|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
9.1.2011 20:12:19   
*mika*
Jas eve da se pofalam vcera i zavcera bevme vredni, mi bea plodni denovi user posted image
i denes cel den osekjam nekakvi mali bolki vo stomakot dole.. te od desnata.. te od levata strana... kako shtrekanje... zhezhenje... peckanje... tuuu si vikam zar se fati vekje :)))) mislam daj boze... ali ako ne e toa.. togas Manaki mozat voda da mi nosat  :))) I vecer ne bi bilo loso da zavrsam so uste edna akcija , da zaokruzime user posted image   za sekoj slucaj :)) temperaturata denes bese blago pokacena .. se nadevam od utre po intenzivno :)) i neka ostane tamu gore user posted image  edvaj cekam... kolku sum vozbudena... za se sto zborime po doma so mm.. muabetot go zavrsuvam.. "toa deka sum trudna neli" :))) mislam deka on pocna vekje i da veruva u toa...  user posted image .. do dusa i jas ne sum tolku daleku user posted image  :))
ajde pozitivna energija od mene.... nekako taka sum raspolozena :)) do site sto si posakuvaat user posted image
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1751
9.1.2011 20:19:32   
negla
bravo, mika!!!!user posted image  user posted image   samo napred, izraduvaj ne site!!! user posted image

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1752
9.1.2011 20:20:53   
cleo
Ajde dragi prijatelki, i jas navivam za site nas ovoj mesec da uspeeme vo nasata zelba, da si staneme user posted image  trudnicki...Ajde stiskame palci za site nas patalki ovoj mesec da se raduvame so nasite user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1753
9.1.2011 20:29:02   
Bogdancanka
и од мене многу позитивна енергија за сите кои ги посакуваатuser posted image бидете вредни,полни со позитивна енергија и на крај сите заедно да славиме за секоја новаuser posted image на нашата рингераја
Среќно за сите!!!

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1754
10.1.2011 1:47:21   
humana
I nie ovoj mesec bevme mnogu vredni toest ovie 5 dena ,i jas kako *mika*imam bolki vo stomakot,pa se ufilmav deka se fatilo,i daj Boze da e taka nesakam vise razocaruvanja navivam zauser posted image user posted image za site nasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1755
12.1.2011 14:00:06   
temjana
Od deneska ke pochneme i ne prekinuvame dodeka ne se fati, bidejki celiot zivot do sega mi odi po plan so po nekoi zadocnuvanja normalno, no sepak si imav uste pred 5-6 godini zacrtano deka dete ke rodam vo 2011god. da se nadevame deka ke bide taka i deka ovaa zelba nema da mi zadocni mnogu i da ja chekam tolku mnoguuser posted image Inaku nova sum na stranava i veruvajte od koga sluchajno ve pronajdov zabataliv se okolu meneuser posted image ednostavno nemozam da se otrgnam od kompjuterov. Za sreka ovaa nedela nemam mnogu rabota na rabota pa ne e problemuser posted image Pozdrav do site vas i se chitkame

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1756
12.1.2011 14:36:54   
Izabela*
Zdravo na site i jas sum nova na pp i navistina nauciv mnogu raboti za bremenosta od site vas. Pred mesec ipol imav spontan abortus ne se otkri pricinata no vazno deka sega sum super i ne se opteretuvam mnogu so toa. Sega edvaj cekam da odobri doktorot i so mazot mi trgnuvame povtorno vo akcija. Edvaj cekam da gi vidam user posted image bidejki cuvstvoto e prekrasno. Pozdrav

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1757
12.1.2011 14:57:05   
Bogdancanka
Добредојдовте Изабела и Темјана ви посакувам пријатна дружбаuser posted image се надевам дека наскоро ќе не израдувате со позитивни вести и ќе си ги видите посакуванитеuser posted image поззз

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 1758
13.1.2011 23:02:04   
DuffytheDuck
Здраво РР. Ми треба совет. Сакам да се обратам на лекар поради тоа што очигледно до сега нема user posted image . Имате ли некој предлог за добар гинеколог којшто би бил поспецијализиран од обичен гинеколог којшто работи само пап тестови и обични прегледи? Значи не ми треба конкретно за инсеминација или ин витро туку чисто сакам постручно лице околу можна неплодност. Сепак сакам да проверам убаво дали е се во ред или постои некоја перчка за забременување. Фала ви.user posted image

Заборавив, од Скопје сум user posted image

Непосредна врска до пораките: 1759
13.1.2011 23:08:29   
Bogdancanka
mila eve tuka mozes da procitas  preporaki za ginekolozi pozzz

http://www.ringeraja.mk/forum/ginekolozi---preporaki/m_17/mpage_6/tm.htm

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 16.1.2011 13:02:26 >

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 1760
13.1.2011 23:18:40   
DuffytheDuck
Фала Богданчанка user posted image

Непосредна врска до пораките: 1761
13.1.2011 23:38:59   
humana
DuffytneDuck mene mi e ginekolog DR Nikola Damcevski raboti vo Sv Lazar i e strucno  lice za neplodnos,i nedaj Boze da e toa,malku e skapo ama doktorot e prekrase,mozes da se javis  da se rasprasa.pozz stiskam palci za naredniov mesec da si gi vidisuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1762
14.1.2011 11:46:24   
DuffytheDuck
Humana мила, фала ти за инаформација и за убавите желби user posted image Добро би било веќе кога нема резултат да се провери да не треба да се превземе некој друг чекор. Инаку како се движат цените во Св. Лазар? За Систина и ремедика отприлика знам. Ако има некој со искуство од таму нека пише за секој случај. Не е проблем за пари, кога е за дете и здравје може да се потроши и повеќе user posted image

А дали кај тебе се има резултати од лекувањето кај Дамчевски?

< Поракaта ја уредил DuffytheDuck -- 14.1.2011 11:47:01 >

Непосредна врска до пораките: 1763
14.1.2011 11:57:21   
babyhope
Здраво мои РР
Најпрво сакам на сите да Ви ги честитам празниците и да Ви посакам многу user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image во оваа 2011 год. На сите user posted image им посакаувам лесна бременост и уживанција во 9 месеци.
Ние со мм се уште работиме на случајот, нема никакви нови моменти, но не се откажуваме од нашата цел:user posted image user posted image .
Ве поздравувам и се читаме...

Непосредна врска до пораките: 1764
14.1.2011 12:40:21   
Beatris
babyhope ти посакувам се најубаво и тебе оваа година, и што поскоро да не израдуваш со  user posted image user posted image user posted image , па да не почастиш во нашиот бар user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1765
14.1.2011 19:00:39   
sharlot
Devojki,mene vcera doktorot mi rece da gi pijam clomifen tabletite mareden mesec od 3-7 dena pa na 11 dena da odam pak kaj nego za da vidi dali kako e so folikulite.pa ako ne uspeeme da zabremenam vo februari togas ke mora da se pravi laparoskopija i histeroskopija,Toj sepak se nadeva zatoa sto smeta deka moze da se dojde do bremenost i so eden prooden kanal.Dali nekoja od vas ima iskustvo so clomifenotr,dali nekoja zabremenile so negova pomos?dali mozam da se nadevam deka ke uspeeme bez da se pravi bilo kakva intervencija?

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1766
14.1.2011 19:12:15   
Natasa981
мила шарлот, пак ке пишам :како Господ никој не е! јас тоа го заклучив овие неколку месеци.. еве пример.моја пријателка релативно брзо природно забремени и тоа со еден прооден јајцеводен канал и хроничен прблем со тироидната жлезда,(значи на терапија е за цел живот поради тироидата) а иначе има еден запушен канал -сите доктори негодуваа дека брзо ке забремени ама ете таа побрзо забремени од мене! ние се обидуваме веке 8-9 м со претпоставка дека со мене и мм е се во ред..значи , не треба да се обесхрабруваш, тоа е мое мислење.ех да можам вака себе си да си се советувам..user posted image ке бидне се надевм побрзо зашто веке не ми се чека! user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 1767
14.1.2011 19:20:50   
cleo
Nate, Nate, bravoooo za pozitivnosta. Postov ti e bas cool and happy! user posted image user posted image user posted image  Te pozdravuvam mila, samo napred!

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1768
14.1.2011 22:18:42   
iki82
sharlot zanes i jas sum ist slucaj kako tebe, jas kaj lazarevski odam. mene mi rece deka ke pravime uste dve inseminacii i ako ne biva togas in vitro. mi rece da nemase problemi i soprugot ke te pratev mozebi na laporoskopija, no sega vaka mi vika in vitro bi bila zadnja opcija. se nekako si se nadevam deka nema da stignam do tamu ama ajde :) inaku da vi kazam jas imam pcos i ovoj mesec imav prirodno ovulacija na 20 den od ciklus sto mene mi se slucuva samo so klomifen. sega piev bromergon, lazarevski mi ja zgolemi dozata zosto mi bese pokacen prolktinot i plus si pijam sekoj den caj od ajducka treva , neven i kopriva, vnimavam da ne jadam balgo i jaglehidrati i pocnav pred nekolku dena da zemam i metformin po preporaka na lazarevski. iako ovulacijata mi se sluci pred da pocnam so metforminot. ovoj mesec ovulirav od stranata kaj sto mi e ne bas prooden jajcevodot, no nadezta posledna umira. bitno mi e da mi se sredi ciklusot pa da imam poveke sansi i prirodno da se obiduvam, vo mesecite koga sum na pauza od stimulacii. ve pozdravuvam i so sreka na site

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1769
15.1.2011 1:53:45   
humana
Humana мила, фала ти за инаформација и за убавите желби user posted image Добро би било веќе кога нема резултат да се провери да не треба да се превземе некој друг чекор. Инаку како се движат цените во Св. Лазар? За Систина и ремедика отприлика знам. Ако има некој со искуство од таму нека пише за секој случај. Не е проблем за пари, кога е за дете и здравје може да се потроши и повеќе user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: DuffytheDuck

А дали кај тебе се има резултати од лекувањето кај Дамчевски?

Непосредна врска до пораките: 1770
15.1.2011 1:56:10   
humana
Da ima mene mnogu mi pomogna,amo jas imav edna neuspesna bremenost,ama dodktorot e prekrasen,pregled e 2000 denari,a posle sto kako treba ke ti kaze od,javi se praaj nisto negubis.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image eve navivam za tebe

Непосредна врска до пораките: 1771
16.1.2011 0:31:19   
sharlot
Iki 82 jas se nadevam deka naskoro ke uspeeme i dvete da dojdeme do najposkauvanite mali bebencinja:)).Mene samo me interresirase koli procenti ima sansi da zabremenam od prv pat so pienje na clomifenot.dali nekoj ima vakvo iskustvo na zabremenuvanje,zatoa sto doktorot rece deka so soprugot moj e se vo red ,pa duri i go pofali :))ke se nadevam ovoj mesec da ne dobijamako ne odime naredniot so clomifen pa ke vidome togas sto ponataka:)

Непосредна врска до пораките: 1772
16.1.2011 16:11:20   
cleo
Iki gledam si postignala spontana, prirodna ovulacija so pomos na bromegron ako dobro te razbrav. E sega posto kaj mene ima blago pokacen testosteron poradi pco dali toa znaci deka ako zemam terapija za snizuvanje na testosteronot i jas bi mozela da postignam prirodna ovulacija bez Klomifen??? Mnogu me interesira ova zatoa sto ako e taka a nieden doktor dosega mi go nema preporacano, navistina ke se razocaram. Samo se trujam so hormoni veke mnogu dolg period a nema uspeh nikakov. Eve sega na primer pijam kontaceptivi Mikroginon bas od pricina da mi se namali testosteronot pred sledna inseminacija. Pa se prasuvam dali samo kontraceptivite se resenie za ova ili  moze samo da si zemam terapija za snizuvanje na Testosteronot?? Neznam veke, ke pobudalam od ova user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 1773
16.1.2011 16:52:41   
mamicka77
Sharlot jas dobiv rezultat od klomifen i toa samo ednska go piev petiot den otkako mi dojde go piev pet dena i posle dva dena otidov na kontrola kaj doktorkata Elena Petrova i mi kaza koga ke mi prsnat folikulite i jas ostanav bremena eve sega sum mesec ipol inaku i jas vo februari ke trebase da pravam inseminacija no blagodarenie na klomifenot i blagodarenie na gospod si odtanav bremena mislam deka klomifenot ke ti pomogne

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 1774
16.1.2011 16:53:04   
veckasr
cleo bese li na endokrinolog za hormonite za testosteronot oni se odgovorni oni treba da da go namalat na mene endokrinologot mi gi dade spirinolaktonot i za mesec vreme testosteronot si dojde vo normala

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?