|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Во која болница се породивте?
8.1.2011 0:41:40   
Maca25
Во врска со тежината, ќерка ми исто така беше помала во однос на тоа што треба да биде во таа недела. На ехото во 36 недела беше 2200 гр, тогаш рече докторот да почекаме да порасне уште 2 недели, а таа се роди по точно еден месец 3220. На последното ехо пред да ме носат во сала измерија дека е околу 2900 гр, а се роди за 300 гр повеќе. Така да за еден месец ставила 1 кило. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Mamicka32)
Непосредна врска до пораките: 376
11.1.2011 19:41:28   
Nadezna
lellee mornici me polazija od loshite iskustva.od ova sto go slushnav mi doaga strav voopsto da pomislam na pravenje bebe a kamo li ragjanje.jas kako sto sum panicarka i mi se loshi koga krv mi vadat a ne 40 min da lezam porodena i nikoj da ne dojde pa ke im padnam vo koma :))) auuuu strashnooooo

Mila, opusti se, ne e taka sekade :)

Jas bev najgolem panicar sto go sretnale moite prijateli v vrska so poroduvanjeto . Jas placev krv koga mi vadea, a ne pak da se porodam. Ama se porodiv, i sega bi roidla uste dve deca ( ama cuvanjeto e potesko )user posted image .

Vo GAK navistina se trudat, kolku mozat, zsto navistina se malku sestri a poveke trudnici, ama sepak, sekompletno priatelski nastroeni.
Poroduvanjeto bese fantasticno lesno, so epiduralna inekcija koja ja preporacuvam na site panicari.
Moja preporaka ( a retko nesto preporacuvam ) e GAK

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 377
12.1.2011 9:02:55   
riba79
nadezna,mozes li malku da go objasnis nacinot na koj tece poroduvanjeto so epiduralnata anestezija?dali sama si ja baras,dali se doplaka i dali se custvuvaat bolkite?aj ako ne ti e tesko pisi.pozdrav

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 378
12.1.2011 19:03:33   
tnade
zdravo riba79, jas odev na predavanjata za trudnici minatiot mesec i  imavme cas za epiduralna anestezija, moze da si pobaras i se plaka 8.000 denari, se stava vo kicma i ne cuvstvuvas nikakvi bolki pri poroduvanjeto. Sestrata koja gi drzese casovite bese 100% protiv epiduralnata, ni preporaca priroden poragaj. Ajde samo hrabro i se ke bide vo red, so lesno neka ni e i nabrzo da se guskame so onasite bebuski user posted image

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 379
12.1.2011 19:52:05   
Pepe
Dragi idni mamicki,jas sakam da go spodelam moeto skromno iskustvo vo vrska so epiduralnata anestezija.Jas se porodiv vo maj mesec minatata godina vo GAK i imam pozitivno iskustvo so personalot.(so ogled na toa sto drzavnoto zdravstvo ni e kompletno raspadnato user posted image )Ama imam mnooooogu loso iskustvo  so epiduralnata anestezija.Imeno,mene mi prsna vodenjakot pred krajniot termin i se kje bese vo red ako se otvorev prirodno,za deteto da izleze ,a ne da morase da se porodam so carski rez i da primam  epiduralna anestezija.Za cinot na poroduvanje ,a i so ranata od carskiot rez nemav nikakvi problemi,ama od anestezijata sto ja primic 10 i poveke dena ne mozev ocite da gi otvoram od bolki vo glavata.Koga kje se setam uste mornici mi pominuvaat po telovo :(Site tie denovi,zatoa sto bolkata mi bese pojaka vo desniot del na glavata ,solzi mi tecea postojano od desnoto oko i na kraj okoto mi potece od postojano solzenje,mi se zacrveni,mi se napravi kako bumbar:(BLJAK...Ama fala mu na Gospod ,se pominuva i se se zaborava.Ostanuva samo sonceto koe kje si go cuvate i kje go gushkate.Razlicni organizmi,razlicno reagiraat  na ista anestezija,ama jas bi vi preporacala dokolku ne e neophodno,da se izdrzat bolkite koi doagaat so cinot na poroduvanje....user posted image

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 380
20.1.2011 19:48:30   
tnade
zdravo devojki ima li nekoja sto sega brzo e porodenaa vo cair, sto treba da nosam so mene koga ke pojdam vo bolnica, pocnuvam sitno da brojam user posted image

(Одговор на членот Pepe)
Непосредна врска до пораките: 381
21.1.2011 3:12:53   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Poroduvanjeto bese fantasticno lesno, so epiduralna inekcija koja ja preporacuvam na site panicari.

Jas imam kratko no pozitivno iskustvo so epiduralnata,taka da koga pak bi ragala sigurno bi pobarala povtorno epiduralna.

Непосредна врска до пораките: 382
24.1.2011 13:05:43   
misticia
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Inace edno golemo BRAVO za site sto se porodila prirodno,za mene se tie narodni heroi user posted image user posted image

хаха си видела мака сигурно
инаку после се раѓањето беше најубавиот подарок за себе си, а не си херој ако правиш нешто за себе си

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 383
24.1.2011 13:14:37   
Nadezna
nadezna,mozes li malku da go objasnis nacinot na koj tece poroduvanjeto so epiduralnata anestezija?dali sama si ja baras,dali se doplaka i dali se custvuvaat bolkite?aj ako ne ti e tesko pisi.pozdrav

Vaka, i mene predvreme mi pukna vodenjakot i morav da cekam da se otvoram 4 prsti prirodno, pa mi stavija epiduralna, se stava vo kicma i e mornicavo custvo, ama ne boli i e 2 minuti. Vazna napomena, dijabeticari i alergicni luge ne smeat da ja primaat, barem taka razbrav.
Potoa, celo vreme si praev muabto so personalot, pa se rodi Damjan, nepara u sred muabet :)
Ne, navistina, bolki nema, ima cuvstvo za napon,  najbitno od se, e da se sorabotuva so personalot.
Atoa deka bile protiv epiduralna...gluposti

(Одговор на членот misticia)
Непосредна врска до пораките: 384
24.1.2011 15:18:15   
misticia
незнам за алергичните луѓе

јас примив епидурална на првото, и покрај тоа што имам јака алергија на лекови таа беше последниот обид за спас (или како што ми беше кажано за да не ги пишуваат по весници - тоа беше најважно) и се спасија докторите да не ги пишуваат по весници

Симболично - анестезиологот Спасовски или Спасов тој ги спаси - па и мене по пат
ама мм беше толку лут на нив за мојата прва породилна приказна што не сакаше ни него да го побара да му се заблагодари, му идеше сите да ги смачка на леб

Непосредна врска до пораките: 385
1.2.2011 13:59:33   
caci 23
vaka.sakam da ve prasam dali nekoja od vas ima slusnato za apartmanite vo drzavna,sto se doplakaat 50 eura.mi rekoa deka bile mnogu ubavi i cisti.pa ve molam ako nekoja mamicka se porodila tamu ili znae nesto poveke za toa,da mi pise se sto kako e.jas treba da se porodam za eden mesec,i stvarno me faka panika od samiot cin.user posted image .se mislam dali da odam vo drzavna vo tie apartmani ili da odam vo neuro medika.

(Одговор на членот mamicka)
Непосредна врска до пораките: 386
1.2.2011 14:31:46   
caci 23
se izvinuvam sum napravila greska.mislev na Re-medikauser posted image

(Одговор на членот caci 23)
Непосредна врска до пораките: 387
1.2.2011 14:59:39   
Natuska85
Цаци прочитај во темава на претходните страници има пишувано за апртманите во ГАК.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 388
10.2.2011 14:30:28   
davidco
Jas se resiv da se poragam vo cair uste se mislam dali da si zemam apartman ili ne? Ke ve molam tie sto se porodile prirodno vo brzo vreme vo cair da kazat dali se dozvoleni poseti ako si vo obicna soba? Dali bebeto e celo vreme so tebe ako se poragas prirodno ili samo ti go nosat na doenje dali bebceto e vo spikozni ili fisece go pravat, dali sami so go oblakavte bebce :wtf: ? Po kolku zeni se vo soba?

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 389
10.2.2011 16:50:07   
Luci
Davidcouser posted image user posted image user posted image za tvojot izbor da se porodis vo Cair, sigurna sum deka nema da zgresis. Jas se porodiv tamu pred 11 dena i sum mnogu zadovolna. Poseti vo obicnite sobi ne se dozvoleni pa koj i da ti e vrska, a vo apartmanite da, dozvoleni se. Apartman cini 1500 denari od nokevanje i ako mozes da si go dozvolis bi ti preporacala da odis. Bebeto bez razlika dali si vo regular soba ili apartman e so tebe onolku vreme kolku sto ti sakas, ako mozes i sakas moze i celo vreme da bide so tebe a ako ne ke i kazes na sestrata i taa ke go zeme. Bebinjata gi povivaat celosno so peleni kako fisece, spikozni ne. Vo drugite sobi ne sum sigurna no mislam deka se po 4-5 zeni. Pozdrav i se nadevam ti pomognav kolku-tolkuuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот davidco)
Непосредна врска до пораките: 390
11.2.2011 11:40:34   
davidco
Lele luci ti blagodaram mnogu! Golemi da rasnete so bebus! user posted image Tebe koj doktor te poroduvase? I dali vo apartmanite ima posebno wc, vo apartman edna e ili dve rodilki?

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 391
11.2.2011 11:53:14   
Luci
Na smena bese d-r Licovski, megjutoa veruvaj mi doktorite samo asistiraat pri poroduvanje, sestrite poragjaat, vo mojot slucaj sestra Dragicauser posted image Vo apartmanite ima posebno wc i tie se samo ednokrevetni, dvokrevetni apartmani vo Cair nema, pozz

Непосредна врска до пораките: 392
11.2.2011 12:18:19   
Kori
 Dragi mamicki jas se porodiv vo Re Medika pred 2 godini i ekstremno mnogu sum zadovolna. Iako mojata ubavica bese loso namestena jas insistirav da se porodam normalno, pa da ne bese taa epiduralna anestezija neznam dali ke uspeev. Alal da im e sekoe denarce sto go plativ, bi im preporacala na site. Za vroro bebe koga ke dojde vreme ako nemam pari ke zemam kredit samo da ne gledam bubashvabi, namrshteni sestri, pa ne se poragash sekoj mesec neli??? sekoj koj moze da si dozvoli ic da ne se dvoumi pa toa e suma kako za nekoj poubav godishen odmor. BRAVOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ZA PRIVATNITE BOLNICI UA ZA DRZAVNITE

Непосредна врска до пораките: 393
11.2.2011 16:28:11   
davidco
Luci uste ednas ti blagodaram! user posted image

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 394
11.2.2011 17:57:42   
Luci
davidco poveli pak, ako ti tekne uste nesto slobodno prasaj, pozzz

ИЗВОРНА ПОРАКА: davidco
Luci uste ednas ti blagodaram! user posted image

Непосредна врска до пораките: 395
16.2.2011 15:28:27   
Blue Glow
Luci bidejki i jas planiram vo Cair, veke sum 35 nedela , te molam ako znaes , epiduralna vo cair stavaat ako pobaras, kako sto razbrav pogore vo GAK nemalo problem za nea? I vo sobite po kolku zeni se, spavakji nivni samo, ili dozvoluvaat svoi da se koristat?
Fala odnapred  :)

< Поракaта ја уредил Blue Glow -- 16.2.2011 15:29:34 >

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 396
16.2.2011 16:16:13   
riba79
Se porodiv na 10.2 vo GAK i me porodi akuserka Dance i edna d-rka koja samo sto specijalizirala i mozam da vi kazam deka super pominav..inaku trebase na 12, 2 da me poraga Tofovski ama na Filip ne mu se cekase do togas..spavaci samo nivni davaat i toa kolku ke pobarate...se na se sestrite bea vo red ,odnosot nivni so pacientite..kako i da e za 2 dena e dobro...najvazno e da ste vie i bebeto dobri a bolnicata e najmalku vazna...pozdrav i so lesno na site koi treba da se porodat vo najskoro vremeuser posted image

(Одговор на членот Blue Glow)
Непосредна врска до пораките: 397
16.2.2011 16:53:39   
mamica33
Jas se porodiv vo drzavna bolnica na 5 noemvri, uslovite se katastrofalni i na najnisko nivo, higena griza uzas, bebinjata ne gi banjaat zatoa sto nemale sredstva, sami si gi presoblekuvavme zasto sestrite nemaa vreme, nema koj da ti pomogne i da te poduci za doenje, a za lebarki i pajazini niz cela soba i da ne zboram. Se porodiv so epiduralna i ja dobiv zasto imav dogovoreno so anesteziologot koj za sreka se pogodi dezuren, ako ne bese toj dezuren nemase vo nikoj slucaj da ja dobijam anestezijata.

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 398
16.2.2011 18:38:09   
annie
prvite 2 deca si gi rodiv vo GAK!so prvoto pominav loso, so vtoroto mnogu dobro a tretoto go rodiv vo UCL st.Luc vo brisel i si pominav odlicno so epiduralna i odnos so personalot neviden kako ,,kineska kralica,, sto bi rekol maz miuser posted image

(Одговор на членот mamica33)
Непосредна врска до пораките: 399
16.2.2011 19:09:42   
Luci
Blue Glow jas bev so vrski, mi bese ponudena od vrskata megjutoa doktorot sto trebase da me poroduva odbi zasto ke sum se porodela za 20-tina minuti i djabe ke mi ja stavale. Iskreno ne se opteretuvaj so epiduralni anestezii i slicno, poragajot nema da bide strasen i opasen po zivotuser posted image Otkako ke go rodis tvoeto zlato veruvaj mi deka vo istiot toj moment ke zaboravis na bolkite koi si gi imala prethodno, a tie bolki i ne se tolku strasni kolku sto drugite zborat, barem za mene ne bea....a nema ni za tebeuser posted image Spavaki samo nivni, od doma ne. Vo sobite mislam deka se po 4-5-6 zeni, jas bev sama vo soba bidejki bev vo apartman, pozzz, se nadevam ti pomognav, slobodno pisi pak za sve sto te interesirauser posted image user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Blue Glow

Luci bidejki i jas planiram vo Cair, veke sum 35 nedela , te molam ako znaes , epiduralna vo cair stavaat ako pobaras, kako sto razbrav pogore vo GAK nemalo problem za nea? I vo sobite po kolku zeni se, spavakji nivni samo, ili dozvoluvaat svoi da se koristat?
Fala odnapred  :)

(Одговор на членот Blue Glow)
Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?