|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
30.1.2011 17:53:52   
Silv
user posted image Eve i jas se pridruziv na ovoj forum. Pred eden mesec so soprugot resivme deka veke e vreme za vtoro dete, e op odma se fati.Samo sto daznav deka sum bremena, mi se ukaza prilika za podobro rabotno mesto, i eve od 01.02 pocnuvam so novata rabota.Koga kazav deka ja prifakam rabotata nemav poima deka sum bremena. I sega nekoko mi e mnogu neprijatno, kako ke kazam na novoto rabotno mesto kade sto doprava treba da se dokazuvam, inaku rabota ve e ista sto ja rabotev i prethodno samo druga firma,

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 351
30.1.2011 18:03:17   
jovanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Silv

user posted image Eve i jas se pridruziv na ovoj forum. Pred eden mesec so soprugot resivme deka veke e vreme za vtoro dete, e op odma se fati.Samo sto daznav deka sum bremena, mi se ukaza prilika za podobro rabotno mesto, i eve od 01.02 pocnuvam so novata rabota.Koga kazav deka ja prifakam rabotata nemav poima deka sum bremena. I sega nekoko mi e mnogu neprijatno, kako ke kazam na novoto rabotno mesto kade sto doprava treba da se dokazuvam, inaku rabota ve e ista sto ja rabotev i prethodno samo druga firma,

Dobrodojde vo RR-semejstvoto i ti posakuvam prijatni momenti!Cestitki za novoto rabotno mesto i za vtorata bremenost koja mislam na najlesen nacin ke ja pomines so RR.Sto se odnesuva za novoto rabotno mesto Silv edno ke ti kazam nekoi raboti koga ke zapocnat da se nizat vo pozitivna nasoka sekogas ke ti dadat dopolnitelen motiv seto ova zaedno da go sklopis.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Silv)
Непосредна врска до пораките: 352
2.2.2011 11:42:31   
sandriana RR
Zdravo,user posted image
Bi sakala da spodelam edno problemce so vas, dragiuser posted image , i da ve prasam dali ste imale slicno iskustvo,pa da me posovetuvate:
vo 9ta nedela sum, prva bremenost, i od momentot koga mi potvrdija deka sum bremena-vo 6ta nedela, mi zabelezaa i mal subhorijalen hematom pod plodceto, za shto dobiv terapiaj Utrogestan 3 x 200mg i miruvanje.Do vcera nemase nikakov problem, koga mi se pojavi temen iscedok i bev na dezuren lekar (od panika), i mi kazaa deka e se vo red so plodot, a iscedokot (krvarenjeto) moze da e od toa shto se namaluva i se chisti hematomot (bidejki bese namalen od minatiot pregled), i da si ja prodolzam terapijata so Utrogestan. Toa e shto kaza d-rot. Sepak, bi sakala da slusnam i Vase licno iskustvo, dokolku ste imale, sepak poinaku e koga ke se dobie sovet od patalecuser posted image
Vi blagodaram odnapred, dragi user posted image

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 353
2.2.2011 16:05:48   
arh_diz
Dobredojde sandrina na RR
Dokolku e mal hematomot nisto ne e strasno obavezno zemaj ja terapijata koja sto ti ja prepisal ginekologot i poveke odmaraj se taka polesno ke go snema
E sega hematomot mozel da nastane od nervoza stres ili pak ako nesto tesko si krenala

Биди тоа што си

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 354
3.2.2011 11:04:06   
lady_bug
Zdravo dragiuser posted image kako ste kako se vasite stomacinja rastat user posted image user posted image i treba eve jas sum veke 12ta nedela i tamu vo sreda bi trebalo da odam da si go vidam bebushot edvaj cekam go nemam videno koga bev 6ta nedela no imam edno problemche neznam dali e vo red nekako od vcera primetiv kaj sto se jajnicite nekako me stiska nesto i toa bas koga ke stanam da se ispravam pa me faca panika inaku ne se mnogu jaki bolovite no neznam dali e vo red trebase da odam na zabolekar ama se pismaniv posto mnogu e ladno nadvor a treba peski da odam i mi e strav,
dali bi mozele da mi kazete nesto za ova??
pozzz do site vas i dobro grejte seuser posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 355
3.2.2011 11:29:00   
Annet
lady_bug rastat stomacinjata,rastat user posted image .jas vcera bev na doktor i go vidov bebenceto,prekrasno e cuvstvoto,51 mm e dolgo.mi zema mikrobiloloski brisevi eden kup. jas mnogu se pazam od ladnoto i pazi se mnogu,neznam taka mene ne me stiskalo do sega...toa e mozebi prirodno a zosto da cekas do sreda jas bev tocno na 12 nedeli i 3 dena?? ako imas sansa odi pobrzo da ne cekas i da ne se mislis sto e toa sto te stiska.pozdravce user posted image

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 356
3.2.2011 11:37:53   
lady_bug
pa i jas sakam da odam ai se plasam nekako mi e strav sakam da mu se javam ama znam ke rece dojdi a sega nemozam da otidam posto e mnogu ladno a soprugot e na rab.do 3 doktorot pocnuva popladne da rab od 5 pa nz ke vidam ke mora da idam nekako se cudni tie bolki ne se jaki ama na ispravuvanje e togas me zaboluva eeeeeeeeeeeee sega se rastazivuser posted image user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 357
3.2.2011 14:05:10   
Anestis
Lady_bug i Anet не грижете се за тие болки освен ако се страшни и неподносливи. Доколку ги чустувате како болки како пред циклус и околу јајниците и долниот дел на стомакот, не грижете, ви се шири матката, да си направи место за user posted image , мора да растат и матката за бебушот да има доволно простор.
А доколку сте исплашени, и сепак болките се од поинаков карактер задолжително побарајте си го гинекологот.

Непосредна врска до пораките: 358
3.2.2011 14:39:56   
heba
ama kakvo rastazuvanje ajde tamu ne panichete ako nesho e nedaj boze sigorno kje ja poznaesh taa bolka i mene u 12 nedela taka me stegashe stomakov umrev od strav nemozev vozduh da zeam pa pomiina pijte magnezium pomaga mnooooguu i dishete ubavo mora malce da priboluva.

(Одговор на членот Anestis)
Непосредна врска до пораките: 359
3.2.2011 14:52:30   
lady_bug
pa imas pravo ne treba da se rastazuvame legnav si polegav ubavo svekrva mi dojde si napraivme muabetce mi napravi rucek heheheheh i sega mi e podobro mislam deka vcera malku poodiv povece i zatoa pa koga ke si odmoram podobro mi e malku i sama da si dadam hrabrost hehehe lele lugje edvaj cekam da go vidam bebevo nemozam da izdrzam :):):):) aj uste nekoj den so Gospod napred

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 360
3.2.2011 17:55:11   
angelai
Дае ви се пофалам и јас ги видов моитеuser posted image  user posted image  user posted image  user posted image Многу сум среќна. Ова ми е втора бременост. На лекар планирам да идам во 7 недела инаку сега сум 5. Поздрав до ситееее

Непосредна врска до пораките: 361
3.2.2011 18:09:45   
arh_diz
Cestitki angelai imaj lesna bremenost

Биди тоа што си

(Одговор на членот angelai)
Непосредна врска до пораките: 362
4.2.2011 12:21:11   
Annet
честитки имај си лесна бременостuser posted image

Непосредна врска до пораките: 363
4.2.2011 12:58:16   
lady_bug
cestitki i od mene i user posted image ti posakuvam ubava i lesna bremenostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 364
4.2.2011 14:10:30   
angelai
Fala vi na site user posted image user posted image user posted image Da vi kazam deka nemam nekoi simptomi, osven sto sum pospana, pa ponekogas si mislam da ne nesto ne e vo red. Edvaj cekam da dojde taa sedma nedela i da idam na ginekolog. 

Непосредна врска до пораките: 365
4.2.2011 15:00:51   
prettygirl
cestitki angelai lesna bremenost, a za pospanosta ne se sekiraj normalno euser posted image

Непосредна врска до пораките: 366
4.2.2011 21:08:56   
Annet
драги пријателки денес ги земав резултатите од микробиолошки брис,нема ништо, се е во ред.ми помина терет малку,сега уште ќе чекам и од пап на 15ти да видам што ќе каже докторот.user posted image
само уште ме мачат мачнини посебно навечер... ама ај ке избуткам некако user posted image

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 367
8.2.2011 12:03:32   
profe
Zdravo na site, i prijaten den. Ve sledam sekoj den, mi stana rudtina po facebook da otvoram ringeraja :) Inaku, konecno po dolgo obiduvanje sum bremena. No, me interesira nesto. Pred nekolku dena bev na pregled, vo 6ta nedela sum, i nemase srceva aktivnost. Doktorkata mi rece da dojdam za 10 dena na kontrola da se vidi srcevata aktivnost, do togas kje se razvilo srceto. No sega slucajno vrtam niz kanalite i sigurno gi znaete reklamite na MTV1, na edna od niv imase deka deteto razviva  srceva aktivnost vo 5ta nedela itn. . pa ispaniciv malku. Dali ovoj moj slucaj e normalen? Koi se vasite iskustva? Koga se zabelezuva srcevata aktivnost?
Vi blagodaram mnogu, Pozdrav

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 368
8.2.2011 12:11:34   
arh_diz
profe klik tuka imame razgovarano za Srceva Akcija

Биди тоа што си

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 369
8.2.2011 14:45:43   
profe
Fala mnogu, procitav. Do sega barav i na internet za ova, spored goleminata, kaj mene embrionot e 3 mm, odgovara na 5ta gestaciska nedela i ne se ocekuva srceva reakcija do  golemina od 4 mm. Inaku i vo izvestajot stoi deka spored posleden datum na menstruacija sum 6 nedela, a spored goleminata na sacusot koj e 6 mm, i na embrionot od 3 mm, odgovara na 5ta gestaciska nedela. Njaverojatno oploduvanjeto se slucilo mnogu podocna, pred da dobijam, ne koga se polodni denovi itn. Ne znam. Sepak so ova sto go citav do sega se utesiv, Se nadevam na se najdobro! Fala i pozdrav

Непосредна врска до пораките: 370
8.2.2011 14:49:26   
profe
Moze i na drugi im se slucilo da imaat vaka malecko embrionce, pa da porasne podocna. Samo bi sakala doktorkata da mi go objasnese ova, a ne- se e super i cao. Pa da panicam jas i da go nerviram i embrionceto. Se najdobro na site!

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 371
9.2.2011 10:21:09   
Silv

ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Silv

Dobrodojde vo RR-semejstvoto i ti posakuvam prijatni momenti!Cestitki za novoto rabotno mesto i za vtorata bremenost koja mislam na najlesen nacin ke ja pomines so RR.Sto se odnesuva za novoto rabotno mesto Silv edno ke ti kazam nekoi raboti koga ke zapocnat da se nizat vo pozitivna nasoka sekogas ke ti dadat dopolnitelen motiv seto ova zaedno da go sklopis.

Blagodaram za podrskata, ama sepak mora da kazam deka pominuvam niz tezok period, adaptacija na novi luge, nova okolina i pak dokazuvanje. Sega razmisluvam kako i koga da gi izvestam moite pretpostaveni user posted image za mojata bremenost.Pozdravce.

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 372
10.2.2011 13:32:14   
jana81
samo sto vlegov vo 11ta nedela,edvaj cekam da odam na lekar i da si go vidam bebusot
slenata nedela odam na 4D kaj dr. Dimcev i me faka malku panika, molam Boga da bide se vo red kako i do sega.
nekako me plasi ovaa bolka sto ja osekam na levata strana mislam deka e jajnikot, neznam dali da odam na lekar posto sl nedela ke odam na eho pa neznam da ne e stetno tolku cesto da se odi na eho ???

(Одговор на членот Silv)
Непосредна врска до пораките: 373
11.2.2011 8:56:58   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

samo sto vlegov vo 11ta nedela,edvaj cekam da odam na lekar i da si go vidam bebusot
slenata nedela odam na 4D kaj dr. Dimcev i me faka malku panika, molam Boga da bide se vo red kako i do sega.
nekako me plasi ovaa bolka sto ja osekam na levata strana mislam deka e jajnikot, neznam dali da odam na lekar posto sl nedela ke odam na eho pa neznam da ne e stetno tolku cesto da se odi na eho ???

Нека не те плаши болката на левата страна. И мене така ме болеше и се испостави дека бебушот е таму сместен и ме претискал на јајникот и затоа сум имала повеќе болка таму отколку на десната страна.
За 4Д не секирај се, Димчев е многу фин и муабетчија. А за user posted image не се оптеретувај многу, и јас бев иста се додека не ми кажаа вчера дека се е во ред сега за сега со user posted image . Затоа не си го оптеретувај мозокот без причина, не се секирај, ќе биде во ред. само со позитивни мисли.

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 374
11.2.2011 11:09:53   
jana81
lele blinod mn ti blagodaram neznaes kolku me utesi i me smiri inaku ja sum golema panicarka pa od se si napravam filmovi vo glava pozz

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?