|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
16.1.2011 16:53:08   
mamicka77
Sharlot jas dobiv rezultat od klomifen i toa samo ednska go piev petiot den otkako mi dojde go piev pet dena i posle dva dena otidov na kontrola kaj doktorkata Elena Petrova i mi kaza koga ke mi prsnat folikulite i jas ostanav bremena eve sega sum mesec ipol inaku i jas vo februari ke trebase da pravam inseminacija no blagodarenie na klomifenot i blagodarenie na gospod si odtanav bremena mislam deka klomifenot ke ti pomogne
ИЗВОРНА ПОРАКА: sharlot

Devojki,mene vcera doktorot mi rece da gi pijam clomifen tabletite mareden mesec od 3-7 dena pa na 11 dena da odam pak kaj nego za da vidi dali kako e so folikulite.pa ako ne uspeeme da zabremenam vo februari togas ke mora da se pravi laparoskopija i histeroskopija,Toj sepak se nadeva zatoa sto smeta deka moze da se dojde do bremenost i so eden prooden kanal.Dali nekoja od vas ima iskustvo so clomifenotr,dali nekoja zabremenile so negova pomos?dali mozam da se nadevam deka ke uspeeme bez da se pravi bilo kakva intervencija?
Sharlot jas dobiv rezultat od klomifen i toa samo ednska go piev petiot den otkako mi dojde go piev pet dena i posle dva dena otidov na kontrola kaj doktorkata Elena Petrova i mi kaza koga ke mi prsnat folikulite i jas ostanav bremena eve sega sum mesec ipol inaku i jas vo februari ke trebase da pravam inseminacija no blagodarenie na klomifenot i blagodarenie na gospod si odtanav bremena mislam deka klomifenot ke ti pomogne

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 1776
16.1.2011 17:08:00   
Olivia
Mamicka77 i jas sakam da pravam inseminacija uste edna a se nadevam i na prirodno vo meguvreme da si zabremenam no nie imame problem so spermogramot i mene doktorot ne mi spomnal da pijam klomifen pa sakav da go prasam ovoj pat za da se zgolemat sansite iako jas imam dobri folekuli,kaj vas sto bese problemot za poteskotiite vo zabremenuvanjeto,uzivaj vo meseto i ti blagodaram odnapred za odgovorite tvoeto mislenje mi e mnogu vaznouser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1777
17.1.2011 18:56:54   
sharlot
Mamicka 77 ,a dali imase problemi so kanalite.Mene edniot mi e prooden no doktorot mi vika deka ne e problem zatoa sto e celosno prroden i deka dovolno e samo eden kanala za bremenost. dali ti kazuvaatkoj den ke ti pukne ,i dali otprilika ti kazuvaat vo koe vreme ili kako ?ti balgodaram na odgovorot

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1778
17.1.2011 18:58:15   
Natasa981
денес добив user posted image до кога ли ке ме изненадува оваа вештица!!?
ајде, се пријавувам за user posted image user posted image user posted image user posted image од наредниот месец!user posted image
само напорна работа работа и работа...верувам трудот ке се исплатиuser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 1779
17.1.2011 20:42:39   
Gabriella
здраво, ве следам извесно време и вие сте ми единствена подршка околу оваа тематика нормално после моите најблиски, направив 3 инсеминации последниве 3 месеци и сите беа неуспешни и сега се решив и на 4 да ја направам штом ми заврши циклусот, а тоа ке биде наредниот понеделник по некоја моја претпоставка и се надевам дека конечно ке ги добијам user posted image посакувани црти, претходно се мислев дали да ја направам, мегутоа како се приближува времето по завршувањето на циклусот така ми се создава некое посебно чувство да одам и на оваа последна 4 инсеминација, се надевам дека ова чувство ке ми донесе благодет наредниот месец, се надевам дека нема да се разочарам, во секој случај ќе бидам во тек со вас, поздрав,

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1780
17.1.2011 22:15:48   
suzeto
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

денес добив user posted image до кога ли ке ме изненадува оваа вештица!!?
ајде, се пријавувам за user posted image user posted image user posted image user posted image од наредниот месец!user posted image
само напорна работа работа и работа...верувам трудот ке се исплатиuser posted image

i jas se prijavuvamuser posted image user posted image

Gabriella .... srekno

< Поракaта ја уредил suzeto -- 17.1.2011 22:16:51 >

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1781
18.1.2011 0:27:16   
*mika*
Devojki sum nasla edna mnooogu interesna strana i sakam da ja spodelam so vas :)) se raboti za eden vid na grafikon na koj se prikazani eden kup simptomi, znaci i sto li uste ne vo vrska so menstrualniot ciklus, presmetuvanje na ovulacija, plodni denovi, mozna bremenost... i seto toa vrz baza na bazalna temperatura..sekret...bolki itn itn.. ima mnooogu raboti.. jas seuste otkrivam novi i novi nesta :))) kako igra e :))) samo mora da se zaclenite prvo (normalno besplatno), i ako imate mereno izminatiov period temperatura.. osekjam vecer ke ostanete bez spienje user posted image  (dodeka da vnesete se)..prilicno e tocna (barem kaj mene) user posted image

http://www.fertilityfriend.com/ 

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1782
18.1.2011 12:26:42   
temjana
Bidejki sum nova vo celava ovaa rabota bi sakala dokolku mozete da mi objasnite na koj nacin se meri temperatura? od kade se nabavuva aparatcheto za merenje? i koga se meri, pretpostavuvam deka ima odredeni denovi ili pak delovi od denot koga e najpogodno da se napravi toa. Koga bev posleden pat na ginekolog dr.mi kaza deka nemam potreba od toa, i deka e najdobro da ne se zamaram a osven eho i pap test cii rezultati se pokazaa odlichni nisto drugo nemam praveno. Se obiduvame veke nekoe vreme iako moram da priznaam i ne taka seriozno no sepak pochna da me faka panika deka mozebi nema da mozam da zabremenamuser posted image Bi vi bila blagodarna dokolku mi objasnite od kade da pochnam i koi prgledi dopolnitelno da gi napravam z ada bidam sigurna deka ne e problemot vo mene i soprugotuser posted image

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1783
18.1.2011 12:30:12   
arh_diz
eve klik  tuka mozes da procitas okolku merenje na temperaturata

Биди тоа што си

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1784
18.1.2011 14:20:33   
Just baby
Jas imav dobieno na 8 mi, no poslednive 3 dena povtorno imam nekoj kafeav iscedok i malku bolki vo stomakot. Dali mozete da mi kazete sto e? dali e seuste nekoj iscedok koj zaostanal ili ima nesto drugo? mozebi pocnavme so rabota pred ubavo da bide seto iscisteno pa sega se docistuva?

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1785
18.1.2011 16:41:50   
temjana
user posted image Ти балгодарам arh_diz знам дека сме малку досадни ние почетницитеuser posted image и затоа сум уште поблагодарна за вашата трпеливост по сто пати да објаснуватеuser posted image . Па да се надеваме за брзо време кај сите ке user posted image Поздрав најголем до сите вас

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 1786
19.1.2011 15:32:25   
Maja82
user posted image user posted image user posted image Devojki mnogu sum si tazna.. cekavme user posted image i uste nemam dobieno mi kasni 3dena, ama vcera napraviv test i bese negativen i totalno se razocarav. Neznam dali od pregolema zelba pa imam milion simptomi na bremenost pa i gi imam(oteceni gradi, bolki vo dolniot del na stomakot, bolki vo grbot) ili testot ne mi izleze tocenuser posted image ili veke neznam so da mislam.. 

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1787
19.1.2011 15:45:22   
Beatris
Маја не се обесхрабрувај, јас кога го направив првиот тест ми излезе негативен, а после 2 дена со многу бледа втора цртка, дури третиот излезе позитивен, се разочарав и јас во моментов ама сепак се надевав дека тестот е погрешен и така и излезе. Почекај 2 - 3 дена и направи пак, со првата утринска мокрача. Стискам палци за user posted image user posted image  user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Maja82)
Непосредна врска до пораките: 1788
19.1.2011 16:41:26   
Maja82
Beatris daj boze da izleze i mojava situacija takva odma gi castam site Ringerajki smao da vidamuser posted image user posted image  user posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1789
19.1.2011 20:37:15   
humana
Da ve prasam ne mi e jasno,mora li telesnata temperatura da e pokacena ako si bremen?Mene mi kasni ama temperaturata mi e normalna:)

(Одговор на членот Maja82)
Непосредна врска до пораките: 1790
19.1.2011 20:42:11   
*mika*
Humana, a sto ti znaci toa normalna???mesis sekoe utro?? kolku ti bese pred ovulacija a kolku ti e denovive???
Deka nekoj den moze i da se spusti, no povekjeto bi trebalo da e pokacena..

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1791
19.1.2011 20:44:57   
humana
Pa cel mesec mi e 36,7i pred i za i sega,neznam zastouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1792
19.1.2011 20:54:24   
*mika*
A kako ja meris humana bazalnata temperatura???  Pred da stanes od krevet od sabajle?? si probala da gi vneses vrednostite vo taa stranata www.fertilityfriend.com ???

Непосредна врска до пораките: 1793
19.1.2011 20:56:02   
humana
Nautro,ajde ke probam,sepak fala tiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1794
20.1.2011 14:16:04   
*mika*
Odamna nikoj ne napisal nisto radosno na temava uste od lani??? Ajde nekoja ringerajka neka se pofali, da go skrsi mrazot godinava so user posted image  ili user posted image    ???
Jas su sum 2 dena do menzis (i se nadevam deka nema da mi dojde ) user posted image
Neznam kako da gi izdrzam ni ovie 2 dena, a ne pak uste 5-6 dena za test.. garant ke napravam uste prviot den ako mi kasni :))) poznavajki se :)) samo se lazam so nesto..aj denes ova ke pravam..utre ona... a saative nikako da minat :))) a simptomite si gi imam, neli normalno.. dali potsvesno.. dali PMS... ama tuka si se :))) imam plus uste eden, nevoobicaen za PMS- bolka vo dolniot desen del na stomakot, pocna 1 nedela po ovulacijata, kako zhezhenje, ceshkanje, a sega e vekje mala tapa bolka.. niz celiot den.. moze se krchka nesto user posted image ...
user posted image  

Непосредна врска до пораките: 1795
20.1.2011 14:52:04   
humana
mika mene dva cena mi kasni i mi e strav da napravam test,se plasam da ne ja vidam taa edna nesakana crtka,i samo odam vo toalet na sekoi dve minuti da vidam dali sum dobila i eve seuste ne,ako izdrzam do utre ke napravam test,a moze i vecerva.Daj Boze da se izraduvam ovoj mesec,dosta mi e oduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1796
20.1.2011 15:09:14   
*mika*
Ti drzam srekicka Humana :))) Koga i da se resis da go napravis testot  (denovive se nadevam) user posted image
I od se srce ti posakuvam da si vidis user posted image  :)))

Непосредна врска до пораките: 1797
20.1.2011 15:26:49   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: sharlot

Mamicka 77 ,a dali imase problemi so kanalite.Mene edniot mi e prooden no doktorot mi vika deka ne e problem zatoa sto e celosno prroden i deka dovolno e samo eden kanala za bremenost. dali ti kazuvaatkoj den ke ti pukne ,i dali otprilika ti kazuvaat vo koe vreme ili kako ?ti balgodaram na odgovorot

SHARLOT na mene ne mi se proveruvani kanalite i ne znam kako e bilo so niv,a za pukanje na folikulite se znae tocno koj den otkako te pregleda doktorot i ti kaze za koj den ke puknat no vo koe vreme ne kazuva ne se znae izgleda,i nie sme pravele mnogu golema greska sto sme imale odnosi sekoj den trebalo 24 casa za da se obnovi spermata kaj mazot i fakticki treba da se ima preku eden den odnosi a kaj zenata spermata mozela da se zadrzi do 3 dena po tretiot den veke se gubi

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 1798
20.1.2011 15:29:16   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Mamicka77 i jas sakam da pravam inseminacija uste edna a se nadevam i na prirodno vo meguvreme da si zabremenam no nie imame problem so spermogramot i mene doktorot ne mi spomnal da pijam klomifen pa sakav da go prasam ovoj pat za da se zgolemat sansite iako jas imam dobri folekuli,kaj vas sto bese problemot za poteskotiite vo zabremenuvanjeto,uzivaj vo meseto i ti blagodaram odnapred za odgovorite tvoeto mislenje mi e mnogu vaznouser posted image

Ne znam sto e bil problemot doktorkata vikase se e ok po moe mislam deka ne sum imala dobra ovulacija ili ne sum go pogoduvala plodniot den otkako go ispiv klomifenot i veke ne mi ni dojde

Непосредна врска до пораките: 1799
20.1.2011 19:59:20   
nnina
i jas veke 5 meseci cekam da vidam II crti, ZIVEAM ZA TOJ DEN

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1800
Страница:   <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?