba
ostaj Elce i jas sum ista se najde sega da me zadesi, samo se sopnuvam se shtrekam od se i seshto bashka stomakov pocna da me boli a doktoron na odmor pa sea kje idam da se praam naudrena kaj matichniot i on neka me vidi da vidam so kje kaze. vchera edvaj zaspav od strav, blazesiim na tie so ne stavaat na pamet vakvi gluposti ko mene

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 188
4.1.2011 14:29:54   
Anestis
Мора да имаме позитивен дух и да се полниме со позитивна енергија, да размислуваме позитивно. Нормално е да се има страв, но не секој страв е основан. Одете на лекар прашајте за секој случај да си се осигурите и успокоите, но најбитно е сам да си создадете мир во душата. Така и на бебчето ќе му олеснете и на себе, а за мажите- и на нив ама они не се толко битни во сликава user posted image .
Ви посакувам лесна user posted image , и позитивна мисла....user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 189
4.1.2011 14:36:57   
Anestis
А инаку, кога одам кај матичен, а одам само кај него, секогаш сестрата ме мери во килажа и ми мери крвен притисок и заедно со мерките од ехото д-рот ги запишува во мајчина книшка сите податоци. И да не го урочам.user posted image ..ама е голем професионалец и си ја познава работата ептен.
Само имаме проблем- Сите од Гевгелија одат кај д-р Гетов а тој е од Валандово, и секој преглед одиме таму а и за породувањето имаме збрки дали Гевгелија, (кое породување би било без него ако е нормално) или во Валандово....user posted image , или пак ако е царски рез ќе биде Струмица или Гевгелија затоашто во Валандово нема анестезиолог и хирург....Весела ама и мачна математика може да биде...

Непосредна врска до пораките: 190
5.1.2011 15:00:48   
heba
pa i jas zakazav na matichen ponedelnik a nareden pondelnik mi e redovnakontrola vo sistina no sakam da chujam mislenje i od drug doktor. i sakam da proveram shekerot kako mi stoi suumljivo mi e nesho i da mi merat pritisok tezina i sl da znam kolku kje se usvinjam :))

Непосредна врска до пораките: 191
5.1.2011 19:39:27   
zlatcetomoe
Zdravo ringerajki,jas sum 18-ta nedela i sega zasega se cuvstvuvam odlicno, terminot mi e na 10.06.2011 ima li nekoja otprilika na ovoj datum i kje se poroduvate vo drzavna ili privatna bolnica?Dali ste uplaseni od samiot poragjaj, jas samo se nadevam deka se kje bide dobro so bebceto a bolkite kje se izdrzat neli, i kako sto velat site koga kje go vidis bebceto se zaboravaat

(Одговор на членот keti84)
Непосредна врска до пораките: 192
5.1.2011 22:29:41   
Natuska85
Еве Златцетомое ги имаш тука термините за пораѓање на скоро сите трудници на рр,можеш да се запишеш и ти.Имај лесна user posted image и пријатно дружење на рр

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот zlatcetomoe)
Непосредна врска до пораките: 193
6.1.2011 22:38:16   
MAMA3
dali nekoj ima mleko od 24 nedela ako nekoj znae neka mi pisi dali e normalno jas mislam kako de e rano falz pozz

(Одговор на членот keti84)
Непосредна врска до пораките: 194
7.1.2011 10:11:28   
heba
imam procitano deka e mozen iscedok ama deka ne e toa mleko.

(Одговор на членот MAMA3)
Непосредна врска до пораките: 195
7.1.2011 21:08:04   
rina13
jas barem kolku sto znam i kolku so sum se informirala mlekoto nadoagja posle poragajot,a tecnosta vo gradite prethodno e klostrum.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 196
8.1.2011 20:24:49   
heba
znam deka jas dosagjam najvekje ama kako me zatera se na praznici inerabotni denovi ....imam non stop iscedok od utrogestanot shto go stavam ama sega go koristam samo navecer a imam povekje iscedok od prethodno cel den sum potopena vo zolta tecnost i denes  se izvadiv od pamet imashe krv na sekojdnevnata ul. i koa sho da vidam na edniot del mi ispukala kozata i sitni tocki krv i sea i svrbi i peche a koristam i neven i pavlovicheva. :( ajde neka doe ponedelnik nemozam da dodrzam

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 197
8.1.2011 20:45:26   
Pepelaska *
Heba, ne se plasi od iscedokot, imas nekakva infekcija sto stavas utrogestan?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 198
9.1.2011 13:30:37   
ristevskaa
zdravooo.prvo sakam da vi gi cestitam novogodisnite i boziknite praznici..i da ve prasam..dali nekoja od vas ima praveno mikrobioloski brisevi? jas sum na 16 nedela od bremenosta i  mi rekoja da napravam takvi..demek toa bilo del na sekoja bremenost..jas pojma nemam sto e toa kako se pravi ..pa ako saka nekoja od vas da mi objasni..pozz do site siper ste

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 199
9.1.2011 13:45:27   
Pepelaska *
Здраво Ристевскаа, Добредојде на РР,
да убаво ти кажале брисеви се прават во секоја бременост и тоа првите од 12 до 14 недела и во 35 вториот а по потреба секогаш. Незнам од каде си и каква е таму постапката овде кај мене требаше да земам епрувети од микробиологија па да одам на гинеколог, да ми земат, а може негде си има незнам. Брисот се зема од вагината, мислам прво беа 4 и ако немаш направено и пап тест, а на крајот во 35 недела треба две епрувети. Микробиолошките брисеви се прават заради инфекции кои можат да му наштетат на плодот, со цел да се спречи нивно ширење и санкција на истите. Мој совет е да отидеш чиста и депилирана кога ќе ти земаат брис.Поздрав и лесна бременост

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот ristevskaa)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?