|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
24.2.2011 1:48:18   
verica p
ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81

Ve molam za pomos RR -ki , jas veke denes 11 den odkoga pocnav da gi pijam mikroginonot i uste krvaram po maklku vcera se javiv kaj dr. mi rece 2 dena po dve da zemam , se plasam do cetrnaesetiot den da ne mi zapre krvarenjeto user posted image  ufff. ve molam pisetemi ako nekoja od vas se nasla vo vakva situacija .
Ako do 14 den mi prestane  krvarenjeto treba da odam da zemam sema za hormoni dali togas dr. pravi pregled na eho ve molam pisetemi da znam .

Pozdrav do site ke mi bide od golema pomos ako mi odgovorite na mojot post!
Draga Cece81 nemoj da se sekiras i jas taka koga gi pies mikroginonot imav malo krvarenje no toa e normalno se ke bide vo red ne se sekiraj i so sreka so poskoro da ti se napolnat racete so user posted image

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 901
24.2.2011 1:49:51   
verica p
Cestitki Ljiljak lesna bremenost i sega uzivaj i miruvaj user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот verica p)
Непосредна врска до пораките: 902
24.2.2011 11:19:34   
radovisanka
prijatelki idni,vi pise edna radovisanka koja pred 5 godini krenala race od se .maz mi ima dijagnoza azospermija  i ne saka ni da slusne za tuga sperma ili da si posvoime detence.
ovde citajki razlicni raboti pomisliv oti mozebi ima nadez,ne sme prestareni uste.
Sto mislete,ima li nadez?
Liljak i site sto ste trudnicki,neka vi e srekno i lesno,srekno i na drugite sto pravat razlicni napori za bebence.Se nadevam deka ovde ke najdam novi prijatelki so slicni maki ko moite

(Одговор на членот verica p)
Непосредна врска до пораките: 903
24.2.2011 16:35:31   
Anonimen
draga radovishanka zdravouser posted image sakam da ti preporacham eden lek shto go izrabotuva edna gospogja od skopje jas gom koristev zarast na folikuli ama taa mnogu go preporachuva za podobruvanje na spermogram i za drugi bolesti kaj mazot lekot malku e grozen za jadenje no mnogu pomagal gospogata se vika liljana eve ti go tel brojot mozesh da razgovarash taa e prekrasna lichnost i da ti pomogne okolu vashiot problem inaku zenata skoro beshe i na emisijata zaednichki ruchek i ja ima na nivniot fb profil tuku da ne dolzam brojot
ModeratoR ne e dozvoleno javno ostavanje na tel broevi , na koj mu treba brojot ke mu o pratam po PP

< Поракaта ја уредил arh_diz -- 24.2.2011 16:59:08 >

(Одговор на членот radovisanka)
  Непосредна врска до пораките: 904
24.2.2011 17:47:59   
Bogdancanka
dobredojde Radovisanka ti posakuvam prijatna druzba na rruser posted image user posted image user posted image
za ednouser posted image nema krevanje race,nema odkazuvanje sekogas postoi nadez eve mila tuka mozes da procitas nesto poveke za slabiot spermogram i nasite iskustva

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 905
24.2.2011 20:17:05   
coco
Radovisanka jas neznam sto imate probano no eve da ti kazam deka nie imavme slicen problem i pravevme ICSI i sega sum bremena vo 25ta nedela.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 906
24.2.2011 20:44:14   
dezdemona
Coco
cestitki na bremenostauser posted image uzivaj sega i cekaj go tvoeto bebence. Imas nekoj sovet za nas sto da jadime itn. pozdravceuser posted image

(Одговор на членот coco)
Непосредна врска до пораките: 907
24.2.2011 22:05:57   
taci14
mila radovisanka dobre ni dojde i se nadevam deka ke si pomogneme edni na drugi ako nisto drugo barem so eden razgovor.Ni kaza deka tvojot maz ima azospermija dali imate praveno biopsija na testisi da vidite dali ima vnatre vo niv spermatozoidi zatoa sto za ivf ima metoda kade sto se oploduva samo so eden spermatozoid. 

Непосредна врска до пораките: 908
24.2.2011 22:12:30   
Olivia
Eve me denes po prvoto merenje na endrometriumot, na 8 den pokaza 6mm , sledno merenje e vo vtornik koga i ke mi soopstat koga ke bide transferot, se nadevam ke si ze zdebeli endrometriumot preku 8mm , vaka za samo 8 dena doktorot bese mnogu zadovolen i mi rece da ocekuvam transfer okolu 2 mart,se nadevam embronite ke bidat vo red po odmrznuvanjetouser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 909
24.2.2011 22:24:10   
taci14
Olivija mila bas mi e milo deka endometriumot se zadebeluva ne se sekiraj sigurno ii folekulite ke bidat dobri i naskoro ke ni se pofalis souser posted image  .Ti posakuvam sreka i da ne izraduvas so ednouser posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 910
24.2.2011 22:25:45   
taci14
Olivija mila mislev na embrionite izvini zgresiv

Непосредна врска до пораките: 911
25.2.2011 8:32:32   
wannna baby
Konecno gi predadov dokumentite vo FZO za odobruvanje na vaucher za IVF. Se nadevam na pozitiven odgovor. :D Kazete mi po kolku vreme se ceka za odgvor. Mi rekoa 4 do 5 nedeli, ama sakam da znam realno dali e tolku ili podolgo. Blagodaram

Don''''''''t look back in anger.

Непосредна врска до пораките: 912
25.2.2011 9:04:54   
babydoll
olivia milo mi e za endometriumot ajde sledniot pat da bide uste pozdebelen.i sekako naskoro da si vidis  user posted image user posted image user posted image .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image                       wanna baby ja moite dokument gi podnesov vo avgust na kraj a odgovor dobiv vo noemvri pozz

< Поракaта ја уредил babydoll -- 25.2.2011 9:06:21 >

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 913
25.2.2011 11:52:52   
diti
ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81

Ve molam za pomos RR -ki , jas veke denes 11 den odkoga pocnav da gi pijam mikroginonot i uste krvaram po maklku vcera se javiv kaj dr. mi rece 2 dena po dve da zemam , se plasam do cetrnaesetiot den da ne mi zapre krvarenjeto user posted image  ufff. ve molam pisetemi ako nekoja od vas se nasla vo vakva situacija .
Ako do 14 den mi prestane  krvarenjeto treba da odam da zemam sema za hormoni dali togas dr. pravi pregled na eho ve molam pisetemi da znam .

Cece mila i jas go imav istiot problem imav kafeav iscedok 12 dena otkako gi piev Mikroginon i doktorot mi rece da zemam po 2 apcinja i krvarenjeto prestana. Se nadevam deka ke go resi problemot  i naskoro ke ne izraduvas so user posted image .
Pozdrav mila i samo opusteno so pozitivna energija

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 914
25.2.2011 13:37:02   
veckasr
jas krvarev od mikroginonot dva dena i samo od sebe se sopre

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 915
25.2.2011 15:49:00   
mila mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Eve me denes po prvoto merenje na endrometriumot, na 8 den pokaza 6mm , sledno merenje e vo vtornik koga i ke mi soopstat koga ke bide transferot, se nadevam ke si ze zdebeli endrometriumot preku 8mm , vaka za samo 8 dena doktorot bese mnogu zadovolen i mi rece da ocekuvam transfer okolu 2 mart,se nadevam embronite ke bidat vo red po odmrznuvanjetouser posted image

user posted image user posted image user posted image Olivia mnogu se izraduvav koga procitav! Ajde i ti sto oskoro da ne iznenadis user posted image user posted image user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 916
25.2.2011 20:44:15   
siki1
radovisanka ti pratif edna pp posta dali ja proveri.mislam deka ke ti pomogne

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 917
26.2.2011 13:17:54   
pinokio2010
Devojki, me nema podolgo vreme, pa resiv da pisa i nakratko da vi raskazam sto se slucuva so mene. Otkako podnesovme dokumenti za IVF preku fondot, cekavme dva meseca na odgovor i na krajot ne odbija so obrazlozenie deka ne postojat patloski indikaci koi bi se lecele so ivf I deka za da se dijagnosticira idiopatska neplodnost sme trebale da bideme tri godini vo brak, a nie sme bile neceli dve sto e malku( toa sto seobiduvame veke nekolku godini i sto imam 33 god a soprugot 37 pu-pu ne vazi) Kako i da e, nie se resivme da odime privatno vo Remedika kaj dr. Petanovski. Se pokaza deka napravivme dobar izbor, mnog sum zadovolna i od doktorot i sestrite, embriolozite, celiot personal i toplo gi preporacuvam. Znaci odevme na dolg protokol so Suprefakti Fostimon 4 ampuli dnevno . Dobro reagirav na site lekovi. Na punkcija imav 20 folikuli, mi izvadija 19 jajce kletki od koi 18 zreli i site se oplodija. Vtoriot den imav 16 zdravi embrioncinja i se dogovorivme transferot da bide na tretot den. Na denot na transferot koga lezev i cekav da mi dojde redot, dojde embriologoti mi kaza deka od site embrioni samo tri ostanale, a samo dva osumkletocni G1(grade one-znaci prva klasa). Drugite ednostavno prestanale da se razvivaat. Nikoj ne znaese ili ne sakase da mi kaze zosto moite embroni edostavno prestanuvaat da rastat sao mi rekoja deka jas najverojato sekoj mesecostanuvam bremena no plodot ne se razviva. Sepak, mi rekoja deka dvata sto ke mi gi vratat se odlicni so 99% sansa da se fatat. Za zamrznuvaje nisto ne ostana.
Denes na 12dpt pravev test so utrinska mokraca i bese negativen.
Vi posakuvam na site da imate poveke sreka od mene i ako imal nekoj nedaj Boze slicen problem ili barem poznava nekoj takov neka mi dade nekoj sovet ili makar neka me utesi.

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 918
26.2.2011 13:31:49   
Bogdancanka
Pinokio mila testot treba da go pravis na 14-ti den neli?znaci seuste nisto ne e izgubeno ne se razocaruvaj,a i zavisi kakov test si pravila...eve ako ti e za uteha jas da ti kazam na moeto posledno invitro mi izvadia 14 zreli jajce kletki od koi 10 se oplodija,pred transferot mi bese kazano deka samo dvete sto ke mi gi vratat se dobri i deka ne ostanale za zamrznuvanje,koja bese pricinata nitu mi tekna da prasam ni prasav....mislam deka najdobro bi bilo da si pocekas uste dva dena....pozz mila ti posakuvam mnogu srekauser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 919
26.2.2011 13:34:40   
Bogdancanka
Olivia mila ti posakuvam mnogu sreka,ajde naredniot pat endometriumot sigurno ke bide kolku sto treba i nabrzo ke zavrsis so transferot pa site zaedno ke cekame pozitivni rezultati,srekno srckauser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 920
26.2.2011 13:39:39   
vodickata
dragi ringerajki eve me pak vcera pravev punkcija i mi izvadija 5 jajce kletki od koi denes me izvestija deka 3 se oplodeni mi rekoa dek utre ke mi se javat da mi kazat koga ke bide transferot mnogu sum isplasena i nekako tazna

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 921
26.2.2011 13:43:13   
Bogdancanka
vodicka mila zosto isplasena i tazna?ajde razvedri se ke bide se vo red,samo pozitivno user posted image user posted image user posted image sigurna sum deka nabrzo ke si gi vidisuser posted image crtki

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 922
26.2.2011 13:54:52   
vodickata
ti blagodaram na podrskata bogdancicka potrebna mi e vo momentov premnogu. se na devam deka ke bide se vo red i deka site ovdeka zaedno ke se raduvame na zaednickite uspesi user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 923
26.2.2011 14:05:10   
Olivia
Pinokio mila nema prostor za razocaruvanje , pocekaj bar uste 2-3 dena pa odi vo Remedika neka ti napravat test preku krv, mislam deka 12 den za test e seuste rano,
Vodickata sega treba da bides najopustena i da go cekas so radost denot na transferot , vi posakuvam na dvete user posted image ili user posted image i na site drugi sto ocekuvaat.
Tezok e patot po koj cekorime no site nas ne ceka radost vo toa veruvam, vi blagodaram na site za podrskata ovde ne samo sto gi delam iskustvata tuku i emociite,user posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 924
26.2.2011 14:07:37   
cleo
Pinokio mila, mislam deka definitivno treba da go povtoris testot preku krav i toa na 14 den od transfer. I jas taka se izlazav so mokraca na 12 den iako doktorot bukvalno me preolnuvase da ne go pravam toa. Potoa dobiv takov stres od rezultatot sto mislam deka posle 3 dena, znaci na 15 den jas prokrvarev od stres. Potoa mi se zadrza samo edniot plod koj sedese vo matkata bukvalno 45 dena za koe vreme jas postojano krvarev, a bese mrtvo, nerazvieno. Pa mi predlozija kiretaza za da ne mi napravi nekoj pogolem problem, no koga trgnav na kiretaza vidovme na ehoto deka veke sosema go nema. Taka da moj sovet od iskustvo ti e da pocekas uste dva dena - znam deka e uzasno tesko i e strasen psihicki napor, no mora da izdrzis. A nadez i toa kako ima seuste. Se nadevam uspeav da te razubedam da ne se razocaruvas pred vreme. Pozdrav mila

Непосредна врска до пораките: 925
Страница:   <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali posle sekoe izleguvanje gi isprasuvate vasite deca kade bile,so kogo bile i sto pravele?

Da (67%)

Ne (17%)

Ponekogas (17%)

Број на сите гласови: 6

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!