Frogy -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (26.9.2010 22:08:00)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: dzidza Zdravo, Nova sum na forumov i ve molam za eden sovet, odnosno vase iskustvo. Bi trebalo da sum 6 ta nedela bremena. Deneska bev prv pat na ginekolog i doktorkata mi kaza deka plodot e mnogu mal odnosno e samo 7mm a bi trebalo da bide 10-14mm, mi rece deka ili imam pokasno zatrudneto ne sum 6ta nedela denovi ili pak se raboti za plod kojsto ne se razviva i ke treba da bide ostranet. Mi prepisa Dabroston, mi rece da prodolzam so folnata kiselina, magnezium od 250 mg i vitamin C, posle 10 dena treba da odam na kontrola. Sekogas sum so stavot, sto treba da bide neka bide, no sepak sakav da slusnav i vase mislenje. Vi blagodaram, pozdravce Здраво Џиџа! И јас сум ист случај како твојот,кога отидов прв пат на гинеколог според менструацијата требаше да бидам 6 недели и 2 дена а според димензиите на ехото бев 5 недели и 2 дена.Тогаш немаше срцева акција и докторот ми рече да одам за 10 дена.Се чудев зошто сум назад една недела но не го прашав.По 10 дена повторно отидов плодот беше пораснат за 6 недели и 4 дена и имаше срцева акција.Тогаш го прашав докторот зошто не ми се совпаѓа со менструацијата.Тој ми одговори дека сум била останата бремена покасно и дека во овие случаеви се зема во предвид само 2 недели плус минус,ништо повеке.Затоа без нервози,се случува па Боже здравје по неколку месеци ке си ги видиме нашите бебушки [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
|
|
|
|