Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 24.2.2011 22:08:06
heba
pa dechki ne se sekirajte za bolkite vo grbot i nozete sekade pishuva deka se ochekuvani. mene mi se sluchuvanekogash taka da me stegne levava noga so se kichma mi se priplachuva i kucam edvaj odam ama mora da se razdvizuvame. edvaj cekam da se podstopli i da se shetkam pochesto. navecher taka opasni grchevi imam vo nozeve sho da vi kazam i site mi vikaat da pijam vitamini ama pa porano nashine majki so praele neoti imalo nesho da se pie pa nemalo ni nesho mn za jadenje kako sega....ili nie sme pomazeni :)) pozz do site
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 24.2.2011 22:22:28
Elce
I jas imam bolka vo polovinata da kazam malku podolu od desnata strana,koga ke stanam na sabajle krivam,dur se razdvizam nemozam da odam,a toa e i od dolgo sedenje na stolce na rabota,takva mi e rabotata,stanuvam ama ne e toa toa,treba prosetki,a vremevo ne ni e vo prilog,zenski mora da izdrzime.Pozdrav
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 25.2.2011 13:55:27
jana81
zdr devojki eve i jas samo sto vlegov vo 13ta ned pa da vi se pridruzam na grupava.inaku vcera bev na pregled bebceto e super si se razviva no jas mislev ke me gleda na 4D a dr. vika nema potreba uste e rano za 4D, a i jas fala bopgu nemam nikakvi problemi, se nadevam nema da imam i ponatamu velat ova tromesecie bilo naujbav period od bremenosta , pa da uzivame vo nego ako e taka pozzz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 27.2.2011 10:25:51
MMM27
Фала ви на одговорите, и јас едвај чекам да дојде пролет за да си шеткам Практикувам јога веќе година и пол, но некако ми е страв да не ми се влоши ситуацијата со нервот од некои вежби. Но во секој случај, сами може да си осетиме што ни одговара, а што не. Ајде нека иде пролет
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 27.2.2011 13:20:03
Elce
Zenski sakav da ve prasam dali nekoja od vas koristela do sega Feroglobin kapsuli za podobruvanje na krvta zaedno so multivitamini na pr jas pijam Centravit prenatal,me buni toa sto vo Feroglobinot ima bakar 2mg i plus vo multivitaminite 1mg,kolicestvoto na cink isto taka se zgolemuva vo Feroglobinot ima 12 mg i vo multivit.11 mg,vkupno 23 mg, a bakar 3 mg zaedno,dali vaka zaedno ova se golemi kolicestva.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 27.2.2011 15:41:17
heba
Elce ako ti e slaba kvta mora da gi piesh i dvete ama jadi mn suuvo ovoshje smokvi isl kako i meso grashak i grav, soja spanakj....bla bla ..ne se site bash ,,,,ama se mora...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.3.2011 15:05:37
mimi*
Здраво на сите
Кажете ми какво искуство имате со главоболките. Веќе сум 15 недела а веќе 2 недели ме боли главата. Сега ме боли непрекинато од вчера од 2 часот попладне, значи непрекинато 24 саати. Го мерев притисокот не ми е висок, 65 со 105 што за мене е нормален притисок. А осеќам некој притисок во носот како да секој момент ќе ми потече крв од носот и главата ме боли во пределот на слепоочниците. Кажете ми ве молам дали некој имал слично искуство и што користел за да ги намали болките.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.3.2011 15:12:02
Olivia
Mimi spored tvoite simptomi mene mi izgleda najava za nastinka se nadevam gresam , no stom pritisokot ti e vo red ne bi trebalo da e nesto drugo, paracetamol vo toj den na bremenosta mislam deka e dozvolen , sovetuvaj se so doktor bi trebalo da ti ja opusti glabobolkata,pozz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.3.2011 21:00:53
heba
Mimi i jas maka macev so glavobolki ama i pred bremenosta imav migrenozni jaki glavobolki sekoj vtor den i mene mi pomagashe dobar topol tush opasna limonada i kje si otspijam a pred tushot kje si sev stegnato so hulahopka na glavata ili kompiri ili rakija....abe so ne glupashtini ama ne se trpeshe nekoash... a krv od nos ko chesma..povekje vreme izlagaj na vozduh i pernicata povisoko malce koga kje spiesh
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.3.2011 22:34:08
mamapi
Zdravo mamicki,vo sabotata bev na 4d vo sv.lazar i bas sum srekna ni kazaa deka e zensko!!!!So soprugot sme premnogu srekni edvaj cekame da ja vidime malata Joana koga ke pristigne!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 3.3.2011 1:03:43
mamapi
Tocno bev 21 nedela i 6 dena koga go pravev 4d ehoto,vo sv.lazar cini 3000 denari ako saka nekoj da odi neka zakaze kaj dr.gorgi nikolov epten e dobar,jas se vooduseviv od nego!!!!!!!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.3.2011 9:00:58
mamicki
Дали и некоја друга од идните мамички се чувствува „нормално“? Јас како да не сум трудна! Градите престанаа да ме болат, не ми се спие, имам енергија... Нормално ли е да се чувствувам така?! Инаку сум 18 недели бремена...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.3.2011 12:03:40
maki1
Od moeto iskustvo mislam deka e normalno,posto posle prvoto tromesecie pominato samo vo spienje ,ova tromesecie go pominav najaktivno sto moze.Duri ni stomakot ne mi e tolku golem za da mi pravi problemi,ma da sega kako vlegov vo tretotromesecie pocnav da osekam ,kako pobrzo se umoruvam i kako ja nemam taa sila sto ja imav.Ama ajde uste ovie 3 meseca i ke se guskame so .Edvaj cekam.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.3.2011 13:18:33
rina13
pa i jas do 8mesec se osekav ko da ne sum bremena nisto i mal stomak i podvizna i energicna,e sega koga mi se brojat posledni denovi po nenormalno ne sum se osekala nikogas,kako trup neelasticna nepodvizna tesko stanuvam tesko se vrtam u krevet,zglobovite oteceni stapalata 2 broja pogolemi,oteznato disenje sreka sto stomakot ne mi e golem inaku nz sto ke pravev i kako vrv e sto stanav nestrpliva sega koga se brojat denovite na prsti jas ke poludam sakam da s e porodam da go vidam me kopka sto facice ima.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.3.2011 13:30:30
lilicka
Јас сум 22недела исто се осеќам како вас како да не сум бремена,стомакот не ми е голем сеуште си ја носам истата гардароба од пред да останам трудна полна сум со енергија и работам се по дома без никаков проблем,е сега за понатаму незнам дај боже да се чуствувам исто вака!Е сега може малку повеќе ми работат хормоните некогаш имам пад на расположението...дали кај некоја од вас има вакво нешто??
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.3.2011 19:50:02
ljupkagoran
leleeeeee zenski na mesto vi e temata... i jas denovive taka razmisluvam. Vo 20 nedela sum a mnogu slabo osekam da mi mrdka-duri se prasuvam dali e toa toa... seuste. Edvaj cekam da odam na kontrola(i 4d) slednata nedela, pa da vidam kako sme?!?! si jadam si nakacuvam na kila po malku , ama nikakvi drugi simptomi neam, se nadevam se e vo red. vo prethodnite denovi imav bolki vo jajnicite, a inaku mi rece d-r deka mi e nisko postavena placentata, dali ima nekoj drug so vakvo iskustvo? treba li da se grizam? Pozdravce
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 5.3.2011 1:38:18
Andriance
i jas eve so mojite 13 nedeli i 2 dena se pridruzhuvam kon ovaa grupa..PRISKA, mikrobiologija i krv pominaa odlicno..nareden pregled za 4 nedeli...imam samo dve prashaanja...dali nekoj znae dali na klinika kaj rizicna bremenost toa e 4d eho?? i koga se pravi 4D, koga screening?? malku sum zbunka...i ne sum pravela krvna slika? ne znam dali da si ja napravam na svoja inicijativa? pozrdavce
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 5.3.2011 7:50:29
Beatris
Андрианче, на клиника имаат 4д апарат кој е дури и подобар од тие во приватните ординации, е сега проблемот е што е стално гужва, ама затоа се плаќа 150 ден наместо 3000 во приватниве.
Што се однесува до крвната слика, пожелно е да правиш секој месец + проверка на урина пред одењето на контрола кај матичниот лекар за да ти ги следи параметрите.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 5.3.2011 16:23:13
heba
dechki koj chul neshto neka pomaga..mi oteche dolnata desna usna na vaginata i mn me boli kako grutka nekoja imam. procitav na net nekoja zlezda bila pa sega stavam oblogi od rastvorena borova voda. na doktor edvaj mi zakazaa za vo vtornk sabajle a shto do togash neznam koga odam ili lezamne me boli ama koga stojan mislam deka teg imam zakacheno i kje mi skine meso...