Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
На форумов сум од пред неколку дена, читкам по нешто од секаде и Ве поздравувам сите кои сте членови тука! Не знам дали на точно место го поставува прашањево, дали некој знае која е разликата меќу активно подвижни сперматозоиди и во место подвижни сперматозоиди? Мажот ми правеше некои испитувања и има различни вредности тука, па не знам баш која е разликата тука и колку треба да биодат овие вредности?
Busavka dobredojde na forumov i prijatna druzba, prasanjeto za podviznosta na smermatozoidite bas i ne go razbiram dobro kako e postaveno , no dokolku tvojot soprug veke napravil spermogram tamu pisuva vrednosti za koncentracija, motilitet i progresiven motalitet, pozz
Волумен на ејакулатот - 2,0 мл и повеќе PH вредност - 7,2 - 8,0 Ликвефакција - 20 минути Концентрација на сперматозоиди - 20 милиони/мл Вкупен број на сперматозоиди - 40 милиони/мл Подвижност - 50% со напредна прогресија Морфологија - 40%-50% со нормална форма Виталност - 75% живи Леукоцити - помалку од 1 милион/мл
Олигозооспермија - помалку од 20 милиони/мл концентрација на сперматозоиди Астенозооспермија - помалку од 50% со напредна прогресија Тератозооспермија - помалку од 30% со нормална морфологија Олигоастенотератозооспермија - значајни пореметувања во сите три варијабли погоре Азооспермија - нема сперматозоиди во ејакулатот Аспермија - нема семена течност
Bogdancanka mila dali gi zemavte rezultatite od ispituvanjata na soprugot? Gi vide li Dr. Cedo i sto vi preporaca? Eve bas denes bese mojot soprug po negova preporaka da ispita hormoni i spermogram, pa zdravje nareden Cetvrtok mu rekle za rezultati i pravo ke gi nosi kaj Dr. Cedo. Se nadevam toj ke ni dade nekoj soodveten sovet i terapija za losiot spermogram. Pozdrav
cleo jas vo vtornik ke odam na endokrinologija da si gi zemam rezultatite od hormonite i mojot slucaj go slede dr cedo ako e androlog go slede bidejki e specificen
Клео мила да др.Чедо ни ги виде хормоните ама сега чекаме по ново да прави спермограм мм па потоа да ни дава мислење или било каква терапија,ние направивме спермограм ама на погрешно место затоа сега чекам поново да направиме...и јас се надевам дека др.чедо ќе ни помогне со било каква терапија и ќе го открие проблемот за слабиот спермограм...многу среќа за сите нас поззззз мила
< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 16.1.2011 12:56:53 >
Dragi RR ve molam pisete mi vo pp na koj broj da zakazam za kaj d-r. Cedo. Kakov uput mi e potrebno za kaj nego, od opst maticen na soprugot ili od mojot maticen ginikolog? Dali moze da ispitame hormoni i kaj nego da ideme so rezultat ili toa mora da se napravi vo Sk? mm ima ispitauvano hormoni no pred 10 meseci i togas mu bea vo red,togas plativma na privatno 700 den od hormon.Kolku se plaka vo drzavna?
Diti, ja potpisuvam vecka. Ako ste vo moznost odete so rezultatite kaj dr. Cedo, imam slusano deka e epten golem specijalist za maski sterilitet. Jas ne go vidov, ne bev vo moznost da izlezam od rabota, mazot mi bese sam i ima epten ubav vpecatok od sredbata so doktorot. Ajde so sreka! Pozdrav
Ringerajki, ajde ve molam preporacajte mi nekoj dobar i iskusen urolog za nasava problematika, kaj kogo ste se obratile na primer, bi sakale so soprugot da odime da go pregleda. Blagodaram odnapred
cleo maz mi bese i vo sistina kaj urolozite , a sega odi na klinika kaj Stavridis se vika urologot. ama site istoto mu go kazaa, i na klinika i vo sistina.
Veckasr i Cleo vi blagodaram za brzite odgovori Veckasr nisto mi nema stignato vo pp, bi te zamolila povtorno da mi go napises brojot, zosto sakam vo ponedelnik da se javam i da zakazam sto pobrzo. Fala vi uste ednas i vi posakuvam sto pobrzo da ja pronajdete pravilnata terapija i da zabremenite po priroden pat. Pozdravce
Iki, fala za odgovorot. Stavridis ni bese i edinstvena opcija, amo sepak sakav da znam dali ima uste nekoj iskusen. No, nie mislevme deka veke ne e vo Drzavna, tuku deka raboti samo o svojata privatna ordinacija Res Humana Nema veze, ke go posetime sekako. Pozdrav
cleo ti izgleda mislis na stariot satvridis. toj mu e tatko, nie odime kaj mladiot. toj raboti sega na klinika i ako se operira mm ke odi kaj nego. mislam deka stariot raboti samo privatno
Taci, najverojatno nema da ni treba urolog za nisto. Presrekna sum - denes soprugot gi zema rezultatite od spermogram i ima neverojatno podobruvanje - rekordni 80% podvizni spermatozoidi i site hormoni vo najdobar red. Dr. Cedo mu rekol Odi doma pravi deca, ne si go gubi vremeto po bolnicive! So ovoj spermogram mu zagarantiral uspeh, samo jas da pijam Klomifen. Lele kolku sum srekna mili Ringerajki, sega ima golema nadez da ostanam i prirodno. Se se svede samo na mojot problem - pco, koj e mnogu lesno resliv. Jas so Klomifen reagiram i ovuliram odlicno,a da ne zboruvame za pojaka terapija! Ajde drzete mi sreka da uspeam nareden mesec so inseminacija da si gi vidam dolgoposakuvanite . Ve gushkam site
БРАВО CLEO , ајде само напред!!! Ти ја пуштам најголемата среќа и позитивна енергија за наскоро да ги видиш ; Само едно прашање ако може, дали тм пиеше нешто за подобрување на спермограмот или нешто друго беше во прашање (верувам дека имаш спомнато на некој пост ама да не пребарувам, ако не ти е проблем да напишеш) ајде сега и акција малку !!!