Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 17.2.2011 17:08:41
Olivia
Da Zmej tuka sme blisku(Mart e mesec ispolnet so sreka sekogas za mene) jas od vcera pocnav so estrofem pa vo sreda ke odam na prvo merenje na endrometriumot,znam deka ke bide ok so toa samo se molam koga ke mi gi odmrznat embrioncinjata za transfer da bide se vo red so niv.Srekno na site sto sme na ovoj pat.
RE: Вештачко оплодување - II дел 17.2.2011 19:46:20
animsaj
Koj sto naumil da mu se ispolni...vi posakuvam sreka,i bidete ispolneti so pozitivna energija,so dobra misla i da ne izraduvate vo skoro vreme.Olivia,Zmej i site vie koi se obiduvate na ovoj ili onoj nacin da dojdete do posakuvanite So sreka i so Gospod napred!Eve i jas ke si porabotam na mojot slucaj uste vecerva :o)))POZDRAV
RE: Вештачко оплодување - II дел 17.2.2011 23:10:20
cece81
olivija zmaj i od mene podrska vi posakuvam uspesno IVF da ne raduvate so Eli 2010 mila kako si ? koga ti e terminot za poragaj uzivaj si , smislivte iminja za bliznacinjata ? Pozdrav do site RR vi posakuvam mnogu sreka na site ni e mnogu potrebna
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.2.2011 11:31:00
Zmej
Ej Olivia, mene vo Mart mi e rodenden pa ke ima dvojno castenje, i za bebence i za rodenden jeeeeee.. Fala vi na site za upavite zelbi i poddrskata,mora da uspeeme,t.e znam deka ke uspeeme.
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.2.2011 12:44:47
mareto
ajde so sreka zmej i olivia da bidi se vo red.drzam sreka liljak neznam so da kazam mene pak mi dojde koga gi kladov zamrznatite embrioni kaj sekoj e razlicno.inace za toa deka preku mokraca da ne kaze tocen trezultat e vistina.na prirodna bremenost imam slusnato deka preku mokraca mu kazalo negativen a bila bremena i koga go napravila testot po edna nedela mu kazal pozitiven.na priroden nacin ima lufki vo takov test pa kamoli na vestacki.uzivaj mila.jas tolku znam da kazam za ova.ako ima nekoj poveke neka te posovetuva i bidi smirena do ispituvanjeto so krv oti mozi od stres se da ti se sluci.pozzzzzzzzzzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.2.2011 16:27:57
cece81
Olivija jas uste se boram so nastinkata i si pijam Mikroginon do krajot na mesec fevruari pa trba da zemam sema za terapijata . Ve molam pisete mi kolku vreme trae terapijat t.e. dolg-kratok protokol , so mene se e vo red kako i hormonite vo granica na normala se , pa bi sakala od prilika da znam ! Pozdrav do site vi prakam sreka
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.2.2011 19:47:38
Olivia
Dezdemona vo glavno vlaznite maramici ne se zabraneti i ne se stetni da se koristat pri IVF postapkata, megutoa neka bidat bas za intimna higiena a ne voobicaenite,nekoi od obicnite v.maramici sodrzat i alkohol koj moze da predizvika iritacija na kozata vo intimnite delovi i da disbalansira PH. Za jadenjeto mene me sovetuvaa da jadam poveke ovosje i zelencuk,supi, zitarici vo glavno hrana sto ke go ubraza metabolizamot, cesto se slucuva od premnogu lezenje da se dojde do mrzlivi creva i zapek, koj sto ne e dobredojden vo nikoj slucaj.
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.2.2011 23:50:57
dezdemona
ok fala Olivija na sovetot ke probam da jaddam poveke ovosje i zelencuk,. utrogestanotmi rekoja da go pijam, si mislev da go stavam vaginalno neznam kako e podobro. Samo da dojde ponedelnik i da pomine neizvesnosva. Cekanjevo e dosadno. pozdravce stiskam palci za site rr so cekate i sto ste pocnale so postapkata
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.2.2011 23:56:28
Olivia
Dezdemona jas primav utrogestan oralno po punkcijata no po embriotransferot vaginalno, a koga pravev transfer so zamrznati vednas pocnav vaginalno,ako ne sovetuvaj se so doktorot mislam deka e podobro vaginalno koga veke postoi implantacija,pozz Ponedelnik e blisku i nie cekame so tebe
< Поракaта ја уредил Olivia -- 18.2.2011 23:57:54 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.2.2011 1:03:43
verica p
Jas Utrogestanot go primav uste od punkcijata vaginalno 200 a drugarka mi bese kaj drug dr i taa prviot mesec gi primase oralno 2 * 100. moe mislenje deka vaginalno e poefikasno no ne e prakticno no cimsme dosle do tamu ne treba da gledame prakticnost. Dali nekoja od vas dodeka piese Mikroginon imase kafev iscedok jas dva meseca piev i 2 pati taka mi tecese none mi napravi nikakov problem na prva ostanav bremena samo na zal loso zavrsi
RE: Вештачко оплодување - II дел 20.2.2011 12:05:28
vodickata
zdravo mili ringerajki eve me i mene pak :) dobivme vaucer i sega primam fostimon utre vo ponedelnik ke odam na eho za da vidime dali ke gi prekinam ili ke prodolzam :S posakuvam mnogu sreka i uspeh na site sto si cekame :)
RE: Вештачко оплодување - II дел 20.2.2011 20:57:38
taci14
Vodickata mila zarem ne primase jasmin pred da zapocnes so procedura i neka ti e so sreka ti drzime palcinja i sto pobrzo da si ostanes .vodicka kaj koj doktor odis?
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.2.2011 18:12:58
vodickata
taci :) jas pravev dve laparaskopii na cisti na jajnik imam endometrioza posle vtorata primav zoladex i odma me pratija na in vitro taka da mi se povrza i terapijata inace sum kaj dr Lazareski vo Sistina :)
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.2.2011 18:17:38
Olivia
Vodickata srekno mila i so lesno vo celata postapka, da se raduvas pobrzo na edno ili dve bebenca pa moze i tri samo da si gi vidis ili .....uste ednas Srekno
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.2.2011 19:36:15
animsaj
Zdravo rr..Nesto ne mi se poklopuva vo presmetkite so plodni denovi,ako nekoj me procita i ima iskustvo ,molam da mi odgovori?Dobiv na 10-ti ovoj mesec,piev clomifen,i pocnav da ja meram bazalnata temperatura,a go proveruvam i sekretot.Vcera imav tem. 36,8 a utrinava mi bese 37,4..Isto vcera imav poduvan stomak i strasni bolki vo leviot jajnik,koi najcesto gi nemam.Denes primetiv deka i sekretot e takov prodziren,rastrgliv..Po temp. treba da imat nastapeni plodni denovi,ako ne gresam?I po ova sekretot?Bev kaj maticniot i veli imam nepuknat folikul 19mm precnik.na koj bi mu trebalo den dva za prskanje.Mozno li e kaj mene da ne se poklopuvaat presmetkite po bazalnata,i po sekretot? Ima li nekoj slicno iskustvo?
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.2.2011 20:02:26
srcushka
zdravo Animsaj jas bazalna ne meram po shto mnogu stanuvam nok no po sekretot i po eho pregledot treba da odredish plodni denovi jas imav folikul od 19 i primiv pregnil inekcija za da bidam sigurna deka ke prsne folikulota rasteglivata technost se lachi den dva pred ovulacija taka da najsiguren ti e eho pregled toa e moe mislenje pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 22.2.2011 11:25:12
malata mo
Zdravo animsaj jas isto porano se macev so merenje na bazalna temperatura,no dr.Tase me sovetuvase da prekinam so toa.So kontrola na eho i pregnyl sega,ke bide se dobro,mnogu sreka da zavrsi ovoj tvoj ciklus so Cekame da se prosiri krugot na rrSrekno na site